MichaaBee írta:Keita távozását szerintem készpénznek lehet venni, 1 év van a szerződéséből, ha jól tudom, nem olyan meghatározó ember, viszont 10 millával még le lehetne gombolni a Milant. Úgyhogy Sergio mögé kell egy ember és hátulra a Piqué-Mascherano-Puyol vonulatnak kell egy erősítés. Ide vagy Thiago Silva kell vagy Javi Martínez, ha utóbbi jön, akkor meg van oldva a vkp is vele, ha a brazil jön, akkor pedig Mascheranóval lehet megoldva a vkp-csere, bár a kisfőnök nálunk igazából védőként jó. Akit vkp cserének nagyon szívesen látnék, az Romeu. Az ő stílusa áll a legközelebb Busquetséhez és csak 10 millió nekünk a srác. Ha ő jön, akkor egyértelműen T. Silva kell védőnek és akkor 4 középhátvéddel meg is vagyunk.
Alvésnek mint írtam, maradnia kell, nem tudjuk megfelelően pótolni. Baloldalt Adriano legalább a meccsek felén kezdőként is tökéletes, ő pont az a fajta, aki ha játékban van, akkor csodákra képes, ha csak állandó csere, akkor kapja a savat mint általában. Viszont az is egyértelmű, hogy kell egy balhátvéd mellé, ide Albát vagy Alabát preferálnám.
Elölre pedig szerintem muszáj igazolni valakit. Messit vegyük stabilnak, akkor 2 posztra csak Alexis a tuti ember, Villában perpill max bízhatunk (remélem is, hogy marad, hátha Tito megtalálja a helyét), de Pedro-Cuenca-Tello mind kevesek szerintem. Cserének jók, de többre nem, ergo 2 posztra 1 biztos emberünk (Sánchez) és 1 félbiztos emberünk (Villa) van. Tehát vagy megint valami Alexis-kaliberű szélső kéne, vagy Muniain. A Javi Martinez + Muniain pakk 50 körül az igazolásaink többségét lefedné, bár nem akarnám csonkítani a Bilbaót...
Száz szónak is egy a vége, 3 játékos kell legalább: 1 szélsőhátvéd, 1 középhátvéd, 1 támadó
Hát vhogy így, de kiegészíteném. Én úgy vagyok vele, ha Keita 10 misibe és Romeu is 10 misibe fájna, akkor én inkább a malit választanám. 10 milliót egy olyan emberért kifizetni (aki igaz saját nevelés), de már hónapok óta csak nüansznyi lehetőségeket kap, csak fölösleges pénzkidobásnak hangzik. Keitat sokkal megbízhatóbbnak tartom (még). Ha Keita megy, akkor meg egyértelműen azt csinálnám, hogy Mascherano fel vkp-nak.
Akkor megérkezünk a középső hátvéd poszthoz. Ide továbbra is úgy érzem, hogy Thiago Silva, esetleg Javi Martinez. Ha bármelyik jön, azzal csak jól járunk.
A balhátvéd poszton tényleg úgy érzem, hogy Bale lenne a legoptimálisabb megoldás, de ahogy te is írtad elég sokba fájna az nekünk. Ilyen szempontból tényleg Jordi Alba lenne talán a legjobb.
A támadás dolog... Én nem tartom egyáltalán fontosnak csatár érkezését, de ha a jelenlegi piacot nézem, akkor nem sok név merül fel. Messit nem hinném, hogy szélre bárki is kitolná. Akkor pedig marad a 2 széle. Alexis is biztosnak tűnik, én meg bíznék Villaban és Pedroban is. Cuencaban még benne van a robbantás lehetősége, viszont Tello rendkívül egysíkúan nyomja. A kezdeti fellángolás után kezd visszaesni. Ha jön egy támadó, akkor nekem egyértelműen Hulk lenne a favorit, vagy esetleg a kegyvesztett Chicaritónál be lehetne próbálkozni. Hulkot nem hiszem, hogy magyarázni kell, Borsócska meg ha vmiben, akkor abban jó, hogy befejezze az akciókat, másban nem Ez esetben viszont vkinek mennie kell. Így is van egy Messi-Alexis-Villa-Pedro-Cuenca 5-sünk, mellettük Afellay és Tello. Ez rengeteg ember. Erről a Bojanról hallani sem akarok. Már itt sem bírtam egyáltalán és Rómában sem váltotta meg a világot. Egy szó, mint száz. Ha röviden összefoglalnám a mondandómat, akkor így képzelném el logikusan az átigazolási időszakot:
jön: Alba, Thiago Silva/Javi Martinez, esetleg Hulk/Chicaritó
megy: Keita, Afellay/Tello