Nokia: Nekem szinte mindig csak az volt, igaz nem egy telefon fordul meg a kezeim közt, de kitartok mellettük. Egy N97 minit nyúzok most, és ahogy a kolléga írja, ahhoz képest, hogy "két részből" áll a telefon a qwerty billentyűzet miatt ( én is rühellem az érintőt, azért kellett ilyen, meg mert rengeteg sms-t írok meg netezek) elég jól bírja az ütést, leesett már párszor, de még egybe van. Igaz a hátlapja hetente egyszer leesik kábé, mondjuk lehet azért, mert egy kis cetlin ott tárolok egy fontos feljegyzést.
Előtte egy 5130-ot zúztam egy évig, zenelejátszás szempontjából, az kitűnő volt, révén, hogy xpressmusic volt. Zene hallgatásra a legjobb, igaz semmi extrát nem tud, még csak nem is "okostelefon". Az N97 is szépen szól mondjuk, csak felettébb idegesítő, hogy nem tudok belépni egy mappába, és végig nyomtani a benne lévő zenéket, majd 2000 zeneszám közt rohadt idegesítő amikor keresgélni kell valamit, vagy éppen lejátszási listát létrehozni..utálom benne.

A Symbian halálra van ítélve, lassú, és fagy. N97-en végképp. Kevés az a 128 MB RAM is a telefonba, opera + zene megeszi a telefont. Bár ez elviselhető mondjuk. Kifagyasztani sem nehéz dolog.

De a régebbi Nokiákra mindenképpen igaz, hogy "munkás telefonok" nagyon strapabíróak, az akksijuk is felettébb jó, igaz a sok wifi meg a netezés miatt, az enyémet van, hogy naponta 2x is töltöm.
C5-je egy ismerősömnek van. Elfogadható cucc. De ha már nem kell, amolyan igazi okos telefon, akkor vegyél
Nokia 5630-at vagy valami hasonlót, zenelejátszásra szerintem ennél jobb nem kell. Már ha ez a fő szempont.
Ez az N97 egy kegyetlen gány telefon amúgy, lassú az érintőképernyő, lassú a szoftver (mondjuk benne van az is, hogy tele van pakolva rendesen a telefon) lassú minden. Ettől függetlenül nem szeretném lecserélni, hozzám nőtt minden hibájával együtt.

Kitartok mellette főleg a qwerty miatt, mert az xperiákon kívül más csúcskategóriás telefon nem nagyon készült, ami működne "hibamentesen" qwertyvel. Az pedig létfontosság nekem.