Arbeloával marhára nem vagyok kibékülve, egyrészt tudásban elmarad a többi 10-től, másrészt egy alattomos féreg. Továbbá Puyol jelenlegi formájában bármelyik említett védőt odaveri. (Pique jelenleg egyértelmű, de Ramost is sztem, aki bőven egy túlsztárolt celeb, hozzáteszem, nem rossz védő azért)
Ezen a meccsen is erőltette a Xabi-Busi közepet, érthetetlen számomra (is), hogy minek két szűrő, vagy két irányító (Xabi-Xavi), még ha Xabi mélyebben is szokott játszani.
Van egy olyan érzésem, hogy ezt megint Cesc fogja szívni, és ő lesz a csere, mert ennek a válogatottnak Xavi esze, Iniesta pedig a világegyetem válogatottjában is kezdő lenne. Bár ha csak egy centerrel játszanak majd, akkor még mindig van egy kiadó hely elöl (a centeren kívül), amire pályázhat Villa, Silva, Cesc, Mata. Rotálni pedig nem igazán szoktak egy világversenyen (esetleg ha begyűjtenek 6 pontot az első két meccsen), viszont nagy előnye lehet a spanyoloknak, hogy brutális hosszú kispadjuk van, nem beszélve arról, hogy ezen játékosok bármelyikébe benne van, hogy eldönt egy meccset fél órára beállva.
Láthattuk az előző vb-én, hogy változnak a futball trendjei: nagy taktikai harcok, védekező típusú csapatok, csak egy góllal rúgjak többet, mint az ellenfél, kevesebb a látványos megoldás, az improvizáció, a sokgólos meccs, és kevesebb a helyzet.
Szerintem olyan csatár kell a spanyoloknak, aki gyilkosmód befejezi a támadásokat. Nem kell annak cselgépnek, gyorsnak lennie, egyet tudjon: két helyzetből két gólt lőni. Nem kérdés, hogy ez a középpálya el tudja látni a centert forintos labdákkal, bár tuti nagyon szűken és zártan fognak ellenük védekezni, épp ezért jól kell bánni a helyzetekkel. Jelenleg, erre sem Torres, sem pedig Villa (sérülés előtt) nem alkalmas. A többieket nem igazán látom játszani, de az év végén a legjobb formában lévő, a legtöbb gólt lövő játékost kell berakni, ha ez Soldado, akkor őt, függyetlenül attól, hogy tehetségben vagy csúcsteljesítményt tekintve messze elmarad egy Villa-Torres párostól.
Szerintem...