Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.02.19. 22:31:54

Mekkorát játszik eddig! :shock: Végre meg meri csinálni a cseleket, és rendre be is jönnek. A helyzeteiért kár, egyiket legalább belőhette volna, akkor teljesen elégedett lennék vele.. :D Viszont amit mezőnybe csinál az nagyon jó, eddigi legjobb teljesítménye nálunk szerintem! Remélem egy még jobb 2. félidővel kápráztat el minket, és gólt is lő majd.
szajko
Director del Fútbol

2012.02.17. 12:40:38

Subinho
Director del Fútbol

2012.02.16. 14:40:12

mondhat hajdúbé, amit akar (hajdúbéről vagy jót vagy semmit, úgyhogy inkább semmi...), nekem nagyon tetszik a játéka!!! ahogy megkapja, beindul és azonnal ellövi, nem mint Villa, aki megáll, totyog és rendre rossz megoldást választott az utóbbi időkben. nekem nagyon Eto'o jön be róla. tudom, nem ugyanaz a stílus, két különböző ember, de ő volt ilyen, hogy megkapja, berobban, belövi, nem próbál visszapasszolgatni, totyogni, stb... nagyon hiányzott ide egy ilyen robbanékony, nem Barca stílusú passzolok még az ötös sarkán is játékos!!! azért hasonlítottam Eto'o-hoz, mert utoljára ő volt sztem ilyen... még ha a stílusuk eltérő is!!! remélem értitek... :lol:
recrea
Llegenda del Barça

2012.02.16. 14:01:00

Azt észrevettétek amúgy, hogy a leshelyzet lefújása után kivétel nélkül kapura lövi a labdát! :lol: Utána meg játssza az értetlent. :D
recrea
Llegenda del Barça

2012.02.16. 13:59:15

shutterisland írta:
Akkor úgy szeretnék fogalmazni, h vmi kígyózást,szlalomot befejezve gólokkal, szeretnék látni tőle.
hidd el, hogy (ha nem is úgy..) messihez hasonlóan ő is tudna ilyeneket, hogy lendületből megver két védőt, akár látványosan is.
de én látom rajta azt, hogy nem elég bátor ezekhez.

messi bármikor eladhatja így a labdákat, mert a világ legjobb játékosa, ünnepelt sztár, és még a hullámvölgyei idején is rúg gólokat, ad gólpasszokat.

viszont száncsi ha elszórná a labdákat, könyebben kikezdenék, pep is könnyebben vágná a padra.
amúgy szerintem gyorsaság (főleg indulósebesség) és tecnikai tudás is megvan nagyjából, mint ami messinél.
csak utóbbiban ott az X-FAKTOR,ami kiemeli :D
Ezekhez a jó meglátásokhoz pár gondolat.

Abban a szerencsés esetben van (többiek sérülése, helyzetek beverése) hogy a bátortalanságával együtt is simán befér a kezdőbe.

Ahhoz, hogy kulcsjátékos (ha még nem az egyáltalán) és világsztár legyen, egy dolgot tudok tanácsolni neki, legyen bátor és nagy százalékkal jöjjenek be a megoldásai (meg többet használja a balost). :D

A másik, Messi sokszor a félpályáról, de 30-40 méterről indul neki a kapunak, ez nemcsak a sebességben, gyorsaságban, cselek tárházában jelent nagyobb előnyt, de sokkal több variációs lehetősége van, ellentétben Alexissal, aki legtöbbször 20-30 méterről indul neki a kapunak, szorosabb őrizetben.

A hányinger kerülget, mikor a Hajdú B. félék beszólnak egy ilyet ("legközelebbről nézi a meccset"), betenném két-három védő közi futkározni, birkózni.
Mert aki esetleg nem volt center soha, nehogy azt gondolja, h "jobbra futok, balra futok, a védő meg csak követ". Komoly energiát őröl fel labda nélkül is a játék, de persze legyél megjátszható, vedd á a labdát, játszd meg jól, cselezz eredményesen és esetleg lőj sok gólt.

Egyelőre a posztok sajátosságai alapján nehéz összehasonlítani a két játékost.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.15. 23:06:15

25 meccsen 11 gól (ebből 8 a bajnokságban) és 3 gólpassz.
Két gólra van attól, hogy ez legyen a legeredményesebb szezonja (az utolsó udinei szezonjában 12-t lőtt)...
ebből is látszik, hogy nem az a tipikus gólvágó csatár, ezért is még kedvesebb számomra, hogy itt nem áll hadilábon a gólszerzéssel.

amúgy megfigyeltem, hogy meccsenként legalább 6-7x lép ki úgy, mint a 2. gólnál, csak nem tudják neki adni, vagy hosszan/röviden kapja.
néha mondjuk lesre fut, vagy kicsit rossz fele indul, de szépen szokja a focinkat.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.02.15. 18:41:30

shutterisland írta:hidd el, hogy (ha nem is úgy..) messihez hasonlóan ő is tudna ilyeneket, hogy lendületből megver két védőt, akár látványosan is.

messi bármikor eladhatja így a labdákat, mert a világ legjobb játékosa, ünnepelt sztár, és még a hullámvölgyei idején is rúg gólokat, ad gólpasszokat.

viszont száncsi ha elszórná a labdákat, könyebben kikezdenék, pep is könnyebben vágná a padra.
amúgy szerintem gyorsaság (főleg indulósebesség) és tecnikai tudás is megvan nagyjából, mint ami messinél.
maximálisan egyetértek a leírtakkal, abszolút erről van szó szerintem is. ha azt kérné tőle Pep, hogy nyugodtan trükközzön, színezze a játékot, biztos hogy nem vallana szégyent, de érzi ő is hogy nem akkora király még hogy elszórhatja a lasztikat. mondjuk ha így halad... :P
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
N7
Jugador del Barça

2012.02.15. 18:06:01

tri_campeones írta:Valamiért sokkal szimpatikusabb mint Villa... :oops:
Kép

Hát nem értem mi bajod van Villával,elég sok mindenki nyilatkozta már róla,hogy mind pályán kívül,mind belül korrekt és szimpatikus és állítólag közvetlen is:) Persze nekem Alexis is az!!
"For anyone that loves football, coming to the Camp Nou and watching this current Barça side is a pleasure."-Fernando Alonso, a Forma 1 kétszeres világbajnok pilótája:)

"A Barcelonával szemben az egyetlen esély a sikerre mindössze az, ha rossz napot fognak ki."-Robin Dutt a Bayer Leverkusen vezetőedzője
kurdt
Megmentő :)

2012.02.15. 17:35:30

Stalkyard írta:Tudja valaki, hogy összesen hány gólnál tart eddig a szezonban? Egyébként ne legyetek vele türelmetlenek, még mindig szokja egy kicsit a játékunkat, idővel jönnek majd az egyéni villanások is, ebben biztos vagyok. Lépésről lépésre kell haladnia, de jó úton jár.
25 meccsen 11 gól (ebből 8 a bajnokságban) és 3 gólpassz.
Két gólra van attól, hogy ez legyen a legeredményesebb szezonja (az utolsó udinei szezonjában 12-t lőtt)...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.02.15. 17:24:32

Tudja valaki, hogy összesen hány gólnál tart eddig a szezonban? Egyébként ne legyetek vele türelmetlenek, még mindig szokja egy kicsit a játékunkat, idővel jönnek majd az egyéni villanások is, ebben biztos vagyok. Lépésről lépésre kell haladnia, de jó úton jár.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.02.15. 17:18:09

Én is úgy érzem hogy egy kicsit visszafogott. Sokkal többet tud ennél, bár kételkedtem vele kapcsolatban. Az elején még az jött le hogy fejben gyenge ide, nem érti kellőképpen a játékunkat. De szerencsére tévedtem, mostanra tökéletesen beilleszkedett a csapatba, nagyon hasznos. De így fél év után én is azt érzem hogy ennél még sokkal több van benne! A tegnapi 2 gólja szép volt, és rendkívül fontos!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Deus
Boixos Nois

2012.02.15. 16:22:02

Kép

Kép
KépKép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.15. 14:21:40

Akkor úgy szeretnék fogalmazni, h vmi kígyózást,szlalomot befejezve gólokkal, szeretnék látni tőle.
hidd el, hogy (ha nem is úgy..) messihez hasonlóan ő is tudna ilyeneket, hogy lendületből megver két védőt, akár látványosan is.

Barcaforever
Director del Fútbol

2012.02.15. 14:16:07

socio66 írta:sánchez azért sosem volt egy 'joga bonito' játékos.
egy-két bicikli belefért persze,de ő is inkább 'tologatja' a labdát,forgolódik mint messi,minden megmozdulása racionális és célratörő.
a mentalitása is olyan,hogy végigszaladja,végigdolgozza a meccset,nem célja hogy a vonal mellett a labda körül ugrálva megalázza az ellenfelet.
nyáron sokan el voltak tévedve vele kapcsolatban,akkor is írtam hogy nem a youtube-os videóknak kell hinni,ő egy maximálisan ideillő játékos,amit itt elvárnak egy játékostól,azokat mind nagyon magas szinten tudja.
Igazad lehet, nekem is csak annyi volt róla meg, amit a videók mutattak, mivel teljesen kiestem az olasz fociból a digi tv megjelenése óta.

Akkor úgy szeretnék fogalmazni, h vmi kígyózást,szlalomot befejezve gólokkal, szeretnék látni tőle. :wink:
Kép
socio66

2012.02.15. 14:01:01

sánchez azért sosem volt egy 'joga bonito' játékos.
egy-két bicikli belefért persze,de ő is inkább 'tologatja' a labdát,forgolódik mint messi,minden megmozdulása racionális és célratörő.
a mentalitása is olyan,hogy végigszaladja,végigdolgozza a meccset,nem célja hogy a vonal mellett a labda körül ugrálva megalázza az ellenfelet.
nyáron sokan el voltak tévedve vele kapcsolatban,akkor is írtam hogy nem a youtube-os videóknak kell hinni,ő egy maximálisan ideillő játékos,amit itt elvárnak egy játékostól,azokat mind nagyon magas szinten tudja.
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.02.15. 13:51:24

socio66 írta:már korábban is írtam,hogy nagyon jó versenyző típus a srác, soha nem remeg meg a lába,és ha nagyobb a tét,akkor még jobb teljesítményt nyújt,mint egyébként. :)
szerencsére ezt nem cáfolta meg eddig nálunk,szépen betette a ziccereit, nem bántásképp de a fejemet teszem rá hogy villa a két helyzetből minimum az egyiket kihagyta volna,de inkább mindkettőt.
elcsépelt,de tényleg legyünk vele türelmesek,tegnap is figyeltem,az első fél órában egyszerűen nem ért el hozzá a labda,a gól szinte az első érintése volt. :) mondanom sem kell,hogy ilyennel korábban nem nagyon találkozott.
Engem egyenlőre engesztel a góljaival, de én azt hittem nyáron ő hoz majd egy kis pluszt a csapatba, kicsit visszatér a "joga bonito" is a játékunkba,Ezzel nekem még adós egy kicsit.
Kép
socio66

2012.02.15. 13:46:42

már korábban is írtam,hogy nagyon jó versenyző típus a srác, soha nem remeg meg a lába,és ha nagyobb a tét,akkor még jobb teljesítményt nyújt,mint egyébként. :)
szerencsére ezt nem cáfolta meg eddig nálunk,szépen betette a ziccereit, nem bántásképp de a fejemet teszem rá hogy villa a két helyzetből minimum az egyiket kihagyta volna,de inkább mindkettőt.
elcsépelt,de tényleg legyünk vele türelmesek,tegnap is figyeltem,az első fél órában egyszerűen nem ért el hozzá a labda,a gól szinte az első érintése volt. :) mondanom sem kell,hogy ilyennel korábban nem nagyon találkozott.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.15. 13:44:04

Egyszerűen imádom a srácot.
Tegnap Hajdú B beoltotta,hogy a legközelebbi nézője a meccsnek, erre vágott 2 gólt :)
tri_campeones
Jugador del Barça

2012.02.15. 10:35:26

Valamiért sokkal szimpatikusabb mint Villa... :oops:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.02.15. 10:23:09

Nagy király volt a tegnapi meccsen :D
Legalább valaki jó formával rendelkezik :)
Kép
"And my heart will leave you never."
salas9
Entrenador del Barça

2012.02.15. 08:23:50

Gratulálok a tegnapi teljesítményéhez :!: Remélem így folytatja, és akkor Isten király lehet :D
Kép
Andreas31
Barça B

2012.02.15. 03:37:06

Csak gratulálni tudok Alexis-nek.. Óriási tehetség és még felét nem mutatta mit is tud valójában. Még mindig illeszkedik a Barca játékához szerintem..
PriNcE27
Jugador del Barça

2012.02.15. 00:00:41

Nagyot játszott ma is! :wink: Én teljes mértékben elégedett vagyok vele, az első szezonjához képest...Kiválóan helyettesiti David Villát! :wink:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.14. 23:43:39

...és még mindig kicsit önbizalomhiánnyal küzd, látom rajta, hogy fél, hogy el fogja adni a labdát, ezért nem húzza meg azokat, amiket tud. (pl 1v1)

amúgy nálam is betonkezdő.

gólokat igazából alig vártam tőle a szezon során, tőle inkább párharcok megnyerését, védelem szétzilálását vártam, nem azt, hogy ennyire hatékony lesz első szezonjához és sérüléséhez képest. :)
N7
Jugador del Barça

2012.02.14. 23:19:06

Bevallom őszintén eleinte nem tudtam mit kezdeni ezzel az Alexis gyerekkel,de ma már azt mondom JÓ vétel volt!:)) Várom már a Villa,Messi,Alexis csatársort,kíváncsi vagyok erre a felállásra:)
"For anyone that loves football, coming to the Camp Nou and watching this current Barça side is a pleasure."-Fernando Alonso, a Forma 1 kétszeres világbajnok pilótája:)

"A Barcelonával szemben az egyetlen esély a sikerre mindössze az, ha rossz napot fognak ki."-Robin Dutt a Bayer Leverkusen vezetőedzője
Lezárt