Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
én pl még nem láttam amit ajánlottam. direkt azért választottam így, h nem legyek elfogultmessideco írta:Értékelte Bob, Te, ÉN, és sjDani.
Egyelőre ennyi.
Ha ajánló értékel, akkor mindenki a saját filmjére 10/10-et ad, lásd én a madridistán![]()
Még megbeszéljük
Ez nem teljesen logikus. Én az előző filmklubban két filmet ajánlottam, egyik sem 10/10-es (mindkettő 9/10 voltmessideco írta: Ha ajánló értékel, akkor mindenki a saját filmjére 10/10-et ad, lásd én a madridistán![]()
Nem írtam ilyet, de amúgy nem szeretem a Gyűrűk urát, s akkor már leírom a fantasyval meg a sci-fivel lehet teljesen meggyötörnisjd írta:Véletlenül nem Te vagy az, aki nem szereti a Gyűrűk urát, mert kitalált lények vannak benne?Bob_Marley írta: pl nekem űrlényekről szól már -5ről indul!![]()
http://www.youtube.com/watch?v=xLvASlrRBp4kurdt írta:Srácok, ezt a vitát el se kezdjétek!
Csak egy Visszatérés van...
Bővebben?messideco írta:Kubrick mondjon le!
1. ezaz, motiválj!messideco írta:köszi Bob, remek értékelés! Hasonló lelkesedést továbbra is
Kubrick mondjon le!
szerk: tonitorres neve talán ismerős, jelezte a facen, hogy részt venne a buliban külsősként.
Véletlenül nem Te vagy az, aki nem szereti a Gyűrűk urát, mert kitalált lények vannak benne?Bob_Marley írta: pl nekem űrlényekről szól már -5ről indul!
Talán tényleg így helyesebb megfogalmazni, inkább lekötött engem is, mint élveztem. Sorkin kapcsán meg részben igazad van, főleg mert a Moneyball kapcsán egy-az-egyben ugyanaz az érzésem volt, mint a Social Network-nél. De azért a többi filmjében elévülhetetlen érdemei vannak szvsz Finchernek iskurdt írta: Én egyiket sem élveztem, de a Social Network legalább lekötött arra az időre, amíg tartott (bár szerintem ez inkább köszönhető Sorkinnak, mint Finchernek). De másnapra el is felejtettem.
Ugyanez a három film csak más sorrendben (ha ez egyáltalán nálad sorrend volt): Mechanikus narancs, Dr. Strangelove, AcéllövedékFaust írta: A hangulata nekem is tetszik, de nekem iszonyatosan vontatott, pedig alapvetően nem vagyok a kevésbé pörgős filmek ellenzője.
Nálam Kubricknál a top 3:
- Dr. Strangelove
- Mechanikus narancs
- Acéllövedékek
Azt a részét teljesen adom, hogy a rendezői változatnak semmi értelme. Bár ha már Coppola ennyit szenvedett a filmmel (Heart of Darkness c. doksi mesél erről részletesen), akkor megérdemli, hogy az ő verzióját is lássa a nép. Az megint más kérdés, hogy rosszabb.Faust írta: Egy jó tanács: NE a rendezőit nézd. Én azt néztem, mert előnyben részesítem a rendezői változatokat (engem egy filmnél jobban érdekel a rendező, mint a stúdió elképzelése), de itt megbántam. Utánaolvastam, és mint kiderült, a DC a keménykötésű Apokalipszis fanoknak készült igazából, az első nézőnek nem ad annyit az a plusz egy óra, mint amennyit elvesz.
Or if you got the balls, do it.Szerintem egy 15 perces szekvenciától eltekintve kuka az egész film.
Én egyiket sem élveztem, de a Social Network legalább lekötött arra az időre, amíg tartott (bár szerintem ez inkább köszönhető Sorkinnak, mint Finchernek). De másnapra el is felejtettem.sjd írta: Viszont Fincher zsenialitását igazából abban lehet meglátni, hogy ezek a filmek még ennyire se lettek volna jók. Pl. a mai napig csodálkozom, hogy hogyan voltam képes élvezni a Benjamin Buttont vagy a Social Networkot
Viszont Fincher zsenialitását igazából abban lehet meglátni, hogy ezek a filmek még ennyire se lettek volna jók. Pl. a mai napig csodálkozom, hogy hogyan voltam képes élvezni a Benjamin Buttont vagy a Social Networkotkurdt írta:Finchertől alapból nem vagyok elájulva, volt egy jó és egy zseniális filmje, a többi pedig közepes vagy rosszabb.
A hangulata nekem is tetszik, de nekem iszonyatosan vontatott, pedig alapvetően nem vagyok a kevésbé pörgős filmek ellenzője.Nekem anno a 2001 meglepően egyszerű kör volt: leültem, magával rántott a dolog, két és fél óra múlva pedig vége lett. Mármint a filmnek. Nagy élmény volt.
Egy jó tanács: NE a rendezőit nézd. Én azt néztem, mert előnyben részesítem a rendezői változatokat (engem egy filmnél jobban érdekel a rendező, mint a stúdió elképzelése), de itt megbántam. Utánaolvastam, és mint kiderült, a DC a keménykötésű Apokalipszis fanoknak készült igazából, az első nézőnek nem ad annyit az a plusz egy óra, mint amennyit elvesz.Az Apokalipszis most-on viszont hamarosan túl szeretnék esni, annak mindenképpen nekiveselkedek
Szándékosan nem nagyon, de néha előfordul, hogy rövid időn belül több filmet is megnézek egy rendező munkásságából (pl. nemrég így került sorra 3 Aronofsky film egymás után)Faust írta: Valamelyikőtök szokott időközönként "rendező maratont"tartani?
Én pont az elsőt szeretem jobban. A második is nagyon jó, de nekem a harmadik már nem jött be. Finchertől alapból nem vagyok elájulva, volt egy jó és egy zseniális filmje, a többi pedig közepes vagy rosszabb.Faust írta: Cameron Aliens-e minden idők legjobb filmje számomra. Persze az elsőt is nagyon szeretem (még a harmadikat is), a Prometheusra meg csak azért nem fogom kirázni a moziban mert nem nagyon lesz üres terem.![]()
![]()
![]()
Viccelsz? Katt.remélem nem viccből írtad h alien a kedvenc filmed jó lenne ha más is hokizna a prometheusra rajtam kivul
Respect! Én elkezdtem már vagy 3-szor, de nem jutok valahogy soha a végére.Faust írta:[/color]mai napig beleborzongok a tudatba, hogy végignéztem a 2001-et. [/color]
jelen. az utolsó épp szegény anthony minghella volt. 3 nap alatt lezuztam: felolvasó, hideghegy, tűzveszély, angol beteg, mr. ripley (óriási film)Faust írta:Valamelyikőtök szokott időközönként "rendező maratont"tartani? [/color]
Fogalmam nincs, enyhén PS-elt kép. De nem találtam hidegrázóbbat.messideco írta: Az én avám szebb, Faust.
Amúgy Croenenberg miért kék?
Nekem sikerült eddig túl sokszor. Tavaly toltam egy Fincher maratont 3 nap alatt, de az Ő filmográfiája nem olyan hosszú, és a nagy részét már láttam előtte. Aztán tartottam egy del Toro maratont, élveztem nagyon, neki sincs túl sok filmje.Én szoktam olyat, hogy megnézek 2-3 filmet, de többet nem nagyon szoktam, mert belefáradok, meg nekem egy idő után mindenkiből elegem lesz.