Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Van egy ismerősöm, aki szintén így oldotta meg a dolgokat, bár a tanár nem nevetett,azért mi igen. Neki ez elég is voltScooby Bent Bwoy írta:Nekem is voltak hasonló tapasztalataim tanárokról, legtöbbel nem voltam jó viszonyban, igaz akadtak kivételek, volt olyan tanár aki mindamellett hogy értelmesebb és okosabb volt a többinél, jó és időnként szórakoztató órákat tartott. Azt felsorolni se tudnám hány osztályfőnökit meg szaktanárit kaptam, volt 1-2 igazgatói is, általában év vége fele már be se írták , mert nem fért bele a naplóba, volt ami jogos, de sok apróságért is kaptam. Jó pár tanórát a folyóson hallgattam végig. Ha valami olyat szóltak, én visszaszóltam, igaz sohase küldtem el őket a..., inkább próbáltam humorosabban, de általában nem nevettek.
Egyre emlékszem, amikor nem túl szépen válaszoltam vissza az egyik tanárnak, aki már ötvenen is túl volt, belekötött a kinézetembe, megkérdezte hogy nézel ki, mire én vissza, miért te hogy nézel ki.
Ez a tanár előtte egy órán négy egyest adott. Indokok: egyet a hosszú hajamra, egyet a szakállamra, egyet az öltözködésemre, meg egyet magatartásra (mert beszélgettem a mellettem ülővel). Felálltam, kimentem és többet nem vettem részt egy óráján sem.
Szerintem a jó tanár tudja fegyelmezni a gyerekeket, de ahhoz olyan személyiségének kell lenni, ami viszont ritka.
A kort nem önmagában és feltétlen kell tisztelni,de ha rászolgál valaki, tehát úgy is viselkedik, akkor igen is tiszteld és tanulj tőle. Bármennyire felnőttként kell viselkedned fiatalon, attól még évtizedekig, akár halálodig lesz mit tanulni az idősebbektől ( az idiótáktól nyilván nem). Nekem például az egyik kedvenc foglalkozásom, még jó, hogy mint gyakorló újságíró van rá módom , hogy csináljam is, hallgatni az intelligens, értelmiségi, vagy akár átlagemberek fantasztikus élettörténeteit, tapasztalatát. Tudod ezek azok a beszélgetések, amikről tervekkel jössz ki, mert érzed, hogy igen is többet kell tenned és minél több mindent le kell tenned az asztalra, mert ott van előtted a csodás példa... Nem a kedvenc műfajom az interjú,de épp ezekért lopta be magát a szívembe, ilyenkor töltődöm fel mindég energiával és születnek újabb és újabb ötletek.. Szerintem mindenki ezt érti a kor tiszteletén, nem azt, hogy bárkit feltétel nélkül tisztelj, csak azért, mert 80-90 éves ( akár mondjuk diktatúrát kiszolgáló gyilkosokat is és a többi, mert ilyenből van pár itthonVictor_Valdes írta:Bocsánat mindenkitől, de egyetlen dolog van, amit képtelen vagyok tisztelni, az pedig a kor. Nekem úgy kell / kellett felnőnöm, hogy mindig nekem kellett felnőttként gondolkodni.
A szívózással kapcsolatban, a tanárok jelentős része engem sem kedvel, biztosan idegesíti őket, hogy halálos nyugalommal fogadom a harmadik egyesemet is egy órán. Tavaly fizikából biztos volt vagy 15 jegyem második félévben, másoknak a három is alig volt meg.. Meg könyörgöm, engem azért ne szhopasson már, mert fülbevalóm van. Tavaly benyögi, hogy most azok a fiúk felelnek akiknek fülbevalója van, ja, persze, hogy csak nekem van az osztályba, ezt azóta is eljátssza rendszeresen. a magyar tanárom ( aki egyben osztályfőnököm is) pedig a legnagyobb tahó. Már pedig épp elégszer volt ahhoz igazságtalan már velem az élet, hogy ne viseljem el, ha láthatóan szívatni akarnak. Amikor reggel iskolába menet látott meg cigivel, azért is osztályfőnökit kaptam ( mi köze, hozzá, hogy mit csinálok iskolán kívül? szerintem semmi. ). Vagy amikor, nem megyek első órára, és igazolatlan hiányzást ír be, amikor van igazolásom, azért mert ő látott reggel a városban..és? Igazolásom van, mit érdekli, hogy mit csináltam? a tavalyi földrajz tanáromnak volt egy olyan szólása, amikor egyesre feleltem, hogy: " a szüleid is ilyen segghülyék mint te gyermekem?" Ezt tanítják az egyetemen neki? Kétlem.. Ha egy tanárnak rossz napja van, úgy szívat meg ahogy akar, akit akar, aki éppen nem tetszik neki. Kémia tanárom, első órán kijelentette, hogy márpedig engem és a padtársam meg fog buktatni. Szép úton halad is felé, minden órán sikerül elérni, hogy közelebb álljunk hozzá, ha megtanulom rittig mást kérdez. Ha akar úgy is bele tud kötni. A Tesitanárom pedig nem egyszer küldött már el a jó édes apámba és anyámba, mikor épp mi jön a szájára, mert mondjuk én nem vagyok hajlandó szekrényt ugrani. Rettegek tőle, kész. Nem csinálom, nem érdekel, hogy mit mond. Nem is lenne ezzel semmi bibi, csak azért bedurran az agyam, ha valaki fateromat szidja, milyen jogon jön ő hozzá? Mert diplomája van? Nekem ne magyarázza senki, hogy kor, meg diploma, attól, hogy diplomád van még lehetsz tapló, maximum még papírod is lesz róla. Ettől függetlenül van tanár akivel teljesen jól kijövök, nincs vele semmi gond, velem sem, de ha valaki már első órán, ismeretlen belém köt, azért mert valami számára kivethetőt talált rajtam..![]()
Szélmalom harc az egész, lehet egyezséget kötni, de pl.: shutterisland írta, hogy a tetoválásai miatt kötöttek bele, egy tanár ez alapján ne ítéljen már meg senkit. Magánügy. Nincs hozzá semmi köze, mondja el az anyagot kérdezze fel, aztán kész.
Mellesleg ez a menjünk az igazgatóhoz, meg az osztályfőnökhöz dolog úgy alapjáraton megbukott legalábbis az én iskolámban. Épp fentebb írtam a cigis dolgot, na szülőin anya mondta is neki, hogy mégis mi a jó francért adott nekem osztályfőnökit, ha egyszer tud róla (mármint anyám), amikor nem is voltam még csak az iskola közelében sem. Ennek az lett a vége, hogy azóta is szívat, a tanári kar egy részével karöltve, akiknek szerintem semmilyen támadó felületet nem adtam a viselkedésemmel.
szerk.: Ha valaki azért ad egyest, vagy bármit, mert megérdemlem azzal nincsen semmi problémám, de ha csak azért, mert valami kivetni valót talált bennem, hát..
Én nem vagyok tanárnak való, így nem is lennék sose az.MessiFan írta:Na akkor jön a mindenkit foglalkoztató kérdés: Te milyen tanár lennél? Inkább a fegyelmezés, osztályzás + ugye a tanítás.
Ez így van. Minden esetben rossz az általánosítás egyébként. A tanáraimmal én elégedett vagyok, különösen bírom a magyar tanárom és a törit, valamint az anyag megmunkálás tanár is jó fej a maga módján.S.Agüero írta:Ja, azért az elég túlzás, h az összes tanár egy szarházi, meg utálom őket stb...
én nekem is apám, anyám tanár, meg van suliban is 1 tök normális tanár, szval azért általánosítani nem kell, viszont tényleg léteznek gyökér tanárok is, de akkor ne azt mondjátok, h az összes ilyen!![]()
sjd írta:
Initom, jó hogy írtad, a pofázás meccsen tipikusan ilyen, az ítéletet nem tudod megváltoztatni, még csak rosszabb is lesz (képzeld el, amikor meglátod, hogy az a bíró fújja a meccset, akit 3 hete elküldtél az anyjába - csapattársammal már volt ilyen), meg még a csapatodat is nehéz helyzetbe hozhatod egy ilyen pirossal
Óóó ez de igaz. Hányszor láttam én ilyet meg csináltam is mert voltam pár megyei meccsen partjelző. Mikor szidták az anyámat mert beintettem a lest akkor 5 perccel később a szemem előtt kigáncsolja a csávót én meg rá se hederítek. Aztán megbántam mert lehordott apámsjd írta:Initom, jó hogy írtad, a pofázás meccsen tipikusan ilyen, az ítéletet nem tudod megváltoztatni, még csak rosszabb is lesz (képzeld el, amikor meglátod, hogy az a bíró fújja a meccset, akit 3 hete elküldtél az anyjába - csapattársammal már volt ilyen), meg még a csapatodat is nehéz helyzetbe hozhatod egy ilyen pirossal
oh, én is köszönöm a bókotFirefox írta:Nagy rohadékok a tanárok, személyes tapasztalat.
Elnézést, ha megbántottalak, nem volt szándékomban ...MichaaBee írta:Azért az ilyen kijelentéseket két tanár fiaként elég nehezen viselem... Persze nem kell, hogy minden tanár a szíved csücske legyen, senki sincs így ezzel, de fogalmazz már jobban kérlek...Firefox írta:Az szépVictor_Valdes írta:
Nagy rohadékok a tanárok, személyes tapasztalat.
Pont erre akartam kilyukadni. Ha te is sza.rsz rá akkor ő is rád.Victor_Valdes írta:Amikor ok nélkül, oszt valaki akkor gondolhatod, hogy viselkedek, de például a matektanárom egy teljesen korrekt nő, nincs vele semmi gond, ott velem sincs. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.
Amikor ok nélkül, oszt valaki akkor gondolhatod, hogy viselkedek, de például a matektanárom egy teljesen korrekt nő, nincs vele semmi gond, ott velem sincs. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.MessiFan írta:Csak 1 kérdésem lenne. Mit csinálsz órákon? Az sem mind1.
Azért az ilyen kijelentéseket két tanár fiaként elég nehezen viselem... Persze nem kell, hogy minden tanár a szíved csücske legyen, senki sincs így ezzel, de fogalmazz már jobban kérlek...Firefox írta:Az szépVictor_Valdes írta:
Nagy rohadékok a tanárok, személyes tapasztalat.
Igazad van ezekben.Amúgy valameik nap azon gondolkodtam h ha kirúgnak pár tanárt meg bezárnak sulikat a nekünk lesz rossz mert a tanárok rajtunk vezetik le a feszültséget.Victor_Valdes írta:Bocsánat mindenkitől, de egyetlen dolog van, amit képtelen vagyok tisztelni, az pedig a kor. Nekem úgy kell / kellett felnőnöm, hogy mindig nekem kellett felnőttként gondolkodni.
A szívózással kapcsolatban, a tanárok jelentős része engem sem kedvel, biztosan idegesíti őket, hogy halálos nyugalommal fogadom a harmadik egyesemet is egy órán. Tavaly fizikából biztos volt vagy 15 jegyem második félévben, másoknak a három is alig volt meg.. Meg könyörgöm, engem azért ne szhopasson már, mert fülbevalóm van. Tavaly benyögi, hogy most azok a fiúk felelnek akiknek fülbevalója van, ja, persze, hogy csak nekem van az osztályba, ezt azóta is eljátssza rendszeresen. a magyar tanárom ( aki egyben osztályfőnököm is) pedig a legnagyobb tahó. Már pedig épp elégszer volt ahhoz igazságtalan már velem az élet, hogy ne viseljem el, ha láthatóan szívatni akarnak. Amikor reggel iskolába menet látott meg cigivel, azért is osztályfőnökit kaptam ( mi köze, hozzá, hogy mit csinálok iskolán kívül? szerintem semmi. ). Vagy amikor, nem megyek első órára, és igazolatlan hiányzást ír be, amikor van igazolásom, azért mert ő látott reggel a városban..és? Igazolásom van, mit érdekli, hogy mit csináltam? a tavalyi földrajz tanáromnak volt egy olyan szólása, amikor egyesre feleltem, hogy: " a szüleid is ilyen segghülyék mint te gyermekem?" Ezt tanítják az egyetemen neki? Kétlem.. Ha egy tanárnak rossz napja van, úgy szívat meg ahogy akar, akit akar, aki éppen nem tetszik neki. Kémia tanárom, első órán kijelentette, hogy márpedig engem és a padtársam meg fog buktatni. Szép úton halad is felé, minden órán sikerül elérni, hogy közelebb álljunk hozzá, ha megtanulom rittig mást kérdez. Ha akar úgy is bele tud kötni. A Tesitanárom pedig nem egyszer küldött már el a jó édes apámba és anyámba, mikor épp mi jön a szájára, mert mondjuk én nem vagyok hajlandó szekrényt ugrani. Rettegek tőle, kész. Nem csinálom, nem érdekel, hogy mit mond. Nem is lenne ezzel semmi bibi, csak azért bedurran az agyam, ha valaki fateromat szidja, milyen jogon jön ő hozzá? Mert diplomája van? Nekem ne magyarázza senki, hogy kor, meg diploma, attól, hogy diplomád van még lehetsz tapló, maximum még papírod is lesz róla. Ettől függetlenül van tanár akivel teljesen jól kijövök, nincs vele semmi gond, velem sem, de ha valaki már első órán, ismeretlen belém köt, azért mert valami számára kivethetőt talált rajtam..![]()
Szélmalom harc az egész, lehet egyezséget kötni, de pl.: shutterisland írta, hogy a tetoválásai miatt kötöttek bele, egy tanár ez alapján ne ítéljen már meg senkit. Magánügy. Nincs hozzá semmi köze, mondja el az anyagot kérdezze fel, aztán kész.
Mellesleg ez a menjünk az igazgatóhoz, meg az osztályfőnökhöz dolog úgy alapjáraton megbukott legalábbis az én iskolámban. Épp fentebb írtam a cigis dolgot, na szülőin anya mondta is neki, hogy mégis mi a jó francért adott nekem osztályfőnökit, ha egyszer tud róla (mármint anyám), amikor nem is voltam még csak az iskola közelében sem. Ennek az lett a vége, hogy azóta is szívat, a tanári kar egy részével karöltve, akiknek szerintem semmilyen támadó felületet nem adtam a viselkedésemmel.
szerk.: Ha valaki azért ad egyest, vagy bármit, mert megérdemlem azzal nincsen semmi problémám, de ha csak azért, mert valami kivetni valót talált bennem, hát..