Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.03.09. 08:11:06

http://www.imdb.com/list/aO07XGKVxbs/
Találtam ezt a kis listát, tele van jobbnál jobb thrillerekkel. Szemezgessetek belőle :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2012.03.08. 21:51:08

Barcaforever írta:
kanty írta:Ong Bak

Thaiföldi csihi-puhi film. Volt pár látványos jelenet és egy-két poén is benne.
A legjobb: A csávó, aki doppingol tisztára olyan volt, mint Pacquiao. :lol: :lol:
Ezek tudtak valamit már 2003-ban. 8)
5/10.
Nyílván nem életünk filmje, de sztem az 5 pont fentébb is csúszhat, ha végig gondolod a jeleneteket és úgy nézed esetleg vissza, h a srác egyszer se használt kaszkadőrt, mindent ő csinált meg. :roll: Kemény.
Ezt nem tudtam. De az 5 pont nem változik. :P
Ha ilyen típusú film, akkor nálam a nr. 1 Részeges karatemester. :D Amugy JC-t nem szeretem.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.03.08. 21:45:48

kanty írta:Ong Bak

A legjobb: A csávó, aki doppingol tisztára olyan volt, mint Pacquiao. :lol: :lol:
5/10.
Nyílván nem életünk filmje, de sztem az 5 pont fentébb is csúszhat, ha végig gondolod a jeleneteket és úgy nézed esetleg vissza, h a srác egyszer se használt kaszkadőrt, mindent ő csinált meg. :roll: Kemény.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.03.08. 21:38:24

Ong Bak

5/10.
messideco
Presidente del Barça

2012.03.08. 08:20:51

Kezdtem vezetni az általam látott filmeket havi bontásban. Eddig nyolc filmet láttam a folyó hónapban.
Egy párról már írtam, most jön a többi.

Hervadó virágok (Broken Flowers)
A cím érdekes, a film végén sem értettem, hogy mi lehet a jelentése. A perfect insanity blog ajánlója késztetett a megnézésére. Nem csalódtam a filmben, és igen, Bill Murray nagy kedvenc lehet majd idővel.
Kikapcsolódásnak tökéletes a film. Nem tornásztatja az agyat, nem sokkolsz tőle, de jó.

Levelek Ivó Dzsimáról (Letters from Iwo Jima)
Eastwood bácsi filmjeiben ritkám szoktam csalódni. Most sem csalódtam, de viszont érdekel a témaválasztás. Azt érzem az öregnél, hogy nagyon kiábrándult az Egyesült Államokból, e filmen kívül a Gran Torino is ezt sugallja számomra.
Maga a film nem nyújtott semmi extrát. Átlagos háborús filmnek tűnt, de mégsem. Valami volt benne, de mégsem tetszett igazán. Majd újranézem valamikor.

Üres város (Reign over me)
A filmből rájöttem, hogy Adam Sandler nagy színész. El tud játszani egy nagyon komoly drámai szerepet is. Másra nem igazán volt jó a film, nem vettem hátast tőle.

Sörgyári capriccio
Sokadjára látom ezt a csehszlovák remeket. Mindig feltud dobni, főleg Pepin karaktere. Nagyon ajánlom mindenkinek.

A boldogság nyomában (The pursuit of happyness)
Sokan agyba-főbe dicsérik Will Smith filmjét. Van akit nagyon megfog, másokat nem. Én valahol a kettő között voltam, vártam, hogy mikor sírhatok egy jót alatta, de semmi. Nem semmi, ha azt vesszük, de nem váltotta be nálam az előzetesen várt drámai hatást.

A tetovált lány
Az eredeti svéd változatot láttam. Nagyon, de nagyon tetszett. Minden rendben volt a filmben szerintem. A regényt is el fogom olvasni mindenképp. Szerintem nem igazán kell senkinek bemutatni, nagyon jó film. Eddig ez a hónap filmje nálam.

Két test, egy lélek (Dead Ringers)
Már-már a zsenialitás határát súrolja szerintem Cronenberg ezzel a filmjével. Engem nagyon lenyűgözött, bár sokszor elvetette a sulykot nálam. Nem fogom még egyszer megnézni, ez erős volt. Gyengébb idegzetűeknek sem nagyon ajánlott.

Eddig ennyi. Remélem jön majd a folytatás :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.03.04. 16:28:52

Nagyon fontos, kulcsszereplő volt, még sem tud senki róla. R.I.P.
http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/2 ... ezoje.html

Akiket érdekelnek az új sorozatok:
http://www.origo.hu/teve/20120301-a-201 ... aries.html
Azért Mr. Watson karaktere nő... Mi lett belőled, Sherlock.

Akinek van ideje nézze meg a Sörgyári capricciot :idea: Az európai filmgyártás egyik legjobbja szvsz, életem egyik legmeghatározóbb filmélménye.
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2012.03.03. 23:09:42

Most vettem észre, hogy a TV2-n a Bad Boys 2 megy, hatalmas így franc se tudja, hogy hanyadjára is nézve! :lol:
Football, bloody hell. /SAF/
lui1698
Llegenda del Barça

2012.03.03. 11:50:49

Én bírom ezt a vlogos srácot, nem mindenben adom amit mond, meg vannak gyengébb pillanatai, de amúgy van amikor jókat szakadok rajta, ja és a tvájlájt kritikái kötelezők egytől egyig. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.03.02. 21:05:51

Én nagyon bírom, imádom az összes videóját. Régebben én is belinkeltem ide. :D

Chronicle
JÓ. Rosszabbra számítottam, de kellemes csalódás volt. Elsőfilmes rendezőtől nemrossz munka, a "fantasztikus" jelenetek nagyon jól meg voltak csinálva. Egyedül a szinkron idegesített. Sok kérdést nem válaszoltak meg, remélem lesz egy 2. rész.
10/7
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.03.02. 21:03:37

csababarca írta:http://www.youtube.com/watch?v=K8U6Gv57 ... ature=plcp

érdemes megnézni.
én amúgy is figyelemmel követem az összes videóblogját, szóval ismerem is ilyen szinten a tagot aki csinálja,és nagyjából egy az ízlésünk.
de a többi kritikáját is nézzétek meg, úgy jobban összeáll a kép,plusz meg kell szokni a stílusát :D
Számomra idegesítő. Érződik rajta, h azért beszél gyorsan, h valami plusz legyen az egészbe, inkább a tartalomra figyelne oda, mert amúgy nem mond rossz dolgokat. A folyamatos hadarás viszont eltereli a mondandóról a figyelmet.

Drive?
Nekem nem tetszett,de ezt most hagyjuk. Van sok olyan film, ami nem igazán tetszett, de elismerem. A Drive nem ezek közé tartozik, egyszerűen számomra semmi pluszt nem adott.
messideco
Presidente del Barça

2012.03.02. 20:35:58

Ezzel nagyjából egyetértek, de másképp nem csipázom a gyerek stílusát...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.03.02. 20:26:54

http://www.youtube.com/watch?v=K8U6Gv57 ... ature=plcp

érdemes megnézni.
én amúgy is figyelemmel követem az összes videóblogját, szóval ismerem is ilyen szinten a tagot aki csinálja,és nagyjából egy az ízlésünk.
de a többi kritikáját is nézzétek meg, úgy jobban összeáll a kép,plusz meg kell szokni a stílusát :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2012.03.02. 19:21:21

Intouchables

Remek. Ritka, h egy filmen nevetni tudjak, de jelen esetben ez sikerült.Komolyan mondom, egy ilyen film jót tesz az ember lelkének. :lol:
Az értékét nem befolyásolja, de érdekes, h megtörtént eset alapján készült.
Nem sokszor írok ilyent, de ezt látni kell. :)
9/10
Deus
Boixos Nois

2012.03.02. 15:08:07

öcsém, túl sok a kérdés... rég láttam a filmet, úgyhogy nem tudom a válaszokat ;)
KépKép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.03.02. 14:43:52

Deus írta:
Azért mert benne volt a Mihály arkangyal gonoszsága, miután meggyógyította Gábrielt. Tehát adott magából egy kis szeletet. Ahhoz, hogy megtisztuljon a város, minden gonoszságnak (amely Mihály arkangyalnak van köze) meg kellett szűnnie. Ezért kellett meghalnia Gábrielnek is.

Én is láttam a filmet nagyon rég, meg is van DVD -n, sztem tényleg jó film ahhoz képest hogy nem amerikai. A világa, illetve a témája jött be nekem nagyon.
Világos, köszi szépen! Így már értem - asszem.. Szóval így nem mehetett volna vissza a mennybe, mert hogy van benne gonoszság is, és mivel egyszerre lenne gonoszság és jóság a "Városban" ezért újra kellene küldeni a jó és rossz "erőket" le, hogy "csatázzanak a lelkekért" ugye? Ezért inkább megölte magát, így megszüntetve a harcot. Bár igazából se arkangyal, se démon (vagy minek hívták magukat?) nem maradt a városban nem? Szóval így ki nyert? Senki? Nem lenne logikus, hogy így akkor újra küzdeni kell? Vagy mivel ő angyal volt, és ő maradt utoljára ezért a jóság diadalmaskodott?(hogy szépen mondjam :D ) Bocs hogy ennyit kérdezek, de ez még érdekelne..
lui1698
Llegenda del Barça

2012.03.02. 14:21:56

Deus írta:A leggyorsabb Indián
Ja és ezzel a filmmel kapcsolatban még elfelejtettem, hogy:

én nagyon örültem, hogy nem az öreg halálával lett vége a filmnek, mivel ugye életrajzi film én azt hittem, hogy majd az lesz, de így sokkal jobb volt szvsz.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Deus
Boixos Nois

2012.03.02. 14:02:22

A leggyorsabb Indián

Volt róla szó itt, ezért döntöttem úgy hogy megnézem én is. Hát nagyon nagy film. Ajánlom mindenkinek, hihetetlen az öreg 8) :lol: Nagyon laza.

10/10

palesz77 írta:Lenne egy kérdésem azokhoz, akik látták a Gabriel című filmet - Andy Whitfield.

A végén miért is KELLETT megölnie magát?

Azért mert benne volt a Mihály arkangyal gonoszsága, miután meggyógyította Gábrielt. Tehát adott magából egy kis szeletet. Ahhoz, hogy megtisztuljon a város, minden gonoszságnak (amely Mihály arkangyalnak van köze) meg kellett szűnnie. Ezért kellett meghalnia Gábrielnek is.

Én is láttam a filmet nagyon rég, meg is van DVD -n, sztem tényleg jó film ahhoz képest hogy nem amerikai. A világa, illetve a témája jött be nekem nagyon.
KépKép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.03.02. 13:57:38

Sucker Punch

Sajnos nagyon érződött rajta, hogy "picipézé" csinálták.
CGI gyenge, pedig ugye pont ez vitte volna a filmet, az alap koncepció is jó volt, a megvalósítás mondjuk nem rossz éppen, de na...

6/10

Ötödik pecsét

Második film amit Fábritól láttam. Ez is akár csak az első (Két félidő a pokolban) nagyon tetszett.
A téma, a színészek, a hangulat nagyon rendben vannak.

9/10
Kép
palesz77

2012.03.02. 13:44:28

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik látták a Gabriel című filmet - Andy Whitfield.

A végén miért is KELLETT megölnie magát? Én azt nem egészen vágtam. hogyha visszatér akkor isten miért csinált volna még több arkangyalt, és így miért nem? Vagy ez mi volt? Ezt sajna nem vágtam, de jó lenne tudni.. Amúgy nem volt egy rossz film, nekem bejött - főleg a témája -, de nem lett a kedvencem azért..
messideco
Presidente del Barça

2012.03.02. 13:22:15

http://www.urbanlegends.hu/2012/01/penz ... csekkolva/
Pénzcsinálóról érdekességek :)
Figyelem, kicsit spojleres!
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.03.01. 20:01:17

palesz77 írta:
kanty írta:We Need to Talk About Kevin
Miről szól nagyjából? Mi a fő témája? Már ha van ilyen.. Csak mert kicsit felcsigáztál, ha olyan témát boncolgat ami érdekel akkor "meg is veszem".. :D
Anya-fia viszony. DE valahogy nem találják az összhangot, a gyermek csak az anyjával szemben viselkedik nagyon kiállhatatlanul ( nagyon finoman fogalmaztam) . Ha többet írok, akkor az már spoiler. :D , pont a lényeget nem írhatom le. :P
Az események nem időrendi sorrendben zajlanak. Zajlik a történés és közben megtudjuk, h mi történt a múltban. Mondanom sem kell, h a múlt a sokkal érdekesebb.
palesz77

2012.03.01. 19:47:50

kanty írta:We Need to Talk About Kevin
Miről szól nagyjából? Mi a fő témája? Már ha van ilyen.. Csak mert kicsit felcsigáztál, ha olyan témát boncolgat ami érdekel akkor "meg is veszem".. :D
kanty
Llegenda del Barça

2012.03.01. 19:26:54

We Need to Talk About Kevin

Kemény témát boncolgat, a megvalósítással sincs gond, egyedül a vége nem tetszett, az utolsó jelenet szerintem kimaradhatott volna. A témát inkább hagyom, nem igazán van az élettapasztalatom, ahhoz, h megítéljem kinek, mit kellene tennie egy ilyen helyzetben.
Tulajdonképpen két karakter van a középpontban, mindkettő mély nyomot hagy a nézőben.
Tilda Swinton-tól még nem láttam filmet, de mindenképp megfogok nézni egy-kettőt, színésznőtől ilyen erőteljes játékot én nem nagyon láttam az elmúlt években. Mindezeket tartva, azt kell, h mondjam, h ő is valamilyen szinten háttérbe szorul Ezra Miller mellett. Ezt a fiatal srácot, először a Californication-ben láttam, ott egy jelentéktelen karaktert alakított, semmi extra. Viszont ebben a filmben, nagyszerű volt, nála jobbat el sem tudnék így hirtelen képzelni erre a szerepre.
A vége miatt kicsit lehúzom, de másképp egy nagyon jó és elgondolkodtató film.
7/10
messideco
Presidente del Barça

2012.03.01. 17:26:14

Összeomlás (Falling down)
Michael Douglas és Robert Duvall a főszereplő ebben a drámában. Elég érdekes a film felütése:
Elviselhetetlen nyári melegben a nagyvárosi autópályán, a délutáni csúcsforgalomban hatalmas dugó állítja meg a város forgalmát. Az autók egymás hegyén-hátán állnak, az emberek türelme percről percre fogy. Egy férfi elveszítve türelmét kiszáll a kocsijából, hogy gyalog folytassa útját elvált feleségéhez, hogy láthassa a gyermekét. Az egyszerű átlagpolgár útja során ámokfutó, őrült gyilkossá válik.
Szerintem ez az idézet egész jól összefoglalja a lényeget. Érdemes megnézni szvsz.

Rinku: nézd meg a Kacsalevest is :D Ősrégi film, de hatalmas.
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2012.03.01. 16:00:14

Köszönöm srácok az ajánlásokat, szemezgetek majd közülük! :wink:
Football, bloody hell. /SAF/
Válasz küldése