2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
kanty írta:Gondolom Te teljesen tisztában vagy vele, h ott mit csinálnak és minden a kis ujjadban van, ezért beszélsz így róla.Drigo írta:Elhiszem, hogy aki nem ért semmihez, szívesen elmegy kommunikációra meg bölcsésznek, meg olyan szakos emberekkel találkoztam az évek során, hogy csak néztem, de ezekre semmi szükség, ilyen létszámban legalábbis. Ezek csak faiskolák, ahova bemész és csak nőni kell, semmi más.
Gondolom Te teljesen tisztában vagy vele, h ott mit csinálnak és minden a kis ujjadban van, ezért beszélsz így róla.Drigo írta:Elhiszem, hogy aki nem ért semmihez, szívesen elmegy kommunikációra meg bölcsésznek, meg olyan szakos emberekkel találkoztam az évek során, hogy csak néztem, de ezekre semmi szükség, ilyen létszámban legalábbis. Ezek csak faiskolák, ahova bemész és csak nőni kell, semmi más.
Az, hogy szhar, az elég tág fogalom.daffy írta:mivel a bme msc-je legendásan szhar,így azért ez nem biztos. nem 1,nem 2, és nem 10 embertől hallottam,aki oda jár,hogy vicc az egész
én biztonságtechnikai bsc-vel szeretnék menni a bme-re msc-re gépészre,de még vagy 20x meggondolom szerintem,ha ilyen marad az oktatás a köv 1-2 évbengergo9 írta: Félműszakban persze. Azon a véleményen vannak hogy fontos hogy ápolják a kapcsolatot a nagyobb cégekkel de a követelmény azért kegyetlen.
A szakirányomon is 3-an végeztek most Bsc-n ősszel ketten két év késéssel egy hárommal. Időben senki.
Az Msc-nek attól függetlenül nem látom értelmét ezen a szakon 70% továbbra is matek(operációkutatás), meg agyatlan s*ggelés. Köszönöm ebből elég volt Bsc-n.
Félműszakban persze. Azon a véleményen vannak hogy fontos hogy ápolják a kapcsolatot a nagyobb cégekkel de a követelmény azért kegyetlen.daffy írta:tényleg?Msc mellet az összes ismerősöm dolgozik.akkor nem lehet akkora nagy cucc vagy csak a bsc-hez képest. kapcsolatokat természetesen kötelező,ez nem is lehet vitatéma
vbk és gépész karról hallottam,hogy a bsc után az msc semmiségEazzy írta: Egyébként persze itt a szak is érdekes dolog, tehát ha pl GTK-ról van szó, akkor nem csodálkozom annyira. A mi szakunk MSc-je tutira nem sétagalopp. Már a BSc sem volt az.
Nem a könnyűsége vagy nehézsége ami a baj inkább, hanem hogy túl elméleties.
Bár azt is tekintve, hogy a legtöbb munkahelyen úgyis küldenek képzésre, meg beletanítanak, kb a BME-s diploma csak a neve miatt igazán értékes, hiszem biztosan előnyben részesül sok mással szemben csak a neve miatt. Képzése szerintem is hulladék.
Egyébként persze itt a szak is érdekes dolog, tehát ha pl GTK-ról van szó, akkor nem csodálkozom annyira. A mi szakunk MSc-je tutira nem sétagalopp. Már a BSc sem volt az.daffy írta:Eazzy írta: szerk. daffy! Okés, hogy vicc a BME MSc, de mondjál jobbat! Komolyan. Tudsz itthon jobbat? Egyébként a legendásan szhart se annyira értem, hiszen alapból csak pár éve van a dolog, és én pl oda járok, mégsem hallottam ezeket az ezer éves legendákatezer éves... a barátnőm oda jár,a legjobb barátom szintúgy,több spanom,ismerős. dolgoznak mellette,esetleg más szakot/sulit is végeznek,mert nem kell tanulni,lehet lazán venni. én ezt kakinak hívom. nehogy már egy msc-t így lehessen venni. nálunk az óbudai egyetemen ilyet nem igazán lehet,legalábbis nem híresztelik. így ha az ismerősök 80-20 arányban azt mondják,hogy semmi a bme-s msc,akkor elhiszem nekik,ha már egyszer azt csinálják.
jobbat mondani nem tudok,sőt én is ott fogom az msc-t csinálni
Eazzy írta: szerk. daffy! Okés, hogy vicc a BME MSc, de mondjál jobbat! Komolyan. Tudsz itthon jobbat? Egyébként a legendásan szhart se annyira értem, hiszen alapból csak pár éve van a dolog, és én pl oda járok, mégsem hallottam ezeket az ezer éves legendákat
tényleg?Msc mellet az összes ismerősöm dolgozik.
Ez ok. De arra értettem hogy már egyetem mellett kötelező kiépíteni a kapcsolatokat, tapasztalatot szerezni megfelelő helyen és ezek után tuti nem marad jó állás nélkül. Persze műszaki diplomáról beszélek a többit hagyjukdaffy írta: mivel a bme msc-je legendásan szhar,így azért ez nem biztos. nem 1,nem 2, és nem 10 embertől hallottam,aki oda jár,hogy vicc az egész
Grat neked!gordi. írta:sziasztok!
és a mesterképzéssel mi lesz a helyzet? pl én szeretnék menni geográfus msc-re ősztől, és záróvizsga 5, szakdoga 4-el sztem elég nagy lesz az esélyem bekerülni államira. nekem is itthon "kell" maradnom 20 évig?
szerk.: Eazzy én úgy tudom, hogy ránk is fog ez az új törvény vonatkozni. btw én is most végeztem egy hete kb
mivel a bme msc-je legendásan szhar,így azért ez nem biztos. nem 1,nem 2, és nem 10 embertől hallottam,aki oda jár,hogy vicc az egészgergo9 írta: ...
Hát azt csak is saját magának köszönheti.egy németországba költözött sráctól tudom,aki a bme-n lett gépészmérnök,hogy a diplomáját nem tudja használni,mert semmit nem ér.
detto úgy tudomgordi. írta:sziasztok!
és a mesterképzéssel mi lesz a helyzet? pl én szeretnék menni geográfus msc-re ősztől, és záróvizsga 5, szakdoga 4-el sztem elég nagy lesz az esélyem bekerülni államira. nekem is itthon "kell" maradnom 20 évig?
szerk.: Eazzy én úgy tudom, hogy ránk is fog ez az új törvény vonatkozni. btw én is most végeztem egy hete kb
ilyeneket én is tudok,csak megemlítettem,hogy van egy másik oldal issjd írta: bátyám meg diplomával és doktorival dolgozik Németországban, forintban 7számjegyű összegért. Na bumm, akkor most kinek van igaza?
bátyám meg diplomával és doktorival dolgozik Németországban, forintban 7számjegyű összegért. Na bumm, akkor most kinek van igaza?daffy írta: másik történet: egy csaj amerikába ment ki 3 diplomával. most kertészkedik,mert kitörölheti mind a hárommal. megél belőle,de akkor is. ezt diploma és elvesztegetett évek nélkül is meg lehet csinálni. kintre nem kell diploma,nem attól leszel ember,sem gazdag
de,ez pont így működik. én az osztrák határ mellett lakom és a környezetem több,mint fele kint dolgozik. a minimálbér 1000-1200euró. most konkrétan tudok egy munkahelyet a mezőgazdaságban,ahol van felvétel és 1200euró a fix kereset és nincs rablás. van szabadság,13. havi,miegymás. kint 70.000ft a családi pótlék,szeptemberben dupla jár. a barátnőm anyukája is kint dolgozik,a faterom is járt ki sokat,szóval jól értesült vagyok. persze,karriert kell építeni,mert ott a diplomás és a kukás is ember és majdnem egy szintről kezd. de a diplomásnak van hova jutnia. mi kint vásárolunk,mert a termékek olcsóbbak és jobb minőségűek. már-már nevetséges a helyzet,de áldom a sorsot,hogy meg tudjuk tennisocio66 írta: oké,de ez nem úgy működik hogy átléped a határt és rögtön az öledbe hullik a nagy pénz,kint is fel kell építeni az életed,egyáltalán nem biztos hogy az első pár évben már tudsz pénzt félretenni,főleg hogy itt milliókról van szó.
rossz is belegondolni,ez egy rablás.
legszívesebben elmennék ebből az országból,megszakítanék mindenféle kapcsolatot jogilag is,és soha többet nem jönnék vissza. egyszerűen ha magamat,vagy a családomat nézem,kizárólag elvett a mindenkori kormány és semmit nem adott,ráadásul most,hogy végre függetlenedhetnék,és elkezdhetném építeni az életem ettől a posványtól távol,még ebben is korlátoznak.
oké,de ez nem úgy működik hogy átléped a határt és rögtön az öledbe hullik a nagy pénz,kint is fel kell építeni az életed,egyáltalán nem biztos hogy az első pár évben már tudsz pénzt félretenni,főleg hogy itt milliókról van szó.daffy írta:nem érted,olvass egy kicsit vissza. nem dolgozik itthon,hanem kimegy,kifizeti a sulit a kinti pénzből és ott marad
Ok, leestek a dolgok!daffy írta:nem érted,olvass egy kicsit vissza. nem dolgozik itthon,hanem kimegy,kifizeti a sulit a kinti pénzből és ott maradBarcaman14 írta:...
de nem kellBarcaman14 írta: Persze jövedelmező, csak miután 10 évig itthon kell dolgoznom, nem biztos hogy kimegyek külföldre.
nem érted,olvass egy kicsit vissza. nem dolgozik itthon,hanem kimegy,kifizeti a sulit a kinti pénzből és ott maradBarcaman14 írta:...