Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
hát ha azt nézem, hogy anyám rendes diétával ledobott 3 kilója után mennyit változott, akkor igensocio66 írta:ehhez a részhez annyira nem értek,de szerintem aki ilyen tömegnövelés utáni diétát csinál,az nagyobb tömegekben gondolkozik.shutterisland írta: de jó is lenne 80-ról felmenni 86-87-re úgy április végéig, aztán a nyárra olyan 82-3-ra lediétázni......
nem hiszem hogy látványos lenne az a lediétázott 3-4 kiló,bár nincs benne tapasztalatom még.
ehhez a részhez annyira nem értek,de szerintem aki ilyen tömegnövelés utáni diétát csinál,az nagyobb tömegekben gondolkozik.shutterisland írta: de jó is lenne 80-ról felmenni 86-87-re úgy április végéig, aztán a nyárra olyan 82-3-ra lediétázni......
ez csak az alap, amiből kiindulok, aztán szoktam variálgatnidaffy írta:ne ragaszkodj a számokhoz. nem kell mindig 8,meg 12. főleg nem az utolsó sorozatra.shutterisland írta:ma ez volt a lábedzésem :
guggolás 4x6 , lábtoló gépen 4x8, combhajlító 4x8, combfeszítő 4x8 ; ülő vádligépen 4x12, álló vádligépen 4x12, lábtoló gépen váldiztam 4x10.
a súlyok kb olyanok voltak, hogy már szenvedtem velük, de még nem a max, amivel el bírnám végezni a sorozatokat.
vélemény ?
ne ragaszkodj a számokhoz. nem kell mindig 8,meg 12. főleg nem az utolsó sorozatra.shutterisland írta:ma ez volt a lábedzésem :
guggolás 4x6 , lábtoló gépen 4x8, combhajlító 4x8, combfeszítő 4x8 ; ülő vádligépen 4x12, álló vádligépen 4x12, lábtoló gépen váldiztam 4x10.
a súlyok kb olyanok voltak, hogy már szenvedtem velük, de még nem a max, amivel el bírnám végezni a sorozatokat.
vélemény ?
akkor állj neki. nagyon durván hozza a tömegetSanama írta: Én akkor a mellet választanám, nekem az fejlődik nagyon lassan a többihez képest.
Ja és ha kilók..
63-64kiló voltam mikor elkezdtem május táján, most 72-73körül vagyok, mellette 185cm, szóval képzelhetitek...Egyszer volt ez idő alatt egy 1hónapos szünet, egyébként folyamatos. Ja és sajnos eddig lábra sok figyelmet nem fordítottam.
Én akkor a mellet választanám, nekem az fejlődik nagyon lassan a többihez képest.shutterisland írta:a vádli egy cudar dolog, speciel nekem toronymagasan az a legrosszabb testrészem, ha kívánhatnék egyet, arra varázsolna nekem a tündérke izomtömeget.
de jó is lenne 80-ról felmenni 86-87-re úgy április végéig, aztán a nyárra olyan 82-3-ra lediétázni......
pl azért. vagy rossz a kedved,rosszul edzel,bármi lehet.Victor_Valdes írta:Az mitől lehet, hogy amikor először voltam teremben, jobban bírtam a súlyokat meg mindent, mint most két héttel közbe? Mondjuk eléggé drasztikusan diétázok..
én heti kétszer edzek vádlit és 3x hasat. a vádliedzésem elég egyszerűÚgy makacs, hogy nem érzed? Vagy érzed, csak nem fejlődik?!
Meg is válaszoltad magadnakVictor_Valdes írta:Az mitől lehet, hogy amikor először voltam teremben, jobban bírtam a súlyokat meg mindent, mint most két héttel közbe? Mondjuk eléggé drasztikusan diétázok..
Úgy makacs, hogy nem érzed? Vagy érzed, csak nem fejlődik?!shutterisland írta:a vádli (legalább is nekem) egy makacs izom, én 1x teremben, és 1x itthon is megedzem egy héten.
hát minden féle vádligyakorlat más féle terhelést ad neki, plusz mivel a járásnál folyamatosan dolgozik, így nehéz úgy stimulálni, hogy növekedést érj el.
ezért szoktam több féle gyakorlattal megpróbálni szétbombázni
Vádlira minek 2-3? Egyetlen egyet szoktam rá csinálni, utána 3napig nem bírok járni. Sőt van, hogy azt belövöm egy másik napra, edzés végére, mikor hasazok, és lábnapon már csak comb kell.shutterisland írta:de a "tricepsz-láb" is majdnem olyan már, mint a "hát-bicepsz-tricepsz" ..vagyis nálam...
a lábedzés ugye comb és vádli, én combra guggolok, hajítok, feszítek, lábtolok, vádlire 2-3 gyakorlatot (mert nem szoktam ugyanúgy edzeni rá, megszokja a monotonítást hamar) és a tricepszre is 3-at, az már 10 gyakorlat.
ha meg hát-tricepsz-bicepsz, akkor 5-3-3 gyakorlat, szóval 11...kb ugyanott vagy vele...szerintem....
bár nekem a lábedzés (főleg a guggolás miatt) szokott megterhelő lenni
azért nem tettem mellé semmit, inkább ott hasazok többet.
Azért nem tartom célszerűnek a bicepsz-tricepsz-hátat egybe rakni, mert ahogy írtam a hát az ugye a legnagyobb izom a felsőtesten, én arra 5 gyakorlatot mindig csinálok, hogy normálisan megérezzem. Utána pedig nekem már csak 1 izomra marad energiám, hogy normálisan megdolgoztassam, ami bicepsz lenne ez esetben. A tricepsz pedig el lenne sietve/kapkodva, nem lenne jól megdolgoztatva, legalábbis részemről.Úgyhogy azt inkább átdobom másik naprasocio66 írta:pedig jó kombó.Sanama írta:Amúgy nem tudom,de nekem ez már sok lenne. Hát a legnagyobb a felsőtesten, mellé kar... hm. De te érzed
én pár hete váltottam át erre a párosításra,és nagyon tetszik. a karom pont annyira használom a hátgyakorlatok során,hogy utána rendesen bemelegedve,bedurranva tudok karozni. mondjuk van hogy annyira beáll a karom hogy a rudat alig bírom fogni.
és ugyanez van a váll-mell kombónál is.
amúgy hála a jézuskának,beruháztam egy multi-pro pakra és egy whey protein force-ra,mellette a kajám is rendben van,sőt még az edzéseket is baromira élvezem mostanában úgyhogy alig várom hogy mehessek a terembe.
pedig jó kombó.Sanama írta:Amúgy nem tudom,de nekem ez már sok lenne. Hát a legnagyobb a felsőtesten, mellé kar... hm. De te érzed
45 perc az pont jó, mivel 1 óra gyúrás után már exponenciálisan esik az edzés hatékonysága. De mondjuk ehhez a sorozatszámhoz tényleg elég kevés ez az időm, talán ideje kicsit emelni a súlyokon.shutterisland írta:
2. miért van az, hogy ma egy hát-bicepsz-tricepsz edzést (bemelegítést nem számolva) 45 perc alatt lezavartam ? olyan ciki, hogy hamarabb befejezem, mint azok az arcok, akik már akkor is nyomták, mire beléptem a terembe.
45perc azért elég kevés szerintem 34(!) sorozathoz. Szerintem 60-70percet ennyi gyakorlatra simán rá lehet szánni.Vagy többet, hisz 3 izomcsoportot edzettél meg. Amúgy nem tudom,de nekem ez már sok lenne. Hát a legnagyobb a felsőtesten, mellé kar... hm. De te érzedshutterisland írta:ma ezt csináltam megy annyi idő alatt : nyakhoz húzás 4x8,mellhez húzás 4x8, evezés 4x8, egykezessel felhúzás 3x10, bicepsz scott padon franciarúddal 3x10, bicepsz váltogatva egykezessel 3x8, koncentrált bicepsz 3x8, tolózkodás 3x7, letolás csigán 3x15, fej felé tolás egykezessel 4x12...
ezt 45 perc alatt..úgy, hogy a pihenőidőim mondjuk igen rövidek voltak, ez egy rossz szokás, és változtatni fogok rajta.
igaz, ők beszélgetnek, mászkálnak össze vissza a teremben, de mégis ott töltenek másfél-két órákat, én meg összvissz egy szűk órát.