LG írta:
Igen, láttam már olyan műsorokat, amelyben ő is kifejtette a véleményét. Ezért is gondolom, h ha korunk legnagyobb tudósai állítják, h ELMÉLETILEG lehetséges az időutazás, akkor sztem az, és egyszer majd gyakorlatilag is meg lehet valósítani. Mert már most vannak rá konkrét elméletek is, és nem holmi sci-fi rajongóktól, hanem komoly szakemberektől. Persze minden ilyen elméletnél elmondják, ha a gyakorlatban mik azok a tényezők, amelyek jelenlegi tudásunk szerint nem megoldhatók. Na de a jövőben simán kiküszöbölhetik ezeket.
Ha megnézzük a történelem legnagyobb lángelméit, nem egynek voltak olyan, a saját korában a egyszerű nép számára abszurd elméletei, amelyekhez későbbi tudósok visszanyúltak, és az alapján (az esetleges hibák kiküszöbölése mellett alkottak nagyot).
A nénire visszatérve: állítólag megkérdezték, de zavartan viselkedett, nem tudott kielégítő választ adni, majd elviharzott. Nyilván erőszakkal nem tarthatták ott olyan alapon, h semmiből jött.
én imádom a fizikát,de egyben utálom is. ugyanis mindig meg kell jegyezni,hogy jelen tudásunk szerint. akár mikor felfedezhetnek valamit,ami alapjaiban átír mindent,nem úgy,mint a földrajznál pl. amerika ott van és kész,nincs vita.
ha a fizika számomra érdekes kérdéseivel elkezdek foglalkozni,mindig eljutok egy olyan pontra,amire már nincs válasz. rühellem
,hogy honnan tudják ELMÉLETBEN,hogy az az egyelőre előállítatlan mennyiségű energia megoldaná a féreglyukat?
ha a féreglyuk és a fekete lyuk alatt ugyan azt a jelenséget érted,akkor az bizonyíthatóan energia kérdése. stephen hawking szerint a fekete lyuk ugyebár elnyel mindent. a közelében elképzelhetetlen sebességgel mozog az anyag és nagy a befelé "szívó" erő. ha egy űrhajóval elég közel mész ahhoz,hogy elképzelhetetlen nagy sebességre gyorsulj,de elég távol és gyorsan ahhoz,hogy pályán maradj és ne menj bele,akkor lehetséges az időutazás. ez esetben nem lépsz be semmilyen kapun