Csak röviden összegezném a véleményem a szezonról....
Előre bocsájtom, hogy sokakkal ellentétbe,n ősidők óta Barca szurkoló vagyok, én már a Stoickov, Romário féle csapatot is imádtam, a Rivaldo féle csapatról nem is beszélve. de...
Ez az év abszolúte megmutatta a csapat legnagyobb hibáját. rövid a kispad
Ez pedig véleményem szerint a vezetőség és Guardiola hibája is egyben.
A fiatalok (Tello, Cuenca, Thiago) nem rossz focisták, de a hajam szála az égnek állt, amikor a Madrid ellen ezek a fiatalok kezdtek. Meg is lett az eredménye.
Míg a Madridban, egy Benzema, Kaka ül a kispadon, nálunk az előbb elmített fiatalok, azért ez különbség...
A tegnapi meccsen is tökéletesen látszott, hogy sem Cuenca sem Tello nem bírt semmit kezdeni a fáradt hátvédek ellen sem, azon túl, hogy mindketten lefelé cseleztek az alapvonalig, és próbáltak beívelni labdákat a 166 cm es csatárainknak.
Hiányzik belőlük a kreativitás, az egy-egy elleni cselek felvállalása.
a három fiatal közül én egyedül Thiagoban látok reményt arra,hogy igazi klasszis focista váljék belőle, bár neki is le kellene vetkőznie a rá jellemző flegmaságot.
Megoldás?
Mindenképpen egy befejező csatár,aki fejelni is tud és beillene a rövid passzos játékba, és végre egy az egyben le tudna valakit cselezni. Villa erre alkalmatlan.
Én Llorentében látom a megoldást, és még egy jól cselező bal szélső kellene (talán Neymar) mert Iniesta is szenved ebben a pozícióban, valódi tudását a középpályán tudná kamatoztatni.
Kell egy jó középhátvéd, pl Tiago Silva,mert a tegnapi gól is Busi rossz helyezkedése miatt kaptuk, mert ő vkp és nemközéphátvéd. Ja és természetesen egy jó bal hátvéd aki üzemszerűen érkezik a bal oldalon, mint Alves, mert így jelenleg nagyon egy oldalas a csapat.
És egész nyáron gyakoroltatnám a srácokkal a távoli lövésket,és Messivel a tizenegyeseket.....