2011.10.30. 18:26:35
Látom megy a gyártóháború keményen, ami nem tudom jó vagy sem...
Személy szerint dolgoztam Németo.-ban meg másik két európai országban is és azt tudom mondani, hogy a németeknél speciel láttam boltokban meg termekben is scitec-et, hogy ez ott konkrétan 3-ik vagy csak 9-ik nem tudom, dolgoztam viszont 2 évet más európai országban ( és nem Vatikánban) ahol több termékük nem felelt meg az adott ország egészségügyi követelményének, innen kitiltották. Sem boltokban sem az adott ország netes oldalain nem találtam, vagy max annyit, hogy ez nálluk nem forgalmazható és ezzel pont. Utánnaolvastam és láttam, hogy ott 2006-ben volt egy jelentős egészségügyi reform ami a tápkiegészítőket erősen gorcső alá vetette, itt véreztek el 2-3 termékkel, amitől még a többit forgalmazhatták volna, de ehelyett többször is más néven megpróbálták forgalomba hozni ugyanazokat a termékeket, csak nem jött össze és ezek után ezt a piacot elvesztették...Azóta sok idő eltelt, kismillió új termék jelent meg és több gyártó is vizsgálat alá került..., de azt soha nem állítanám, hogy egyik vagy másik jó a másik meg [auto_cenzúra], mindazonáltal több mint 10 év után a "szakmába", néhány komolyabb siker, és néhány termékteszten való személyes részvétel után van egy saját ( hangsúlyozom saját) véleményem az egészről, és már vkinek leírtam itt a fórumon, hogy nálam melyek a legmegbízhatóbb gyártók és azt is, hogy a s...c nálam nincs a top 10-be, deee...az nem azt jelenti, hogy ne lennének jó termékeik, de még csak azt sem, hogy [auto_cenzúra] gyártó lenne. Egy-két terméküket jelenleg is használom és úgymond meg is vagyok elégedve vele ( igaz ezek csak alap dolgok amiből nehéz mellé lőni, mert összetettebb termékeket nem vennék tőlük), de sok terméknél csak azért választok mást, mert ugyanazt a minőséget jóval olcsóbban kínálják ( pl CF glutamin 400g 2500, s...c meg 300g 4000 körül és gyakorlatilag ugyanazzal a technológiával ugyanazokat a határértékeket produkálják) és nem azért mert a s...c [auto_cenzúra] lenne. Személy szerint egyik gyártót promotálásából sincs profitom ( pedig lehetne, de ez mellékes) ezért nem is fogom azt mondani, hogy ezt vedd, ezt meg kerüld el messziről. Amit mondok csupán az, hogy nyisd ki a szemed és gondolkozz picit. A musel...c nem fogja azt mondani, hogy jó az izületvédőjük, de az új gas...i jobb( mint ahogy az emlegetett oldal sem fogja azt mondani, hogy az ő nr1 termékük valójában a világban csak 36-ik, de neked ez lesz jó ), mert a mai profitorientált világ nem erről szól és ez mindegyikre igaz. Sem a s...c sem a vp., sem a musclet...nem azért gyártja a termékeit, hogy te széo izmos és egészséges légy, ez csak a mézesmadzag, mindent egy dolog mozgat és az a profit!!
A nemrég linkelt audioblogban konkrétan két amerikai gyártóról van szó, melyből az egyik már nem létezik ( azt nem tudom van-e jogutóda, de majd utánanézek ezek után), mert tiltólistás prohormonok voltak egy-két termékükben ( azóta pert nyertek, miszerint tudtukon kívül kerültek bele) és egy másik hasonló okokból csak a benne levő prohormonok akkor még nem voltak tiltó listán. Ezt a gyártót az emlegetett oldal termékei között ma is láttam, ehhez nem fűznék hozzá többet. Dönts belátásod szerint, de azért nem árt ha előtte elgondolkozol kicsit..