bence-barca írta:Jövőhéten média hetünk lesz a suliban v mi, ami abból fog állni, h filmeket nézünk. Minden nap 1-1 film, majd elemezni kell.
Mások élete, Taxidermia, Ponyvaregény, Ádám almái, A gyűlölet. Ezt az 5 filmet fogjuk megnézni. Ponyvaregényt már láttam ahelyett berakhatták volna a Fight clubbot v a Remény rabjait. Azokat is láttam és azok jobban tetszettek
A hszem lényege, h a maradék 4 film közül, ha vki valamelyiket látta írna róla véleményt?
Az Ádám almái-t nem láttam, de a másik 3-ról tudok röviden véleményt alkotni.
Mások élete
Bár elég régen láttam, és már nem is emlékszem minden részletére, de abban biztos vagyok, hogy tetszett a film. Nagyon érdekes témát dolgoz fel. A film háttere a Stasi besúgóhálózata a volt NDK-ban, a történet pedig lényegében az egyik besúgó erkölcsi/szakmai "dilemmája". Többet nem is írok róla, szerintem érdemes mindenkinek megnézni!
Taxidermia
Na hát ez egy érdekes darab, és én személy szerint meg is lepődtem, hogy ilyen filmet középsuliban be "mernek" rakni a diákoknak. Abban biztos lehetsz, hogy a film meg fogja osztani a közönséget (és szvsz. többen lesznek azok, akiknek nem fog tetszeni), sőt azt is el tudom képzelni, hogy lesznek gyengébb idegzetűek, akik elfordulnak 1-2 jelenet láttán. Azonban véleményem szerint maga a film, a valamilyen szinten undorító mivolta ellenére egy remekmű, sőt így utólag visszagondolva pont ez a groteszk látványvilág tette a filmet számomra "egyedivé". A film egyébként a 20. századi Magyarország történelmét próbálja bemutatni 3 szélsőséges karakteren keresztül (nagyapa, apa, fiú) Az mindenesetre biztos, hogy nem egy felejthető darab, de szvsz. az egyik legjobb magyar film!
A gyűlölet
Erről felesleges hosszan írni, elég róla csak annyi, hogy zseniális film, mindenkinek ajánlós!
Összességében jó kis filmek, szívesen elcserélném veled azt a hetet az én vizsgákkal teletűzdelt jövő hetemre!