Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.05.01. 11:21:18

Hát tuti jó lesz a film, de ilyen sz@r előzetest... :lol:
Valami zenével hatásosabb lett volna szerintem :D
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.05.01. 11:09:02

Ez brutális! :shock:
Olyat fog ütni ez a film gyerekek, mint a déli gyors.
Fúú, de rohadtul várom.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.01. 10:28:07

kanty írta:A trilógia többi részét olvastad?
Még nem, de tervbe van véve

http://www.traileraddict.com/trailer/th ... re-trailer
:shock: :shock: :shock:
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.30. 23:08:32

visca el barca írta:
bízom az emberek izlésében, aki látta a svéd filmet, és olvasta a könyvet is, azok többsége azt mondta h rossz. hiszek nekik. én már csak ilyen vagyok. gondolom h az izgalmas krimi féleségből csináltak vmi halivudi akciófilmet.
Olvastam, láttam a svéd verziót, láttam az amcsi verziót. A svéd nekem is jobban tetszett, de az amcsi sem lett annyira rossz. Át lett alakítva, h az amerikaiak gyomra jobban befogadja. Felturbózott újságíró, plusz a végét összesűrítették. Ami még a svéd változat mellett szól az, h a Salandert alakító csajszi, hirtelen nem ugrik be a neve, fényévekkel jobb, mint az amerikai kolleginája.
Aki előre nézi meg a Fincher verziót, annak szerintem tetszeni fog, aki látta a svéd filmet, esetleg a könyvet is olvasta, annak kevésbé.

sjd.
A trilógia többi részét olvastad?
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Tim
Mezei fórumozó

2012.04.30. 22:55:09

TT írta:srácok, ajánljatok nekem pár jó filmet! néhány oldallal visszább olvastam, amit érdekesnek találtam megnéztem.ki vagyok éhezve valami nagyon állatra, ami leköt, amin agyalok sokáig, nemcsak megnézem oszt oké van. mindenevő vagyok, lehet stresszes időszakom lesz mostanában, elkelhet egy kis ijesztős film is. :twisted: :)
Ajánlanék egy klasszikust Peter Jacksontól,mintegy cáfolatként hogy nem csak 3,5 órás filmeket tud csinálni.. :lol: Hullajó a magyar címe,eredetileg
Braindead néven fut. Ne kaja előtt nézd meg!
Illetve ha még nem láttad akkor az Arizónai álmodozók. Jó sztori,jó zene,jó szereplők.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.30. 22:47:16

sjd írta:Egyébként elég bátor dolog így látatlanban lemocskozni, mert én könnyen el tudom képzelni, hogy a svéd semmivel sem jobb (ugyanis aki nem olvasta, annak az amerikai is nagyon tetszett)
bízom az emberek izlésében, aki látta a svéd filmet, és olvasta a könyvet is, azok többsége azt mondta h rossz. hiszek nekik. én már csak ilyen vagyok. gondolom h az izgalmas krimi féleségből csináltak vmi halivudi akciófilmet.

finchert a kezdetek kezdetén imádtam, de nekem a zodiákustól kezdve már nem jönnek be a filmjei (sem a zodiákus, sem a BB különös élete, sem a social network) - nem a rendezéssel van bajom, mert az mindegyikben zseniális, hanem maguk a témák, forgatókönyvek nem tetszenek - ergó számomra érdekltelen a filmek.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.30. 22:25:27

visca el barca írta:sjd!

minek néztem meg azt az amerikai mocskot?
én a könyvet nem olvastam, de a svéd trilogiát megnéztem, és annyira tetszett, hogy az amerikai változatot annak ellenére sem fogom megnézni, hogy fincher rendezte.
Fincherben idáig nem csalódtam, mindenki pozitívan nyilatkozott róla és még imdb-n is jobban állt :D
De ezek után, bármennyire is hajt a kíváncsiság, 3adszorra nem fogok nekifutni ugyanannak a történetnek :D (pedig aztán a skandinávoknál mindig vannak érdekes dolgok a filmjeikben)
Egyébként elég bátor dolog így látatlanban lemocskozni, mert én könnyen el tudom képzelni, hogy a svéd semmivel sem jobb (ugyanis aki nem olvasta, annak az amerikai is nagyon tetszett)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.30. 22:19:16

sjd!

minek néztem meg azt az amerikai mocskot?
én a könyvet nem olvastam, de a svéd trilogiát megnéztem, és annyira tetszett, hogy az amerikai változatot annak ellenére sem fogom megnézni, hogy fincher rendezte.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.30. 22:13:12

Tetovált lány (Fincher-verzió)
Én baromi nagyot csalódtam benne a könyv ismeretében.
Annak örülök, hogy leszedték a sok unalmas üresjáratot, de így meg eléggé kapkodó lett (Blomkvist már-már 007-esi nyomozói zsenialitást csillogtat :D ), teljesen kiveszett belőle az a komplett bizonytalanság, amit a könyv olvasása közben éreztem, itt inkább csak felváltva próbálták különböző emberekre terelni a gyanút

Persze valószínű, hogy aki nem olvasta, az jobban élvezte, de személy szerint én ezt nem egy filmben csináltam volna meg, mert nagyon sűrített lett
Egyébként az adaptáció nagyon jó lett, de pár dolog nem tetszett, amit megváltoztattak:
A flashback jelenet azzal zárul, ahogy Martin felveszi a vörös sávos síkabátját, néztem is h ez mekkora poén így, de aztán ez a suli címeres megoldás elég nyilvánvaló lett az egész ügyhöz képest.
Az meg Darwin-díj, amikor Mikael visszamegy Martin házába, miután rájött, hogy ő a gyilkos. Meg aztán eleve nem vallott Martinra, hogy direkt akarta, hogy felfedezzék (ezért is marasztalta Blomkvistet a filmben, ahelyett, hogy mint a könyvben, hazaküldte volna) és szvsz az is fontos, h öngyilkos lett és nem csak simán menekülni akart.
Valamint sztem a legfontosabb utalás is hiányzott: a könyv eredeti címe az szabad fordításban, h "Férfiak, akik utálják a nőket". És ehhez kitűnő adalék az, amikor Wennerströmről kiderül, h abortuszra kényszerített egy nőt, és pont ez a motiváció Salander számára, hogy kifossza és aztán végül ráeressze a gyilkosait.
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 22:11:41

TT:
Mulholland Drive - nézd csak meg. 2001-es David Lynch film. :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
TT
Capitá del Barça

2012.04.30. 22:02:07

srácok, ajánljatok nekem pár jó filmet! néhány oldallal visszább olvastam, amit érdekesnek találtam megnéztem.ki vagyok éhezve valami nagyon állatra, ami leköt, amin agyalok sokáig, nemcsak megnézem oszt oké van. mindenevő vagyok, lehet stresszes időszakom lesz mostanában, elkelhet egy kis ijesztős film is. :twisted: :)
miihii
KHAL

2012.04.30. 21:55:12

Tyűű,Jason Statham rendesen belerántott az utóbbi időben,futószalagon termeli a filmeket 8)
Zsinórban nyomta a Feláldozhatók után a Mestergyilkost,a Blitz-et, a Válogatott gyilkosok-at,most jön A biztonság záloga,majd hamarosan a Feláldozhatók 2.
Ezt nevezem,remélem nem múlik a lelkesedése,mert az egyik kedvenc színészem és imádom minden filmjét (még a Király nevében-t is picit :P ).Uh csak így tovább,Jasoooonnn!!! 8)

UPDATE:
Jut eszembe, 22:45től a Cool-on nyomják a Revolver-t. Szintén Statham darab,ráadásul Guy Ritchie filmje 8)

Szerk.:

És ha már Expendables 2....bár nem J. S. ;)

Itt az ajánlóplakát a világ urával :D
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.04.30. 22:07:56-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.30. 21:45:01

contraband - csempészek

oh, coppola után 2 óra orgazmus :lol:

tipikus mai akciófilm, millió ilyen van már, lerágott csont, de ha arra vágysz, hogy kikapcsolódjál akkor arra pont jó.

az olasz melóhoz tudnám leginkább hasonlítani.

nem lesz filmtörténeti klasszikus, de unaloműzőnek, vagy társasági tvzéshez teljesen megfelel.

vhogy ugyérzem kezdek átmenni "igénytelenbe". sokkal szivesebben nézek mostanában ilyen kommersz popcorn filmeket, minthogy betegyek vmi agyszaggató, szimbolikus, művészi melodrámát, amiről utána 6 napig kell gondolkodnom h miről van szó...

jah, és elődnek üzenem, hogy woody allent is rühellem. nekem abszolut nem jön be a humora, ráadásul a vígjátékokat sem szeretem annyira. vhogy ezek a nagy klasszikusok engen hidegen hagynak (tarr bélát leszámítva :D)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 19:29:06

Nem megyek moziba, nem költöm a pénzt.
Majd ha kijönnek dvd-ripben megveszem :lol:

Ez nálam mondjuk így szokott lenni, cam-os verziót nem nézem meg.

Filmklub
soadroli, kanty, geridoss, ha tudjátok pótoljátok a filmet.
Amúgy valakinek valami ötlete, észrevétele ha van nyugodtan írja le :)
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.30. 19:25:12

messideco írta:Egyedül nem fogok az biztos.
Ha mozi, akkor inkább a Hunger Gamest vagy a Pitét nézném meg.
Hunger Games nekem annyira nem jött be.
Pite viszont jó nagyon, főleg ha láttad az első 3-at.

De azért majd ha nem is moziba,de nézd meg az Avengerst is majd egyszer,nem fogsz csalódni :wink:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.30. 19:24:00

Akkor már meg is van félig, hogy fog kinézni az én ajánlásom:
messideconak: Bosszúállók
mindenki másnak: (na ezt majd még kitalálom)
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 19:18:38

Egyedül nem fogok az biztos.
Ha mozi, akkor inkább a Hunger Gamest vagy a Pitét nézném meg.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.04.30. 19:17:29

messideco írta:De a Nevem : Sam-et még egyszer sem... :P
Amúgy én valszeg meg sem nézem... Ki tudja, nem hoz lázba egyáltalán.
Meg lesz az is holnap, de ezt ma nem hagyhattam ki :D
Szerintem menj el, bűn kihagyni.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 19:16:09

El is megyek majd, ha tehetem :P
Hatalmas a csávó, a Manhattant vagy az Annie Hallt pedig meg kell néznie mindenkinek :idea:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.30. 19:14:50

messideco írta:Amúgy én valszeg meg sem nézem... Ki tudja, nem hoz lázba egyáltalán.
Te csak menjél Woody Allen-re moziba, ha már úgyis várod a legjobban :twisted: :P
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 19:04:37

De a Nevem : Sam-et még egyszer sem... :P
Amúgy én valszeg meg sem nézem... Ki tudja, nem hoz lázba egyáltalán.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.30. 19:03:15

soadroli írta:Ugye csak én vagyok ekkora állat, hogy 2x néztem meg a Bosszúállókat moziban? :lol:
Én is az leszek, mert szerdán megyek megint 8)
Muszáj,nem bírom ki a Bluray kiadásig :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
soadroli
Llegenda del Barça

2012.04.30. 18:58:49

Ugye csak én vagyok ekkora állat, hogy 2x néztem meg a Bosszúállókat moziban? :lol:
Kép
Faust
Madridista

2012.04.30. 18:50:42

Amenábar-maraton, vol. 2

Nyisd ki a szemed
(Abre los ojos, 1997)

Ez már sokkal kifinomultabb, érzékenyebb film, jobban tetszett, mint a Tesis.

A sztori egy kissé giccses, de élvezhető módon tálalt love storyként indul: a gazdag nőcsábász beleszeret egy gyönyörű színésznőbe (Penelope Cruz), majd amikor bimbózni kezd közöttük a dolog, a srác autóbalesetet szenved, és az arca szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódik. Innentől kezdve inkább lélekbúvár a film egy ideig, aztán...elmozdul egy kicsit a thriller felé, hogy a végén egy kis sci-fi beütés is befigyel. Szóval elég érdekes egy film, a közepe felé van egy törés, ahol az addig két síkon futó sztorit jól megcsavarják, összekutyulják, hogy a néző teljesen össze legyen zavarodva, aztán a végén szépen letisztul a film története, és mondanivalója. Bevallom sok mindenre számítottam a film végét illetően, de erre nem, mindenesetre nekem tetszett - viszont nem csodálkoznék, ha ez sokak számára kissé erőltetett lenne.

A hangulat a Tesishez hasonlóan itt is nagyon jó, viszont itt állandóbb, jobban lekötött ez a film. A színészek nem túl kiemelkedőek, kivétel talán a fiatal Penelope Cruz. Nem vagyok annyira oda érte, de a filmben, hát...igen csinos. Pláne amikor meztelenkedik. \:D/ :grin: Azért már érdemes megnézni a filmet.

A zene is jó, a fényképezés teljesen átlagos.

Ha a Tesis egy jóindulatú hetes volt, akkor az Abre los ojos-t 7,5 és 8 közé tudnám belőni. Gondolkodtam azírás közben, hogy mennyi legyen, és elhatároztam, hogy gusztustalan leszek: Cruz mosolya és tőgyei miatt megérdemli a nyolcast. Bátran ajánlom mindenkinek. :smile:

8/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.04.30. 18:17:59

Értlek :)
Volt 3-4 olyan film is, amelyet lehetséges ajánlásként szemezgettem. Aztán úgy döntöttem, hogy mégsem.
V.e.b. is látatlan filmet ajánlt, de ez szerintem véletlen csak.

Amúgy
oldalakon keresztül offoltuk és szemeteltük a mozi topicot, lesz majd saját? :oops: :D
Kép
Válasz küldése