Tim! Nem azt mondom, hogy Breivik mutatott rá egy problémára, természetesen ő elmebeteg és egyébként is szabadkőműves volt, nagyon távol áll tőlem a gondolkodása. Én csak azt mondom, hogy ő egy kórtünet, amellett, hogy elmebeteg. Az ország hibáit is mutatja az ő tette, plusz tény, hogy Norvégiában komoly gondot jelent a bevándorlás (ott is). Mindegy, ettől még egyetértettünk abban, hogy az északi államok élhetőek, de én előtte sem beszéltem az ellenkezőjéről.
Boixos!
Azért támogatják Szaud-Arábiát, mert érdek és van az a pénz... Ilyen egyszerű.
Kadhafi és Líbia megítélése ennél kicsit bonyolultabb, én akkor sem értettem és most sem értem (vagyis értem, de megmagyarázni nem lehet), hogy miért kellett beavatkozni. Lehet mondani, hogy terrorszervezet, meg Irán is az, de egy butaság és csak képmutatás, semmi több. Mindenki tudja, hogy van a világnak számtalan olyan országa, amely sokkal antidemokratikusabb, mint pl ez a kettő, mégis, mégis őket támadja az USA (Iránt csak képletesen, még..). Olaj, földgáz, izraeli érdekek védelme, semmi másról nem szól a történet, minden más duma, egy része pedig aljas hazugság is. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy Kadhafiról azért sokan másként vélekednek Líbiában, de e kérdésben én innét nem ítélek, mert nem éltem benne és nem látok eléggé tisztán (nekem a tv-és tudósítások és véleményműsorok is sokrétűeknek és zavarosnak tűntek, voltak eltérő vélemények szép számmal).
A bevándorlással kapcsolatban: Nem kötném össze az idejövő sleppet a 200 milliónál is több muszlimmal és főképp nem az államokkal. Én is bevándorlás ellenes vagyok, látom, hogy mi történik Európában (ami sok helyütt a hazai cigány helyzetre emlékeztet), de ezt meg kell tanulni elválasztani attól, amit a sok száz millió muszlim és országaik jelentenek. Ha ezt nem tesszük, akkor ott vagyunk a témánál: rasszisták leszünk, és valójában nem csak képletesen. Rám szokták mondani ezt, te is tudod, mert a fórumról sokat tudsz rólam, tehát, ha én mondom neked, hogy ez kicsit rasszista megközelítés a nem bevándorló és nem bűnöző életet élő muszlim tömegekkel szemben, akkor annak súlya van, mert ilyet nem szoktam mondani
Izrael: Az a demokratikus állam fallal vesz körül, éheztet, szomjaztat és kegyetlenül legyilkol semmiről sem tehető ártatlan gyermekeket, nőket, férfiakat és időseket is. Még egyszer mondom, ők nem tehetnek semmiről, nem terroristák, gyilkosok. (egyébként a Közel-Keleten tudod kik követték el az első terrorcselekményeket? Cionista zsidók, még Izrael létrejötte előtt a brit fennhatóságú intézmények ellen. Szóval ez sem egyoldalú) A tömegeket már most sem állítja meg senki, Izrael ebben nem ér lótúrót sem. Izraelre két dolog miatt van szükség: Pénzhatalom, katonai támaszpont. Válasszuk el a kettőt, Amerikát és Európát nem érdeklik a bevándorlók, nem foglalkoznak a bevándorló kérdéssel ( Sárközy utolsó pillanatban, szélsőjobboldali szavazatokra appellálva, kétségbeesésében még ezt is megpróbálta, de nem sikerült neki, így is elbukott), őket a politikai és legfőképp gazdasági elvek érdeklik csak a Közel-Keleten. Izrael pedig hű kiszolgálója ezeknek. Plusz amerikai kapcsolataik és befolyásuk miatt még irányítják is azt.