Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.10. 23:32:12

minyi-monyi írta:Ronaldo és Messi között van egy nagyon fontos különbség: Messi született zseni, természetes messimozgással, Ronaldo tanulja a cseleit a mozgását mindenét. Minkettő becsülendő dolog, sőt talán Ronaldoé még inkább, de Messié sokkal szebb és harmonikusabb.
Igen, így gondolom én is. Sőt, durva, hogy CR még "halandó emberként" is képes felvenni a versenyt Messivel, sőt néhol meg is előzi őt. Emögött azért rengeteg munka és alázat van, és ez az, amit becsülök benne.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 23:28:33

ahogy mellel letette alexisnek, azt beírták gólpassznak ? mert utána még megtolta párszor alexis, és nem mindig szokták ilyenkor beírni.

ha igen, akkor 61 gól, 26 gólpassz = 87 gólpont....100 legyen már meg a szezon végéig. :oops:
minyi-monyi
Barça C

2012.04.10. 23:25:30

Ronaldo és Messi között van egy nagyon fontos különbség: Messi született zseni, természetes messimozgással, Ronaldo tanulja a cseleit a mozgását mindenét. Minkettő becsülendő dolog, sőt talán Ronaldoé még inkább, de Messié sokkal szebb és harmonikusabb. Ha Ronaldo lenne olyan alázatos és szerény gyerek, mint Messi, azt gondolnám, bravó. De hogy ilyen combmutogató agyas marharépa, azt gondolom, menjen a rákba. Szerintem egyébként ezt Ferguson nem nézné jó szemmel. Mou meg büszke rá. Gratula!
sziryboy
Jugador del Barça

2012.04.10. 23:16:45

Elképesztő, mint mindig! Le a kujvanagy kalappal a kujvanagy fejemről :-)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.04.10. 23:11:07

Utoljára az Osasuna ellen nem rúgott gól, ugye? :D
Nem semmi, 61 gólos, bajnokságban 39. 8)
Összesen 70, bajnokságban 45 összejöhet. :lol:
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.04.10. 22:55:37

Ma ismét remekelt.

Adott annyi zseniális lasztit,hogy most 3meccsig akár nonstop önzőzhet (én szeretem nézni azt is:D) Továbbá láthattuk, milyen siralmas a kapcsolata Alexissel...valóban... :lol:

Sajnáltam azért,h nem lett egy dupla,meg volt rá az esély, de így is két gól a fór, Müllernek 6.

ÍGY TOVÁBB!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 16:56:05

lehet, hogy OFF-nak számít, de ha messiről van szó, kb 10 beszélgetésből 3-4x feljön cronaldo neve, és ez fordítva is így van, bárhol-bárkivel beszél az ember.

mindenki őket hasonlítgatja (én kifejezetten, mert nekem a legjobb barátom epic cr fan és szeretem levenni az arcát :D ) egymással, az ő kimondva-kimondatlanul is jelen lévő párharcuk a 2. legfontosabb a real vs. barca párharc után szerintem.

az már senkit nem érdekel, hogy abidalnak vagy marcelonak van több szerelése a szezonban, vagy busquets vs alonso összehasonlításban ki passzol jobb százalékkal.

de hogy tényleg ennyire se legyen off : ha a gólkirályi cím itt is, és a bl-ben is meglesz, a kettő közül valamelyik sorozatot megnyerjük + a CDR-t, illetőleg ronaldo nem brillírozik az EB-n, akkor messinek kellene kapnia. szerintem. ha unalmas, ha nem.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.10. 16:41:21

Milyen vitát indítottam 1 videóval. :D Ne legyen off a dolog. Jó lenne, ha ma Messi meg tudná dönteni Ronaldo rekordját. Legalább évek múlva, mikor a góllövőlistát nézzük év végén, a kicsi Leo neve ugorjon be mindig, mint csúcstartó. :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.04.10. 16:39:46

shutterisland írta:végre egyenlő meccs szám mellett is vezeti a góllövőlistát. :)

gondolkodjunk reálisan...60 gól és 24 gólpassz, az ugye 84 gólpont.

van még 7 bajnoki, 1 kupa döntő, 2 bl elődöntő, plusz egy lehetséges bl döntő.

10 vagy 11 meccse van még.
az alatt kellene 8 gólt rúgnia, hogy megdöntse a rekordot.
szerintem meglesz, mert ha egyszer megszalad szokás szerint, és rúg egy mesterhármast akkor már majdnem a fele megvan :D

na de amire kíváncsi vagyok, azok a gólpontok, ugye a kanadai táblázat.
16 gólpont kéne neki a 100-hoz.
azért az valami elmebeteg lenne. erről nem tudom van e adat, de nem hiszem el, hogy gerd müller vagy deák a 60 valahány gólos szezonjukban elérte a 100 gólpontot.
Messi statisztikáin túl még az sem piskóta hogy mindezt lényegében pihenés nélkül teszi. Persze ha pihenne és több meccset kihagyna nem járna ennyinél, de akkor is brutális amit művel. :shock: Egyre inkább hajlamos vagyok azt hinni hogy tényleg földönkívüli. :D

Ha azt mondták volna nekem még Messi feltűnése előtt, hogy lesz valaki aki mindezt véghezviszi, nagy valószínűséggel lehetetlennek tartottam volna. De Messinek nem az! :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 16:38:32

én imádom a cseleket, mikor elküldik gyufáért a védőket, és pl. > EBBEN < a videóban a cselek, meg ahogy jár a lába (főleg 0.55-től) nekem nagyon bejött.
az, hogy rinyás volt, dobálta magát, meg nagyképű, az egy teljesen más tészta, azok miatt már akkor sem szerettem, most meg mivel a rivális játékosa, és ott ontja a gólokat, ez már-már utálat lett.

de ahogy cumiztatta a védőket, azt szerettem nézni.

az, hogy le lett butítva a játéka arra, hogy megtolja és lefutja erőből a védőt, max 1-2 gyors csel, és egy terminátor lett belőle, aki szinte csak a gólra koncentrál, az hasznos volt a hatékonyság szempontjából, de látványban kevesebb.

ugyanez van amúgy ibránál. emberileg mindenki tudja, de olyan gyönyörű góljai és mozdulatai voltak pályafutása során, hogy szívesen megnézem őket néha jutubon.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.10. 16:20:15

Sanama írta:
azzal viszont egyetértek, hogy az ugribugri 420 féle cselt tudó, és bevető, 10 kiló izommal könnyebb ronaldo nekem is szimpatikusabb volt (játékstílusra értem, mert mint ember, sosem csipáztam) , a mai már túl gépies, persze így hatékonyabb.
Erről beszélek én is. Hatékonyságban sokkal jobb lett, de ami +korábban hozzáadott a játéknak a cseleivel az eltűnt. Már mikor látom ezeket az erőltetett sarkalásokat és egyhelybenbiciklicseleket az agyam el tudnám dobni. Azért ha vki megnézi azt a videót, amit linkeltem, hát finoman szólva is finomabb, ösztönösebb a mozgása.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.10. 16:10:02

azzal viszont egyetértek, hogy az ugribugri 420 féle cselt tudó, és bevető, 10 kiló izommal könnyebb ronaldo nekem is szimpatikusabb volt (játékstílusra értem, mert mint ember, sosem csipáztam) , a mai már túl gépies, persze így hatékonyabb.
Initom
Entrenador del Barça

2012.04.10. 16:01:48

FtcSikiHun írta:
Initom írta:.Gól,gól,na de azért...
...na de azért baromira örülnél, ha akár egy ilyen góllal nyernénk meg a BL-t :)
:D
na de annak mégjobban ha Puyol ollózna egyet :)
remélem,azért értetted,mit akartam kifejteni az előző hsz-embe. :D
Abi & Tito
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.04.10. 15:45:11

Initom írta:.Gól,gól,na de azért...
...na de azért baromira örülnél, ha akár egy ilyen góllal nyernénk meg a BL-t :)
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 15:43:58

statisztikailag ugyannyit ér, akár 3 pontot, akár meccsek sokasságát is be lehet húzni bohóc meg lesipuskás gólokkal.
az már más kérdés, hogy egy szép gólnak az eszmei értéke nagyobb.

de ha pl. a clasicót (vagy bl döntőt) a keita sarkáról felpattanó, pepét fejbetaláló, pedronak ezáltal kapásra érkező, casillas bravúrja után ramos térdéről a gólvonalra pattanó, és az onnan marcelo felszabadítási kísérlete során alexist mellkason találó, és onnan a 3 kapufa érintésével bepattanó góllal nyerjük meg, akkor sem leszek szomorú.
Initom
Entrenador del Barça

2012.04.10. 15:17:27

zola8787 írta:Gomez fél méterről betérdelt gólja is annyit ér, mint 1 Ronaldo bomba, vagy 1 Messi szlalom.
[/quote]

elég szomorú ha így gondolod :) értéke ugyan az,vagyis talán még sem. Ha neked ugyan annyit ééér,te tudod. Hát én azért ülök le a Tv elé hogy gyönyörű gólt lássak,ne egy botlábú 'szerencsétlen' góljait.Gól,gól,na de azért...
Abi & Tito
Rinku
Director del Fútbol

2012.04.10. 14:16:14

zola8787 írta:Gomez fél méterről betérdelt gólja is annyit ér, mint 1 Ronaldo bomba, vagy 1 Messi szlalom.
És most ezt miért nekem magyarázod? Meg hogy jön ez ide? Nem arról volt szó, hogy hogy kell gólt lőni az alapvonalról, hanem hogy a kettő közül melyik a bonyolultabb, több tudást igénylő gól...
Football, bloody hell. /SAF/
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 14:14:47

ezzel nem értek egyet.
szerintem igen is tud ronaldo olyan bombagólokat rúgni, amit messi nem.
az már egy másik dolog, hogy "tudna, ha akarna", ezt sosem tudjuk meg, mert nem fogja 30-35-ről elsütni, viszont ennyi erővel a ronaldo fanok is mondhatják, hogy ronaldo is át tudná ziccerben emelni a kapust a helyett, hogy beverné mellette, csak "nem akarja".

ettől függetlenül nekem a messi féle irányváltások, amivel megver 2-3 védőt, és elteszi a hosszúba, vagy mikor elfekteti a kapust, vagy mostanában rengetegszer átemeli felette, jobban tetszenek, a fineszes megoldásokat mindig is jobban csipáztam.

na de ronaldo is rúg gyönyörű gólokat, amikor úgy seggbe rúgja a labdát, hogy nem is forog, csak becsapódik a pipába, akkor én is csak nézem, hogy wtf.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2012.04.10. 14:16:49-kor.
zola8787
Director del Fútbol

2012.04.10. 14:10:09

Rinku írta:Erre a gólra képes lenne bármikor, csak nem fogja rálőni onnan. Nem azért, mert nem tudná belőni, hanem mert inkább közel megy a kapuhoz és úgy rúgja a gólokat. Ez a gól nem igazán kelhet vele versenyre, elég egy jó meglátás, hogy kint áll a kapus, meg egy normálisabban száló lövés és lehet ilyen gólt lőni. Ez csak egy lövés, nem egy egész mozdulatsor...

Viszont nem hiszem, hogy így hülyére tudná cselezni Ronaldo a védőket. A két gól között igen nagy a különbség...
Gomez fél méterről betérdelt gólja is annyit ér, mint 1 Ronaldo bomba, vagy 1 Messi szlalom.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.10. 13:59:46

shutterisland írta:
Barcaman1993 írta:Ha már Gefate és Messi:
http://www.youtube.com/watch?v=0SecqGQBpY4

Ez a gól még mindig hihetetlen. Na ilyet Ronaldo nem tud rúgni. De mások sem... Armando :?: :D
ronaldo meg rúgott olyan gólokat, amilyeneket messi nem fog soha.

>>itt egy példa,tessék<<

azért ennyire ne butítsuk le. :wink:
Ez is gyönyörű gól, de. Melyikhez kell tudnod jobban focizni? Egy labdát 35-ről betegyél a ficakba? vagy kicselezel 4 embert és elviszed a pakus előtt? Aki focizott már annak nem kérdés...

http://www.youtube.com/watch?v=AfgdUfDg ... re=related

Azért Ronaldo ilyet is tud. Tudott? Csak ha megfigyeli az ember itt rávezeti a védelemre, majd leteszi. A cseleket okosan csinálja, a passzai is jók. Most ellődözi őket. Ha így játszana, mint akkor biztos nem lőne ennyi gólt, de számomra amit ebben a videóban mutat inkább tükrözi az ő igazi zsenialitását, mint amit manapság látunk tőle.
Rinku
Director del Fútbol

2012.04.10. 13:58:20

Erre a gólra képes lenne bármikor, csak nem fogja rálőni onnan. Nem azért, mert nem tudná belőni, hanem mert inkább közel megy a kapuhoz és úgy rúgja a gólokat. Ez a gól nem igazán kelhet vele versenyre, elég egy jó meglátás, hogy kint áll a kapus, meg egy normálisabban száló lövés és lehet ilyen gólt lőni. Ez csak egy lövés, nem egy egész mozdulatsor...

Viszont nem hiszem, hogy így hülyére tudná cselezni Ronaldo a védőket. A két gól között igen nagy a különbség...
Football, bloody hell. /SAF/
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 13:29:40

Barcaman1993 írta:Ha már Gefate és Messi:

Ez a gól még mindig hihetetlen. Na ilyet Ronaldo nem tud rúgni. De mások sem... Armando :?: :D
ronaldo meg rúgott olyan gólokat, amilyeneket messi nem fog soha.

>>itt egy példa,tessék<<

azért ennyire ne butítsuk le. :wink:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.10. 13:11:11

Ha már Gefate és Messi:

shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.10. 13:07:39

ehhez annyit, hogy imádom, mikor egy antibarcás vagy antimessis nem tudja eldönteni, melyikbe rúgjon bele.

ha messibe akar belerúgni, akkor azt mondja, hogy xavi és iniesta nélkül nem ér semmit.

ha a barcába, akkor meg azt mondja, hogy messilona.

amikor meg ezeket már keverik, az vicces. :lol:
papek89
Jugador d'estrella

2012.04.10. 13:02:41

Szimplán Messi csak nem szeret veszíteni. Főleg nem a reallal meg rinyáldóval szemben. Ez a mentalitás meg ráragadt a többiekre is.
Válasz küldése