Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem nem, nagyon tévedsz.. Kicsit akkor mélyedj el benne jobban!dak900 írta: A szálkásítás étrendtől függ, nem pedig ismétlésszámtól!!!
tévedsz. hosszú távon pont ez a jó,mert átsegít az olyan határokon,amiknél megakadsz a 4x8-cal.dak900 írta: Abban van valami, hogy az ismétlésszám az függ az egyéntől is, de a hozzászólás második felével nem értek egyet!A dolgot egyszerűen csak matekra alapozom! Pl.: 4X6=24 ismétlést nyomsz mondjuk fekvenyomásból, 100 kg-mal=2400kg
következő edzés: 3X12=36 ismétlést nyomsz szintén fekvenyomásból, 80 kg-mal=2880kg(szerintem reálisak az arányok, a súlyok között, sőt...még többel is menne mint 80kg, szvsz...)
A két edzés közötti volumenben elég nagy a különbség... Ha belegondolsz a kondi lényege az, hogy mindig növeljük kicsit a volument, akár úgy, hogy az ismétlésszámot növeljük, vagy a súlyokon nehezítünk kicsit!
Nem azt mondom, hogy így nem lehet fejlődni, ahogy Te nyomod, csak hosszútávon szerintem nem biztos hogy a "legjobb" fejlődést érheted el, magadhoz képest!Javíts(atok) ki ha tévedek!
ebben igazad van, de 700-800 eladás után vaterán csak ki kellett volna jöjjön valami, de mindenki meg volt elégedve (elég sokan csak akkor értékeltek, miután használták a terméket) senki nem írta, hogy megy tőle a hasa, vagy ilyesmi.Ezzel a fehérjebiznisszel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy a minőséget és a megbízható forrást nézem mindenek előtt. Olyan ez, mintha parizert vennél sonka helyett. Meg lehet enni mindkettőt, de hosszútávon ki fog jönni a különbség. A kaján (és így az étrend-kiegészítőkön) nem érdemes spórolni szerintem.
A szálkásítás étrendtől függ, nem pedig ismétlésszámtól!!!Rivaldinho írta:Az ismétlésszám nem mindegy!dak900 írta:
Abban van valami, hogy az ismétlésszám az függ az egyéntől is, de a hozzászólás második felével nem értek egyet!A dolgot egyszerűen csak matekra alapozom! Pl.: 4X6=24 ismétlést nyomsz mondjuk fekvenyomásból, 100 kg-mal=2400kg
következő edzés: 3X12=36 ismétlést nyomsz szintén fekvenyomásból, 80 kg-mal=2880kg(szerintem reálisak az arányok, a súlyok között, sőt...még többel is menne mint 80kg, szvsz...)
A két edzés közötti volumenben elég nagy a különbség... Ha belegondolsz a kondi lényege az, hogy mindig növeljük kicsit a volument, akár úgy, hogy az ismétlésszámot növeljük, vagy a súlyokon nehezítünk kicsit!
Nem azt mondom, hogy így nem lehet fejlődni, ahogy Te nyomod, csak hosszútávon szerintem nem biztos hogy a "legjobb" fejlődést érheted el, magadhoz képest!Javíts(atok) ki ha tévedek!
Attól függ mit akarsz elérni. Növekedni akarsz, vagy szálkásítani akarod a már meglévőt ?
Az ismétlésszám nem mindegy!dak900 írta:
Abban van valami, hogy az ismétlésszám az függ az egyéntől is, de a hozzászólás második felével nem értek egyet!A dolgot egyszerűen csak matekra alapozom! Pl.: 4X6=24 ismétlést nyomsz mondjuk fekvenyomásból, 100 kg-mal=2400kg
Abban van valami, hogy az ismétlésszám az függ az egyéntől is, de a hozzászólás második felével nem értek egyet!daffy írta:nincs helyes ismétlésszám. érzésre nyomjad. nekem pl beválik,hogy egyik edzésen 6os ismétléseket nyomok,a másikon meg nem megyek 12 aládak900 írta:Itt lenne az a pár kérdés Marquez2!
Az ismétlésszámnál azt már látom hogy nem a legjobb választás a 4X8...De akkor mi a helyes ismétlésszám?
én csak azért gondoltam,hogy kiderüljön,hogy ettől gittelsz vagy más fajtától isshutterisland írta:igen, de attól meg hiába nem f.sok, úgysem lesz rá pénzem, főleg ha reggel is innám, nem csak edzés után..áhh, enyhén b.szta el a kedvem ez a sz.rság, tipikus fail.
eladónak írtam smst, azt mondta, majd emailben válaszol a problémáimra.
hát ha lesz annyira korrekt, hogy a 6-ból az 5 bontatlan kilót visszaváltja nekem...mivel eladni nem fogom tudni, laktóz enzim meg lenne vagy 3000 forint..
próbálj meg zacskós scitec whey pro-t vagy brutal muscle on-t. 30g van egy kis zacsiba és kb 300 ft. annyit megér,hogy kipróbáld fosol-e tőleshutterisland írta: igen, de ez összetett dolog, mivel a vásárlói vélemények közt elég sok olyat olvastam, hogy jó a termék, bevált, meg ilyenek, szóval nem biztos, hogy az a kulcsa a dolognak...lehet egy középkategóriás tejsavó koncentrátumtól is kijönne ez, főleg ha laktóz van a dologban.
power proteinból 6 kg olyan cirka 17.000 forint lenne, ez meg úgy volt 10.000, hogy igazából tejsavó, szóval egy értékesebb típus, mint a designer proteinek.
persze gondoltam, hogy nem fenékig tejfel,de úgy voltam vele, még ha rosszabbul is hasznosul, mint a power protein, akkor is jobb lesz ár/érték arányban, és hát a lóvé nekem most kulcsfontosságú volt.
lehet, hogy hiba volt, ez akkor derülne ki, ha másféle tejsavó is megjáratna, de most ott tartok, ha veszek enzimet, akkor vagyok árban egálban.
az meg, ha egy igazi ütős tejsavó fehérjét akarok, szerintem 25 alatt nem kapnék 6kg-t
igen, de ez összetett dolog, mivel a vásárlói vélemények közt elég sok olyat olvastam, hogy jó a termék, bevált, meg ilyenek, szóval nem biztos, hogy az a kulcsa a dolognak...lehet egy középkategóriás tejsavó koncentrátumtól is kijönne ez, főleg ha laktóz van a dologban.daffy írta:nem,de ha már itt tartunk,akkor nem lenne egyszerűbb normális fehérjét venni? ez meg az enzim... legközelebb gondolom nem így csinálodshutterisland írta:na utánaolvastam ennek a latkózt témának, végül is ha vennék laktáz-enzimet, akkor avval elvileg orvosolható lenne a probléma.
valaki jár hasonó cipőben/ért ehhez a részhez ?
nem,de ha már itt tartunk,akkor nem lenne egyszerűbb normális fehérjét venni? ez meg az enzim... legközelebb gondolom nem így csinálodshutterisland írta:na utánaolvastam ennek a latkózt témának, végül is ha vennék laktáz-enzimet, akkor avval elvileg orvosolható lenne a probléma.
valaki jár hasonó cipőben/ért ehhez a részhez ?
nincs helyes ismétlésszám. érzésre nyomjad. nekem pl beválik,hogy egyik edzésen 6os ismétléseket nyomok,a másikon meg nem megyek 12 aládak900 írta:Itt lenne az a pár kérdés Marquez2!
Az ismétlésszámnál azt már látom hogy nem a legjobb választás a 4X8...De akkor mi a helyes ismétlésszám?
Kód: Egész kijelölése
ahogy lenézek most a hasamon alakult zsírpárnára, elgondolkoztam azon, mitől jöhetett ez ennyire fel...ugye addig tiszta, hogy aki félrekajál a testépítő kaják mellett/helyett (tudjátok, pörkölt, kenyér, fagyi, stb...), meg néha este is nyomat ch-t, ott könnyebben kialakulhat ez.
viszont azon is gondolkoztam, hogy lehet, nem elég intenzív az edzésem, és nem annyira éhesek az izmok annyi ideig...így a kalóriatöbbletemből az a mennyiség, ami már "nem kell" az izomnak, zsírként jön fel..
javítsatok ki, ha tévedek, de elgondolkoztam tényleg, mitől jöhetett fel olyan zsírréteg a hasamra, hogy már szemből is alig látszanak a kockák vonalai...szinte semmi...
daffy írta:a 120as pulzus nem kardió,illetve edzés után ne kardiózz 40 perceket.
az aerob a max 130-140es pulzust jelenti,ez legalább fél óra,de inkább 50-60 perc egyhuzamban,egyenletes monoton tempóban
a kardió az magasabb pulzuson mozog,azt 20-30 percet kéne. az bont
izmot,ha nem figyelsz,az aerob nem.
a 120as pulzus nem kardió,illetve edzés után ne kardiózz 40 perceket.senkialfonz40 írta:A közepes intenzitás mit jelent, 120-140 közti pulzust? És mennyi ideig tartson, jó az az infóm, hogy 40 perc felett már az izom kerül lebontásra?marquez2 írta: Kozepes intenzitasnal ugyanis a szervezeted dontoen a rajtad levo zsirbol nyeri majd a mozgasi energiat es nem ch-bol, tehat itt nem fogsz izmot vesziteni.
Én az edzések után szoktam kardiózni, 30-40 perc között, attól függ mennyi időm marad, és hétvégén még pluszban egy nap csak kardio. Heti 3-4 szer edzek, azért írtam ide, hátha másnak is hasznos, amit olvas. Köszi!
A közepes intenzitás mit jelent, 120-140 közti pulzust? És mennyi ideig tartson, jó az az infóm, hogy 40 perc felett már az izom kerül lebontásra?marquez2 írta: Kozepes intenzitasnal ugyanis a szervezeted dontoen a rajtad levo zsirbol nyeri majd a mozgasi energiat es nem ch-bol, tehat itt nem fogsz izmot vesziteni.
No eloszor is, csak, hogy tisztaba tegyuk: az izomnovekedés fiziologiája és ebből fakadóan a szukseges terhelés, ami ele állítjuk az izmainkat edzés alatt nem változik attól függően, hogy mi a célunk...ha a célod az, hogy egy zsírvesztési periódusban is olyan terhelést adj az izmaidnak, ami alkalmazkodásra készteti azokat (és így akár növekedésre), akkor ugyanazon vezetők mentén kell dolgoznod, mint kalóriatöbblet mellett...régi dogma az, hogy nem lehet izmot építeni zsírvesztés mellett..pedig LEHET ! ...Hogy egyszeru-e? ...Nagyon nem . De onmagaban az, hogy aerob edzesben gondolkozol zsenialis. Kozepes intenzitasnal ugyanis a szervezeted dontoen a rajtad levo zsirbol nyeri majd a mozgasi energiat es nem ch-bol, tehat itt nem fogsz izmot vesziteni (hacsak nem vagy ketogen-dietan).shutterisland írta:tudom, csak arra gondoltam, hogy mivel kocogásnál eléggé meg van dolgozva a vádli (vagyis én nekem már akkor is bedurran, ha kocogok 2 percet a buszhoz) és abban reménykedem, hogy ez valamennyire ellensúlyozza majd azt, hogy veszítek onnan is a diéta során.az izmosodáshoz tudomásom szerint kalóriatöbblet kell,míg a szálkásításhoz pedig pont ellenkezőleg.
csomó haveromnak, aki focizik mondjuk akár csak 4-5 éve is, tök jó vádlija van a testéhez,karjához képest, pedig ők nem figyelnek oda se a táplálkozásra, se regenerálódás, semmi...szóval bízom benne, hogy a kocogás, mint aerob, majd legalább abban segít, hogy ne vékonyodjon.
tudom, csak arra gondoltam, hogy mivel kocogásnál eléggé meg van dolgozva a vádli (vagyis én nekem már akkor is bedurran, ha kocogok 2 percet a buszhoz) és abban reménykedem, hogy ez valamennyire ellensúlyozza majd azt, hogy veszítek onnan is a diéta során.az izmosodáshoz tudomásom szerint kalóriatöbblet kell,míg a szálkásításhoz pedig pont ellenkezőleg.
az izmosodáshoz tudomásom szerint kalóriatöbblet kell,míg a szálkásításhoz pedig pont ellenkezőleg.a kérdésem az lenne, hogy ha a napi 1 aerobom egy kiadós kocogás lesz, akkor izmosodhat a vádlim diéta közben? (kompenzálván az onnan a diéta során veszített tömeget)