La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.20. 15:47:44

gy írta:
„Oriol esetében a világ legjobb futballiskolájának a gyümölcsét élvezhetjük, a Barcelonánál szerzett tudása szembetűnő – mondta Villas-Boas. – A kiemelkedő egyéni képességeit tökéletesen használja a csapat szolgálatára, és ezzel gördülékennyé teszi a középpályánk játékát. Úgy tanulta meg a focit, hogy a társaival szemben, az ellenfél kapujának háttal állva várja a labdát a kapusunktól és a védőinktől, s úgy látom, így sokkal hatékonyabban szervezi a játékot. Sőt, a hozzáállása Raul Meireles és John Obi Mikel játékát is egy szinttel feljebb emelte."

Nem vagyok benne biztos, de előfordulhat, hogy a tegnapi meccse volt az elő hivatalos meccse a Chelseaben.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gy
Jugador del Barça

2011.10.20. 13:15:43

„Oriol esetében a világ legjobb futballiskolájának a gyümölcsét élvezhetjük, a Barcelonánál szerzett tudása szembetűnő – mondta Villas-Boas. – A kiemelkedő egyéni képességeit tökéletesen használja a csapat szolgálatára, és ezzel gördülékennyé teszi a középpályánk játékát. Úgy tanulta meg a focit, hogy a társaival szemben, az ellenfél kapujának háttal állva várja a labdát a kapusunktól és a védőinktől, s úgy látom, így sokkal hatékonyabban szervezi a játékot. Sőt, a hozzáállása Raul Meireles és John Obi Mikel játékát is egy szinttel feljebb emelte."
Azt hiszem ez így nem gyenge, a Chelseaben, 20 évesen, néhány hónappal csak az után, hogy odaigazolt... :!: :o
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.19. 16:18:16

visca el barca írta:a spurs nyáron vinné bartrat és montoyat.

nso
2 igen tehetséges játékosról van szó, hiba lenne őket eladni. Inkább hosszabbítanák már meg a szerződéseiket :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.10.19. 16:11:15

visca el barca írta:a spurs nyáron vinné bartrat és montoyat.

nso
Aha, majd vigyék a kedves jó...-ukat.. Remélem hápog.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
visca el barca
Presidente del Barça

2011.10.19. 15:34:59

a spurs nyáron vinné bartrat és montoyat.

nso
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.10.16. 21:33:40

A kicsik megint kikaptak, ha így folytatják kiesnek a 3. vonalba. :?
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.10.16. 08:45:57

sura írta:Rafinhanal lépéskényszerben van a csapat, mert a türelmetlen és számító apa különben elviszi.
Akkor elviszi...
sura
Jugador d'estrella

2011.10.16. 04:59:53

Rafinhanal lépéskényszerben van a csapat, mert a türelmetlen és számító apa különben elviszi.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.14. 21:35:04

Tocy írta:Van benne valami, de a csapattársai nem kényszerítik arra, hogy belevezesse 15x a védőjébe a labdát, vagy hogy ne fusson vissza az emberével. Valamint azért Dos Santos, Riverola és főleg Rafinha labdáival azért lehet mit kezdeni. Cuencára visszatérve: Pedro el akarták küldeni, mert hogy kevés, aztán a történelem legjobb csapatának alappillére lett, + a válogatottal világbajnok, aminek aktív részese volt. Ha taktikailag és fejben ott vagy, sok mindent elérhetsz...ezt látom Cuencában. Ha nem vagy ott fejben, akkor akármennyire is tehetséges vagy, nem fogsz nagyot robbantani...de mondom, Gerard barátunk bőven érhet még fejben, van neki kb 3 szezonja a B-csapatban, van ideje fejlődni.
Így van, ahogy mondod. Majd meglátjuk mi fog történni. Aztán az is lehet, hogy végül mind2-en befutnak, de az is lehet, hogy egyikőjük sem. Azért remélhetőleg inkább az előbbi történik meg :D
Tocy
Director del Fútbol

2011.10.14. 21:28:14

Barcaman1993 írta:Igazat is adok nektek, mert igazatok van :D Igazából sztem Deulofeunak most 1 nagy baja van, az pedig a csapattársai. Itt pedig 3 embert emelnék ki: Thiago, Romeu, Soriano. 2 kp és egy gólkirály hiányzik mögüle. Rodri egyenlőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, míg Thiagot nem igazán sikerült pótolni. Emellett a legelején a B csapat a 2. osztály legerősebbjei ellen is játszott. Én úgy érzem Deulofeunak van még hova fejlődnie, de ezt Cuencaban már nem annyira látom.
Van benne valami, de a csapattársai nem kényszerítik arra, hogy belevezesse 15x a védőjébe a labdát, vagy hogy ne fusson vissza az emberével. Valamint azért Dos Santos, Riverola és főleg Rafinha labdáival azért lehet mit kezdeni. Cuencára visszatérve: Pedro el akarták küldeni, mert hogy kevés, aztán a történelem legjobb csapatának alappillére lett, + a válogatottal világbajnok, aminek aktív részese volt. Ha taktikailag és fejben ott vagy, sok mindent elérhetsz...ezt látom Cuencában. Ha nem vagy ott fejben, akkor akármennyire is tehetséges vagy, nem fogsz nagyot robbantani...de mondom, Gerard barátunk bőven érhet még fejben, van neki kb 3 szezonja a B-csapatban, van ideje fejlődni.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.14. 20:40:44

Igazat is adok nektek, mert igazatok van :D Igazából sztem Deulofeunak most 1 nagy baja van, az pedig a csapattársai. Itt pedig 3 embert emelnék ki: Thiago, Romeu, Soriano. 2 kp és egy gólkirály hiányzik mögüle. Rodri egyenlőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, míg Thiagot nem igazán sikerült pótolni. Emellett a legelején a B csapat a 2. osztály legerősebbjei ellen is játszott. Én úgy érzem Deulofeunak van még hova fejlődnie, de ezt Cuencaban már nem annyira látom.
kristop
Entrenador del Barça

2011.10.14. 20:34:23

nálam egyelőre Deulofeu=Giovanni Dos Santos, Cuenca=Pedro.
nagyon pluszegy ehhez. látom és értem is miért mondják akkora tehetségnek, de iszonyatosan idegesít a játéka. bátor gyerek, mert tényleg mindig elindul és ha bejön neki, akkor húú, de altalában az van hogy elakar futni mellette és szerelik. rossz látni néha, hogy folyamatosan visszapasszolgatunk mi is, de az ő játéka a példa arra, hogy nem véletlenül csináljuk. nálam is cuenca egyelőre.
Tocy
Director del Fútbol

2011.10.14. 20:21:06

Hát én meg EGYELŐRE túlsztároltnak, és rohadtul beképzeltnek tartom. Egyszerűen csak a csel megy, sőt azok se. 10ből 3x veri át kb a védőjét, legtöbbször azt is területből-lendületből, viszont rengeteg, de tényleg iszonyatosan sok olyan támadás van, amikor rajta akad el a labda. ÉS! Oké, 17 éves kiskölyök...akkor fusson már ***! Küzdjön-hajtson, menjen hátra, csússzon-másszon azért a labdáért...de nem, ha elveszti, kb annyit csinál, mint Messi, totyog visszafele. Emlékszem, nem is tudom melyik meccsen már, de abból kaptunk gólt, hogy csípőre tett kézzel álldogált, míg az embere szabadon ment fel, létszámfölény és kijátszották két passzal a védelmet. De a rengeteg, ipari mennyiségű labdavesztése engem rohadtul felhúz...tehetséges, de ezzel a hozzáállással hamar el fog tűnni a süllyesztőben. Persze van még ideje fejben érni, hiszen csak 17 éves, de a küzdőszellem nem feltétlen korhoz van kötve...

Ezzel szemben Cuenca szerény, alázatos, megcsinál mindent, persze nincs akkora spíler mint Deulofeu, de a szorgalmával máris előrébb tart. Egy egyszerű példa: nálam egyelőre Deulofeu=Giovanni Dos Santos, Cuenca=Pedro. Meg lehet nézni, hogy ki tart előrébb...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.14. 19:50:52

Tocy írta:És nekem Cuenca is bizonyít, jelenleg hasznosabbnak és jobbnak tartom, mint Deulofeut, aki kicsit talán túl van hypeolva...

A Rafinhás részt teljesen adom. Nagyon ügyes a srác és szép korrekten leírtad róla a dolgokat. Ez a vége viszont jobban mellbe vert azért. Azt ne felejtsük el, hogy Gerard D.-nek 17 évesen ez az első szezonja! Meggyőződésem, hogy Cuenca semmivel sem jobb. Most lehet egy kicsit vakmerőt mondtam, de láttam már játszani a srácokat és bevallom Cuencaban semmi extrát nem láttam. Nem rossz játékos, de nem tűnik úgy ki, mint 1-2-en abból a csapatból (legalábbis nekem úgy tűnik). Deulofeu játéka viszont vmi zseniális. Ismételni tudom magam még mindig csak 17 éves, de félelmetes, amit nyomat. Messiére nem, de Robban játékára rendkívül hasonlít. Robbanékony, piszkosul gyors, 100%-ig labdabiztos és emellett nagyon ragad hozzá a labda. A befelé cselei olyanok, mintha Robbent látnám a pályán. Aztán lehet, hogy ez csak az én vélemény és más nem így látja, de én ezt szűrtem le.
Tocy
Director del Fútbol

2011.10.08. 21:23:37

A kicsiknek ismét nem sikerült nyerni, az Alcorcon otthonában hiába fordítottuk meg a meccset 0-1-ről 2-1-re, a 88. percben egyenlített az Alcorcon és ez maradt a vége. A gólokat Cuenca és Rafinha szerezte.

Rafinha hatalmas tehetség, első éve a B-ben, de kb a legjobb játékosa a csapatnak. Én őt amúgy abszolút ebben a 3-4-3-as rendszerben Cesc helyén tudom elképzelni, közel a kapuhoz, mert elég gólerős. Idén biztos nem, de a következő előszezonban már talán, és esetleg jövőre 1-1 kupameccsen már szerepelhet is Pep irányítása alatt. Nagyon nagy egyéniség, akinek meg kell találni az igazi helyét, mert hatalmas kincs, de nem igazi irányító, nem kellene beleerőltetni őt egy olyan pozícióba a pályán, ami nem neki való. Persze ez még arrébb van :)

És nekem Cuenca is bizonyít, jelenleg hasznosabbnak és jobbnak tartom, mint Deulofeut, aki kicsit talán túl van hypeolva...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.09.28. 17:58:38

Tocy írta:
MichaaBee írta:Azért nem olyan elképzelhetetlen, hogy visszahozzuk. A következő 2 évben van rá opciós jogunk (12 illetve 13 millió euró, ha jól emlékszem), s 2 év múlva szerintem már nem lesz itt Keita és Xavi (bár kívánom, hogy legyen még benne 4-5 év) sem lesz már a régi, addigra szerintem rég Fabregas lesz a kezdő. És azért amikor 3 posztra van 3 kp és 2 vkp, akkor azért nem jön rosszul egy olcsó, sajátnevelésű, szervezni is tudó vkp a csapatba. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy visszajön, de sok múlik Xavin, illetve azon, hogy Thiago, Mascherano, Busquets mind itt lesznek-e akkor.
Két év múlva 15 millióért hozhatnánk vissza, nem lenne annyira olcsó. Másrészt 2 év múlva max Puyol kerül ki a csapatból, ha Xavi nem is lesz kezdő, biztos, hogy kerettag lesz még. Keita más kérdés, de az ő perceit Thiago fogja kapni szerintem. Nincs hely Romeunak...így belegondolva mjuk 4 év múlva akár ilyen kp-nk is lehet:
Busquets-Fábregas-Thiago-Iniesta-Mascherano, valamint 4 év múlva már Rafinha is 22 lesz, akár ő is szerepet kaphat...és ez nem 2, hanem 4 év múlva, feltéve, hogy Xavi már nem lesz, Keita nem lesz, és hogy nem igazolunk senkit...
Vhogy így van, ahogy mondod. Bár én Xavinál nem kezdenék számolgatni, mert még így is zseniális. Remélem ő is egy ilyen Giggs sorsa jutott játékos lesz. Keitánál meg azt érzem, hogy amíg megy neki addig itt marad, aztán a végén vagy visszavonul, vagy Milito sorsára jut. Na mindegy, de én nem érzem annyira, hogy szükségünk lesz rá. Bár ki tudja... Ha jól emlékszem ő vkp, de azért Sergio sztem elég sokat lesz itt és Mascherano sem olyan öreg. Úgyhogy az a poszt egy ideig még foglalva lesz. A kreatív kp-n meg vmi elképesztő brutál képességeinek kell majd lenni, hogy szóhoz jusson. Nekem olyan érzésem van vele kapcsolatban, amit Cruyff is nyilatkozott. Ha vki nem építhető be a csapatba akármiért, akkor el kell adni. És hát mi most jelenleg pont ezt látjuk.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.09.28. 17:00:05

Nem tudhatjuk még, hogy mit hoz a jövő. :) Én csak azt írtam, hogy nem tartom elképzelhetetlennek a visszahozatalát. Azért a Busquets, Mascherano, Thiago, Cesc, Iniesta kp-ötös kevésnek tűnik számomra, főleg, ha 343-ban akarunk majd játszani. Egyébként meg ne úgy nézd, hogy 15-öt fizetünk érte, hanem úgy, hogy már kaptunk érte 5-öt, tehát 10-be kerülne egy igazán minőségi játékost. (Feltéve, hogy kiteljesedik 2 év múlva.)

Persze ezek csak képzelgések, sok értelmük nincsen. :)
H a t t r i c k
Tocy
Director del Fútbol

2011.09.28. 16:42:55

MichaaBee írta:Azért nem olyan elképzelhetetlen, hogy visszahozzuk. A következő 2 évben van rá opciós jogunk (12 illetve 13 millió euró, ha jól emlékszem), s 2 év múlva szerintem már nem lesz itt Keita és Xavi (bár kívánom, hogy legyen még benne 4-5 év) sem lesz már a régi, addigra szerintem rég Fabregas lesz a kezdő. És azért amikor 3 posztra van 3 kp és 2 vkp, akkor azért nem jön rosszul egy olcsó, sajátnevelésű, szervezni is tudó vkp a csapatba. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy visszajön, de sok múlik Xavin, illetve azon, hogy Thiago, Mascherano, Busquets mind itt lesznek-e akkor.
Két év múlva 15 millióért hozhatnánk vissza, nem lenne annyira olcsó. Másrészt 2 év múlva max Puyol kerül ki a csapatból, ha Xavi nem is lesz kezdő, biztos, hogy kerettag lesz még. Keita más kérdés, de az ő perceit Thiago fogja kapni szerintem. Nincs hely Romeunak...így belegondolva mjuk 4 év múlva akár ilyen kp-nk is lehet:
Busquets-Fábregas-Thiago-Iniesta-Mascherano, valamint 4 év múlva már Rafinha is 22 lesz, akár ő is szerepet kaphat...és ez nem 2, hanem 4 év múlva, feltéve, hogy Xavi már nem lesz, Keita nem lesz, és hogy nem igazolunk senkit...
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.09.28. 16:27:46

Azért nem olyan elképzelhetetlen, hogy visszahozzuk. A következő 2 évben van rá opciós jogunk (12 illetve 13 millió euró, ha jól emlékszem), s 2 év múlva szerintem már nem lesz itt Keita és Xavi (bár kívánom, hogy legyen még benne 4-5 év) sem lesz már a régi, addigra szerintem rég Fabregas lesz a kezdő. És azért amikor 3 posztra van 3 kp és 2 vkp, akkor azért nem jön rosszul egy olcsó, sajátnevelésű, szervezni is tudó vkp a csapatba. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy visszajön, de sok múlik Xavin, illetve azon, hogy Thiago, Mascherano, Busquets mind itt lesznek-e akkor.
H a t t r i c k
Tocy
Director del Fútbol

2011.09.28. 16:17:26

Barcaman1993 írta:
Tocy írta:Remélem, visszahozzuk még őt...csak nem tudom, hova :?
Mostanában párszor már beléd kötöttem (sorry), de most ismét megteszem. A kérdés az, ahogy te is írtad, hogy hova? Xavi-Iniesta-Cesc-Thiago atombrutál kreatív kp és egy Mascherano-Sergio-Keita brutál vkp mellé nem tudom ő hova férne be? Egyedül a védelem erősítése (és talán a cserekapus) jelenthet most prioritást. A sajátok közül is van egy Bartra-Montoya-Planas trió, amit sztem be lehetne dobni (majd) a mély vízbe. A kp meg nem hiszem, hogy ennél már erősebb lehet...
Feltűnt :D Tisztában vagyok ezzel én is, ezért írtam hogy "nem tudom hova". Tudom, hogy nem fér be, és a helyzet az, hogy 1-2 éven belül nem is fog...Xavi és Keita is 31 éves, de kb két évet szerintem simán lehoznak ezen a szinten, és csak utána lehet majd frissíteni a kp-t. A többiek még fiatalok...csupán megjegyeztem, hogy szeretném, ha visszajönne, mert egy szimpatikus játékos, és nagyon tehetséges is. De tudom, valószínűleg ő már nem fog nálunk játszani, ahogy Bojan sem.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.09.28. 15:32:01

Tocy írta:Remélem, visszahozzuk még őt...csak nem tudom, hova :?
Mostanában párszor már beléd kötöttem (sorry), de most ismét megteszem. A kérdés az, ahogy te is írtad, hogy hova? Xavi-Iniesta-Cesc-Thiago atombrutál kreatív kp és egy Mascherano-Sergio-Keita brutál vkp mellé nem tudom ő hova férne be? Egyedül a védelem erősítése (és talán a cserekapus) jelenthet most prioritást. A sajátok közül is van egy Bartra-Montoya-Planas trió, amit sztem be lehetne dobni (majd) a mély vízbe. A kp meg nem hiszem, hogy ennél már erősebb lehet...
Tocy
Director del Fútbol

2011.09.28. 15:01:21

Remélem, visszahozzuk még őt...csak nem tudom, hova :?
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.09.28. 14:41:47

Firefox írta: ezzel csak annyi a probléma, hogy Oriol nem Barca fiatal :roll:
Már.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.09.28. 14:39:22

Nemtom ti hogy vagytok vele, engem a labda kezelése (labdaátvétel, tologatások, lefordulás, stb) full Xavira emlékeztet.
Firefox
Capitá del Barça

2011.09.28. 14:34:45

ezzel csak annyi a probléma, hogy Oriol nem Barca fiatal :roll:
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
Válasz küldése