Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.03. 19:15:35

Lehet hogy a klasszikuson is 3-4-3 lesz? :D

Nem lepne meg, bár annál nagyobb rizikó nincsen. Csak hát az absz. kontroll eredménnyel jár, ráadásul nem ennének meg minket a középpályán mint a CDR döntő 1. félidejében, vagy a szuperkupa első meccsén.

Alexis és Cesc a pályán, hihetetlen mennyire megkedvelte őket mindenki, joggal.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.03. 19:14:13

fcbpete írta:Barcelona lineup: Valdés, Mascherano, Puyol, Abidal, Xavi, Cesc, Busquets, Iniesta, Cuenca, Alexis and Messi #fcblive

Pad: Pinto, Alves, Maxwell, Keita, Thiago, Villa, Pedro #fcblive
villa szülinapi ajándékként kikerült cuenca kárára...pedig jó lenne formába hozni a klasszikusra...vagy mondjuk pedrot sem lenne rossz...nem értem...BATE ellen nyugodtan játszhatna cuenca.

egyéb problémám nincs, a kp. is tetszik!
na mindegy, nyerni kell.
Tocy
Director del Fútbol

2011.12.03. 19:14:06

Barça 11 for Levante; Valdés, Mascherano, Puyol, Abidal, Sergio Busquets, Xavi, Cesc, Iniesta, Alexis, Cuenca and Messi #fcblive

francba megelőztek :D Tetszik a kezdő, 3-4-3 lesz egyértelműen, és Busquets kezd, nem fél a sárgáktól...valamint Cuenca is visszakerült, kíváncsi leszek nagyon! :)
fcbpete
Jugador del Barça

2011.12.03. 19:10:30

Kezdő: Valdés, Mascherano, Puyol, Abidal, Xavi, Cesc, Busquets, Iniesta, Cuenca, Alexis and Messi #fcblive

Pad: Pinto, Alves, Maxwell, Keita, Thiago, Villa, Pedro #fcblive
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.12.03. 16:27:36

Tocy írta:Viszont az utóbbi időben azért többet hibázik a Kapitány, és lassul is. A 3 védős rendszerben nem nagyon lehet hátul hibázni, lásd pl a Milan hogy keresztülrohant rajtunk...és Masch sincs pályán ezen a vázlaton. Mindenesetre azért otthon megjátszható a dolog, de a Bernabeuban öngyilkosság...
Nem hiszem, hogy Piquénél lassabb lenne... :roll:
Subinho
Director del Fútbol

2011.12.03. 10:18:04

én ezt szereném:

Valdes - Alves, Puyol, Abidal, Maxwell - Cesc, Mascherano, Iniesta (70' Thiago) - Alexis, Messi, Villa (60' Pedro)

KÖVETKEZŐNÉL 1 HÉT PIHENÉS! FELHÍVÁSOK TOPIK!
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.12.03. 09:56:31

Barcaman1993 írta:Az ellenfél soraiban Xavi Torres még nálunk játszott a B-ben?
Igen, de pályára lépett a nagyoknál is pár meccsen.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Tocy
Director del Fútbol

2011.12.03. 09:56:20

P.U.Y.O.L. írta:
Tocy írta:Ja és a Levante jól támad, technikás a csatáruk(Koné), nem nagyon kéne otthagyni 1v1-ben mjuk Puyollal...
Puyol C. Ronaldot is levette már 1vs1-ben a pályáról. Nem hiszem, hogy ne tudná megoldani. Amúgy meg ha jól működik a védelem, akkor mindig odaér a kisegítés. Főleg Masch személyében. Ennek ellenére én is a 4-3-3at preferálom.
Viszont az utóbbi időben azért többet hibázik a Kapitány, és lassul is. A 3 védős rendszerben nem nagyon lehet hátul hibázni, lásd pl a Milan hogy keresztülrohant rajtunk...és Masch sincs pályán ezen a vázlaton. Mindenesetre azért otthon megjátszható a dolog, de a Bernabeuban öngyilkosság...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.03. 09:52:18

Az ellenfél soraiban Xavi Torres még nálunk játszott a B-ben?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.12.03. 09:41:04

Tocy írta:Ja és a Levante jól támad, technikás a csatáruk(Koné), nem nagyon kéne otthagyni 1v1-ben mjuk Puyollal...
Puyol C. Ronaldot is levette már 1vs1-ben a pályáról. Nem hiszem, hogy ne tudná megoldani. Amúgy meg ha jól működik a védelem, akkor mindig odaér a kisegítés. Főleg Masch személyében. Ennek ellenére én is a 4-3-3at preferálom.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.03. 09:28:20

Tocy írta:SPORT variációja egy 3-4-3: Alves,Puyol,Abidal-Keita,Xavi,Iniesta-Fábregas-Pedro,Messi,Alexis

Hát, nem hiszem, hogy ez lenne, kivéve, ha tényleg 3 védővel akarunk játszani Madridban, ami véleményem szerint öngyilkosság lenne. Szóval szerintem Xavi v Cesc helyett Mascherano fog kezdeni...Busquets játéka talán kizárható, a többi kérdőjel. Elöl Messi és Alexis sztem biztosan kezd, Villa hét közben jól játszott, veszélyesen, bejöttek a cselei, amíg a szélen volt, középen meg gólt rúgott. Viszont Pedronak sem ártana most már játszani...én Villával kezdenék, de Pedro is kapna fél órát. Ja és a Levante jól támad, technikás a csatáruk(Koné), nem nagyon kéne otthagyni 1v1-ben mjuk Puyollal...
Xavi elég sokat játszott mostanában, én biztos a padra tenném. Helyette talán Thiago, de ez a felállás nagyon bejön.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Tocy
Director del Fútbol

2011.12.03. 09:21:36

SPORT variációja egy 3-4-3: Alves,Puyol,Abidal-Keita,Xavi,Iniesta-Fábregas-Pedro,Messi,Alexis

Hát, nem hiszem, hogy ez lenne, kivéve, ha tényleg 3 védővel akarunk játszani Madridban, ami véleményem szerint öngyilkosság lenne. Szóval szerintem Xavi v Cesc helyett Mascherano fog kezdeni...Busquets játéka talán kizárható, a többi kérdőjel. Elöl Messi és Alexis sztem biztosan kezd, Villa hét közben jól játszott, veszélyesen, bejöttek a cselei, amíg a szélen volt, középen meg gólt rúgott. Viszont Pedronak sem ártana most már játszani...én Villával kezdenék, de Pedro is kapna fél órát. Ja és a Levante jól támad, technikás a csatáruk(Koné), nem nagyon kéne otthagyni 1v1-ben mjuk Puyollal...
mess2009
Director del Fútbol

2011.12.03. 08:39:39

egyre inkább elbizonytalanodom Alvest illetően.... még a csapatnál is rapszódikusabb a teljesítménye, bár lehet hogy a sok ide oda rángatás is közrejátszik. néha a saját (védő)posztján is csúnyán verik, a beadásai is csak nagy ritkán jönek be, ami aztán lerontja az elől végzett mezőny munkáját is, a szabadrúgásokról talán már le szokott, de ez nem zárja ki hogy ne akadjon be néha egy egy bombája.
szóval, ha össze kellene vetni mondjuk pl. Marcello-val sajna a mérleg nem felé billen.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.12.03. 08:17:28

Ma nem kell pihentetni, felforgatni a csapatot, majd a BATE ellen lehet. Ma kötelező 3 pont és nem mellesleg egy sokkal jobb játék kell mint hét közben a Rayo ellen. Jól elkapta a rajtot a Levante, de otthon ezt akkor is simán hoznunk kell, pláne a klasszikus előtt!

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.02. 18:24:46

Na holnap ismét meccs van :D Már alig várom :D Egy egész jó kis Levante ellen játszunk, aki ellen kötelező a győzelem. Most mindent meg kell tenni a győzelemért a BATE ellen úgyis lehet pihentetni. Piqué eltiltott, de Sergiot sem játszatnám, hogy ne tiltsák el, de szerdán számítanék rá. Akkor holnapra egy ilyet:
Valdes-Alves, Puyol, Abidal, Maxwell-Cesc, Mascherano, Iniesta-Alexis, Messi, Pedro
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.01. 01:21:39

Tocy : itt nem arról van szó, hogy elégedetlen voltam, hanem feltűnően sok "teret" kapott a támadásokra a rayo, ahogy néztem az összefoglalót, voltak helyzeteik, kicsit szokatlan volt számomra, hogy "ennyit volt náluk a staféta".
a pressing sem ment úgy..de majd a levante ellen látjuk.

ami viszont számomra néha kissé idegesítő, hogy meccsenként legalább 3, de a rayo ellen vagy 4-5 olyan szituáció volt, amikor a 16-oson belülről, teljesen tiszta lövőhelyzetből akartunk még tovább passzolni.
ez amúgy gyönyörű, ha bejön, mint ahogy sok ilyen gólt rúgtunk már, viszont engem nagyon fel tud idegesíteni, mikor 1, de többször 2 ütemmel is teljesen feleslegesen továbbjátsszuk tiszta helyzetből, és elveszítjük a lasztit.

remélem a madrid ellen nem akarunk ennyiszer a kapufa tövéig játszani, mert könnyen megbosszulhatja magát.
Pavel
Entrenador del Barça

2011.12.01. 01:04:38

Teixeira Vitienes jól vezette a hétvégi meccset a Getafe ellen. :x
A hétvégén újra megkapjuk. :evil:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.11.30. 22:12:44

csababarca írta:
Mikaos írta:Átlagban meccsenként van egy 11-es, amit be kéne fújnia a bíróknak, de ezt NEKÜNK egyszerűen nem teszik meg.
pl tegnap Piqué elpöcizte a labdát, kapus jött,elütötte őt. Sima tizi,de érdekes,hogy nem reklamált senki. Pedig ugye mi köztudottan az a csapat vagyunk,akik minden szitunál megrohanják 10en,ha nem többen a sporit,és reklamálunk veszettül.
Hát az pont nem volt 11-es. Egyértelmű az eset. A kapus fölvágta Piquét, de előtte már rég elrúgta a labdát. Nem véletlen, hogy sem reklamálás, sem színészkedés sem volt...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.30. 18:01:46

Mikaos írta:Átlagban meccsenként van egy 11-es, amit be kéne fújnia a bíróknak, de ezt NEKÜNK egyszerűen nem teszik meg.
pl tegnap Piqué elpöcizte a labdát, kapus jött,elütötte őt. Sima tizi,de érdekes,hogy nem reklamált senki. Pedig ugye mi köztudottan az a csapat vagyunk,akik minden szitunál megrohanják 10en,ha nem többen a sporit,és reklamálunk veszettül.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.11.30. 15:07:08

Tocy írta:
Barcaman1993 írta:Srácok csak nekem tűnt úgy, hogy teljesen más taktikával játszottunk, mint korábban? Nekem egy ilyen felállás ugrik be:
-------------Valdes--------------
---Mascherano--Piqué--Abidal---
---Xavi-------Keita-----Thiago---
--------------Messi--------------
Alves---------------------Alexis-
--------------Villa---------------

Teljesen feltűnő volt, hogy most a letámadást annyira nem erőltettük, de Alves és Alexis nagyon sokat besegített a védekezésbe. Ráadásul mindketten elől is játszottak. Nekem nagyon hasonlónak tűn a Di Mariá-Ronaldo duó posztjához. Messi pedig szemmel láthatóan hátrébb játszott. Árnyéknek mondanám, de a játékszervezésben egyértelműen visszalépett Xavi mellé. Aztán lehet, hogy csak én spekulálok sokat, de ha ti is így látjátok, akkor írjatok. :!:
Sztem idén felesleges alakzatokat rajzolgatni...eléggé össze-vissza vannak a dolgok, akár meccsenként 3-4x is változik az alapfelállás. Amúgy Thiago helyén Iniesta játszott...
3x lett pontosan megváltoztatva a felállást 4-3-3, 3-4-3 majd 3-2-3-2.A spanyol sporton volt talán nem tudom pontosan.

De én se nagyon tudtam követni a felállást én is figyeltem.Először elöl Villa-Messi-Sanchez, aztán Messi teljesen a félpályától indult, Villa ugye középre ment Sanchez ki balra, előtte viszont Iniesta tényleg egy olyan visszavont bal oldali kp-t játszott.A kommentátor mondta, is h Pep szólt Alvesnek h jobban játsza be a jobb oldalt, úgy húzódott fel.Nem sok jó beadással sajnos.

Érdekes volt mindenesetre.

Szerk. most látom, h a fiúk megemlítik a felállás cserét, akkor lehet 3-2-2-3 volt.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.30. 14:54:51

Barcaman1993 írta:Srácok csak nekem tűnt úgy, hogy teljesen más taktikával játszottunk, mint korábban? Nekem egy ilyen felállás ugrik be:

Teljesen feltűnő volt, hogy most a letámadást annyira nem erőltettük, de Alves és Alexis nagyon sokat besegített a védekezésbe. Ráadásul mindketten elől is játszottak. Nekem nagyon hasonlónak tűn a Di Mariá-Ronaldo duó posztjához. Messi pedig szemmel láthatóan hátrébb játszott. Árnyéknek mondanám, de a játékszervezésben egyértelműen visszalépett Xavi mellé. Aztán lehet, hogy csak én spekulálok sokat, de ha ti is így látjátok, akkor írjatok. :!:
Sztem idén felesleges alakzatokat rajzolgatni...eléggé össze-vissza vannak a dolgok, akár meccsenként 3-4x is változik az alapfelállás. Amúgy Thiago helyén Iniesta játszott...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.11.30. 14:27:25

Srácok csak nekem tűnt úgy, hogy teljesen más taktikával játszottunk, mint korábban? Nekem egy ilyen felállás ugrik be:

kanty
Llegenda del Barça

2011.11.30. 12:50:54

Mikaos írta:.
:)
Én pedig írtam, h nem konkrétan Neked szántam, csak a Te hsz-ed váltotta ki belőlem ezt. Na, de ez már off.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Mikaos
Director del Fútbol

2011.11.30. 12:42:36

kanty írta:
Mikaos írta:Értem, hogy sokan nincsenek elájulva a 65%-ot nyújtó Barcától, de azt mondom, hogy még ezzel a teljesítménnyel is bőven beférünk a világ legjobb 3 csapatába.
És elég gyakran csak a szerencse hiányzik!
Például mennyire jó lenne, ha az ellenfél vezetésénél és teljesen kiegyenlített játéknál a bíró kiállítaná az ellenfél kapusát a 23.percben + 11-est adna (végre), aztán később is kiállítana egy másik embert az ellenféltől. Van, mikor csak ennyin múlik egy meccs. Mondjuk egy rangadónál ez főleg értékes. Átlagban meccsenként van egy 11-es, amit be kéne fújnia a bíróknak, de ezt NEKÜNK egyszerűen nem teszik meg.
Persze, nem szabad hivatkozni a bírókra, de amikor azt látod, hogy a legnagyobb rivális a nehéz meccseit SZINTE CSAK így húzza be, akkor ez a helyzet elég elkeserítő.

Szóval ezért nem értem a játékra való panaszkodást a részünkről, mert mások hasonló (vagy még gyengébb) játékkal hozzák a meccseiket - segítséggel, ami többnyire még jogos is.
Persze, szegény Barcát mindenki támadja. Amikor jöttek a győzelmek, kupák, akkor más volt a helyzet? Nem hiszem. Kár keresni az ilyen kifogásokat, egyszerűen nem megy jelenleg annyira jól a csapatnak, pontosabban nem annyira kiegyensúlyozott, a játékosok nem annyira élesek. Ennyi. Nem a bírók miatt van ez.
Írtam, hogy 65%-on teljesítünk, tehát elismertem, hogy nem vagyunk jók.
Azt is írtam, hogy nem szabad hivatkozni a bírókra :)
Nem is állítottam, hogy mindenki a Barcát támadja.

Mondanivalóm lényege az volt, hogy nem kell betojni a Madridtól, mert ők ugyanúgy játszanak kb., mint mi, csak ők megkapják azt a -egyébként jogos- pluszt (ezt is írtam ;) ) a szerencsétől vagy a bíróktól. És ez igenis meccseket, rangadókat dönt el.
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.30. 12:05:07

Mikaos írta:Értem, hogy sokan nincsenek elájulva a 65%-ot nyújtó Barcától, de azt mondom, hogy még ezzel a teljesítménnyel is bőven beférünk a világ legjobb 3 csapatába.
És elég gyakran csak a szerencse hiányzik!
Például mennyire jó lenne, ha az ellenfél vezetésénél és teljesen kiegyenlített játéknál a bíró kiállítaná az ellenfél kapusát a 23.percben + 11-est adna (végre), aztán később is kiállítana egy másik embert az ellenféltől. Van, mikor csak ennyin múlik egy meccs. Mondjuk egy rangadónál ez főleg értékes. Átlagban meccsenként van egy 11-es, amit be kéne fújnia a bíróknak, de ezt NEKÜNK egyszerűen nem teszik meg.
Persze, nem szabad hivatkozni a bírókra, de amikor azt látod, hogy a legnagyobb rivális a nehéz meccseit SZINTE CSAK így húzza be, akkor ez a helyzet elég elkeserítő.

Szóval ezért nem értem a játékra való panaszkodást a részünkről, mert mások hasonló (vagy még gyengébb) játékkal hozzák a meccseiket - segítséggel, ami többnyire még jogos is.
Persze, szegény Barcát mindenki támadja. Amikor jöttek a győzelmek, kupák, akkor más volt a helyzet? Nem hiszem. Kár keresni az ilyen kifogásokat, egyszerűen nem megy jelenleg annyira jól a csapatnak, pontosabban nem annyira kiegyensúlyozott, a játékosok nem annyira élesek. Ennyi. Nem a bírók miatt van ez.
Nem éppen úgy van, h nekünk semmit és másoknak szinte mindent. Az Atletico kapusát jogosan állították ki, legalábbis szerintem. Eddig sem kaptunk több tizenegyest, mint most.

Ezt nem feltétlenül Neked szánom/szántam, csak ez az írás váltotta ki belőlem. Mindenütt csak azt olvasod, azt hallod, h megy a szájkaraté és a másik blamálása. Lehet, h velem van a baj, vagy az én gyomrom túl érzékeny, de ez nekem nagyon nem szimpatikus.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése