Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjay
Entrenador del Barça

2011.11.11. 19:43:36

Kurdt! Meg vannak még azon toplistáid amelyeket évtizedekre bontva csináltál filmekről? :D Ha igen, belinkelnéd őket?
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.11. 19:25:59

én kb 5 éve voltam utoljara moziban, még 3d-t sem láttam, nem is érdekel, de ezt feltétlen ott akarom megnézni. a 300-ért nagyon odavagyok a mai napig, termeszetesen csak a látvány miatt. nekem sokkal jobban bejött mint a transformesek és hasonlok...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2011.11.11. 19:19:53

Halhatatlanok
Nekem tetszett. A harci jelenetek...áhh azok brutál jók voltak, meg hogy a csajszi 3D-be az arcomba nyomta a formás kis fenekét :P :lol:
Jó film, szerintem lesz folytatás :D ->A csajszi..nekem nagyon bejön<- 8)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.11. 14:56:52

kurtdt!

hát kár, hogy 72-es mesterdetektivet láttad már, így nem fog "ütni" a film. de azért nézd meg! Csak eredeti nyelven, stohl szinkornja sajnos ellövi a poént (amit te már uis tudsz :D)

falling down-ra meg h "szórakoztató", hát nemtom :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.11. 14:28:09

Be :) Nagyon nagy karakter volt :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
kurdt
Megmentő :)

2011.11.11. 14:19:41

visca el barca írta: KURDT!
HA OLVASOD EZT A HSZ-T, KÉRLEK NÉZD MEG A MOVIET ÉS VITÁZZUNK EGY NAGYOT! :D
Jólvan, amint módomban áll, megnézem. A Laurence Olivier-es verziót még régen láttam, akkor tetszett, lehet hogy most mindkettőt beadom egyszerre.

Más: hónapokkal ezelőtt beszéltünk róla, csak teljesen kiment a fejemből eddig a pillanatig. Éppen Joel Schumachert savaztam valami filmművészet ellen elkövetett, nem feltétlenül aktuális ocsmánysága miatt, amikor figyelmembe ajánlottad a Falling Down c. filmet Michael Douglassel és Robert 'tomhaegenreggelszeretialegjobbananapalmot' Duvallal.
Mondom, még akkortájt megnéztem csak kiment a fejemből.

Nem lesz nagy spoilerezés, nem színezek...
A filmet igazán jó. Egészen addig, amíg Douglas haza nem ér. Valahol ott, vagy már kicsivel korábban is talán, de valami megtörik és az addig kimondottan szórakoztató és érdekes film elkezd unalmassá válni és a végére én személy szerint alig vártam, hogy vége legyen (ez a törés, ha jól emlékszem kb. egy és egy negyed óra után következik be).

Ellenben, mivel a film nagy része rendkívül szórakoztató, kap még egy esélyt a közeli/közel-távoli jövőben...

szerk.: Előd! Azértz látom, Richie Tenenbaum már befigyel az aván... :lol:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
csabooo
Capitá del Barça

2011.11.11. 13:21:40

semmi baj, igaz nem ilyenre gondoltam, hanem ahol van egy kis akció rész is.. jó na persze lényeg hogy az legyen :)

na de azér köszi, hogy legalább válaszoltál :)
Barça,Barça,Baaarça!!!
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2011.11.11. 11:58:23

csabooo írta:jöhetne valami jó kis zsoldos katonás film.

valami tipp ?
http://www.port.hu/zsoldoskatona_il_sol ... lm_id=8709

bocs, gondolom, nem ilyenre gondolsz, de nem hagyhattam ki, én imádom.
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
csabooo
Capitá del Barça

2011.11.11. 11:31:14

jöhetne valami jó kis zsoldos katonás film.

valami tipp ?
Barça,Barça,Baaarça!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.11. 00:36:22

megnéztem tegnap és ma 3 filmet michael caine főszereplésével

flawless - trükkös gyémántrablás - 2007

a 60-as évek angliájában jatszodó, hogyan raboljunk a világ legnagyobb gyémántkészletéből movie. egy teljesen egyszerű, "aranyos" kis film, nem kell semmi hi-tech, meg hű de trükkös rablásra gondolni. inkább a film mondanivalója az, ami megfogja az embert, nekem nagyon tetszett. caine is, meg demi moore is jol tolta.
8/10

sleuth - mesterdetektív - 2007

láttam már egy jo pár filmet életemben, de ez mind közül talán az egyik legfurcsább. azon kevés filmek egyike, amit szinpadrol vittek át vaszonra, meg is látszik az egészen.. komolyan mondom végig olyan érzésem volt, h egy szinhazban ulok. bár nem annak van beállítva, és nem is az a tipikus művészfilm, de sztem igenis az a kategória. jó történet, tipikus színdarab, ami kizárólag párbeszédekre épít. jók voltak a zenék is, tetszett h egy helyszínen játszódik az egész, viszont a film utolsó harmada nagyon gyenge. érdekes, h caine 72'-ben már eljátszotta egyszer ezt a moviet, csak akkor a másik szerepben. :D jude law-t nem csípem, de nagyot jászik benne!
akcióra és 3d-re élvezőknek nem ajanlott :D

KURDT!
HA OLVASOD EZT A HSZ-T, KÉRLEK NÉZD MEG A MOVIET ÉS VITÁZZUNK EGY NAGYOT! :D

?/10 (abszolut nem tudom)

harry brown - 2009

egy megkeseredett, hitehagyott, magányos öregember harca a világ ellen. kicsit gran torino feelinges, de annál jóval gyengébb. a film rettentoen lassó, kellően drámai, viszont szerintem rengeteg klisé van benne ami nagyon lehúzza a filmet. egyszer nézhető, de nem lesz egy emlékezetes darab
6/10

ha gondolod én is meglesem,és vitatkozhatunk. Nemrég kezdtem egy Caine maratont,de ezek egyelőre kimaradtak még, lesek is kettőt mindjárt közülük. Ozsi
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.10. 23:22:44

Megnéztem az első filmet :)
The royal Tenenbaums
Hát te... Most nehéz így melegében pontos értékelést adni...
Talán alszok rá egyet és meglátom. Addig is egy kis sárga
:twisted:
Ha az első részét veszem, akkor simán 10/10. A másik fele már helyenként unalmas volt, de jól szórakoztam. Értékeléssel ezért várok még.

Szerk: üsse kő, nagy kedvenc lett. 9/10 :wink:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.10. 22:51:54

csabooo írta:
d írta: Aztakuvva! :D
Azért szép, hogy valaki az Expendablest a sztorija miatt szereti... mert "nem a szokásos". :D :D
engem valamér nagyon megfogott, nem tudom titeket lehet ha nem, de nekem nagyon bejött. :twisted:

ezért jöhetne még hasonló film is, valaki nem tud ?
d úgy érti szerintem, hogy az ilyen filmeket pont azért szereti,aki szereti,mert csak kikapcsol,és nem kell agyalni közben, csak lesni ki kit mennyire lő szét.

ne érts félre, én is bírom Stallonét,a régi filmjeit is, ezt is.

Viszont pont ezekért, sztori téren azért egyik sem kiemelkedő,de nem is baj.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Deus
Boixos Nois

2011.11.10. 21:51:51

sjay írta:Huhú srácok!!!
Attack the block/Idegen arcok
Most fejeztem be a filmet és kellemeset csalódtam. Ha akartok egy nagyon jót szórakozni, akkor ajánlom nektek ezt az akció,vígjáték,sci-fi,horrort
9/10
Na jön is lefele :)

Megnéztem a trailerjét, valamiért a Super 8 -ra emlékeztet.
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.10. 20:56:21

]Eurobarca filmklub tagok!
Emlékeztetek mindenkit, hogy van két film, amit meg kell nézni :D
Keddig kell leadni az értékeléseket stb. Remélem addig sikerül beszerezni és megnézni.
Visca el Barca!
Kép
csabooo
Capitá del Barça

2011.11.10. 17:18:15

d írta:
csabooo írta:húú nagyon jó film volt ez a The Expendables, nekem legalábbis nagyon bejött.Valami hasonló filmet esetleg valaki tud ajánlani ? lényeg hogy ne az a szokásos 'ölünk' sztori legyen, hanem valami csaj is pl, vagy akármi... mint ez a film is.
Aztakuvva! :D
Azért szép, hogy valaki az Expendablest a sztorija miatt szereti... mert "nem a szokásos". :D :D
engem valamér nagyon megfogott, nem tudom titeket lehet ha nem, de nekem nagyon bejött. :twisted:

ezért jöhetne még hasonló film is, valaki nem tud ?
Barça,Barça,Baaarça!!!
sjay
Entrenador del Barça

2011.11.10. 16:43:05

Huhú srácok!!!
Attack the block/Idegen arcok
Most fejeztem be a filmet és kellemeset csalódtam. Ha akartok egy nagyon jót szórakozni, akkor ajánlom nektek ezt az akció,vígjáték,sci-fi,horrort
9/10
d
Entrenador del Barça

2011.11.10. 16:22:56

csabooo írta:húú nagyon jó film volt ez a The Expendables, nekem legalábbis nagyon bejött.Valami hasonló filmet esetleg valaki tud ajánlani ? lényeg hogy ne az a szokásos 'ölünk' sztori legyen, hanem valami csaj is pl, vagy akármi... mint ez a film is.
Aztakuvva! :D
csabooo
Capitá del Barça

2011.11.10. 10:40:27

húú nagyon jó film volt ez a The Expendables, nekem legalábbis nagyon bejött.Valami hasonló filmet esetleg valaki tud ajánlani ? lényeg hogy ne az a szokásos 'ölünk' sztori legyen, hanem valami csaj is pl, vagy akármi... mint ez a film is.
Barça,Barça,Baaarça!!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.09. 20:55:11

Valaki látta már a Michael Jackson: The Life of an Icon című dokumentum filmet?

ha lesz hozzá felirat,egyből lesem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.09. 19:58:55

The Royal Tenenbaums
Nem csalódtam Jakabban a filmválasztás kapcsán :P :twisted:
Érdekes alkotás volt, a humora meg a sztorija is tetszett, az biztos, hogy egyedi film. Amiért én lehúznám, az az, hogy nem jött át, hogy most ez vígjáték vagy dráma akart lenni, mert önmagában egyik kategóriában sem állná meg nálam a helyét. Szóval számomra egy kicsit furcsa, emiatt egy erős 10/7,5-et kap tőlem.
sjay
Entrenador del Barça

2011.11.09. 17:04:26

messideco írta:
sjay írta:/mechanikus_narancs_6
Hát izé ne... Könyvben sokkal jobban átérezhető az egész folyamat.
Ajánlom nagyon, hogy olvasd el. Megéri :wink:

szerk: visca el barca, bocsi, nem téged kerestelek. Megtaláltam :
A film után elolvastam, azt hiszem Ultrasur (nem tuti..) ajánlására. Nekem a film sokkal jobban bejött. A kritikát amúgy nem én írtam , nekem az egyik személyes kedvencem a film :)
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.09. 16:35:11

nah, igeh vmi hasonlóra gondoltam én is a loop kapcsán... este jön a másik film :wink:
Kép
kurdt

2011.11.09. 16:32:13

[quote="visca el barca"][/quote]

Szerintem maga a sztori is érdekes, bár tény hogy nem egy nagy szám...
Viszont igazad van, én imádom az ilyen apróságokat :)

Amúgy könnyen lehet, hogy én használtam rosszul az 'endless loop' kifejezést: arra gondoltam, hogy a végén elkészül egy film, ami ez a film, amiben lesze egy film, ami ez a film és így tovább...
és én az ilyesmit nagyon bírom, ez elég király pl. Barry Sonnenfeld 'Get Shorty' c. filmjében is (aka Szóljatok a köpcösnek)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.09. 16:24:47

kurdt írta:
visca el barca írta:
Robert Altman: The Player (1992)

először is, talán nem lövök spoilert azzal, h szó sincs vigjatekrol, inkább a thriller és a dráma mezsgyéjén mozgó film volt ez.

[...]

szívesen megkérdezném altmant h mi célja volt ezzel a filmmel, mert én nem jöttem rá... bemutatni halivúdot? vmi önmarcangoló drámát csinálni? vagy mi?
Egy szóban megfogalmazva: szatíra.
Most muszáj egy kicsit sárgáznom:

Gondolj az első jelenetre: egy udvaron mindenféle embereket látunk, ketten közülük arról beszélgetnek, hogy mennyire bénák az olyan nyitányok/jelenetek, amikben naygon sokáig nincs vágás. Amikor őket másodszorra látod, akkor esik csak le, hogy épp egy ilyen jelenetet nézel...és szerintem ez zseniális!
Arról nem is beszélve, hogy a végére egy 'endless loop' lesz az egészből...
endless loop? (a fogalom jelentése tiszta, de itt hol az endless loop? újra forgatják a már egyszer, valóságban megtörténteket? ez lenne az?)

az, meg hogy dob egy-két fricskát halivudnak, (mint az emlitett jelent) az világos, de én továbbra is állítom, hogy nekem ezek az apró finomságok (amik gondlom neked naggyá teszik a moviet) nekem kevesek ahhoz h önmagukban elvigyenek egy filmet.
Kép
kurdt

2011.11.09. 16:09:48

visca el barca írta:
Robert Altman: The Player (1992)

először is, talán nem lövök spoilert azzal, h szó sincs vigjatekrol, inkább a thriller és a dráma mezsgyéjén mozgó film volt ez.

[...]

szívesen megkérdezném altmant h mi célja volt ezzel a filmmel, mert én nem jöttem rá... bemutatni halivúdot? vmi önmarcangoló drámát csinálni? vagy mi?
Egy szóban megfogalmazva: szatíra.
Most muszáj egy kicsit sárgáznom:

Gondolj az első jelenetre: egy udvaron mindenféle embereket látunk, ketten közülük arról beszélgetnek, hogy mennyire bénák az olyan nyitányok/jelenetek, amikben naygon sokáig nincs vágás. Amikor őket másodszorra látod, akkor esik csak le, hogy épp egy ilyen jelenetet nézel...és szerintem ez zseniális!
Arról nem is beszélve, hogy a végére egy 'endless loop' lesz az egészből...
Kép
Válasz küldése