shutterisland írta:nem szeretem a fészbukos divat kiirásokat, ez viszont kivételt képez
Kedden szabadul a whiskys. Elgondolkodtam.
12 évet ült. Azaz 144 hónapot.
196 millió Ft-ot rabolt. Azaz 1.361.000 Ft-os nettó havi bérért ült.
...
Nem költött ételre, rezsire, semmire. Leérettségizett, lediplomázott, nyelvvizsgát tett, rengeteget olvasott és kitanulta a fazekas szakmát is. Most kijön a börtönből, mindenki ünnepli, médiasztár és a nemzeti hős lesz. Minden újságból, képernyőről Ö fog visszanézni rám. Követendő példává válik akarva, akaratlan.
Ezek után akar valaki havi 80-100.000 Ft-ért dolgozni valahol? Vagy 150.000 ért éjszakánként nem aludni, hetekig készenlétben lenni, életét kockáztatni orvosként, tűzoltóként, rendőrként? Vagy napról napra a fennmaradásért küzdeni vállalkozóként, az örök bizonytalanságban, hogy vajon a holnap hoz-e megrendelést, és ha igen kifizetik-e? A válasz egyszerű. Nem.
És még mondja valaki, hogy Magyarországon nehéz érvényesülni!!! Szép lassan tényleg be kéne rúgni az ágy alá a keresztényi értékrendet, és rádöbbenni, hogy az erkölcs mérhetetlen mélységeit tartogatja számunkra a jövő. Én addig ki nem engedtem volna a börtönből, míg vissza nem adja, vagy le nem dolgozza azt amit ellopott. Mindamellett, hogy tisztában vagyok a hatályos jogszabályokkal, az erkölcsi érzékem ezt diktálja és kész! Na megyek lefeküdni, mert holnap hajnalba kelnem kell, mivelt én egy dolgozó lúzer vagyok!!
Ez elég nagy ferdítés. Nem ő akarta, h média felkapja és nem ő akarta, h most mindenki vele foglalkozzon. Egyszerűen egy tolvaj, akinek volt egy érdekes "szertartása" ami előtt kirabolt ezt-azt, mondjuk elég jól csinálta, de mégis elkapták.
Az megint ferdítés, h x összegért ült, ez akkor lenne igaz, ha azt a pénzt minden hónapban megkapta volna. Amit rabolt azt nem költötte el mind.
Félreértés ne legyen nem védem, sőt. De, ha a média nem kapja fel, akkor csak ismeretlen rab lenne.
Leérettségizett, szakmát tanult az csak az ő érdeme.
Ha a bulvártévék eltartják az megint csak a nézők szegénységi bizonyítványa.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.