daffy írta:Kalap1988 írta:
A görögöket természetesen kizsigereli a bankvilág,mert a csúnya ókori nép utál dolgozni, lusta és csak hedonizál állandó jelleggel. Az egységes Európa ötlete pedig már az induláskor bukásra volt ítélve, én nem félek az esetleges összeomlástól, omoljon.... A magyar gazdaság eddig is csak vesztett az Unióval. Csak remélni tudom, hogy minél hamarabb dől össze, ugyanis, ha túl sok lesz a feszültség, nem egy viszonylag nyugodt állapotban omlik, akkor azért lehetnek nem kívánatos következményei. Világszinten viszont nem tudom mikor és hogyan lesz vége a fedezet nélküli pénz viharainak, a palackból kiszabadult szellem őrjöngésének. Az már sokkal aggasztóbb....
én pont idén nyáron voltam 2 hetet görögországban. hát,természetesen csak a töredékét láttam az emberek viselkedésének és hozzáállásának,de számomra nem meglepő,hogy itt tartanak. nevetséges volt,ami ott ment.
az unió összeomlása után elképzelhetőnek tartasz háborúkat? kicsit fura kérdés,de nem tudom jobban megfogalmazni
Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy a görög egy szorgalmas nép, mert annyira nem is ismerem őket, mindenesetre nagyon komoly szándékok vannak, voltak arra, hogy tönkretegyék őket. Nem azért, mert görögök, csak azért, mert ők voltak a legkönnyebb célpont ( tán pont azért, amit te tapasztaltál). Ma már nem tartok elképzelhetőnek háborúkat, főleg nem Európában. Más világot élünk, a sok országban meglévő atombomba ezt ellehetetlenítette. Viszont ettől függetlenül más típusú és nem biztos, hogy jobb, konfliktusok elképzelhetőek, de ezt inkább világszinten érzem problémának ( illetve a bevándorlással helyben is), ugyanis míg a világ úgymond fejletlenebb része túlnépesedett és kifosztott, munkaerőállat állapotban tengődik, addig a sokkalta kisebb felének ( amelyre már most azt sem mondhatjuk, hogy gazdag, hiszen általános jólét nyugaton már nincs, csak egyes országokban és ott sem minden társadalmi csoportra vonatkoztathatóan, ennek a 70-es évektől gyakorlatilag vége), a nyugatnak, népessége rohamosan csökken, illetve ezzel párhuzamosan lassabban a gazdasági ereje is. Viszont épp a kifosztás miatt a feszültségek nagyok, egyáltalán nem szeretik a fekete Afrikában vagy Ázsiában a nyugatot, sőt, ezért szerintem a következmények megjósolhatatlanok, ha nem is 1-2 év alatt mennek majd végbe. Ezt mutatják az őszbe nyúló "arab tavasz" eseményei és a nyugaton megfigyelhető újabb jelenség, a bankrendszer elleni lázadások is. Nem akarok jósolni, de biztosan drasztikus események történnek majd a világban az elkövetkező 10-30 évben.....
Michaabee! Persze, mert a kommunizmus ( nem mint eszméről, hanem a megvalósulásáról beszélek) valódi céljai paradox módon megegyeznek, egy tőről fakadnak a mostani struktúrákkal. Nekik is az volt a céljuk, hogy az engedelmes fogyasztóállatok kiszolgálják őket, mint ahogy a mai rendszerben is így van, csupán az eszközök és a lehetőségek különbözőek.
Szerintem nyugatabbra is hasonlóan van, csak ott nem maradtak meg a kádári reflexek, mert nem is voltak. Ezzel szemben ott az volt a helyzet, hogy a hetvenes évek közepéig egy valódi jólétet biztosítottak a társadalomnak, ami kvázi betömte a szájukat. Azóta még ennek az utóhatásai kitartanak, még mindig sok helyen jól élnek nagy tömegek, de egyre lejjebb és lejjebb esik ez a szint ( vannak kivételek, egyedi modellek, de azok pl ált nem is Uniós országok, ill. ott húzzák ki magukat az Uniós kötelezettségek alól, ahol csak tehetik és igazuk van) és egyre pofátlanabbak lesznek az "urak". Már régen nem a kormányok és a politikusok vezetik azokat az országokat, hanem ez a meg nem nevezhető pénzhatalmi rendszer. Bármennyire egyes dolgok jónak tűnnek ott, de a népesség fogy, a "fejlett" Európában és Amerikában lassan nincs európai és amerikai, miközben a törzslakosságnak is kezd kinyílni a szeme ( lásd a fentebb említett Wall Street akció...). A következmények beláthatatlanok és lehet, hogy nyugaton már vissza sem lehet fordítani őket,csak enyhíteni....