zsuni írta:A labda kezezése azt a szándékos cselekedetet jelzi, amikor egy játékos a kezével, vagy karjával kerül érintkezésbe a labdával. A játékvezető a következőket vegye figyelembe ezeknél az eseteknél:
- a kéz mozog a labda felé (nem a labda a kéz felé)
- az ellenfél és a labda közötti távolság (váratlan labda)
- a kéz helyzete nem szükségszerűen jelenti, hogy ez egy szabálysértés (…)
Ezek alapján pedig a következő jelenet figyelhető meg: az Espanyol bekkje igyekszik visszaérni az ígéretesnek tűnő vendég lövés blokkolására. Egy kicsit késve érkezik, mivel akkor ér vissza, amikor Pedro már lövi a labdát az ötöstől nem messze. A védő megpróbál szembe kerülni vele és a futás közbeni természetes testtartásnál természetesen fenntmarad a keze.Pedro meglövi a labdát a hátvédtől maximum 5-6 méterre, ami találkozik a védő kezével. Ha ezt, illetve a fentebb idézett, három pontot figyelembe vesszük, megállapíthatjuk, hogy a biró ítélete egy jó döntés volt.
álomvilág off, valóság on.
ez egyáltalán nem vicc, és lehet rajta hőbörögni, miután valaki levette a kis szemüvegét ami a Barcelona álomvilágának megtekintésére szolgál.
Ezzel a pár mondattal magyarázták a TI szerkesztőitek, a bizonyos Chelsea meccs után, miért is nem kapott 11est a Chelsea. Szóról-szóra ugyanez, csak az Espanyol helyett katalán van irva kb.
Amennyiben ez vicc, mint sokan leírták, és felháborodtak, akkor a Barca egyik BL címe is egy vicc.
http://wwww.eurobarca.hu/index.php?menu=hir&id=9557
idén az ő kezükre játszik a szerencse is, nem az első ilyen meccsük volt, a bírók pedig inkább minket hátráltatnak.
tegnap, Malaga játékos, páros lábbal szándékosan ráugrik Coentrao lábára. Piros hol marad? CRonaldo egyvonalból indul 1v1 a kpussal, visszafújják les. A Barcelona-t hátráltatják.. Nem csak, hanem mindekit, el kéne fogadni, hogy a pontvesztéseket a csapat magának köszöntheti, mert a bírók olyannyira vakok és szerencsétlenek, hogy már nem lehet felróni nekik ezeket.
Azért a reál szemüveget is e lehetne venni, mert ezzel a cikkel sokan akkor sem értettünk egyet. 1 vagy 2 tizenegyest ( többet nem, a kezezések közül Eto'o-é, vagy a másik, már a személyekre nem emlékszem pontosan, a testnél volt, nem tudta máshová rakni és nem állta el ezzel a labda útját, az állítólagos 16-oson belüli szabálytalanságok közül pedig szerintem csak egy volt az, Alvesé, az is kívül a 16-oson...) meg kellett volna ítélni azon a meccsen a Chelseanek,de ez semmilyen körülmények közt nem jelentheti azt, hogy a Barcelona bl címe egy vicc, mert: 1. A párharc két mérkőzésből állt, ahol az első meccsen legalább egy tizenegyest és egy kiállítást kapnia kellett volna a Barcelonának, amivel akár el is dőlhetett volna és a visszavágónak teljesen más képe lett volna ( tehát egy Essien bombagól után az elején nem egy visszahúzódó és kontrázó csapatot néztünk volna, hanem egy olyat, melynek lehet támadnia kell)
2. a második meccsen Abidal kiállítása egy vicc volt
Mindebben sok a "ha" és a "volna", de mivel te vetetted fel ezt, így kénytelen voltam feltételes módban reagálni ( másképp nem is lehet), úgy hogy kérlek ne ebbe köss bele. Ugyanis, ha az egyik tévedést észrevesszük, akkor vegyük a másikat is...
Mi beismertük, hogy tévedett a bíró a mi javunkra, de azt is, hogy a két meccsen közel annyit tévedett a kárunkra is ( elsősorban a másik bíró), ami teljesen megváltoztatná a második meccs képét. Ezek után pedig kár bírói tévedést felvetni, mert ha az elsőn másképp fúj, akkor könnyen benne van a pakliban, hogy a második meccs x tévedéséből egy sem következik be....
A második részben igazad van, nem kell a bírókra fogni ( szerintem a kolléga a bajnokság fújásáról beszélt egyébként, nem kell belekeverni a kupát, főleg, hogy továbbmentetek), de ettől még, ami hiba az hiba. Nem kivételeznek velünk negatívan, szándék biztos, hogy nincs ( de ezt egy-két emberen kívül senki sem írja, ebbe az 1-2-be persze belekapaszkodsz és úgy tünteted fel, mintha ez egy általános, mérvadó vélemény lenne. Ezt hívják szőrszálhasogatásnak és felesleges feszültségkeltő vitának...),de a bajnokságban sajnos úgy alakult, hogy többször tévedtek a kárunkra, ami befolyásolt egy-egy meccset. Mindenesetre tévedés ide, tévedés oda, az összes ilyen meccset meg lehetett és meg kellett volna nyerni, ez nem kifogás. A tegnapi polémiára annyiban visszacsatolnék, hogy szerintem sem lesz attól jobb csapat a reál, ha megnyeri a bajnokságot. Az adott bajnokságban jobban teljesítettek, de ahhoz, hogy jobb csapatként könyveljük el őket egyértelműen, több kell. Kell az egymás elleni eredmény is stb-stb. Szerintem ez tény. Aki megnyeri a bajnokságot az szerintem mindenképp megérdemli, de nem lesz jobb csapat feltétlenül, csak az adott sorozatban teljesített jobban. Ebben azt hiszem barcás és reálos egyaránt megegyezhet.