Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Leomessi14
Entrenador del Barça

2012.01.19. 20:07:28

messideco írta:Matyika, te tudsz valamit: ének ötös :wink:
Komolyan: ezek jó jegyek. Habár nekem ötös soha nem volt... :cry:
Én azért a helyedben örülnék,hogy nem volt 5-ös lezárásod. :D
S.Agüero írta: Meg is ünnepeljük a felvételit szombat délután osztálytársaimmal egy jó pizzázás mellett. :)
:wink:
8)
Szerintem menjetek el Nutellázni egyet a havarokkal, hagyjátok a francba a pizzát :mrgreen:

Régi szép id?k,amikor még pizzával ünnepltük a sikereinket... :P :D
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
cöcö
Barça C

2012.01.19. 20:05:45

könyvet hordanék, kit?n? lennék, na nem mintha büszke lennék erre
Nagyon laza gyerek lehetsz. :)
Srácok, itt elég sok ember van a fórumon. Van valakinek bármi tapasztalata, az Intézményi Kommunikátor nev? OKJ-s szakról? Az a terv, hogy utána végzem el a média komot a diploma miatt, igaz így 5 évbe fog telni, de egyb?l tuti nem vesznek fel a médiára mert nagyon magas a pont rá.

http://www.bgf.hu/kepzeseink/Intezmenyi_kommunikator
Ilyennel komolyan mit akartok?
Ilyen OKJ-s szrral nem lesz BRFK szóviv?..
MatyiG
Adminisztrátor

2012.01.19. 20:05:17

messideco írta:Matyika, te tudsz valamit: ének ötös :wink:
Haha, egy jegyet sem kaptam fél év alatt énekb?l, még énekelni sem kellett, sajnáltam is, megmutattam volna, h bennem rejlik az x-faktor. :lol:

Amúgy köszi mindenkinek!

Szombaton meg kügyétek az enerdzsit! :D

Meg is ünnepeljük a felvételit szombat délután osztálytársaimmal egy jó pizzázás mellett. :)
:wink:
8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2012.01.19. 20:07:05-kor.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.19. 20:02:30

Magatartás : változó
Szorgalom : közepes

Irodalom : 3
Nyelvtan : 3
Történelem : 3
Angol : 2
Matematika : 3
Informatika : 5
Fizika : 2
Biológia : 3
Kémia : 2
Földrajz : 3
Ének : 3
Gazdasági ismeretek : 5
Információkezelés : 5
Kommunikáció : 5
Testnevelés : 3

Azt inkább hagyjuk, hogy mekkora er?feszítésekre volt ehhez szükségem, lehet ha legalább könyvet hordanék, kit?n? lennék, na nem mintha büszke lennék erre. :?
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
sjd
Llegenda del Barça

2012.01.19. 20:00:01

Én is kb. 8.-ban dicsekedtem utoljára bizonyítvánnyal :D
Inkább majd júniusban jövök felvágni a százalékokkal 8)
messideco
Presidente del Barça

2012.01.19. 19:55:02

Matyika, te tudsz valamit: ének ötös :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
Tocy
Director del Fútbol

2012.01.19. 19:41:38

LM10 írta:
S.Agüero írta: 8. osztály félévi jegyek. :D
Szombaton 10-töl délig felvételi, gondoljatok rám! :oops:
Ne parázz, semmi extra nem lesz benne. Igaz el?tte én is full kész voltam. Bár ezt mondják az érettségire is, én meg ez el?tt állok... :)

Egyébként sok sikert! 8)
Nekem meg csak oszt. társaim hiszik el, ( mert látták ) hogy nevetve érettségiztem le :D Már-már sért?en gyengék voltak az írásbelik, szóbelin meg segítenek. Oké, csak a magyarom lett 5ös, de hát 4 évnyi alvás-evés volt a mutatóm órán, majd padtárscsajról dogamásolás. Viszont tiszta logikával egy 4est mindenb?l össze tudtam hozni, aki egy picit is tanul, annak az 5ös sima, aki rendesen tanult eddig, meg felkészül erre is, annak a 90+% is sima, érdemes emeltet tenni. Nem tudom, te mennyit tanultál eddig, vagy hogy mik a terveid, de ha nem mjuk a 95% feletti érettségi a cél, akkor no para :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.19. 19:35:05

S.Agüero írta:Félévi jegyek hogy sikerültek, emberek :?: :D

Nekem, enyém így:

Magatartás : Példás :mrgreen:
Szorgalom : Példás :mrgreen:

Irodalom : 5
Nyelvtan : 5
Történelem : 5
Angol : Dicséretes 5
Matematika : 5
Fizika : 5
Biológia : 5
Kémia : 4
Földrajz : 5
Ének : 5
Rajz : 4
Technika : 5
Testnevelés : 5
Média : 3 :mrgreen:

8. osztály félévi jegyek. :D

Egyébként egy matekos gimis osztályba szándékozom menni. :)
Látom sikerült minden tanár nemesebbik felét bekenni nutellával, hogy a labi rájuk cuppanjon és cserébe jó jegyet adjanak. :) Gratulálok, igazi kis mintadiák lettél. :)
Kép
Kép
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.01.19. 19:28:08

S.Agüero írta:Félévi jegyek hogy sikerültek, emberek :?: :D

Nekem, enyém így:

hát Matyikám... :P
ez elég gyenge lett... :lol: ( ;) )
11 évvel ezel?tt nekem jobb volt :P :lol:

(amúgy grat ;) )
LM10
Director del Fútbol

2012.01.19. 19:25:57

S.Agüero írta: 8. osztály félévi jegyek. :D
Ne parázz, semmi extra nem lesz benne. Igaz el?tte én is full kész voltam. Bár ezt mondják az érettségire is, én meg ez el?tt állok... :)

Egyébként sok sikert! 8)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.01.19. 19:24:08

Félévi jegyek hogy sikerültek, emberek :?: :D

Nekem, enyém így:

Egyébként egy matekos gimis osztályba szándékozom menni. :)
kurdt
Megmentő :)

2012.01.12. 13:58:02

[quote="geridoss"][/quote]

én dobbantanék a helyedben. nem vagyok szerintem sokkal idősebb nálad, ergougyanezekkel vagy hasonló kérdésekkel én is szembe néztem, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, de kb minden nap ráébreszt valami, hogy ez volt a jó döntés...

ráadásul, ha van hova menned és nem is egyedül mennél...
ennél optimálisabb körülményeid nem nagyon lesznek!

sőt, mi több: a német felsőoktatási rendszer eltér a többitől, így ha most eldöntöd, hogy bevállalod a kiköltözést, akkor július elejéig még azt is meggondolhatod, hogy nem akarsz-e Németországban egyetemre is járni októbertől... :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
daffy
Madridista

2012.01.12. 13:30:27

Eazzy írta:
daffy írta:elektronikában jártas ember kérem jelentkezzen! elektrotechnikából van 3 példám,amit nem tudok kiszámolni és kéne egy kis segítség
Küldd el, nem biztos hogy tudni fogom, de előferdülhet.
küldesz privátban egy mail címet,mert lefényképeztem és úgy mégis egyszerűbb
sőt,írok én privátot,megoldottam
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.01.12. 13:22:01

daffy írta:elektronikában jártas ember kérem jelentkezzen! elektrotechnikából van 3 példám,amit nem tudok kiszámolni és kéne egy kis segítség
Küldd el, nem biztos hogy tudni fogom, de előferdülhet.
daffy
Madridista

2012.01.12. 13:10:20

elektronikában jártas ember kérem jelentkezzen! elektrotechnikából van 3 példám,amit nem tudok kiszámolni és kéne egy kis segítség
LM10
Director del Fútbol

2012.01.08. 21:26:28

Srácok, itt elég sok ember van a fórumon. Van valakinek bármi tapasztalata, az Intézményi Kommunikátor nevű OKJ-s szakról? Az a terv, hogy utána végzem el a média komot a diploma miatt, igaz így 5 évbe fog telni, de egyből tuti nem vesznek fel a médiára mert nagyon magas a pont rá.

http://www.bgf.hu/kepzeseink/Intezmenyi_kommunikator
geridoss
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:30:16

Kalap1988 írta: Éppem azt írtam, hogy a haza minden előtt, tehát, ha meg tudod oldani, hogy itthon maradj, akkor maradj. Azt nem írtam, hogy akkor is, ha nem tudsz megélni. Kicsit félreértettél :)
Valóban. :)
Ezt betudhatjuk a korai/kései időpontnak ;)

Csak tudod rosszul esik az, hogy úgy érzem, hiába tanultam évekig közgazdaságok... Mert ha a kormány két éve bejelenti, hogy ilyen módosítások lesznek, akkor gyakorlatilag még pont választás előtt voltam, és akkor közgazdaság helyett valami mást választok, és akkor most nem lenne miről beszélni. De így, egy hónappal a felvételi előtt... Az osztályom is totál idegroncs.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:26:53

[quote="geridoss"]Elsősorban engem sem a pénz az, ami motivál :) Nem akarok milliárdos lenni, sőt, még milliomos sem. Mindösszesen annyit akarok, hogy mikor családot alapítok, azt egy nyugodt anyagi helyzetben tehessen, olyan helyen, ahol adottak a feltételek a normális élethez anélkül, hogy az ember belehaljon a munkájába. És megadhassak a családomnak mindent, amire normális körülmények között szüksége van.
Nem akarok fényűző életet élni.

[Úgy neveltek a szüleim, hogy ha sok pénzem van/lesz sem szabad szórni, vagy felvágni vele.]

És ha ezt az életet nem tudom itthon biztosítani, akkor... akkor ki kell mennem.
Kalap, nekem is fontos a haza. De a családom fontosabb.[/quote

Éppen azt írtam, hogy a haza minden előtt, tehát, ha meg tudod oldani, hogy itthon maradj, akkor maradj. Azt nem írtam, hogy akkor is, ha nem tudsz megélni. Kicsit félreértettél :)
geridoss
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:23:44

Elsősorban engem sem a pénz az, ami motivál :) Nem akarok milliárdos lenni, sőt, még milliomos sem. Mindösszesen annyit akarok, hogy mikor családot alapítok, azt egy nyugodt anyagi helyzetben tehessen, olyan helyen, ahol adottak a feltételek a normális élethez anélkül, hogy az ember belehaljon a munkájába. És megadhassak a családomnak mindent, amire normális körülmények között szüksége van.
Nem akarok fényűző életet élni.

[Úgy neveltek a szüleim, hogy ha sok pénzem van/lesz sem szabad szórni, vagy felvágni vele.]

És ha ezt az életet nem tudom itthon biztosítani, akkor... akkor ki kell mennem.
Kalap, nekem is fontos a haza. De a családom fontosabb.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:17:38

Kalap1988 írta:
geridoss írta:Igazából ez a miskolci gazdasági kar a negyedik volt az országban tavaly a rangsorban (20on valamennyi gazdasági felsőoktatási intézmény közül), szóval maga a suli az jó. A pénzüggyel pedig a banki szektorban lehet elhelyezkedni, ami ha sikerül, akkor a közgazdasági szakon belül a legjobban fizetett hely.

Erre kontra: apum tizen x éve Németországban dolgozik a hannoveri VW gyárban. Ráadásul egyik barátommal mennék ki úgy néz ki, ha kimegyek, és egyre jobban hajlok erre.
A kint maradás nekem is eszembe jutott.
Itthon reménytelen... katasztrófa és elszomorító, hogy mi megy.
Ellentmondok Mihunak,de csak annyiban, hogy ha itthon meg tudsz belőle élni, mi több jól élni, akkor ne habozz itthon maradni. Keress munkát és, ha ilyet találsz, akkor maradj, mert a haza minden előtt! Kit érdekel, hogy mi a különbség a sok és még több pénz közt?
Hát a további indoklásom, az már inkább politikai, és szociológiai kérdés, úgyhogy azt már nem írnám be ide :) De ettől függetlenül teljes mértékben tiszteletben tartom a Te nézetedet is :wink:
geridoss
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:11:11

Mihu írta:Apud 10 éve kint dolgozik...mikor ezt elolvastam annyit reagáltam, hogy fejbevágtam magam, úúúúúúúúúúúúúúúúúú, hát márazonnal foglalnám a repülőjegyet, gondolkodás nélkül.

Szerintem ne habozz. Az igaz, hogy tényleg jól lehet vele keresni itthon is, de akkor gondolhatod kint... De úgylátom hogy megvan benned az ambíció, a külföldi életre is. Mit nem adnék érte, ha én is így lennék összerakva :wink:
Apa úgy van kint, hogy öt hét odakint, másfél hét itthon, és szobafestőként dolgozik, többszöresen fizetik meg, mint tették azt itthon (két éve van kint megint, mert előtte három évet dolgozott itthon, de egyszerűen nem tudtuk fenntartani magunkat..reggeltől estig dolgozott), tehát vannak viszonyítási alapok, és már ebben nőttem fel, hogy nem olyan nagy dolog kimenni külföldre.

Persze hiányozna a környezet, a család, a barátok, de ez egy idő után megtérülne, meg nem a Holdra mennék, ahonnan lehetetlen lenne a hazajárás. Szóval egyre jobban hajlok erre, ráadásul van Stuttgart környékén pár barátom, amikre még 9-10. osztályban tettem szert csereprogram kapcsán, szóval még a szállás is biztosított lenne, ha esetleg nem apumat követném helyileg, hanem ne adj isten kikötnék a sváboknál :)
Kalap1988 írta: Ellentmondok Mihunak,de csak annyiban, hogy ha itthon meg tudsz belőle élni, mi több jól élni, akkor ne habozz itthon maradni. Keress munkát és, ha ilyet találsz, akkor maradj, mert a haza minden előtt! Kit érdekel, hogy mi a különbség a sok és még több pénz közt?
Annyi baj van csak, hogy ez a megszorítás a közgazdasági szakon éppen azért jött be, mert közgazdászokból Dunát lehetne rekeszteni... Igaz, hogy a jó szakembereknek mindig lesz helyük, de mi van akkor, ha elvégzem három év alatt, -az ugye hat félév, hat félévet meg ki kell fizetni. Ami nem kevés. 300-700 ezer Ft-ot olvastam, intézményenként változó, ezt nem tudom, hogy év-e vagy félév. De ha félév, még az sem kevés-, és nem kapok munkát. Ami egyre valószínűbb, mert nem úgy áll a helyzet, hogy a bankokra jó világ jön.

Visca el Barca!
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:10:31

geridoss írta:Igazából ez a miskolci gazdasági kar a negyedik volt az országban tavaly a rangsorban (20on valamennyi gazdasági felsőoktatási intézmény közül), szóval maga a suli az jó. A pénzüggyel pedig a banki szektorban lehet elhelyezkedni, ami ha sikerül, akkor a közgazdasági szakon belül a legjobban fizetett hely.

Erre kontra: apum tizen x éve Németországban dolgozik a hannoveri VW gyárban. Ráadásul egyik barátommal mennék ki úgy néz ki, ha kimegyek, és egyre jobban hajlok erre.
Ellentmondok Mihunak,de csak annyiban, hogy ha itthon meg tudsz belőle élni, mi több jól élni, akkor ne habozz itthon maradni. Keress munkát és, ha ilyet találsz, akkor maradj, mert a haza minden előtt! Kit érdekel, hogy mi a különbség a sok és még több pénz közt?
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:03:22

Apud 10 éve kint dolgozik...mikor ezt elolvastam annyit reagáltam, hogy fejbevágtam magam, úúúúúúúúúúúúúúúúúú, hát márazonnal foglalnám a repülőjegyet, gondolkodás nélkül.

Szerintem ne habozz. Az igaz, hogy tényleg jól lehet vele keresni itthon is, de akkor gondolhatod kint... De úgylátom hogy megvan benned az ambíció, a külföldi életre is. Mit nem adnék érte, ha én is így lennék összerakva :wink:
geridoss
Director del Fútbol

2012.01.08. 00:59:59

Igazából ez a miskolci gazdasági kar a negyedik volt az országban tavaly a rangsorban (20on valamennyi gazdasági felsőoktatási intézmény közül), szóval maga a suli az jó. A pénzüggyel pedig a banki szektorban lehet elhelyezkedni, ami ha sikerül, akkor a közgazdasági szakon belül a legjobban fizetett hely.

Visca el Barca!
Drigo
Eurobarca Staff

2012.01.08. 00:45:09

geridoss írta:Két verziót tartok fent.
Szerintem ne gondolkozz sokat, inkább még időben foglalj repülőjegyet, vagy vonatjegyet. Az egyetemet egy év után is el tudod kezdeni. Csinálhatod azt is, hogy beadod a jelentkezésed, ha nem vesznek fel, akkor pedig pattansz.

Remélem emiatt nem haragszol meg, de egy ilyen szakra én nem nagyon fizetnék egy kanyit sem, igaz, hogy nem ismerem túlságosan, de ez talán amiatt is van, mert nem a legjobb helyek között van az országban. Lehet, hogy elvégzed, de utána még ott a kérdés, hogy elég lesz-e az elhelyezkedéshez.

Ha bevállalod az egyetemet, vagy csak "ingyen", vagy csak jó helyre.

Nem tudom, hogy külföldre, hogyan mennél, (család, barátok, vagy csak "bele a nagyvilágba") de ha én lennék a helyedbe nem hezitálnék sokat. Egyrészt, utána akár ott is elkezdhetsz egy egyetemet, összespórolhatsz annyit, hogy elkezdhess itthon egy nevesebb egyetemet is, vagy a plusz pontok miatt (plusz nyelvvizsga külföldön tökélesedett nyelvtudás miatt, vagy akármi, amiért plusz pontokat adnak) bejutnál ingyen is.

Ez az egyik oldal, majd biztos jönnek, akik a másik oldalt védik majd, és akkor a sok pro és kontra érvből talán egyszerűbb lesz a választás.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Lezárt