Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
MessiBarca10
Jugador del Barça

2012.05.09. 13:26:09

Nézd meg a videót és meglátod mért szidja Messit...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8R7cINxqpM
ab1daL
Director del Fútbol

2012.05.09. 13:17:08

Royston Drenthe, a holland válogatott középpályás állítása szerint a Barcelona szupersztárja, Lionel Messi több alkalommal is "lenegrózta" őt, ami számára sértően hangzott.

http://www.hatharom.hu/article/1c02a4-l ... oljak?eb=1

Egy kis kiegészítés:

"Mindig is voltak problémáim Messivel. Az zavart a legjobban, hogy mindig négernek hívott engem. Értem, hogy ez Dél-Amerikában megszokott, de itt Európában ez nem divat. A Real Madridnál Mahamadou Diarra annak idején Higuaínt és Heinzét szidta le emiatt, és utána abba is hagyták a dolgot" - nyilatkozta a Real Madrid korábbi játékosa, Drenthe
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ab1daL 2012.05.09. 13:27:31-kor.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.08. 16:55:34

Barcaforever írta:
Andris írta:Az aranylabdának szvsz éppen azóta van igazán komoly tekintélye, amióta történtek a változtatások.

Végre nem a sok ostoba újságíró osztja, hanem 2/3 részben a szakma szavazza meg.

Épp ezért lehetett Messi a legjobb focista, mikor Xaviék remekeltek a VBn. Mert attól függetlenül mindenki számára tiszta volt hogy ő a legjobb, és ennek a címnek pontosan ez lenne a lényege, mostmár ez is szerencsére.
Aranylabda....

Amíg Ronaldo és Messi ilyen fiatal és akítvak, lesz olyan aki kb az elkövetkező 6 évben beleszólhat az elsőségbe!?

Most komolyan. :roll:
Azért ezt így előre nehéz megmondani. Jelenleg toronymagasan a világ két legjobb játékosa, de a labdarúgásban nagyon gyorsan tudnak változni a dolgok. Szóval 6 évvel előre felesleges gondolkodni.
füst
Barça B

2012.05.08. 16:08:20

Aranylabda....

Amíg Ronaldo és Messi ilyen fiatal és akítvak, lesz olyan aki kb az elkövetkező 6 évben beleszólhat az elsőségbe!?

Most komolyan
Igen, persze hogy lesz. 6 év múlva már Ronaldo 33 éves lesz, addig biztos meg fog kopni a teljesítménye és nem tud beleszólni az aranylabdába. Én még 2 évet látok benne, hogyha minden jól megy, akkor a jelenlegi szintjét tudja hozni. Utána sem kell majd félteni, csak egyértelműen lesznek nála jobbak. De ne tekintsünk olyan távolra, egyetlen tragikus sérülés keresztet vethet a csúcsformának, amit nem lehet előre látni, egyszerűen csak megtörténik... ugyanezt gondolom Messiről, nagyon korán robbant be, és rendszerint ennek az az átka, hogy hamarabb kezd rozsdásodni. De úgy tűnik, ha valaki meg tud cáfolni, az Messi... meglátjuk.

Az aranylabdának szvsz éppen azóta van igazán komoly tekintélye, amióta történtek a változtatások.

Végre nem a sok ostoba újságíró osztja, hanem 2/3 részben a szakma szavazza meg.
Szerintem ez nagyon nagy tévedés, egy európai sportújságíró abból él, hogy követi az itteni focit, mindig napra kész, erről ír, erről tudósít, napi szinten foglalkozik vele egész évben, tehát szerves része az itteni eseményeknek. Lehet hogy ostoba, de a szavának jobban lehet hinni, mint egy szenegáli, tadzsigisztáni, sri lankai, új-zélandi csapatkapitánynak, akiknek köze nincs az itteni futballhoz, mégis erről szavaznak. Jóformán youtube-on és az újságokon keresztül értesülnek az európai fociról, ne mondd, hogy ez hozza meg a tekintélyét a szavazásnak, ez, hogy arra szavaznak akinek legtöbbet hallották a nevét. Pláne hogy lehet csapattársra szavazni. Ez röhej, így nem lehet objektív egy szavazás. Szimpátiadíj lett az Aranylabda, még mindig ez a legjelentősebb egyéni kitüntetés, de a nívója nagyon alacsony lett. Nagy hiba volt megváltoztatni a menetét.
odanézz SMS
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.08. 16:04:48

Nagyon jó, látom ilyet lehet ide is, nem csak a humorba, ok, legközelebb én is rakok ilyeneket Messiről. :D
Kép
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.05.08. 15:49:37

A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
corol
Entrenador del Barça

2012.05.08. 09:56:31

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.07. 23:42:19

ozsimiki írta:
szerintem erre gondolsz:

http://www.youtube.com/watch?v=Yozvl3y29Ow

(azért találtam meg,mert le van mentve vidiként, címéből meg már egyszerű volt)

amúgy ez a bácsi Leo első edzője, ha jól tudom, már eltávozott közülünk.

(gondolom neki is mutat fel Leo a gólok után)

igen,ez az,köszi szépen.
Hihetetlen érzelmes videó.
25 éves ez az ember,egészen elképesztő. Hálát adok az égnek hogy láthatom játszani.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.05.07. 23:37:55

csababarca írta:Volt egy videó,egy bácsika beszélt róla,hogy látta egészen kis gyerekként focizni. Megvan valakinek a link? mert 'tube-n próbáltam keresgélni,gugliba is,de sajnos nem találom.
szerintem erre gondolsz:

http://www.youtube.com/watch?v=Yozvl3y29Ow

(azért találtam meg,mert le van mentve vidiként, címéből meg már egyszerű volt)

amúgy ez a bácsi Leo első edzője, ha jól tudom, már eltávozott közülünk.

(gondolom neki is mutat fel Leo a gólok után)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.05.07. 23:24:44

Andris írta:Az aranylabdának szvsz éppen azóta van igazán komoly tekintélye, amióta történtek a változtatások.

Épp ezért lehetett Messi a legjobb focista, mikor Xaviék remekeltek a VBn. Mert attól függetlenül mindenki számára tiszta volt hogy ő a legjobb, és ennek a címnek pontosan ez lenne a lényege, mostmár ez is szerencsére.
Aranylabda....

Most komolyan. :roll:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.07. 23:21:57

Volt egy videó,egy bácsika beszélt róla,hogy látta egészen kis gyerekként focizni. Megvan valakinek a link? mert 'tube-n próbáltam keresgélni,gugliba is,de sajnos nem találom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.05.07. 23:13:26

Mikaos írta:Nem értek egyet azzal, hogy a csapat eredményét előbbre helyezzük a játékosénál. És egyetlen darab tornát sem (legyen az EB, vagy VB) tartok arra érdemesnek, hogy egy egész szezonra vonatkozó értékelést 100%-ban befolyásoljon!! Ezért örültem a 2010-es szavazás eredményének is.

Az aranylabda-szavazásnak ugyanis (szerintem) arról kéne szólnia, hogy egy adott évben ki volt az a játékos, aki minőségi futballt produkált egy minőségi osztály minőségi csapatában. Részletezve: hátára vett egy csapatot, kiegyensúlyozottan és egyben kiemelkedően is teljesített abban az évben, továbbá ontotta a gólokat ÉS/VAGY a gólpasszokat (persze jobb az ÉS).

2010-ben lehet, hogy VB-t nyertek a spanyolok, de korántsem mondanám, hogy az Iniesta éve lett volna a Barca-ban. Xavi pedig nem lő elegendő és/vagy fontos gólt sem ahhoz, hogy meghatározó legyen egy ilyen voksoláson.

A világ legjobb játékosa jelenleg Messi.
- alapvető képessége miatt, ahogy a labdával tud bánni
- játékintelligencia!
- tonnányi gól ....ÉS....
- tonnányi assist
- irányítói képesség!
- a Barca játéka/eredménye nagyban függ tőle
- a Barca 4 éve tartó dominanciája

Ha ősszel is ilyen ütemben tolja, akkor egyszerűen nem szabad kérdésnek lennie, hogy ki nyerje az aranylabdát újra. Akármi történik az EB-n. Egyedül egy portugál győzelem és CR fantasztikus játéka (ősszel is!) tehetne kérdőjelet, de erre nem sok esélyt látok.

Ha szimplán összehasonlítom Messi-t és CR-t, akkor ég és föld a két játékos között a különbség: az előbbi egy zseni, az utóbbi pedig egy gólvágó (persze, ez sem lebecsülendő). Normál esetben nincs kérdőjel.
Egyetértek, szinte teljesen.

Bár a VBés évnél nálam is rezgett a léc, de még így is meg lehet érteni az okokat Messi javára.

Viszont ha a spanyolok 08asEB szinten teljesítettek volna, köztük a Barcások is benne, és úgy nyerik ezt a VB-t, akkor nálam már tényleg elbillen a mérleg Ini és Xavi felé. Mivel ők is megnyerték mindazt amit Messi, +VB, +jelentős tagjai voltak annak a Barcának is, akárcsak Messi.

Idén viszont a rekordok,és a rekordok milyensége miatt, egyértelmű,hogy neki kell nyernie megint. Már most egyértelműnek látszik!

Itt csak akkor rezeghet a léc,ha valaki tényleg überbrutál EB-t nyomat, és tényleg annak a Bl győztes csapatból kell kikerülnie....
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
messideco
Presidente del Barça

2012.05.07. 23:00:04

Huszonkét olyan alkalom volt a szezonban, amikor egynél több gólt szerzett egy meccsen, volt tíz triplázása, és háromszor ért el négy gólt, de a Leverkusen elleni BL-találkozón például öttel zárt.

Na ez az ami nem mindegy 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.05.07. 22:54:26

A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Mikaos
Director del Fútbol

2012.05.07. 22:53:30

Nem értek egyet azzal, hogy a csapat eredményét előbbre helyezzük a játékosénál. És egyetlen darab tornát sem (legyen az EB, vagy VB) tartok arra érdemesnek, hogy egy egész szezonra vonatkozó értékelést 100%-ban befolyásoljon!! Ezért örültem a 2010-es szavazás eredményének is.

Az aranylabda-szavazásnak ugyanis (szerintem) arról kéne szólnia, hogy egy adott évben ki volt az a játékos, aki minőségi futballt produkált egy minőségi osztály minőségi csapatában. Részletezve: hátára vett egy csapatot, kiegyensúlyozottan és egyben kiemelkedően is teljesített abban az évben, továbbá ontotta a gólokat ÉS/VAGY a gólpasszokat (persze jobb az ÉS).

2010-ben lehet, hogy VB-t nyertek a spanyolok, de korántsem mondanám, hogy az Iniesta éve lett volna a Barca-ban. Xavi pedig nem lő elegendő és/vagy fontos gólt sem ahhoz, hogy meghatározó legyen egy ilyen voksoláson.

A világ legjobb játékosa jelenleg Messi.
- alapvető képessége miatt, ahogy a labdával tud bánni
- játékintelligencia!
- tonnányi gól ....ÉS....
- tonnányi assist
- irányítói képesség!
- a Barca játéka/eredménye nagyban függ tőle
- a Barca 4 éve tartó dominanciája

Ha ősszel is ilyen ütemben tolja, akkor egyszerűen nem szabad kérdésnek lennie, hogy ki nyerje az aranylabdát újra. Akármi történik az EB-n. Egyedül egy portugál győzelem és CR fantasztikus játéka (ősszel is!) tehetne kérdőjelet, de erre nem sok esélyt látok.

Ha szimplán összehasonlítom Messi-t és CR-t, akkor ég és föld a két játékos között a különbség: az előbbi egy zseni, az utóbbi pedig egy gólvágó (persze, ez sem lebecsülendő). Normál esetben nincs kérdőjel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2012.05.07. 22:54:55-kor.
Raul#7
Barça B

2012.05.07. 22:09:52

A sok ostoba újságírónak v.hogy mégis jobban sikerült eltalálni ki érdemelte meg. Mondom ezt annak ellenére, hogy 2001-ben, 2002-ben és 2004-ben sem az a játékos kapta aki megérdemelte.

Az összevont díj viszont egy szimpátia szavazás, ahol a szakmának (szövetségi kapitányok) nehezére esik megkülönböztetni Xavi-t és Xabi Alonso-t. A csapatkapitányok közül pedig többen a klub illetve válogatott csapatársaikra szavaznak.

2009-ben és 2011-ben tényleg megérdemelte Messi, ő volt a legjobb. 2010-ben viszont Sneijder, és nevetséges volt az is h. Diego Milito a legjobb 25-be, Forlan pedig a legjobb 3-ba sem került...
MessiBarca10
Jugador del Barça

2012.05.07. 20:59:40

Igen,gondoltam,hogy ez nem csak nekem fog feltűnni,én is csak fb-n láttam.
Egyébként igen a nagymamája,akitől az első focilabdáját kapta.Ha jól tudom miatta kezdte el a focit.
Andris
Adminisztrátor

2012.05.07. 20:56:17

Nagymamája, ha jól emlékszem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.07. 20:50:32

sjd írta:
Ha jól tudom Messi valamelyik elhunyt rokonára emlékezik így a gólja után..
Minden gólja után igy ünnepel, de ha igen, akkor a következőképpen pontosabb:

"Ha jól tudom Messi valamelyik elhunyt rokonára emlékezik így a góljai után"
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.07. 20:48:48

Ha jól tudom Messi valamelyik elhunyt rokonára emlékezik így a gólja után..
Andris
Adminisztrátor

2012.05.07. 20:42:24

Az aranylabdának szvsz éppen azóta van igazán komoly tekintélye, amióta történtek a változtatások.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.07. 20:35:34

shutterisland írta:
nekem amúgy akkor sokat vesztett a tekintélyéből az aranylabda, de nagyon sokat....
szerintem azért 20-ból 18x az kapja, aki tényleg megérdemli.
a másik kettőnél meg mondjuk lehet okot találni, miért kapta más, még akkor is, ha nem neki járt volna inkább.
Mondjuk akkor lehetett volna ilyet irni, hogy tekintélyét vesztette, ha mondjuk Roncika nyeri, hiszen Messi klubbszinten akkor is mindent elért, sőt, 53 gólt is szerzett, ebből 1-et a Wembley-ben lőtt, a BL döntőben...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.05.07. 20:21:55

nekem amúgy akkor sokat vesztett a tekintélyéből az aranylabda, de nagyon sokat....
szerintem azért 20-ból 18x az kapja, aki tényleg megérdemli.
a másik kettőnél meg mondjuk lehet okot találni, miért kapta más, még akkor is, ha nem neki járt volna inkább.
szajko
Director del Fútbol

2012.05.07. 19:55:38

ferninho írta:nekem amúgy akkor sokat vesztett a tekintélyéből az aranylabda, de nagyon sokat....
ezzel én is így vagyok.

és amikor Cannavaro megkapta... #-o :lol:
Válasz küldése