kezdjük az ÉTKEZÉSSEL :
van egy étrendem, amit sajnos nem tudok mindig teljesen betartani, mert anyagilag is kemény, illetve sokszor közbejön ez az, ki-ki marad 1-1 étkezés, esetleg mást kell ennem, de nagyjából tartom, kisebb kilengések vannak csak.
80kg vagyok.
1. 100g zab + 3 tükörtojás + 10ml olivaolaj
2. 120g rizs + 125g csirke
3. edzés utáni turmix (majd leírom, mit tartalmaz)
4. 120g rizs + 100 g csirke + 10ml olivaolaj
5. 100g rizs + 100g zöldség + 100g csirke
6. 125g túró
tápkiegek :
- jelenleg kreatin kúrát nyomatok monohidráttal
- edzés előtt-közben : 5g bcaa, 10g glutamin
- edzés utáni turmix : 40g nitro pure whey gold, 30g dextróz, 20g maltodextrin, 2-3g bcaa, 5g glutamin, 5g creatine.
- ha tudok venni egy power proteint végre, akkor abból is megy egy 30g-os adag a nap folyamán valamikor.
tudom, a fehérje kicsit kevés, jó lenne még plusz egy nagy szelet husi
EDZÉSTERVEM : (az ismétlés-számok mindig eltérnek kicsit,az sok mindentől függ)
A nap (mell-váll)
fekvenyomás 4x8 , 45 fokos fekvenyomás 4x8 , tárogató gépen tárogatás 4x10, áthúzás 3x12
nyak mögül nyomás 4x10, arnold nyomás 4x10, oldalemelés 4x10
B nap (bicepsz-tricepsz-hát)
nyakhoz húzás 4x10, mellhez húzás 4x10, hason fekve evezés (van egy ilyen gép, felfele kell húzni a súlyt) 4x8, evezés egykezessel 4x8
bicepsz scott padon 4x8, egykezessel váltott karral 4x8 + egy gyakorlat (francia rúd, kalapácsos, koncentrált...mikor mi)
csigás letolás 4x8, egykezessel fej fölé nyomás 4x10, tolózkodás 4x amennyi megy. (néha itt is beteszek mondjuk egy tricepsznyújtás fekve gyakorlatot, vagy más fogóval nyomom a csigán..szűkebben,szélesebben)
C nap (comb,vádli)
guggolás 4x8, lábtoló gépen lábtolás 4x10, combhajlítás gépen 4x10, combfeszítés gépen 4x10
ülő vádligép 4x15, álló vádligép 4x15 + egy szabadsúlyos vádligyakorlat.
plusz tudnivalók :
- hasazni minden edzés végén szoktam 1-2 gyakorlat erejéig.
- hét közben nyomok az itthoni súlyokkal is egy vádliedzést.
- súlyokat próbálom úgy belőni, hogy az utolsó ismétlést már vicsorogva kelljen megcsinálnom, de azért ne pattanjon el a nyaki ütőerem
jöhetnek vélemények, ha már legépeltem ennyit