Cubarsí százados lett!
& counting pic.twitter.com/jzOWHWup4r
— FC Barcelona (@FCBarcelona) December 16, 2025
az se ma lesz akkorozsimiki írta: Majd gyere talira,és elmagyarázom.
Amúgy meg még amit én nem értek.
Az ilyen vámpíros szarságok, ATYA VILÁG. Egyszerűen röhögök. Bocsi az itteni fanoktól,mert tudom,h nálam idősebb,és általam is nagyra becsült tag/ok is oda vannak pár ilyen sorozatért,filmért, de ez a véleményem.
Vmi okádékbárkivel bármiben fogadnék,hogy soha de soha nem fogom szeretni az ilyen filmeket,sorozatokat,meséket. (omg)
Mindkettő eszméletlenül jó, de én is osztom azok véleményét, akik szerint az Elit alakulat jobb.Varatrix írta:Régóta nem sikerült értelmes filmet, vagy sorozatot találnom, de végre belefuottam és 3 nap alatt végig is néztem. The Pacific ajánlom mindenkinek akit érdekelnek a világháborús sztorik, mert ez azok közül is ütős. Ma elkezdem az elődjét az Elit Alakulatot. Sokak szerint az jobb, meglátom. Szóval itt a hétvége, és hajrá a film, és sorozat mániásoknak, de azért moduljatok is valami hasznosabb tevékenység irányába is.

Majd gyere talira,és elmagyarázom.csababarca írta:Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
Felfoghatatlan számomra, mert az,hogy nem tetszik,még elfogadom,de utálni.
Még az Alkonyatot megértem,mert azt divat utálni, ahogy a HP-t is...de egy olyan monumentális trilógiát,mint a Gyűrűk ura...hm

A Gyűrűk Urát én is bírom, de pl a Star Wars, Alkonyat, Harry Kókler sorozatoktól okádni tudok.csababarca írta:Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
Felfoghatatlan számomra, mert az,hogy nem tetszik,még elfogadom,de utálni.
Még az Alkonyatot megértem,mert azt divat utálni, ahogy a HP-t is...de egy olyan monumentális trilógiát,mint a Gyűrűk ura...hm
Én először a filmeket láttam, akkor még viszonylag kisebb voltam és olyankor az emberek nem nagyon szeretnek akkori mértékkel hosszú könyveket olvasni.sjd írta: A Gyűrűk Ura csak egyetlen okból nem tetszhet, és az az, hogy a könyvet előbb olvastad és úgy láttad
(ha pedig nem olvastad a könyvet, akkor "pokolra vagy annál rosszabb helyre" küldelek![]()
)
bennem még mindig él az a pillanat, amikor 7 éve a középsulis felvételin a mostani töritanárom és ofőm megkérdezte h mi a kedvenc könyvem, én a Gyűrűk Urát válaszoltam, majd megbeszéltük, hogy a film egyikünknek sem tetszett annyira
Ezzel nagyjából egyetértek. Nálam legtöbbször az teszi a különbséget, hogy magyarul/régebben láttam-e az adott filmet, vagy nem. Illetve hogy angol-e az eredeti cím vagy sem (valszeg magyarul soha nem mondanám azt, hogy Ladri di Biciclette, Mou gaan dou, vagy Postriziny; hanem Biciklitolvajok, Szigorúan piszkos ügyek, ill. Sörgyári capriccio). Ellenben ha angol a film, akkor több dologtól függ. A fentivel ellentmond pl, hogy Star Warst mondok Csillagok háborúja helyett, egyszerűen azért, mert egyszerűbb kimondani. Alien dettó.d írta:Ne hagyjuk meg, ez nem feltétlenül sznob szokás, randa dolog ez alapján skatulyázni. Nekem is a legtöbb angol nyelvű film címe angolul is jut eszembe, mivel azon a nyelven nézem és olvasok róla. Ezek után sokszor rááll a kezem/szám is, hogy ezen a néven emlegessem.
Ezzel ellentétesen gyermekkorom filmjeivel pont fordítva vagyok, angolul nem is tudtam annyira és hozzájutni se lehetett a filmekhez, hogy erre rászokhatott volna. A lent emlegetett Star Wars álmomból felébresztve nekem még mindig Csillagok Háborúja első körben.Legalábbis az első trilógia. De mondhatnék más dolgot, nem Alient néztünk, hanem Nyolcadik utas: a halált, nem Die Hardot, hanem Drágán add az életedet, etc. Megszokás kérdése, ÖNMAGÁBAN nem sznobéria.

Gyűrűk ura, Avatar, Alkonyat, Harry Potter.FtcSikiHun írta:Sokszor kérdezitek, hogy kinek melyik film a kedvence. Na de ki melyik filmet utálja a legjobban?
Ne hagyjuk meg, ez nem feltétlenül sznob szokás, randa dolog ez alapján skatulyázni. Nekem is a legtöbb angol nyelvű film címe angolul is jut eszembe, mivel azon a nyelven nézem és olvasok róla. Ezek után sokszor rááll a kezem/szám is, hogy ezen a néven emlegessem.messideco írta:De egyébként én sem szeretem azokat az embereket, akik csak az angol címet használják. Az már tényleg sznob szokás, hagyjuk meg...
Bocs, hogy ennyit kiragadok a mondandódból, de csak erre reagálnék. Van itt 1-2 tag, aki néz művészfilmeket, s ezeket itt fel meg is említi, elemzi. Azonban ezek általában csak laikus felvetések. A rendezői filmek elég nehéz kategória. Hogy egy példával éljek: a középkori festészetben sem azt imádtuk, hogy úúú, a kép mondanivalója mennyire új és merész. A 200 millió Madonna a kis Jézussal képek között általában az ábrázolási bravúrok voltak jelentősek, s ez a filmeknél is megvan. Lehet művész b.ziságnak tűnik, hogy így mozog a kamera, meg úgy svenkel ki, meg az ilyen plánok, hosszú beállítás, gyors vágás stb., de ezek jelentősen meghatározzák a hangulati elemeket (tényleg görcsben van a gyomrod, felszabadult vagy te is, mint a karakter a vásznon stb.). Nem mondom, hogy a téma, a történet, a hátsó mondanivaló nincs ott, de attól még nem lesz "művészfilm". És ha valakivel művészfilmről beszélsz, akkor vigyázz vele (ha te nem ástad bele magad a témába). Sokan csak egy imidzsnek szánják a "művészfilm" nézést, amúgy lövésük sincs róla (művészmozik Pesten kiakasztóak ilyen szempontból). A sok sznobkodás velejárója (pl. a filmeknek mindig az eredeti címét mondják). De ha már egy kicsit utánaolvasol (középiskolás média tankönyvekből vannak egészen jók), egész más szemmel is tudod nézni.Bob_Marley írta:Művszfilmek is hasonlóak, áltaában ezek nehezebben foghatók, de ha az ember megtalálja a mögöttes tartalmat, akko zseniális!

Nem, csak három napja alig alszom mert népművészeti cserépedény esszét kellett írnom a rabszolgaságról.messideco írta:Te már ilyen korán részeg vagy?![]()

Avatar.FtcSikiHun írta:Sokszor kérdezitek, hogy kinek melyik film a kedvence. Na de ki melyik filmet utálja a legjobban?

a szelid motorosokat nem láttam még (kb 10 éve huzom, de nem birom magam ravenni), a jolis film viszont egy nagyon jo (és szomorú) dráma!messideco írta:Visca el Barca, a nemzet térdre borul nagyságod előtt. Most december 6-ig unatkozhatsz, bár szerintem nem fogsz. Ha érdekel a madridista filmklubban az Easy ridert és a Changelinget nézzük most