Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
nemziipp írta:Viszont nagy súlyoknál sokkal inkább impulzus szerű, gyors energiaigényről van szó, amit nem a zsír elégetésével állít elő a szervezet. Meg elvileg a nagy súlyoktól (és a nyújtás hiányától) lesz kötött izomzata az embernek. Illetve a kisebb súlyokkal sem muszáj teljesen kiégetni az izmokat, lehet úgy is használni őket, hogy maradjon még tartalék. Vagy nem? (:
ezt rosszul olvastad,pontosabban jól olvastad,csak nem igaz,ezt mára bebizonyították.ziipp írta:Ahogy én olvastam, nagy súlyokra akkor van szükség, ha izomtömeget szeretnénk növelni.
No a teljes testes edzés érdekelne engem, hogy ez mit takar. Milyen gyakorlatokat ajánlasz?Zolee23 írta:Ez nem így működik, diétázni kell, számolva a napi fehérje és kalóriabevitelt. Célzott zsírégetés nem létezik, ha fogysz, mindenhonnan fogysz. Előszőr term. arcon, háton, vállon, karokon fog látszódni a változás. Felülést lehet csinálni, sőt kell is, de csinálhatsz te 5 ezret egy nap, nem fog látszódni a zsírrétegtől. Edzést úgy csináld, hogy teljes testes edzéseket végzel, nagy súlyokkal (kis súly, magas ismétlésszámmal tévhit) és mellé egy min. 45-50 perc kardio, leginkább futás, legjobb.
Ez nem így működik, diétázni kell, számolva a napi fehérje és kalóriabevitelt. Célzott zsírégetés nem létezik, ha fogysz, mindenhonnan fogysz. Előszőr term. arcon, háton, vállon, karokon fog látszódni a változás. Felülést lehet csinálni, sőt kell is, de csinálhatsz te 5 ezret egy nap, nem fog látszódni a zsírrétegtől. Edzést úgy csináld, hogy teljes testes edzéseket végzel, nagy súlyokkal (kis súly, magas ismétlésszámmal tévhit) és mellé egy min. 45-50 perc kardio, leginkább futás.Messidona10 írta: Én is szeretnék javaslatot kérni. Fogyni szeretnék, főleg has és derék körül. Milyen gyakorlatokat ajánlotok? Felülés mennyire használ ennek? Mert azon kívül, hogy a hátam megfájdult tőle, nem sok hatását észleltem, úgyhogy mindig fel is adtam (bár valószínű, hogy valamit rosszul csináltam). Konditermes ötletek is jöhetnek.
Futással fogytam 2-3 hónap alatt 2-3 kilót, bár valószínű az is közrejátszott, hogy a zabálásból visszavettem, meg a csokit is leredukáltam.
2 km 5 perc alatt nem gyenge.Messidona10 írta:
Ú bakker, azt félreütöttem egy kicsitTermészetesen inkább 5 perc körül volt az 1 kör
Ú bakker, azt félreütöttem egy kicsitdaffy írta:az kicsit sántít... olimpián indulsz nyáron? csak mert ahogy nézem,az vastagon világcsúcs időMessidona10 írta: Nekem van egy jól kitaposott útvonalam, kb. 1,5-2 kilométer hosszú a kör... kb. 2 perc alatt lefutottam egy kört, aztán megálltam 1-2 percre.
nem is kicsit sántítdaffy írta:az kicsit sántít... olimpián indulsz nyáron? csak mert ahogy nézem,az vastagon világcsúcs időMessidona10 írta: Nekem van egy jól kitaposott útvonalam, kb. 1,5-2 kilométer hosszú a kör... kb. 2 perc alatt lefutottam egy kört, aztán megálltam 1-2 percre.
az kicsit sántít... olimpián indulsz nyáron? csak mert ahogy nézem,az vastagon világcsúcs időMessidona10 írta: Nekem van egy jól kitaposott útvonalam, kb. 1,5-2 kilométer hosszú a kör... kb. 2 perc alatt lefutottam egy kört, aztán megálltam 1-2 percre.
Nekem van egy jól kitaposott útvonalam, kb. 1,5-2 kilométer hosszú a kör, tavaly nyáron minden nap háromszor lefutottam. Most újra elkezdem, én is az állóképesség miatt, illetve jó lenne leadni pár kilót. Én úgy csináltam, hogy kb. 2 perc alatt lefutottam egy kört, aztán megálltam 1-2 percre.Rinku írta:Futáshoz milyen tervet ajánlanátok?Milyen időközönként, mennyi pihenéssel közte, stb.
Elsősorban az állóképességemet szeretném fejleszteni vele, mert el vagyok tunyulva. Köszönöm a segítséget előre is!
igen,ez tényleg így szabályos,viszont a kollégánál a váll volt a kérdéses testrész,ezért nem is tértünk ki rá ennyire. linkeltem egy videót,hogy kb mire figyeljen,de igazad van,így teljestomabence írta:Nem tudom biztosan, de az előzőekben leírtakban is van egy kis hiba. Ha teljesen kinyomod a súly, nyújtott karig, akkor a tricepszed veszi át a súlyokat így az is "bedurranhat" tőle. Ha csak a mellizmodat akarod fejleszteni azon a napon ( vagy ezzel a gyakorlattal ), akkor szerintem érdemes a súlyt csak addig nyomni, míg egy kis hajlítás van a karodban ( term. könyöknél) De ez csak az én véleményem.
itt a gyakorlat leírása.blupatrik írta:Sziasztok
Pár napja kezdtem el fekve nyomni,és nem tudom, helyesen csinálom-e.
Gondolom ebből már kitaláltátok,hogy eléggé amatőr vagyok úgyhogy nem kell nevetni![]()
Tehát amikor végzek,úgy érzem hogy inkább a vállam nem bírta,mint a mellem,ez normális?Mármint egyáltalán kell hogy ennyire megterhelje a vállamat nem?(És egyébként nem is hinném hogy a vállam gyenge,mert már régebb óta súlyzózok egy egykezessel)
Én úgy tudom vagyis inkább csak gondolom,hogy a mellemnek kéne hamarabb elfáradnia főleg hogy azt még sosem edzettem különösebben meg.
Akkor rosszul csinálod a gyakorlatot. Ha nem figyelsz oda, a vállad átveszi a terhelést, ez vezet oda,hogy a válladat érzed.blupatrik írta:Sziasztok
Pár napja kezdtem el fekve nyomni,és nem tudom, helyesen csinálom-e.
Gondolom ebből már kitaláltátok,hogy eléggé amatőr vagyok úgyhogy nem kell nevetni![]()
Tehát amikor végzek,úgy érzem hogy inkább a vállam nem bírta,mint a mellem,ez normális?Mármint egyáltalán kell hogy ennyire megterhelje a vállamat nem?(És egyébként nem is hinném hogy a vállam gyenge,mert már régebb óta súlyzózok egy egykezessel)
Én úgy tudom vagyis inkább csak gondolom,hogy a mellemnek kéne hamarabb elfáradnia főleg hogy azt még sosem edzettem különösebben meg.
a kocogástól nem lesz erőnléted.Rinku írta:Kocogás esetleg? Nemcsak egyedül mennék, aztán lehetőleg nem sprintelgetnék a tóparton...
30sec sprint,60sec séta,30sec sprint,60sec séta,stbRinku írta:Futáshoz milyen tervet ajánlanátok?Milyen időközönként, mennyi pihenéssel közte, stb.
Elsősorban kondit és az állóképességet szeretném fejleszteni vele, mert el vagyok tunyulva. Köszönöm a segítséget előre is!
Semmilyen komoly étrend nem kell, ha a gyomrod akarod kímélni, mivel nem vagy beteg.albicelesteX írta:Sziasztok.
Tudna írni valaki valami jó diétás étrendet?Kicsit kímélni akarom a gyomrom,mostanában sokat kapott. Very Happy
ha más sport mellett súlyzózol és nyújtasz,akkor nem könnyű olyan ütemben izmosodni,hogy lassulj.MQuC írta:daffy. Azért ne mmondanám magam focistánakDe imádok játszani, és nem szeretném hogy lelassuljak. Mondjuk még valszeg van rajtam felesleg, amit le kéne futni, ezen vagyok.