Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Viszont neki mindig hosszabb ideig tart a téli szünete, mint bárkinek a keretből. Ő egyben piheni ki a fáradalmakat. Ennek ellenére tényleg egy-egy meccsen lehetne őt padoztatni. Ettől még nem törne ki a harmadik világháború.Barcaman14 írta:Nagy kérdés hogy mi lenne a jobb Messinek. Elvégre mindenkinek szüksége van pihenésre, és Pep minden embert pihentet is ha van rá lehetőség, kivéve Messit. Ugyanakkor biztosak lehetünk benne hogy ez továbbra is így lesz. Mióta Pep itt van Messi nem sokszor pihent.
Nem tudom mire gondolsz. Tegnap egy nagy kihagyott helyzet után is egyből elkezdett Messi-zni az egész stadion, csak úgy, mint a gólja után. Az, hogy itt bárki is kritizálja, kétlem, hogy eljutna hozzá.Andris írta:A szurkolóknak meg a saját érdekükben lehetne annyi eszük hogy nem kritizálják, hanem lenyelik.
Persze Andris, Messi akármit csinál, csak hinni kell benne, kritikát megfogalmazni tilos. Csak úgy, mint Pepnél. Ez egyértelmű.daffy írta:miért,megsértődik a kis lelke? ennyire ne legyen már óvodás. meg nem szabad elvenni a büntetőt,mert elmegy az önbizalma. egy háromszoros aranylabdás,világlegjobbja,sokmilliót kereső játékosnak. nevetséges,ha igazAndris írta: Szeritnem meg épp elég lehetősége volt tegnap, ugyanannyi mint bármikor máskor, semmi köze ehhez a középpályásainknak. Egyszerűen csak gödröcskébe került, mert beszóltak neki a büntetőért. Hangulat játékos lévén teljesen érthető is, majd kijön belőle. A szurkolóknak meg a saját érdekükben lehetne annyi eszük hogy nem kritizálják, hanem lenyelik.
miért,megsértődik a kis lelke? ennyire ne legyen már óvodás. meg nem szabad elvenni a büntetőt,mert elmegy az önbizalma. egy háromszoros aranylabdás,világlegjobbja,sokmilliót kereső játékosnak. nevetséges,ha igazAndris írta: Szeritnem meg épp elég lehetősége volt tegnap, ugyanannyi mint bármikor máskor, semmi köze ehhez a középpályásainknak. Egyszerűen csak gödröcskébe került, mert beszóltak neki a büntetőért. Hangulat játékos lévén teljesen érthető is, majd kijön belőle. A szurkolóknak meg a saját érdekükben lehetne annyi eszük hogy nem kritizálják, hanem lenyelik.
Ennek megint nincs értelme...nem volt meg tegnap is az 5-6 ziccere? De...akkor meg kit érdekel, hogy honnan került hozzá a labda? Ott van, be kell rúgni és kész. Nem Xavi és Iniesta hagyja ki a ziccereket, hanem ő. Borzasztó gyenge az utóbbi időben, de még így is fontos sztem, az olyan gólpasszokért, mint amit pl Tellonak adott, vagy Abidalnak a Bernabeuban. Ezeket nem tudja más...sura írta:Biztos, hogy Messi nincs csúcsformában, biztos, hogy a fogyókúra indokolt. De. most nem Xavi és Iniesta szolgálja ki. Fabregas és Thiago nem tudja ezt ugyanolyan üzembiztosan csinálni.
Szeritnem meg épp elég lehetősége volt tegnap, ugyanannyi mint bármikor máskor, semmi köze ehhez a középpályásainknak. Egyszerűen csak gödröcskébe került, mert beszóltak neki a büntetőért. Hangulat játékos lévén teljesen érthető is, majd kijön belőle. A szurkolóknak meg a saját érdekükben lehetne annyi eszük hogy nem kritizálják, hanem lenyelik.sura írta:Biztos, hogy Messi nincs csúcsformában, biztos, hogy a fogyókúra indokolt. De. most nem Xavi és Iniesta szolgálja ki. Fabregas és Thiago nem tudja ezt ugyanolyan üzembiztosan csinálni.
Igen, de az ilyen meccseken szokott rúgni 3-at és kihagy mellé 2-3 nagy helyzetet. Most rúgott 1-et és kihagyott 5-6 helyzetet. Minden esetre szerintem az egyik legnehezebb szituációját oldotta meg végül és nagyon is kellett ez!shutterisland írta:hm...a sociedad elleni játékáról szólva...
az a durva ebben a tagban, hogy kihagyott 4-5 helyzetet (abból kb 3 az százas zinyó volt) illetve nem passzolt 2-3 olyan szituban, amikor ígéretes lett volna a passz, de elcselezte...na és mezőnyben sem volt magához képest jó, pontatlan volt...de mégsem lehet végül is egy szavunk sem, mert egy 2-1-es meccsen 1 gól, 1 gólpassz
Valóban elég gyenge statisztika. Szóval kár kifogásokat keresni, gyengén lövi a 11-et. Ezzel együtt is a világ legjobbja.mindorokke_barca írta:akkor egy kis statisztika:
Messi eddig 24 büntetőből 17-et rúgott be ez 70,8 %
2010-es felmérés szerint az európai átlag az angol,spanyol,olasz,német, francia ligákat számolva 76,8 % Tehát bőven az átlag alatt teljesít.
Messi a 24 büntetőből 17-et a kapu bal oldalába célozta. Az utolsó 10 próbálkozásból 9-et.
Ha már Maradona utód, Maradona 45 db 11esből 41-et értékesített, ami 91 %. Mielőtt valaki felhozná, hogy akkor más idők jártak, a 80-es években rosszabb volt az átlag büntető értékesítési százalék mint most.
Egy háromszoros aranylabdástól az nagyon nagy luxus 10 büntetőből 3-at kihagyni, főleg úgy, hogy az egyik legjobb lovőtechnikája neki van a csapatból és szinte bárhova helyezhetné. A mezőnyben szerzett góljai alapján pedig nem az a parázós játékos akinek meginog a lába 1-1 kiélezett szituációban és mégis itt van ez a pocsék mutató.
Így már azért másképp hangzik, idiótázás nélkül. Nem értünk egyet, de tiszteletben kell tartani a másik álláspontját ha már egy emberi tulajdonság szubjektív megítéléséről beszélünk.Andris.....
Bizony ezt én sem értem. Gyakorlatilag ezzel is egy variációs lehetőségtől fosztja meg magát a csapat. Ha nagy ritkán tizit rúghatunk, csak Messi jön szóba, a kapusok pedig már betéve tudják a tizenegyeseit. A korábbi években még Samuval vagy Ibrával váltogatva rúgták a tiziket, ma már ez sincs. Meg is látszik a statisztikán. Talán itt sem ártana egy kis konkurenciát beiktatni Messi mellé, mert néha azt érzem, hogy bizonyos meccshelyzetek nem kellően motiválják már.Sanama írta:Ebben az esetben pedig a statisztika nem hazudik.
Nem értem néha miért nem lehet odaállítani valaki mást, Xavi,Fabre,Ini...
Sanama írta: Nem értem néha miért nem lehet odaállítani valaki mást, Xavi,Fabre,Ini...
Így már azért másképp hangzik, idiótázás nélkül. Nem értünk egyet, de tiszteletben kell tartani a másik álláspontját ha már egy emberi tulajdonság szubjektív megítéléséről beszélünk.Andris.....
Ó, nem hinném hogy minősít.mindorokke_barca írta:Az téged minősít ha átmész személyeskedésbe, csak azért mert vesszük a bátorságot, hogy kritikával illessük. Adminisztrátorként meg főleg.Aki bármit BÁRMIT felróna neki, az.. kimondom/leírom: egészen egyszerűen IDIÓTA.
És ez most nem arról szól, hogy Messi érinthetetlen, hanem arról hogy ő is ember.
Melléemelt a kapunak 30 centivel? Kapufát rúgott? kihagyott egy büntetőt?nevetséges.
Én biztos nem, de más sem azt rója fel neki, hogy kihagy egy helyzetet vagy egy büntetőt. Hanem a flegmaságot. Ami az egyik legvisszataszítóbb tulajdonság amit pályán láthatunk. Messi pedig borzasztóan flegma a büntetőknél.
Messi alapjáraton rosszul lövi a büntetőket. Már rendre megfigyeltem. Ebben tanulhatna CR-től bőven. Ronaldo mit csinál? Szinte föl sem néz csak erőt ad bele és szinte mindig bemegy. Messi lassan fut neki, 2x megáll és a lövése nem is erős és nem is hajszál pontos. Így pedig ha a kapus eltalálja az oldalt, akkor megfogja a lövést.Barcaforever írta:Aki bármikor is focizott, hallhatta edzésen az edzőtől, h 11-es védeni nem lehet, csak rosszul rúgni.És aki állt már ott, tisztába is van vele.Tehát ha erősen félmagasan meglövöd, nincs ember aki kivédi.
Lásd erre a legjobb példát sztem:http://www.youtube.com/watch?v=wU8_zkqa3fw