Vége a párizsi ATP Mastersnek. Nem tudtam minden meccset megnézni, de azért amennyire időm engedte, belenéztem a találkozókba.
Néhány 'meglepetés', illetve értékelés a részemről:
Ugye ez az utolsó torna a londoni VB döntő előtt, és pár játékosnak nem volt mindegy, hogy hogyan abszolválja ezt a hetet. Tipsarevic, Simon, Del Potro, Berdych, Tsonga, Fish, Almagro és Monfils számára volt kérdéses a részvétel. 3 hely volt még kiadó, viszont volt rá bőven jelentkező
Del Potro, rögtön vissza is lépett, Tipsarevicet közvetlen riválisa, Berdych vert meg 2-0-ra, úgy, hogy az 1. szettben Tipsa 5-1-re vezetett

Almagrot egy harmatgyenge Seppi intézett el szintén két sima szettben. Simon egy hihetetlenül jó formába érkező Monacotól kapott ki, szintén két szettben. Monfils pedig Lopez ellen vérzett el.
Berdyh-et az elődöntőben, Tsongát viszont a döntőben porolta el, a mindenki által leírt svájci klasszis. Fish sérülés miatt adta fel a meccset, Monaco ellen. Tsonga pedig szintén játék nélkül mehetett tovább Djokovicon, akinek ismét kiújultak a váll és hát problémái.
Mindent összevetve az elmúlt hét meglepetései (számomra) : Isner, aki elvert 2 spanyolt is, Ferrert, és Lopezt majd jött Tsonga, és 2-1-re, két rövidítéssel nyert. Monaco, aki az elmúlt héten döntőzött Valenciába, ide is nagy önbizalommal érkezett, verte a hazai kedvenc Simont, és Fisht (igaz, Ő sérülés miatt adta fel). Berdych, aki verte Tipsarevicet (pedig Ő is elég jó formában van), Murray-t, és csak a későbbi győztes tudta megállítani.
Ami nekem hiányzott : az összes nagyágyú elég lagymatag volt, köszönhetően szerintem annak, hogy itt a VB, senki nem akart megsérülni ennek ellenére Djokovic, és Fish is sérülés miatt léptek vissza.
Kíváncsian várom, hogy mi sül ki Londonban. A résztvevők : Djokovic, Nadal, Murray, Federer, Ferrer, Berdych, Tsonga és a sort Fish zárja. 9.- nek pedig Almagro utazhat.
Nem akarok a rúd elé szaladni, de Djokovic sérült, ki tudja milyen állapotban lesz. Nadalt már hónapok óta nem láttam játszani, Őt se tudom milyen formában van. Murray egy örök reménység. Berdych hullámzó, Tsonga elég pontatlan, ráadásul edző nélkül ..
Ha most kellene tippelnem, azt mondanám, hogy Federer nyeri a tornát, nagyon szépen játszotta végég ezt a párizsi hetet.
Bocs a hosszú hsz-ért, remélem rajtam kívül más is nézte ezt a gyönyörű sportot.

( Llodra - Lopez meccset aki teheti nézze meg, parádés volt)