EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.04. 20:47:24

remélem elnéztek nekem egy féloffot.

mivel délután ráértem, gondoltam megnézek egy filmet. volt itt szó bónuszajánlásokról, amik végül le lettek szavazva.

barca99 kolléga (remélem jol emlékszem) volt az aki azért bedobott egyet, a legrosszabb nap címmel.

megnéztem. igazából mivel nem klubos film nem is akartam írni róla, de egyszerűen muszáj vagyok. most végeztem vele és azt hiszem láttam életem egyik legjobb filmjét.

kurdtnak, meg bobnak üzenem, akik ecsetelgették itt a lélek vívódásának nagyszerű ábrázolását a conversation meg blow up kapcsán: meg lehet ezt csinálni így is, nem kell hozzá egy merő unalmas történet és kivitelezés

egy-két nagyon-nagyon pici hibától eltekintve egyszerűen zseniális a film.

tökéletes forgatókönyv, tökéletes rendezés, tökéletes színészek. az általam eddig sehol nem jegyzett christian slater akkorát játszik, h még mindig csak tátogok mint hal az akváriumban.

iszonyat erősen indít a film, aztán átmegy az egész egy lelombozó kommersz vmibe, ami pont ahhoz kell h a végén akkorát nézzen az ember h ihaj.

rengeteg apró utalás van a filmben amire első nézéskor nagyon nehéz rájönni (ezek többsége fel sem tűnt, csak forumhozzászolásokbol), viszont még jobbá teszik a filmet:

játéka a betűkkel: maconel-coleman, vanessa tkp egy nem létező személy, csak hulaszoknyás baba megvalósítása.. ráadásul a baba pont a nyakánál törik el, és ugye vanessa is nyaktol lefele béna stb stb

nagyon-nagyon jó film. tálán 10 pontos. és nálam nem sok alkotás kap ennyit.

bob testvérnek külön ajánlom sztem nagyon fog neki tetszeni (bár beszélő halak vannak benne :D)

barca99-nek meg köszönöm h ekkora gyöngyszemet ajánlott!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.04. 16:42:12

messideco írta:Mibe hogy nem. Érzem, hogy nem az lesz :P
Hm...te tudsz valamit :-k :lol:
Pedig a Mártírok igen jó film volt, nem tudom mi nem tetszett benne.
Erről az ajánlásról annyit, hogy valaminek benne köze van ehhez.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.04. 16:40:43

Mártíroknál rosszabb nem lehet. :lol: (bocsi :P ).
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2012.06.04. 16:35:59

Mibe hogy nem. Érzem, hogy nem az lesz :P
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.04. 16:32:39

soadroli írta:
messideco írta: Jövő héten soadroli következik az ajánlással, három hét van még hátra a körből.
Ezaz 8) Legalább kaptok valami finomat.
:lol:

már alig várjuk rolikám :lol: a többiek nevében is remélem h vmi kaszabolós horror lesz :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.04. 16:22:02

Jah, remélem nem olyant, mint a múltkor... :roll: :P
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.04. 16:18:45

messideco írta: Jövő héten soadroli következik az ajánlással, három hét van még hátra a körből.
Ezaz 8) Legalább kaptok valami finomat.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.04. 15:07:04

recrea: egyelőre REMY-nél vetődött fel a kérdés, még megbeszéljük addig, hogy mi legyen?

visca el barca: geridoss végez az érettségivel és bepótolja a filmeket igérete szerint. Samy dolgozik, őt fontolóra vehetjük.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.04. 14:43:05

visca el barca írta: a süvítő szél nem tud susogni. a falevelek susognak. irodalom órára nem nagyon jártál mi? :lol: :lol: :lol: :lol:

.
Mekkora fail :mrgreen: Falevelek lemaradt :D
Utáltam az irodalmat :P pont amiatt hogy a függöny kék vagy nem.Voltak költők akiket elvből nem tanultam meg, mert nem tetszett a művészetük.Adytól a mai napig "herótom" van, viszont József Attilát imádtam.Ráadásul én egy eléggé makacs gyerek voltam, ha valami nem tetszett annak hangot is adtam, aztán veszekedhettem az irodalom tanárral.Mindig volt valami véleményem, de ha az nem egyezett a tanáréval, akkor kőkeményen csatáztunk. :D

na de off vége viszont tényleg a falevél susog ezt elraktározom magamnak. :D Francois!
sjd írta:
Viszont nem mindegy, hogy egy Jabbával fekszel le otthon, vagy egy jó nővel. :D
Erre meg továbbra is egyik régi cimborám mondása jut eszembe.
-Milyen csajok jönnek be
-Mindegy csak a háta ne legyen szőrös :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.04. 14:35:51

Bob_Marley írta: Bár kb olyan mintha bemész egy sztriptízklubba és bombázók mindenhol (a'la látvány) de az igazi szerelem és dugás viszont otthon vár a nyitott ablaknál miközben hallod a süvítő szél susogást, s tűzoltók mennek el az utcán :D Bocs de ez a példa jutott eszembe.
Viszont nem mindegy, hogy egy Jabbával fekszel le otthon, vagy egy jó nővel. :D
Szóval igenis számít a látvány, viszont ha csak az van egyedül, akkor nem az igazi (mint a szriptízklubban)

Egyébként nemrég linkelte valaki, de azóta se tudom kiverni a fejemből a Monty Python-féle francia filmet ezeknek a beszélgetéseknek kapcsán :D
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.04. 14:34:31

Bob_Marley írta:Amúgy meg soha nem értem a látvány miatt hogy lehet jó egy film? :D Attól még hogy valami látványos, attól még a szereplői játék, a forgatókönyve továbbra is szerintem a legfontosabb, illetve a kivitelezés rendezői szempontból.De nem vagyunk egyformák. :D
Bár kb olyan mintha bemész egy sztriptízklubba és bombázók mindenhol (a'la látvány) de az igazi szerelem és dugás viszont otthon vár a nyitott ablaknál miközben hallod a süvítő szél susogást, s tűzoltók mennek el az utcán :D Bocs de ez a példa jutott eszembe.
a süvítő szél nem tud susogni. a falevelek susognak. irodalom órára nem nagyon jártál mi? :lol: :lol: :lol: :lol:

nem akarom megint megnyitni ezt a látvány kontra tartalom vitát, volt már ilyen elégszer, de az én példámból kiindulva, ha beülök egy transformers/thor/titánok hargja vonalra abszolut lekakkantom h miről szól a film. ha van vmi értelmes tartalom a látvány mögött az csak plusz. ezek a filmek nem azért készültek h választ kapjunk az univerzum kérdésire. ezért is kapok agygörcsöt mikor vki leáll egy transformest tartalmilag elemezni. felesleges.

a következő ilyen film - a sok képregényadaptáció mellett - amit várok a total recall lesz. kevésbé sem fog érdekelni h miről szól a film, csak és kizárólag a látványra gyúrok.

de hogy ne offoljunk, vissza egy kicsit a lookouthoz. soha nem jöttek be azok a filmek, amikről nem tudom megállapítani milyen műfajba tartoznak. a legnagyobb dilemmám kb a faun labirintusánál volt. ott iszonyat erős ez az összemosódás de vhogy nekem pont ez nem tetszett benne (és még igy is tartom h egy aránylag jo film)

szoval legyen vagy krimi, vagy thriller, vagy dráma, de hogy mindenből egy kicsi az ugy nem jó.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.06.04. 14:24:04

The Lookout

Egyszer régen láttam már, de csak a kombájnos jelenetre emlékeztem, utána semmi, mondjuk nem véletlenül.

Az ötlet jó, a történet és a kivitelezés egyszerű, mint a faék. Egy tehetségesebb rendező sokkal izgalmasabb és fordulatosabb filmet ki tudott volna hozni az ötletből...de lehet mi is, ha összeülünk.

Tetszett, könnyed ki esti szórakozás, a legnagyobb karakter a vak fickó volt, ellenben a lelőtt zsarut sajnáltam, viszont amilyen szerencsétlen karaktert alakított, ahhoz képest elég komolyan ledarálta a bűnözőket.

A pontozásnál megpróbálom nem figyelembe venni, h utána megnéztem az Életrevalók-at.

7/10-et adok rá, de nem hiszem, h megnézem még egyszer.

Más: Akik utólag szálltak be, azok már ebben a körben is ajánlanak vagy csak a másodikban...már ha lesz?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.04. 14:18:57

visca el barca írta:
valakinek a mainstream kell meg a látvány, valakinek meg az h elemezze a filmben gyakran felbukkanó szirénázó tűzoltó motívumát... :lol:
Francois, ez a motívumkeresés látom benned maradt :D Eddig a süvítő szél susogása volt a "menő" most tűzoltók? :D

Amúgy tényleg úgy van, ahogy írtad viszont legalább mindenki belekóstol a kevésbé kedvelt dolgokba is.
Illetve visszaolvasva nagyon találó volt amit a lookoutról írtál, hogy krimi-dráma kettős mezsgyéjén próbált ide-oda ugrálni a film, s ez nem igazán jött össze.Pedig tényleg lett volna perspektíva a dologban.

Amúgy meg soha nem értem a látvány miatt hogy lehet jó egy film? :D Attól még hogy valami látványos, attól még a szereplői játék, a forgatókönyve továbbra is szerintem a legfontosabb, illetve a kivitelezés rendezői szempontból.De nem vagyunk egyformák. :D
Bár kb olyan mintha bemész egy sztriptízklubba és bombázók mindenhol (a'la látvány) de az igazi szerelem és dugás viszont otthon vár a nyitott ablaknál miközben hallod a süvítő szél susogást, s tűzoltók mennek el az utcán :D Bocs de ez a példa jutott eszembe.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.04. 13:52:39

az van, hogy mindenki különböző, illetve mindenki tulbonyolitja a film választását...

amugy nagyjából ismerem a klubtagok filmezési szokásiat és pld soadroli soha a büdös életben nem fog 10-est adni arra a filmre amire mondjuk bob vagy kurdt.

valakinek a mainstream kell meg a látvány, valakinek meg az h elemezze a filmben gyakran felbukkanó szirénázó tűzoltó motívumát... :lol:

amugy az előző klubban sokkal jobb filmek voltak, uhogy kapjátok össze magatokat gyrekek, mert ez nem lesz jo igy :lol:

szerk:

gerydosst meg samy85-t sztem ki lehet venni nyugodtan, gondolom nem haragszanak meg érte. 2 hónap alatt egyikük 1, a másikuk 0 filmet nézett meg. ennek igy semmi ertelme
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.04. 13:52:24

messideco írta:Ezek szerint csak rossz filmeket nézünk vagy nagyon válogatósak vagyunk :lol:
:arrow:
Bob_Marley írta:nézitek a szutyok popcorn mozikat és az igazi művészetet nem értitek :D
:P :twisted:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.04. 13:13:16

Nem rossz kis film ez, de többet nem tudok rá adni.
Számomra eddig csak 2 film volt rossznak nevezhető, de inkább azt is úgy mondanám, hogy nekem nagyon nem jöttek be.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.06.04. 13:09:53

Ezek szerint csak rossz filmeket nézünk vagy nagyon válogatósak vagyunk :lol: A Könyörtelenek messze veri eddig a mezőnyt, A nevem: Sam eddig a második :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.04. 12:50:30

A kulcsfigura

Spoileres!!!

VEB írja, hogy két hét múlva elfelejti majd. Nos, garantálom. Az első pár perc után jöttem rá, hogy én ezt már láttam anno, de sajnos eléggé átlagosra sikeredett szegény, és így második nézésre se lett jobb.

Vannak jó pontjai. Ott van Lewis karaktere, aki nekem a kedvencem volt a filmben, vagy a banki akció rész is elég korrekt volt (bár nem túl hosszú).
És ez a Memento-ra emlékeztető, feljegyzéses dolog se volt rossz.

Ennyi volt kb. ami tetszett, viszont volt több minden ami nem.
Ott van kapásból a fsz karaktere. Nem tudom mit vártak a készítők, de belőlem színtiszta utálatot váltott ki szinte minden megmozdulása. Ne várjuk el, hogy sajnáljunk egy embert aki ekkora ökörséget csinál, mint ő.
Aztán az egész nagyon felületes volt. Most egy kis rablás, aztán drámázunk (kedvencem volt a zsaru akinek a fejét szétlövik, de kb. 2 mondattal meg 10 mp. szomorú zenével lerendezik), anyuéknál vagyunk.
Megfürdünk...szappannal. Ez, de idegelt amúgy.

Összességében nézhető film, viszont nagyon bután elrontották a készítők.

5.5/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.06.04. 11:58:56

A kulcsfigura c. filmet.
Minden infót megtalálsz a blogon, a pontszámot írd a google dokumentumba (mindkettőt megtalálod az aláírásomban) :wink:
Üdv!
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.06.04. 11:52:22

Messideco megkeresett a múlt héten, hogy csatlakozzak, nem vagyok nagy filmnéző és szakértő sem, de egye fene, megpróbálhatjuk, ha beleegyeztek, ajánlást pedig csak a köv körtől adnék. A héten mit kell megnézni? A legrosszabb nap?
messideco
Presidente del Barça

2012.06.04. 10:54:52

Az Eastern Promisest még egyszer meg fogom nézni, mert egyre többet gondolok arra a filmre, és szerintem magasabb értékelést is kaphatna az újranézés után.

szerk: Bónuszajánlás NEM lesz :( Aki akarja nézze meg a barca99 által közzétett A legrosszabb nap c. filmet.

Jövő héten soadroli következik az ajánlással, három hét van még hátra a körből.

Esetleg azt kiteszem szavazásnak, hogy ajánljon-e utolsóként REMY is.

szerk: Szavazás a blogon
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.03. 23:37:39

the lookout

annak ellenére h rettentően mérges vagyok a hibák miatt, ugy vélem, hogy inkább a jobb, mint a rossz filmek közé sorolandó. két hét mulva már nem fogok rá emlékezni, de azért aránylag kellemes kikapcsolodast nyujtott erre a másfél órára.
a sok hiba közül nekem az a legszembetűnőbb, hogy a készítők vmi erős drámát akartak kihozni az egészből, de ez nem sikerült. hogy mi ennek az oka, azt nem tudom, lehet h az, amit bob is leginkább hiányolt: a főszereplő küzdését, valahol az emlékezés-nem emlékezés határán.
ráadásul a dráma mellé próbáltak vmi "izgalmas" "krimi" féleséget is beiktatni, ezt sem tul sok sikerrel.
rosszul keverték a két műfajt, egyik sem jött át. ha elviszik a filmet csak az egyik, vagy csak a másik irányba, sokkal erősebb lett volna az egész alkotás.
további hibaként róható fel h nagyon kiszámítható az egész történet, vmint tele van abszurdabbnál abszurdabb jelenetekkel. egy agysérült gyereket, egyedül hagynak egy éjszakára egy kivilágított bankban, ugy, hogy van az ajton van egy darab nokedli zár? ugyanmár, ilyen sehol nincs...
a halivúdi befejezés is kihagyható lett volna...
a forgatókönyvvel, történettel semmi bajom amugy, jeff daniels nagyot játszott, nagyon tetszett.

vhol egy szinten van az eastern promisessel, akárcsak abból, ebből is sokkal de sokkal többet ki lehetett volna hozni.

arra lőttem egy 7-est, ugyhogy ez is kap egy olyat
7/10

szerk:

(aki a google docsba fél pontszámot ad, ponttal elválasztva tegye, mert amugy megzavarodik a rendszer
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.03. 21:42:34

The Lookout
Az ötlet zseniális, s összességében tetszett.De a megvalósítás helyenként nagyon nem.
Itt is azt tudom mondani mint pl az Eastern Promises filmnél, hogy a hangulatra alig adtak a készítők.
Könyörgöm egy súlyos autóbaleset után, van kb 3 utalás hogy mit élhet át a srác???Mekkora aranybánya lehetne benne, hogy mutathatnák a szenvedését, a valódi vívódását kirekesztett érzést, s erre szinte semmi.Megy a sztori meg a cselekmény.Nem tudja magát beleélni az ember.Családi részről is alig van jelenet, nagyon bosszantott.
Többet éreztem ezen a vonalon.
Ezért nem jött át a hova hova jut jellemben a kölök.

Bankos résznél viszont zseniális a visszaemlékezgetések.S ott előjön amit vártam volna a filmtől.
A vége tetszett, csak mint írtam Chrisben rejlő érzéseket kevésbé voltak "hihetőek" az eleje miatt.De volt benne ütés a végére, uh summa summárum 6,5/10

köszönöm az ajánlást.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.03. 19:35:26

De pont az a lényeg, hogy az ember a sajátját képes az égig emelni :D Én odaát 10-et adtam a Mulhollandra, mondjuk amúgy is az 8)

Pl. nálatok is be lehetne vezetni ezt :wink:
Kép
Faust
Madridista

2012.06.03. 19:24:17

Ja hogy itt nem kő értékelni a saját ajánlást. :O Eddig nem esett le, nálunk mindenkinek kell. :)
Kép
Válasz küldése