Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
melyik esszét írta amúgy?socio66 írta:jah, csak az a forrás szerintem nem segíteni fog, hanem pont hogy valami olyan aspektusból világítja meg a témát, amire nem is gondolnál.Sanama írta: pedig elvileg annyi, még forrást is kapsz hozzá, térképet használhatsz, és van vagy 20perc felkészülés.
Csak ugye arra nem tudsz fellebbezni, szóval ha k.csög tanár van aki lehúz... akkir megint így jártál.
de ne így legyen, mert bőven van mit húzni az írásbelin..
jah, csak az a forrás szerintem nem segíteni fog, hanem pont hogy valami olyan aspektusból világítja meg a témát, amire nem is gondolnál.Sanama írta: pedig elvileg annyi, még forrást is kapsz hozzá, térképet használhatsz, és van vagy 20perc felkészülés.
Csak ugye arra nem tudsz fellebbezni, szóval ha k.csög tanár van aki lehúz... akkir megint így jártál.
Nem tűnik vészesnek 9-es feladat pl sztem abszolút középszintre lenne való, valszám részek se nehezek.Messidona10 írta:Emelt matek:
http://193.225.13.58/erettsegi2012/e_mat_12maj_fl.pdf
pedig elvileg annyi, még forrást is kapsz hozzá, térképet használhatsz, és van vagy 20perc felkészülés.socio66 írta:baromi sz.r volt ez az egész.Sanama írta:az emelt törit idén viszont hagyjuk.
akárkit kérdeztem, kisült rajta... főleg a teszt részén.
úgy látom idén kicsit be lett keményítve az emelt szinten,de hogy ilyen sz.patós töri emeltet még nem láttam az tuti
már annak a hülye kódnak a negyvenszeri felírása is felidegesített, aztán meg a teszt.. mindig is jó voltam töriből, tényleg, de olyan lexikális tudás nincs, amivel ezt hibátlanra meg lehet írni.
az esszékkel nem volt gond, de a tesztfeladat része nem volt fair.
a szóbeli amúgy mennyire cinkes? gondolom nem annyi lesz hogy kihúzok egy tételt, és elmondom, az túl egyszerű lenne..
baromi sz.r volt ez az egész.Sanama írta:az emelt törit idén viszont hagyjuk.
úgy látom idén kicsit be lett keményítve az emelt szinten,de hogy ilyen sz.patós töri emeltet még nem láttam az tuti
ezazzSanama írta:az emelt törit idén viszont hagyjuk.
A karikatúra igen csípős kritika, görbe tükör a kor bizonyos társadalmi, gazdasági jelenségeire. Szerintem egy adott kérdésről igen jó konzekvenciákat lehet levonni egy karikatúra alapján. És ez már egy olyan dolog, ami tanít gondolkozni, ami szerintem a történelem és magyar tanítás egy súlyos hiányossága mind az általános iskolai, mind a középiskolai "oktatásban".sjd írta:A karikatúráktól viszont agybajt kapok, nem látom át hogyan tartozik az a történelemtudásomhoz, hogy szerintem mit jelképez egy karikatúra..
sjd írta:Srácok valaki gyorsan tudna nekem írni pár sort a levantei kereskedelemről?
(érettségire kéne)
Levante a Közel-Kelet földközi-tengeri partvidékének a neve volt, vagyis kb. a mai Izrael, Jordánia, Szíria és Libanon térsége.sjd írta:Srácok valaki gyorsan tudna nekem írni pár sort a levantei kereskedelemről?
(érettségire kéne)
ha jól emlékszem a C-nél az volt a kérdés, hogy mekkora a valószínűsége annak, h ha selejtes, akkor az első gyártósorról való. mivel vagy az első vagy a második gyártósorról lehetett csak, ezért szükségszerű volt a nagy értékMessidona10 írta: C-nél meg feltételes valószínűséggel toltam, ott egy gyanúsan magas érték jött ki, elképzelhető, hogy az nem jó.
B-t én binomiális eloszlással csináltam, mivel ki is emelték, hogy visszatevéssel végezzük a húzásokat.vargaakos írta:Most már kicsit nehéz visszaemlékezni.
Ugye volt a 10% rossz. Kellett 15öt választani abból 2 rosszat.
Felírtam a kombinációt (ismétlésest) úgy hogy X alatt a 15 az összes 0,9X alatt a 13 szorozva 0,1X alatt a 2-vel. (ezt számológéppel, kiszámolva kaptam egy nagyon kicsi valószínűséget).
Megcsináltam még úgy is h 0,9 a 13.-on szorozva 0,1 a négyzetennel és talán ugyanaz jött ki.
A 3. részére meg írtam vmit, de ott sztem benulláztam magam, arra már idő se volt.
Te hogy csináltad a valószínűségest?vargaakos írta:Megérkeztem matek emeltről. Kemény volt sztem is, én is végigszenvedtem. Szintén a 7es volt amit kihagytam. A valószínűségesbe a második két rész sztem [auto_cenzúra] lett. A ABCDEF csapatost felírtam, kijött, remélem megérti a tanár az 1 oldal magyarázást.Koszinusztétellel fejeztem be az utolsót, remélem akkor az bejön.
Többiben is biztos elszórakoztam pár pontot, 70% meglenne már örülnék mint mondtam, első rész tényleg nem volt vészes annyira, a második durva volt azért. Középre is többen mondták h [auto_cenzúra] volt mint h jó, most nincs időm átnézni, törizek inkább kicsit.
Sok sikert hnap is!