Mihu írta:Apud 10 éve kint dolgozik...mikor ezt elolvastam annyit reagáltam, hogy fejbevágtam magam, úúúúúúúúúúúúúúúúúú, hát márazonnal foglalnám a repülőjegyet, gondolkodás nélkül.
Szerintem ne habozz. Az igaz, hogy tényleg jól lehet vele keresni itthon is, de akkor gondolhatod kint... De úgylátom hogy megvan benned az ambíció, a külföldi életre is. Mit nem adnék érte, ha én is így lennék összerakva

Apa úgy van kint, hogy öt hét odakint, másfél hét itthon, és szobafestőként dolgozik, többszöresen fizetik meg, mint tették azt itthon (két éve van kint megint, mert előtte három évet dolgozott itthon, de egyszerűen nem tudtuk fenntartani magunkat..reggeltől estig dolgozott), tehát vannak viszonyítási alapok, és már ebben nőttem fel, hogy nem olyan nagy dolog kimenni külföldre.
Persze hiányozna a környezet, a család, a barátok, de ez egy idő után megtérülne, meg nem a Holdra mennék, ahonnan lehetetlen lenne a hazajárás. Szóval egyre jobban hajlok erre, ráadásul van Stuttgart környékén pár barátom, amikre még 9-10. osztályban tettem szert csereprogram kapcsán, szóval még a szállás is biztosított lenne, ha esetleg nem apumat követném helyileg, hanem ne adj isten kikötnék a sváboknál
Kalap1988 írta:
Ellentmondok Mihunak,de csak annyiban, hogy ha itthon meg tudsz belőle élni, mi több jól élni, akkor ne habozz itthon maradni. Keress munkát és, ha ilyet találsz, akkor maradj, mert a haza minden előtt! Kit érdekel, hogy mi a különbség a sok és még több pénz közt?
Annyi baj van csak, hogy ez a megszorítás a közgazdasági szakon éppen azért jött be, mert közgazdászokból Dunát lehetne rekeszteni... Igaz, hogy a jó szakembereknek mindig lesz helyük, de mi van akkor, ha elvégzem három év alatt, -az ugye hat félév, hat félévet meg ki kell fizetni. Ami nem kevés. 300-700 ezer Ft-ot olvastam, intézményenként változó, ezt nem tudom, hogy év-e vagy félév. De ha félév, még az sem kevés-, és nem kapok munkát. Ami egyre valószínűbb, mert nem úgy áll a helyzet, hogy a bankokra jó világ jön.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!