Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
socio66

2011.12.30. 19:19:40

egyébként miért olyan biztos mindenki abban hogy amúgy kockahasa van? :)
mert kb. ez ilyen általános szöveg,hogy hát a hasamon van egy kis zsír,de alatta bizony ott vannak a kockák. és annyit hallottam már hogy elhiszem hogy nálam is ez a helyzet,mert nekem is ott rakódik le az a minimális zsír, viszont egyébként sokat felülésezek,így evidens hogy bár nem látható,de kockás a hasam. :)
érdekes ez, írtad előrébb hogy te a lábadra varázsolnál egy kis izmot,hát én a hasamra dobnék pár kockát,az valami iszonyatosan megdobja az összképet.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.30. 19:10:52

socio66 írta:
shutterisland írta: de jó is lenne 80-ról felmenni 86-87-re úgy április végéig, aztán a nyárra olyan 82-3-ra lediétázni......
ehhez a részhez annyira nem értek,de szerintem aki ilyen tömegnövelés utáni diétát csinál,az nagyobb tömegekben gondolkozik.
nem hiszem hogy látványos lenne az a lediétázott 3-4 kiló,bár nincs benne tapasztalatom még.
hát ha azt nézem, hogy anyám rendes diétával ledobott 3 kilója után mennyit változott, akkor igen :D
de rajtam amúgy sincs sok zsír, a hasamon van rengeteg, ami fedi a kockákat, és szétcseszi az összképet.

ha sikerülne felmenni az általam célként kitűzött 86-87 kilóra, akkor lehet h nem is kellene annyit lediétázni, hogy a kockák látszódjanak...mert tényleg ott van rajtam az összes zsír nagy része :D
socio66

2011.12.30. 19:05:20

shutterisland írta: de jó is lenne 80-ról felmenni 86-87-re úgy április végéig, aztán a nyárra olyan 82-3-ra lediétázni......
ehhez a részhez annyira nem értek,de szerintem aki ilyen tömegnövelés utáni diétát csinál,az nagyobb tömegekben gondolkozik.
nem hiszem hogy látványos lenne az a lediétázott 3-4 kiló,bár nincs benne tapasztalatom még.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.30. 19:00:25

daffy írta:
shutterisland írta:ma ez volt a lábedzésem :
guggolás 4x6 , lábtoló gépen 4x8, combhajlító 4x8, combfeszítő 4x8 ; ülő vádligépen 4x12, álló vádligépen 4x12, lábtoló gépen váldiztam 4x10.

a súlyok kb olyanok voltak, hogy már szenvedtem velük, de még nem a max, amivel el bírnám végezni a sorozatokat.

vélemény ?
ne ragaszkodj a számokhoz. nem kell mindig 8,meg 12. főleg nem az utolsó sorozatra.
ez csak az alap, amiből kiindulok, aztán szoktam variálgatni :D
daffy
Madridista

2011.12.30. 18:49:44

shutterisland írta:ma ez volt a lábedzésem :
guggolás 4x6 , lábtoló gépen 4x8, combhajlító 4x8, combfeszítő 4x8 ; ülő vádligépen 4x12, álló vádligépen 4x12, lábtoló gépen váldiztam 4x10.

a súlyok kb olyanok voltak, hogy már szenvedtem velük, de még nem a max, amivel el bírnám végezni a sorozatokat.

vélemény ?
ne ragaszkodj a számokhoz. nem kell mindig 8,meg 12. főleg nem az utolsó sorozatra.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.30. 18:43:30

ma ez volt a lábedzésem :

vélemény ?
daffy
Madridista

2011.12.30. 18:34:49

Sanama írta: Én akkor a mellet választanám, nekem az fejlődik nagyon lassan a többihez képest. :twisted:

Ja és ha kilók.. :)
63-64kiló voltam mikor elkezdtem május táján, most 72-73körül vagyok, mellette 185cm, szóval képzelhetitek... :) Egyszer volt ez idő alatt egy 1hónapos szünet, egyébként folyamatos. Ja és sajnos eddig lábra sok figyelmet nem fordítottam.
akkor állj neki. nagyon durván hozza a tömeget
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.30. 18:28:11

shutterisland írta:a vádli egy cudar dolog, speciel nekem toronymagasan az a legrosszabb testrészem, ha kívánhatnék egyet, arra varázsolna nekem a tündérke izomtömeget.

de jó is lenne 80-ról felmenni 86-87-re úgy április végéig, aztán a nyárra olyan 82-3-ra lediétázni......
Én akkor a mellet választanám, nekem az fejlődik nagyon lassan a többihez képest. :twisted:

Ja és ha kilók.. :)
63-64kiló voltam mikor elkezdtem május táján, most 72-73körül vagyok, mellette 185cm, szóval képzelhetitek... :) Egyszer volt ez idő alatt egy 1hónapos szünet, egyébként folyamatos. Ja és sajnos eddig lábra sok figyelmet nem fordítottam.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.30. 02:57:30

a vádli egy cudar dolog, speciel nekem toronymagasan az a legrosszabb testrészem, ha kívánhatnék egyet, arra varázsolna nekem a tündérke izomtömeget.

de jó is lenne 80-ról felmenni 86-87-re úgy április végéig, aztán a nyárra olyan 82-3-ra lediétázni......
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.29. 19:50:17

Erre tippeltem én is. :D Köszönöm, mondjuk beteg is vagyok kicsit, lehet is közrejátszik akkor. :)
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
daffy
Madridista

2011.12.29. 19:47:28

Victor_Valdes írta:Az mitől lehet, hogy amikor először voltam teremben, jobban bírtam a súlyokat meg mindent, mint most két héttel közbe? Mondjuk eléggé drasztikusan diétázok..
pl azért. vagy rossz a kedved,rosszul edzel,bármi lehet.
Úgy makacs, hogy nem érzed? Vagy érzed, csak nem fejlődik?!
én heti kétszer edzek vádlit és 3x hasat. a vádliedzésem elég egyszerű
ülő vádligép,érzésre hogy megpusztuljak 3-4 sorozat
állva: felállok jobb lábbal egy magaslatra(pl lépcső),a szélére. leengedem a sarkat teljesen,majd hirtelen lábujjhegyre állok,majd visszaengedem. ez 1 ismétlés. először 15 jobbal,15 ballal,16jobbal,16ballal,17jobbal,17ballal, ha megy 20ig pihenő nélkül,akkor visszafelé is
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.29. 19:47:13

Victor_Valdes írta:Az mitől lehet, hogy amikor először voltam teremben, jobban bírtam a súlyokat meg mindent, mint most két héttel közbe? Mondjuk eléggé drasztikusan diétázok..
Meg is válaszoltad magadnak :D

Úgy nem lehet eredményeket elérni, hogy nem juttatsz elég tápanyagot a szervezetedbe, ráadásul ha nem eszel eleget, akkor a szervezeted automatikusan elkezd izmot bontani

Egyébként nüansznyi dolgokon múlik, hogy mit bírsz adott alkalommal, pl. a gyakorlatok sorrendjén is akár. De nekem teljesen random is előfordul, hogy egyik hétről a másikra kevésbé bírom ugyanazokat a súlyokat
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.29. 19:43:04

Az mitől lehet, hogy amikor először voltam teremben, jobban bírtam a súlyokat meg mindent, mint most két héttel közbe? Mondjuk eléggé drasztikusan diétázok..
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.29. 19:41:21

shutterisland írta:a vádli (legalább is nekem) egy makacs izom, én 1x teremben, és 1x itthon is megedzem egy héten.
hát minden féle vádligyakorlat más féle terhelést ad neki, plusz mivel a járásnál folyamatosan dolgozik, így nehéz úgy stimulálni, hogy növekedést érj el.

ezért szoktam több féle gyakorlattal megpróbálni szétbombázni :D
Úgy makacs, hogy nem érzed? Vagy érzed, csak nem fejlődik?!
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.29. 18:25:13

a vádli (legalább is nekem) egy makacs izom, én 1x teremben, és 1x itthon is megedzem egy héten.
hát minden féle vádligyakorlat más féle terhelést ad neki, plusz mivel a járásnál folyamatosan dolgozik, így nehéz úgy stimulálni, hogy növekedést érj el.

ezért szoktam több féle gyakorlattal megpróbálni szétbombázni :D
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.29. 17:58:52

shutterisland írta:de a "tricepsz-láb" is majdnem olyan már, mint a "hát-bicepsz-tricepsz" ..vagyis nálam... :D

a lábedzés ugye comb és vádli, én combra guggolok, hajítok, feszítek, lábtolok, vádlire 2-3 gyakorlatot (mert nem szoktam ugyanúgy edzeni rá, megszokja a monotonítást hamar) és a tricepszre is 3-at, az már 10 gyakorlat.

ha meg hát-tricepsz-bicepsz, akkor 5-3-3 gyakorlat, szóval 11...kb ugyanott vagy vele...szerintem....

bár nekem a lábedzés (főleg a guggolás miatt) szokott megterhelő lenni :D
azért nem tettem mellé semmit, inkább ott hasazok többet.
Vádlira minek 2-3? Egyetlen egyet szoktam rá csinálni, utána 3napig nem bírok járni. Sőt van, hogy azt belövöm egy másik napra, edzés végére, mikor hasazok, és lábnapon már csak comb kell.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.29. 17:55:42

de a "tricepsz-láb" is majdnem olyan már, mint a "hát-bicepsz-tricepsz" ..vagyis nálam... :D

a lábedzés ugye comb és vádli, én combra guggolok, hajítok, feszítek, lábtolok, vádlire 2-3 gyakorlatot (mert nem szoktam ugyanúgy edzeni rá, megszokja a monotonítást hamar) és a tricepszre is 3-at, az már 10 gyakorlat.

ha meg hát-tricepsz-bicepsz, akkor 5-3-3 gyakorlat, szóval 11...kb ugyanott vagy vele...szerintem....

bár nekem a lábedzés (főleg a guggolás miatt) szokott megterhelő lenni :D
azért nem tettem mellé semmit, inkább ott hasazok többet.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.29. 17:51:10

socio66 írta:
Sanama írta:Amúgy nem tudom,de nekem ez már sok lenne. Hát a legnagyobb a felsőtesten, mellé kar... hm. De te érzed
pedig jó kombó.
én pár hete váltottam át erre a párosításra,és nagyon tetszik. a karom pont annyira használom a hátgyakorlatok során,hogy utána rendesen bemelegedve,bedurranva tudok karozni. mondjuk van hogy annyira beáll a karom hogy a rudat alig bírom fogni. :)
és ugyanez van a váll-mell kombónál is.
amúgy hála a jézuskának,beruháztam egy multi-pro pakra és egy whey protein force-ra,mellette a kajám is rendben van,sőt még az edzéseket is baromira élvezem mostanában úgyhogy alig várom hogy mehessek a terembe. :)
Azért nem tartom célszerűnek a bicepsz-tricepsz-hátat egybe rakni, mert ahogy írtam a hát az ugye a legnagyobb izom a felsőtesten, én arra 5 gyakorlatot mindig csinálok, hogy normálisan megérezzem. Utána pedig nekem már csak 1 izomra marad energiám, hogy normálisan megdolgoztassam, ami bicepsz lenne ez esetben. A tricepsz pedig el lenne sietve/kapkodva, nem lenne jól megdolgoztatva, legalábbis részemről.Úgyhogy azt inkább átdobom másik napra

Bár mostanában próbálom variálgatni, hogy 3 napba bele tudjak sűríteni mindent,aztán 2 megoldásra jutottam, tippek jöhetnek!:
első:
hát-váll,mell-bicepsz,tricepsz-láb
második:
hát-bicepsz,mell-váll,tricepsz-láb
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.29. 16:55:10

socio, én pont a napokban váltottam át a mell-váll ; hát-kar ; láb felosztásra, heti 3x megyek.
a sárga kapszulából szűrtem le, hogy ezeket lenne értelme összerakni.
a hát - mell - láb az igazán nagyobb izmok, melléjük meg kisebb párosul.

plusz ugye a bemelegedés miatt is, hisz olyan izomcsoportok vannak egy napon, amelyek használatosak a másik megedzése közben is.

egy picit talán a súlyok nagyságának rovására mehet, de szerintem nem rossz kombók.

(mielőtt valaki észreveszi, a hasat azért nem írtam, mert azt úgy random néha beiktatom levezetésnek vagy épp belemelegítésnek...azért nem fordítok rá akkora energiát, mert diéta után már most is jó hasam lenne.)

MÁS : oliva olajról még mindig senkitől semmi ? én azt olvastam 1-2 helyen, hogy lenmagolaj helyett esetleg jó alternatíva lehet zsírbevitelre.
socio66

2011.12.29. 16:49:56

Sanama írta:Amúgy nem tudom,de nekem ez már sok lenne. Hát a legnagyobb a felsőtesten, mellé kar... hm. De te érzed
pedig jó kombó.
én pár hete váltottam át erre a párosításra,és nagyon tetszik. a karom pont annyira használom a hátgyakorlatok során,hogy utána rendesen bemelegedve,bedurranva tudok karozni. mondjuk van hogy annyira beáll a karom hogy a rudat alig bírom fogni. :)
és ugyanez van a váll-mell kombónál is.
amúgy hála a jézuskának,beruháztam egy multi-pro pakra és egy whey protein force-ra,mellette a kajám is rendben van,sőt még az edzéseket is baromira élvezem mostanában úgyhogy alig várom hogy mehessek a terembe. :)
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.28. 21:30:10

jó, azt nem írtam, hogy 4.jére vagyok konditeremben, eddig otthon edzettem.
most van az, hogy tapasztalom a gépeket, lövöm be a súlyokat, stb.
célirányosan edzek, ahogy megvan egy gyakorlat, nyomom a következőt, nem bámészkodok a tükörben, nem beszélgetek, csak haladok :D

a pihenőidőm szokott szerintem kevés lenni, hisz még ezek kényelmesebb súlyok :D

1. kérdésemre valaki ?
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2011.12.28. 21:11:04

shutterisland írta:
2. miért van az, hogy ma egy hát-bicepsz-tricepsz edzést (bemelegítést nem számolva) 45 perc alatt lezavartam ? olyan ciki, hogy hamarabb befejezem, mint azok az arcok, akik már akkor is nyomták, mire beléptem a terembe.
45 perc az pont jó, mivel 1 óra gyúrás után már exponenciálisan esik az edzés hatékonysága. De mondjuk ehhez a sorozatszámhoz tényleg elég kevés ez az időm, talán ideje kicsit emelni a súlyokon. :roll:
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.28. 21:05:51

shutterisland írta:ma ezt csináltam megy annyi idő alatt : nyakhoz húzás 4x8,mellhez húzás 4x8, evezés 4x8, egykezessel felhúzás 3x10, bicepsz scott padon franciarúddal 3x10, bicepsz váltogatva egykezessel 3x8, koncentrált bicepsz 3x8, tolózkodás 3x7, letolás csigán 3x15, fej felé tolás egykezessel 4x12...

ezt 45 perc alatt..úgy, hogy a pihenőidőim mondjuk igen rövidek voltak, ez egy rossz szokás, és változtatni fogok rajta.

igaz, ők beszélgetnek, mászkálnak össze vissza a teremben, de mégis ott töltenek másfél-két órákat, én meg összvissz egy szűk órát.
45perc azért elég kevés szerintem 34(!) sorozathoz. Szerintem 60-70percet ennyi gyakorlatra simán rá lehet szánni.Vagy többet, hisz 3 izomcsoportot edzettél meg. Amúgy nem tudom,de nekem ez már sok lenne. Hát a legnagyobb a felsőtesten, mellé kar... hm. De te érzed
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.28. 20:56:12

ma bementem egy match-ba, gondoltam ,ha sem a sparban, sem a 100-asban, sem a tacskóban nem találtam lenmagolajat, majd itt.
amikor megkérdeztem egy eladót, találok e itt ilyet, és ha igen, merre, úgy nézett rám, mint egy ufo-ra, aztán lenézően odabökte, hogy nem is tudja, hogy ilyen létezik.

aztán vettem 6 csomag szőlőcukrot, a másik eladó a kasszánál meg ismételten úgy nézett rám, mint a másik....

komolyan már hülyének nézik az embert, ha nem az átlag szhar kajákat keresi, hanem az úgynevezett testépítő táplálkozásban használatosakat..
:roll:

amúgy 2 kérdésem lenne :

1. ha lenmagolajat nem találok sehol, akkor az oliva is megteszi helyette ?

2. miért van az, hogy ma egy hát-bicepsz-tricepsz edzést (bemelegítést nem számolva) 45 perc alatt lezavartam ? olyan ciki, hogy hamarabb befejezem, mint azok az arcok, akik már akkor is nyomták, mire beléptem a terembe.

ma ezt csináltam megy annyi idő alatt : nyakhoz húzás 4x8,mellhez húzás 4x8, evezés 4x8, egykezessel felhúzás 3x10, bicepsz scott padon franciarúddal 3x10, bicepsz váltogatva egykezessel 3x8, koncentrált bicepsz 3x8, tolózkodás 3x7, letolás csigán 3x15, fej felé tolás egykezessel 4x12...

ezt 45 perc alatt..úgy, hogy a pihenőidőim mondjuk igen rövidek voltak, ez egy rossz szokás, és változtatni fogok rajta.

igaz, ők beszélgetnek, mászkálnak össze vissza a teremben, de mégis ott töltenek másfél-két órákat, én meg összvissz egy szűk órát.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.28. 20:07:19

áhh az nem nyerő. :D

Ahhoz képest, hogy csak szhopok az egésszel, és kb még a rúd is elég nehéz sokszor, nem hogy a súly..:D ahhoz képest furcsa mód élvezem az egészet.. :shock: :D

szerk.: A kajázás része már kevésbé élvezetes, de hát nah. :D Mellesleg elolvastam a könyvet, köszönöm a tippet. :)
Válasz küldése