Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az első 200-at sztem igen,én fetrengtem tőle/közbenshutterisland írta:mit műveltek az fb-s csoportomban ?![]()
250 kommentár..érdemes visszaolvasnom ?
egy innek kirakott gyenge felfogó képességű egyén, próbálja ott is keverni a szhart, kb ennyi történikshutterisland írta:mit műveltek az fb-s csoportomban ?![]()
shutterisland írta:mit műveltek az fb-s csoportomban ?![]()
Ez egy elég nagy csúsztatás szerintem, az emberek többsége egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy amit szabadon választ, az végül is milyen iga lesz. pl. amikor szabad akaratodból elszívod az első füves cigit, akkor nem arról döntesz, hogy majd néhány hónap és drog múlva a heroinnal fogod túllőni magad. Persze utólag lehet érvelni úgy (és külső szemlélőnek kényelmes is), hogy te voltál a hülye, amikor elkezdtél füvezni, de ez nem igaz és nem oldja meg a problémát (arra kérek mindenkit, most ne kezdjünk el a drogokról beszélni, ez csak egy párhuzam lett volna). Azt meg nem érzem erőszakos átalakításnak, ha az embereket ráébresztjük vmire és megadjuk nekik a döntés lehetőségét, nekem most konkrétan a Mátrix vége ugrik be: attól, hogy megmondjuk, ez egy hamis világ, még megadjuk a lehetőséget benne maradniAsys írta:de az ember szabadon dönti el, azt hogy milyen igába hajtja a fejét...
nagyon érdekes lesz tényleg, amikor majd összeomlik a világgazdaság, elvileg most már bármelyik pillanatban bekövetkezhet, szerintem ez is rengeteg háború forrása lehet majd (pl. USA pénze elértéktelenedik a hiperinfláció miatt, viszont a világ egyik legnagyobb hadserege így is megvan, ez esetben vajon hogyan szereznék be a szaúdiaktól az olajat?)Kalap1988 írta: Világszinten viszont nem tudom mikor és hogyan lesz vége a fedezet nélküli pénz viharainak, a palackból kiszabadult szellem őrjöngésének. Az már sokkal aggasztóbb....
Annyit még közbeszúrnék, hogy te egyénről értekezel én pedig közösségről... Innentől még inkább értelmét veszti a vita.Asys írta:Akkor mégiscsak másokat akarsz felszabadítani valamilyen rabság alól, de az ember szabadon dönti el, azt hogy milyen igába hajtja a fejét... erre a körülmények sem lehetnek kifogások, látom magam körül az embereket és azt, hogy amit tesznek szabadon teszik, hiú célokat kergetnek? Igen! Tény, hogy így van, de az ő döntésük, az ő nyomoruk és az ő felelősségük, ha emiatt boldogtalanok...
A boldogság bennünk van, nem a körülményekben, ott van a királyi palotákban és a nyomortanyákon is.
Igazságosság? Mindenki részesül benne, mert végül mindannyian eltávozunk innen, bűnös is és ártatlan is meghal végül, már ha egyáltalán léteznek ilyen fogalmak és a morális meghatározások nem csak illúziók...
Nem képviselek én szerencsére semmilyen eszmét, csak a problémákat próbálom észrevenni és azok megoldásán gondolkodni. Üdvözítő megoldások, melyek mindenkit megmentenek és jóvá teszik a világot nincsenek. Ebben egyetértünk, viszont aki nem próbál meg semmit sem tenni az igazságtalanságok ellen az nem teljesíti azt a célt, amiért a világra jött Isten jóvoltából ( persze ateistáknak is lehet célja,de most a magam nevében beszéltem). Ezt teszem, nem törekszem kizárólagosságra és senkit sem akarok senki követőjévé tenni. Egyébiránt pedig épp ez az a szabadság ( nem beteges szabadosság), amiért próbálunk tenni, mert jelenleg elég sok mindennek a rabja az emberiség, azon belül a magyarok is.Asys írta:Kalap!
Minden eszme, amely az ember megváltoztatását célozza meg, előbb utóbb félrecsúszik és bukásra van ítélve, ahogy követtem a korábbi gondolataidat itt a fórumon, Te is hasonló módon kívánod átalakítani a már korábban össze-vissza alakított embereket...
Szerencsétlen embert, e szomorú szörnyet ide-oda rángatják, kínozzák, ahelyett, hogy békén hagynák, hogy ezt az egyedülálló kísérletet, amelyet életnek nevezünk végre saját döntésük alapján szabadon élhessék le.
Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy a görög egy szorgalmas nép, mert annyira nem is ismerem őket, mindenesetre nagyon komoly szándékok vannak, voltak arra, hogy tönkretegyék őket. Nem azért, mert görögök, csak azért, mert ők voltak a legkönnyebb célpont ( tán pont azért, amit te tapasztaltál). Ma már nem tartok elképzelhetőnek háborúkat, főleg nem Európában. Más világot élünk, a sok országban meglévő atombomba ezt ellehetetlenítette. Viszont ettől függetlenül más típusú és nem biztos, hogy jobb, konfliktusok elképzelhetőek, de ezt inkább világszinten érzem problémának ( illetve a bevándorlással helyben is), ugyanis míg a világ úgymond fejletlenebb része túlnépesedett és kifosztott, munkaerőállat állapotban tengődik, addig a sokkalta kisebb felének ( amelyre már most azt sem mondhatjuk, hogy gazdag, hiszen általános jólét nyugaton már nincs, csak egyes országokban és ott sem minden társadalmi csoportra vonatkoztathatóan, ennek a 70-es évektől gyakorlatilag vége), a nyugatnak, népessége rohamosan csökken, illetve ezzel párhuzamosan lassabban a gazdasági ereje is. Viszont épp a kifosztás miatt a feszültségek nagyok, egyáltalán nem szeretik a fekete Afrikában vagy Ázsiában a nyugatot, sőt, ezért szerintem a következmények megjósolhatatlanok, ha nem is 1-2 év alatt mennek majd végbe. Ezt mutatják az őszbe nyúló "arab tavasz" eseményei és a nyugaton megfigyelhető újabb jelenség, a bankrendszer elleni lázadások is. Nem akarok jósolni, de biztosan drasztikus események történnek majd a világban az elkövetkező 10-30 évben.....daffy írta:én pont idén nyáron voltam 2 hetet görögországban. hát,természetesen csak a töredékét láttam az emberek viselkedésének és hozzáállásának,de számomra nem meglepő,hogy itt tartanak. nevetséges volt,ami ott ment.Kalap1988 írta: A görögöket természetesen kizsigereli a bankvilág,mert a csúnya ókori nép utál dolgozni, lusta és csak hedonizál állandó jelleggel. Az egységes Európa ötlete pedig már az induláskor bukásra volt ítélve, én nem félek az esetleges összeomlástól, omoljon.... A magyar gazdaság eddig is csak vesztett az Unióval. Csak remélni tudom, hogy minél hamarabb dől össze, ugyanis, ha túl sok lesz a feszültség, nem egy viszonylag nyugodt állapotban omlik, akkor azért lehetnek nem kívánatos következményei. Világszinten viszont nem tudom mikor és hogyan lesz vége a fedezet nélküli pénz viharainak, a palackból kiszabadult szellem őrjöngésének. Az már sokkal aggasztóbb....
az unió összeomlása után elképzelhetőnek tartasz háborúkat? kicsit fura kérdés,de nem tudom jobban megfogalmazni
Csendben hozzátenném, hogy a kommunizmus is valami hasonlóra nevelt, menjél dolgozni, biztonságban van a léted, de ne akarjál többet, nem kell kérdezősködni... Sajnos ez a mai napig megmaradt, aztán a médiumok ráteszik a hatásukat.marquez2 írta:Ezzel egyetértek, bár így is elég aggasztó a helyzet. A világ kevesebb, mint 1%-a már lassan a Föld javainak a felét kézben tartja és ez az arány csak nő. A harmadik világban az emberek éheznek nálunk meg lassan megszünik a középosztály. Ezzel szemben meg a mai emberek többsége már nem teszi fel az alapvető kérdést, hogy MIÉRT? Az emberek lassan elfelejtenek gondolkodni, mert ez így kényelmesebb. Dolgozok, hazamegyek, ott is tevénykedek valamit közbe szól a ...rádió, majd este valami sorozat a tv-be oszt kezdődhet elölröl. Erre nevel a média és lassan már az iskola is és ezt tapasztalod a legtöbb munkahelyen is. Ne gondolkozz, mert az jó, mert akkor nem merül fel benned az alapvető igény, hogy ezt másképp is lehetne, talán jobban. Nem tudom mikor lesz ennek vége és azt sem, hogyan és abban is biztos vagyok, hogy ez nem lesz egyszerü, de abban a legbiztosabb, hogy ha minden marad a maga medrében az hosszutávon a legrosszabb nekünk, kivéve talán 20000 embert, akiknek ez éppen így jó.Kalap1988 írta:A görögöket természetesen kizsigereli a bankvilág,mert a csúnya ókori nép utál dolgozni, lusta és csak hedonizál állandó jelleggel. Az egységes Európa ötlete pedig már az induláskor bukásra volt ítélve, én nem félek az esetleges összeomlástól, omoljon.... A magyar gazdaság eddig is csak vesztett az Unióval. Csak remélni tudom, hogy minél hamarabb dől össze, ugyanis, ha túl sok lesz a feszültség, nem egy viszonylag nyugodt állapotban omlik, akkor azért lehetnek nem kívánatos következményei. Világszinten viszont nem tudom mikor és hogyan lesz vége a fedezet nélküli pénz viharainak, a palackból kiszabadult szellem őrjöngésének. Az már sokkal aggasztóbb....
én pont idén nyáron voltam 2 hetet görögországban. hát,természetesen csak a töredékét láttam az emberek viselkedésének és hozzáállásának,de számomra nem meglepő,hogy itt tartanak. nevetséges volt,ami ott ment.Kalap1988 írta: A görögöket természetesen kizsigereli a bankvilág,mert a csúnya ókori nép utál dolgozni, lusta és csak hedonizál állandó jelleggel. Az egységes Európa ötlete pedig már az induláskor bukásra volt ítélve, én nem félek az esetleges összeomlástól, omoljon.... A magyar gazdaság eddig is csak vesztett az Unióval. Csak remélni tudom, hogy minél hamarabb dől össze, ugyanis, ha túl sok lesz a feszültség, nem egy viszonylag nyugodt állapotban omlik, akkor azért lehetnek nem kívánatos következményei. Világszinten viszont nem tudom mikor és hogyan lesz vége a fedezet nélküli pénz viharainak, a palackból kiszabadult szellem őrjöngésének. Az már sokkal aggasztóbb....
Ezzel egyetértek, bár így is elég aggasztó a helyzet. A világ kevesebb, mint 1%-a már lassan a Föld javainak a felét kézben tartja és ez az arány csak nő. A harmadik világban az emberek éheznek nálunk meg lassan megszünik a középosztály. Ezzel szemben meg a mai emberek többsége már nem teszi fel az alapvető kérdést, hogy MIÉRT? Az emberek lassan elfelejtenek gondolkodni, mert ez így kényelmesebb. Dolgozok, hazamegyek, ott is tevénykedek valamit közbe szól a ...rádió, majd este valami sorozat a tv-be oszt kezdődhet elölröl. Erre nevel a média és lassan már az iskola is és ezt tapasztalod a legtöbb munkahelyen is. Ne gondolkozz, mert az jó, mert akkor nem merül fel benned az alapvető igény, hogy ezt másképp is lehetne, talán jobban. Nem tudom mikor lesz ennek vége és azt sem, hogyan és abban is biztos vagyok, hogy ez nem lesz egyszerü, de abban a legbiztosabb, hogy ha minden marad a maga medrében az hosszutávon a legrosszabb nekünk, kivéve talán 20000 embert, akiknek ez éppen így jó.Kalap1988 írta:A görögöket természetesen kizsigereli a bankvilág,mert a csúnya ókori nép utál dolgozni, lusta és csak hedonizál állandó jelleggel. Az egységes Európa ötlete pedig már az induláskor bukásra volt ítélve, én nem félek az esetleges összeomlástól, omoljon.... A magyar gazdaság eddig is csak vesztett az Unióval. Csak remélni tudom, hogy minél hamarabb dől össze, ugyanis, ha túl sok lesz a feszültség, nem egy viszonylag nyugodt állapotban omlik, akkor azért lehetnek nem kívánatos következményei. Világszinten viszont nem tudom mikor és hogyan lesz vége a fedezet nélküli pénz viharainak, a palackból kiszabadult szellem őrjöngésének. Az már sokkal aggasztóbb....
A görögöket természetesen kizsigereli a bankvilág,mert a csúnya ókori nép utál dolgozni, lusta és csak hedonizál állandó jelleggel. Az egységes Európa ötlete pedig már az induláskor bukásra volt ítélve, én nem félek az esetleges összeomlástól, omoljon.... A magyar gazdaság eddig is csak vesztett az Unióval. Csak remélni tudom, hogy minél hamarabb dől össze, ugyanis, ha túl sok lesz a feszültség, nem egy viszonylag nyugodt állapotban omlik, akkor azért lehetnek nem kívánatos következményei. Világszinten viszont nem tudom mikor és hogyan lesz vége a fedezet nélküli pénz viharainak, a palackból kiszabadult szellem őrjöngésének. Az már sokkal aggasztóbb....
nemcsababarca írta:a mag működik nektek? éjjel karbantartás volt,de nekem most se jön be,pedig az van kiírva,hogy újra megy az oldal.
Hű, akkor mégsem a szemes bab volt az...Messi199 írta:Basszus kulcs Földrengés volt nálunk az elmúlt percekben ....
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear ... 38#summary
Kellemes volt ....
Összeomlik az unió,polgárháborúk stb..Egyetlen ország fogja megúszni,azok pedig mi leszünk,mivel mint köztudott a magyar gazdaság olyan mint egy gyorsnaszád,ráadásul az unortodox gazdaságpolitika miatt már meghaladtuk
Most már nekem is...1x azt írta ki hogy karbantartás..Fecooo írta:valszeg igen, mert nekem műxiksoadroli írta:Csak nálam halt meg az nCore?
valszeg igen, mert nekem műxiksoadroli írta:Csak nálam halt meg az nCore?