Leo Messi
- shutterisland
- Director del Fútbol
oké, hogy tizenegyest nem lehet védeni,csak rosszul rúgni...viszont ez csak arra vonatkozik, ha tökéletesen, erősen a kapufa mell felső vagy alsó sarokba teszi az ember.
sok kapus elvetődik a rugás pillanatában (vagy előtte egy picit) valamelyik irányba, és ha szerencséje van, még egy jól helyezett lövést is megfoghat, hiszen úgy oda lehet érni akár a sarokra is.
ott pedig az a megoldás, hogy nézzünk fel.
én azt nem értem, miért nem a másik oldalra rúgja (sevilla ellen is..) a tizit, egy bal lábas játékosnak abba a sarokba könnyebb lenne berúgni szerintem, visszahúzni mindig nehezebb.
sok kapus elvetődik a rugás pillanatában (vagy előtte egy picit) valamelyik irányba, és ha szerencséje van, még egy jól helyezett lövést is megfoghat, hiszen úgy oda lehet érni akár a sarokra is.
ott pedig az a megoldás, hogy nézzünk fel.
én azt nem értem, miért nem a másik oldalra rúgja (sevilla ellen is..) a tizit, egy bal lábas játékosnak abba a sarokba könnyebb lenne berúgni szerintem, visszahúzni mindig nehezebb.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Én azt nem értem, hogy tisztán látszódott, merre mozog el Diego Alvés. Messi szemszögéből nézve a jobb oldalra. Mégis oda lőtte a labdát, ahová a kapus mozgott. Nem figyelt eléggé Leo, ezt kihagyni vétek. De nem dőlt össze a világ ettől még. Hajtott, kicsit önző volt, de legközelebb bemennek ezek a ziccerek.

A nagy részével egyetértek, annak amit írsz. Azzal is, hogy Messi is rosszabb formában van az utóbbi időben, ugyanúgy mint a csapat nagy része. Ugyanúgy mint a Barca már 3 éve január-február környékén. (De még mindig nem veszik sokan észre, hogy ilyen a formaidőzítése a csapatnak. Helyette évről-évre megpróbálják feltalálni a spanyol viaszt.)zsírosdeszka írta:Messi rendre rosszul rúgja. Félmagasan, nem nagy erővel. Akkor már inkább lőné laposan, oda nehéz leérni. Ezt járási 2-be se nézik jó szemmel. Szerintem mikor oda kerül a sor akkor lőhetné más is, aki higgadtabb (mint anno Hierro). De nem fogja, mert utól kell érni Ronaldót a góllövőlistán. Tudom tegnap kupa meccs volt de akkor is. A Realba is ezért lövi Ronaldo mindig, még véletlenül se engedne oda mást, viszont ő nagyobb erővel jobban lövi meg azokat. Ez egy észrevétel volt, nem kell vele egyet érteni. Régen az lőtte a csapatból aki a legjobban végezte el, most meg 1-1 sztár miatt nem az lövi akinek kellene. Lásd Ronaldo szabadrúgásai. Lőhetné Xabi, DiMaria, Özil stb. de akkor sem lehet, mert neki kell a gól. Valahogy ezt érzem Messinél is. Azért önzőzik mostanába, ha nem vennétek észre. Mindig húzóembere a csapatnak, csak mostanság sokszor miatta volt pontvesztésetek. Roninál is éreztem néhány meccsen, hogy előny lenne ha néha a padon ülne.
Az viszont nem igaz, hogy ez abban jelentkezik, hogy Messi önzőbb lenne. Éppenhogy többet passzol mostanában, mint régebben. Amikor már rajta van 3-4 ember, akkor kiteszi az oldalról betörő embrnek. Rengeteg ilyen helyzet/gól volt az utóbbi időben.
Március környékén megint belelendül a csapat is, Messi is. Ami jó, mert onnantól dőlnek el majd a fontos a dolgok. (A bajnokságot leszámítva, mert úgy gondolom, hogy ott addigra túl nagy hátrányunk lesz. Még ennél is több.)
http://www.totalbarca.com/2012/matches/ ... barcelona/
Azért nézzétek meg az összefoglalót a meccsről. Messi valóban hozott néhány rossz döntést (nem passzolt) - de összességében még így is messze Ő volt a legkreatívabb, a kapura állandóan veszélyt jelentő, "gól" passzokat adó. A tizenegyest, ha berúgja, akkor nem bírálnánk azt hiszem.
Ha meg játszani akar, ebben a sérültekkel megtizedelt csapatban akkor gondolom Pep nem fogja erőszakkal a padra ültetni.
Én is azt mondom, hogy talán ráférne a pihenés, de úgy látom Ő egyelőre nem kér belőle, mert mindig játszani akar. Ha felépülnek a sérültek, akkor majd biztosan jobban rá lehet venni a pihenésre.
Azért nézzétek meg az összefoglalót a meccsről. Messi valóban hozott néhány rossz döntést (nem passzolt) - de összességében még így is messze Ő volt a legkreatívabb, a kapura állandóan veszélyt jelentő, "gól" passzokat adó. A tizenegyest, ha berúgja, akkor nem bírálnánk azt hiszem.
Ha meg játszani akar, ebben a sérültekkel megtizedelt csapatban akkor gondolom Pep nem fogja erőszakkal a padra ültetni.
Én is azt mondom, hogy talán ráférne a pihenés, de úgy látom Ő egyelőre nem kér belőle, mert mindig játszani akar. Ha felépülnek a sérültek, akkor majd biztosan jobban rá lehet venni a pihenésre.
-
- Director del Fútbol
Igazad van, viszont nekünk előtte volt az a rendszer amikor váltogatták egymást Eto'o-val, utóbbi sem volt egy higgadt végrehajtó, lásd kimaradt tizi a klasszikuson.zsírosdeszka írta:Messi rendre rosszul rúgja. Félmagasan, nem nagy erővel. Akkor már inkább lőné laposan, oda nehéz leérni. Ezt járási 2-be se nézik jó szemmel. Szerintem mikor oda kerül a sor akkor lőhetné más is, aki higgadtabb (mint anno Hierro). De nem fogja, mert utól kell érni Ronaldót a góllövőlistán. Tudom tegnap kupa meccs volt de akkor is. A Realba is ezért lövi Ronaldo mindig, még véletlenül se engedne oda mást, viszont ő nagyobb erővel jobban lövi meg azokat. Ez egy észrevétel volt, nem kell vele egyet érteni. Régen az lőtte a csapatból aki a legjobban végezte el, most meg 1-1 sztár miatt nem az lövi akinek kellene. Lásd Ronaldo szabadrúgásai. Lőhetné Xabi, DiMaria, Özil stb. de akkor sem lehet, mert neki kell a gól. Valahogy ezt érzem Messinél is. Azért önzőzik mostanába, ha nem vennétek észre. Mindig húzóembere a csapatnak, csak mostanság sokszor miatta volt pontvesztésetek. Roninál is éreztem néhány meccsen, hogy előny lenne ha néha a padon ülne.
Ronaldonál észrevehető a fejlődés, szerencséje van a 08-s Bl cím nem úszott el a két kimaradt tizin, Madridban ugyebár 1 maradt ki, de a kipattanót bekotorta valaki.
Sétálva nem lehet elindulni, hogy majd elgurítom valahová, Ronaldo úgy lövi hogy azt senki sem szedné ki. Ráadásul ő mentálisan erős ezekben a pillanatokban.

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
- zsírosdeszka
- A Madridista
Messi rendre rosszul rúgja. Félmagasan, nem nagy erővel. Akkor már inkább lőné laposan, oda nehéz leérni. Ezt járási 2-be se nézik jó szemmel. Szerintem mikor oda kerül a sor akkor lőhetné más is, aki higgadtabb (mint anno Hierro). De nem fogja, mert utól kell érni Ronaldót a góllövőlistán. Tudom tegnap kupa meccs volt de akkor is. A Realba is ezért lövi Ronaldo mindig, még véletlenül se engedne oda mást, viszont ő nagyobb erővel jobban lövi meg azokat. Ez egy észrevétel volt, nem kell vele egyet érteni. Régen az lőtte a csapatból aki a legjobban végezte el, most meg 1-1 sztár miatt nem az lövi akinek kellene. Lásd Ronaldo szabadrúgásai. Lőhetné Xabi, DiMaria, Özil stb. de akkor sem lehet, mert neki kell a gól. Valahogy ezt érzem Messinél is. Azért önzőzik mostanába, ha nem vennétek észre. Mindig húzóembere a csapatnak, csak mostanság sokszor miatta volt pontvesztésetek. Roninál is éreztem néhány meccsen, hogy előny lenne ha néha a padon ülne.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.

Ahogy a nagykönyvbe is le van írva: tizenegyest nem lehet védeni, csak rosszul rúgni !!
Messinek nem tett jót a 3 aranylabda. Nem fáradt el fejbe, csak elkezdett flegmán játszani, ami ilyen szinten visszaüt. Reméljük ez a kihagyott tizi kicsit visszazökkenti.
Azt a tábort erősítem, akik letennék 1-2 meccsre a padra, de sajna ez is visszaüthetne, mert amilyen nagy arc lett mostanában, lehet megsértődne, mint 1 kis gyerek.
Ronaldo már kezdi kinőni ezt a rossz viselkedést, Messi meg most esik bele
Messinek nem tett jót a 3 aranylabda. Nem fáradt el fejbe, csak elkezdett flegmán játszani, ami ilyen szinten visszaüt. Reméljük ez a kihagyott tizi kicsit visszazökkenti.
Azt a tábort erősítem, akik letennék 1-2 meccsre a padra, de sajna ez is visszaüthetne, mert amilyen nagy arc lett mostanában, lehet megsértődne, mint 1 kis gyerek.
Ronaldo már kezdi kinőni ezt a rossz viselkedést, Messi meg most esik bele

-
- Entrenador del Barça
Ne haragudj Bányász de ez elég nagy butaság, nem lehet így leegyszerűsíteni, mert akkor mondhatnád, hogy az a jó szabadrúgás vagy az a jó bármilyen lövés amiből gól lesz tökmind1, hogy megpattant vagy 5emberen mert különben a kapu közelébe sem ment volna.Az a tizenegyes lett jól rúgva amiből gól lett.Amiből meg nem az rosszul lett rúgva szerintem ennyire egyszerű.
Az a jó 11-es amikor esélyt sem ad a kapusnak.. A büntetőt 11 méterről rúgják egy több mint 7 méteres kapuba, nem lehet jól védeni csak rosszul rúgni. És még csak tökéletes sem kell legyen a lövés ahhoz, hogy esélytelen maradjon a kapus, egyszerűen olyan közelről rúgják, hogy egy jól meglőtt 11-est fizikailag képtelenség megfogni.
Erre jön Messi a flegma sétálgatásával és 50% esélyt ad a kapusnak. Ha az eltalálja az oldalt már ki is védte. Ha pedig azt vesszük, hogy legtöbbször balra rúgja így az 50% mégtöbb.
Tökéletes példa a Milan elleni nevetséges szituáció a sárgalappal. A szokásos koreográfia, séta a labdáig, lőné a kapu bal oldalába, de Abbiati elmozdult arra így ideje már nem volt jobbra lőni, megtorpant a lövés pillanatában és jöhetett is a sárga. Az ismétlésnél pedig nekifutott és bebikázta, a bal alsóba. Nem volt tökéletesen ellőve, mégsem volt esélye Abbiatinak megfogni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mindorokke_barca 2012.02.02. 10:25:56-kor.
Köszönjük. ez igazán nagy meglátás, doktúr úr! Esteleg még valami?zsírosdeszka írta:Azért lövi ő a tizit, mert Ronaldo miatt frusztrált egy kicsit. De Ronaldo jobban lövi.
-
- Jugador d'estrella
És szerintetek, mit tenne az önbizalmával ha most Guardiola leültetné a kispadra, Jézusom... Ilyenek meg se fordulnak a fejetekben. Figyeljétek meg, hogy Pep dícsérni fogja Messit, mert az a hozzáállás sokkal célravezetőbb, mint lefikázni. Ja tudom, a ti meglátásaitok jobbak...
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
- zsírosdeszka
- A Madridista
Azért lövi ő a tizit, mert Ronaldo miatt frusztrált egy kicsit. De Ronaldo jobban lövi.
"A XX. század legjobb csapata"

- shutterisland
- Director del Fútbol
voltak már neki ilyen hullámvölgyei, ne aggódjon senki, össze fogja kapni magát, szerintem már be fog találni a sociedad ellen is.
alexisnek szép gólpasszt adott, kár, hogy les volt, viszont az alvesnek adott labda az tényleg nagyszerű volt, sajnos ugye kapufa lett.
nekem sem tetszik, amit látok tőle, de idén is emlékszek olyanra, mikor nem ment neki, és szinte csak fék volt...aztán hip-hop 2 meccsen belül újra az igazi messit láttuk...le lehetne ülteni, de az akkor lenne jó, ha lenne villa, pedro, esetleg afellay...a támadóink nagy része sérült, így is cesc játszik támadót, aki ugye alapból nem is volt az
alexisnek szép gólpasszt adott, kár, hogy les volt, viszont az alvesnek adott labda az tényleg nagyszerű volt, sajnos ugye kapufa lett.
nekem sem tetszik, amit látok tőle, de idén is emlékszek olyanra, mikor nem ment neki, és szinte csak fék volt...aztán hip-hop 2 meccsen belül újra az igazi messit láttuk...le lehetne ülteni, de az akkor lenne jó, ha lenne villa, pedro, esetleg afellay...a támadóink nagy része sérült, így is cesc játszik támadót, aki ugye alapból nem is volt az

- Deus
- Boixos Nois
értem, akkor ha kihagyja a tizit, akkor sárga lapot kap?Bányász írta:A 11est be kell lőni.Ennyi a szabály.

Egyszerűen Messi tojik rá, hogy betalál -e vagy nem... Nem elégé változatosan lövi a 11eseket...

- Bányász
- Rendfenntartó - moderátor
Tehát akkor csak az a jó tizi ami be van verve a felsőbe?Ami laposan be van gurítva az rossz mert megfoghatja a kapus?Az mindegy is,h gól...sjd írta:De, 100ból 100szor rosszul lőtte, és egy szava nem lehetne, ha 100ból 100szor röhögve dekázik vele 3at a kapus, mielőtt megfogja.Bányász írta:Ha 100ból 100szor begurítja középre akkor rosszul lőtte?Nem hiszem...
Ha meg rúgok egy olyat amit esélye sincs elcsípni a kapusnak de eltrafálom a lécet akkor végülis jól rúgtam?Mindegy,h kihagytam de legalább jól rúgtam.
Az a tizenegyes lett jól rúgva amiből gól lett.Amiből meg nem az rosszul lett rúgva szerintem ennyire egyszerű.

"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."
"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
De, 100ból 100szor rosszul lőtte, és egy szava nem lehetne, ha 100ból 100szor röhögve dekázik vele 3at a kapus, mielőtt megfogja. Be kellett volna bikázni a sarokba v szélre helyezni, és akkor tuti nem üti ki Alves.Bányász írta:Ha 100ból 100szor begurítja középre akkor rosszul lőtte?Nem hiszem...
(Arról ne is beszéljünk, hogy ez a Diego Alves a spanyol bajnokság messze legjobb 11es védési mutatójával áll, szóval legalább kicsit állíthatta volna Messi kihívás elé őt)
Őszintén szólva én még egyetlen 11est nem láttam Messitől, ami indokolná, hogy miért ő rúgja, mindig laposan, vmelyik oldal közepére teszi, de ha kapus érzi az oldalt, akkor tuti a védés. Ezzel szemben Villa, Cesc már rúgott olyat, amit akkor sem tudott kivédeni a kapus, ha eltalálta az irányt.
Odateheti ezt a tizit mindenesetre a első félideji teljesítménye mellé, de a másodikban legalább hozta az elvárhatót (btw megint volt egyszer egy olyan, hogy Fabregas szinte az utolsó embertől vette el a labdát és nem tudta Leo-t kiugratni, mert még sétált visszafelé)
- Bányász
- Rendfenntartó - moderátor
A 11est be kell lőni.Ennyi a szabály.Arra vonatkozóan nincs előírás,h hogyan kell lőni,erősen,gyengén,magasan,laposan.Ha 100ból 100szor begurítja középre akkor rosszul lőtte?Nem hiszem...Ilúvatar írta: A foci csapatjáték, nem egyéni játék vazzeh... Ráadásul mikor jön rá Messi hogy a 11esnél nem kéne mindig a kapu jobb oldali részére lőni, mert az egész világ tudja hogy mindig odalövi.... Kapusok nem hülyék, ők is tudják... És nem erőtlenül kell lőni a 11est...
így kéne lőni a 11est: http://www.youtube.com/watch?v=2Jfu50aRZF8
vagy így: http://www.youtube.com/watch?v=C-UnIxloRJc

"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."
"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
- N7
- Jugador del Barça
Varga írta:... Nem tudom hányszor kell elmondani még, de szerintem itt senkinek sem(nekem biztos nem) az a baja h nem nyerte meg nekünk a meccset, nem nyújtotta legjobbját stb., csak az, hogy hamár helyzetben nem passzol hanem inkább elönzőzi, akkor miért nem képes futni az elvesztett labdáért?Alexander Mahone írta:Ugyanazok az emberek húzzák le, akik a következő meccsen elélveznek ha 3 vagy 4 gólt lő 20 perc alatt. Neki si elhet rossz napja, nem? Vagy arra nem gondoltatok, hogy ha ő nem lenne, akkor most pihenhettünk volna, mint a Madrid?
Olyan szánalmas a hozzáállásotok, hogy az undorító. Ha már nem van egy gyengébb hete, kikezditek mint dögöt a keselyű bmeg.
Igen én is így vagyok vele:) Messi a világ legjobbja és igenis vannak vele szemben elvárásaink:) Mindenkinek van rossz hete,bizony van de Messinek 1 hónapja tart! Nem baj,mert semmi nem úszott még el(sztem a bajnokság sem),DE rengetek a sérült és pontosan az ő posztjánál vannak a hiányzók(Ini,Villa,Afellay,Pedrito),ha fáradt mondja Pepnek vagy én nem értem ő miért nem padozik soha?! Azaz igazság,hogy most minden játékoshoz lehetne írni pár "rossz" dolgot,de itt rengetegen azt a David Villát támadták,aki oké.nem ment neki a játék,de oda tette magát és küzdött,hajtott és Pedro is ugyanez,Messinél viszont séta,meg nem passzolok...Nem lehet mindig mindent elnézni neki! ETTŐL FÜGGETLENÜL MESSI ZSENIÁLIS ÉS SOK ÖRÖMTELI PILLANATOT FOG MÉG OKOZNI NEKÜNK!!!:) Várom a májust,hogy visszatérjen minden sérült beleértve Villát is:))
- tri_campeones
- Jugador del Barça
Mendieta, Shearer
valakinek mondd ez a 2 név valamit?
valakinek mondd ez a 2 név valamit?

-
- Entrenador del Barça
Szerintem azért hagyja ki a tiziket, hogy a Ronaldo fanok ne tudják azt mondani, hogy Messi is csak tiziből lődözi a gólokat.
Viccet félretéve. Az elmúlt három meccsen nem sok mindent csinált. Magához képest most nagyon maga alatt van, de ahogy már írtam nem szeretnék annak a csapatnak a helyében lenni aki ellen leveti ezt az átkot magáról.
Viccet félretéve. Az elmúlt három meccsen nem sok mindent csinált. Magához képest most nagyon maga alatt van, de ahogy már írtam nem szeretnék annak a csapatnak a helyében lenni aki ellen leveti ezt az átkot magáról.
- Deus
- Boixos Nois
ezt emelném ki.Stalkyard írta:És ha figyelmesen olvasnál, nem a teljesítményét fikázza a többség, hanem a hozzáállását. az meg egyedül csak rajta múlik.
A foci csapatjáték, nem egyéni játék vazzeh... Ráadásul mikor jön rá Messi hogy a 11esnél nem kéne mindig a kapu jobb oldali részére lőni, mert az egész világ tudja hogy mindig odalövi.... Kapusok nem hülyék, ők is tudják... És nem erőtlenül kell lőni a 11est...
így kéne lőni a 11est: http://www.youtube.com/watch?v=2Jfu50aRZF8
vagy így: http://www.youtube.com/watch?v=C-UnIxloRJc

... Nem tudom hányszor kell elmondani még, de szerintem itt senkinek sem(nekem biztos nem) az a baja h nem nyerte meg nekünk a meccset, nem nyújtotta legjobbját stb., csak az, hogy hamár helyzetben nem passzol hanem inkább elönzőzi, akkor miért nem képes futni az elvesztett labdáért?Alexander Mahone írta:Ugyanazok az emberek húzzák le, akik a következő meccsen elélveznek ha 3 vagy 4 gólt lő 20 perc alatt. Neki si elhet rossz napja, nem? Vagy arra nem gondoltatok, hogy ha ő nem lenne, akkor most pihenhettünk volna, mint a Madrid?
Olyan szánalmas a hozzáállásotok, hogy az undorító. Ha már nem van egy gyengébb hete, kikezditek mint dögöt a keselyű bmeg.

-
- Jugador d'estrella
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!"
Valahogy ez jutott egyből eszembe.
Valahogy ez jutott egyből eszembe.

Most látom, hogy kihagyott 1 tizit...hihetetlen.
Én is osztom azoknak a véleményét, akik szerint padoznia kéne!! Talán az segítene neki... 

Hát bocsáss meg hogy magasak az elvárásaink a világ legjobb játékosával szemben, aki idén kapta meg a harmadik aranylabdát. És ha figyelmesen olvasnál, nem a teljesítményét fikázza a többség, hanem a hozzáállását. az meg egyedül csak rajta múlik. Az meg a másik, hogy bocsánatot kérek, hogy kritizálni merem egy ilyen meccs után, mint a mai...Alexander Mahone írta:Ugyanazok az emberek húzzák le, akik a következő meccsen elélveznek ha 3 vagy 4 gólt lő 20 perc alatt. Neki si elhet rossz napja, nem? Vagy arra nem gondoltatok, hogy ha ő nem lenne, akkor most pihenhettünk volna, mint a Madrid?
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"