Nagyon érdekes nyárnak nézünk elébe, minden szempontból. Ki tudja, hogy viselik el a fiúk Pep távozását? Ki tudja, hogy egyáltalán Vilanova marad e a vezetőedző? Ki tudja, hogy kik lesznek az esetleges távozók?
Az érkezőket direkt nem írtam le, hiszen nevek már mindenhol felmerültek. Elsősorban úgy gondolom, hogy egy szélső védő, középső védő és akárki akármit mond egy támadó kellene.
Szélső védőkre nevek eddig: Bale, Alaba, Alba. Alba-t bevallom őszintén nem gyakran néztem, de amiket hallottam róla és azt a picit amit láttam is nem járnánk vele rosszul, spanyol, saját nevelés, azt hiszem ez mindent elárul. Alaba mint "új" név lehetetlennek érzem, ahogy azt nemrégiben lenyilatkozta a Bayern sajtósa: Nem eladó, hisz tudják mekkora potenciállal rendelkezik. Bale hatalmas kérdőjel számomra. Egy Tottenham, amely teljesen más játékrendszert képvisel szakavatott, egyértelmű szélsőkkel játszik, míg itt, ha nincs területe szélen, mert esetlegesen ott van kint a jobb vagy balszélsőnk, akkor nem tudom mit kezdene. Biztos bele kellene tanulnia a rendszerbe, ez viszont már edzői kérdés (amit már írtam bizonytalan szvsz) és a csapattársaktól is függ persze.
Középpálya jó úgy ahogy van, esetlegesen Javi Martineztől nem sírnám el magam, de valószínűleg nem is vkp-nak jönne. Ebből át is fordulok a középhátvéd kérdésre. Hogy miért? Nos, Piqué formán kívül (ki tudja milyen okokból, lényegtelen, nem Csernus dokisat játszunk...) Puyol öregszik, hatalmas az öreg, de ő sem fog inni a fiatalság kútjából. Bőven jó lesz rotálni a következő szezonban szerintem. Akik felmerültek: Thiago Silva, David Luiz és a fent említett J. Martinez. Thiago Silva kétségtelenül profi kifejlett játékos és úgy tűnik mozdítható főleg Keita esetleges távozása esetén, hasznunkra válna kétségtelenül. Luiz pedig egy 1-2 fokkal de még lejjebb van honfitársánál, viszont abszolút mindketten beleillenek. Itt nincs rossz döntés szvsz.
Csatár poszton, főleg azon múlik ki(k) mennek. Szívem szerint a Cuenca, Tello, Pedro, Villa fogatból 2őt el is küldenék (és ezért meg lehet kövezni) és 1 pedig mehetne kölcsönbe, evvel el is árultam nagyjából kit hova tennék. Akik felmerültek: Neymar, Llorente (főleg ők tudtommal)
Llorente bizonyított, jó formában lévő erőcsatár, Neymar félig-meddig zsákbamacska, vitathatatlan tehetség. rettentő nehéz a döntés, viszont én még mindig megkockáztatnám a brazilt, ha nem is most akkor jövőre. 1v1ben, valami váratlant húzni Messin kívül talán Sánchez képes, de ez sosem árt. Alvessel jóban van és kétségtelenül hallgatna rá (a távozását nem is veszem ide...) Llorente miatt sem sírnám el magam, csak nehogy Ibra esete álljon fent, bár a spanyol mentalitása abszolút ég és föld a svédéhez képest
Tipp akik jönnek: Alba, T. Silva, Llorente akiket én szeretnék: Alba (de Bale-re kíváncsi lennék), J. Martinez/T. Silva és Neymar.
Bocsánat a hosszú hsz-ért, de ritkán írok

Köszi, hogy elolvastad!
Akik pedig voltak a Clasicon a a Club 4 players-ben, csak üzenném, remélem még összefutunk