Újra végigizgulva a meccset azért kijelenthető, ezt megint akarással szívből de betudtuk húzni, s valóban az első meccsen gyengék voltunk, de azóta a 3 megnyert találkozó közül most voltunk a "leggyengébbek".Viszont árulkodó adat, hogy 5en voltak 10+ pont felett, s igazi csapatként sikerült behúzni.Az a Wade blokk meg valami egészen elképesztő volt, s iszonyat meccsfordító momentum volt, hogy lett belőle egy Pietrus 3as, 78-72nél jött volna a Heat és helyette lett 78-75 és nem sokkal később át is vettük a vezetést, de több 50-50es labdára vetődtünk, csúsztunk-másztunk és megszereztük.
Heatet én sem írnám le, (s most nem csak a jinxelés miatt

) azért ne felejtsük James valami egészen elképesztő statokat hoz elimination meccseken és Bosh-t is többet fogják használni, borzasztó nehéz lesz, s lehet az eddigieknél is több kell a győzelemhez, de most már nem engedhetjük ki ezt a lehetőséget, otthon 18624 tomboló kelta szurkoló segítségével ezt meg kell nyerni.
Game90 írta:
Sanama írta:Elérhet Rondo Steve Nash magaslatokba? Mert ugye azt hiszem ő volt/van ilyen hatalmas passzkirály, bár sokat nem láttam játszani.
Ez jó kérdés, Bob, te is válaszoljál már rá please, azért te jobban képben vagy Rondo-val kapcsolatban. Passzolásban elérhet az ő szintjére, de dobásokban több szint van a két játékos között, Nash-nek van egy elég megbízható jumper-je és a triplát is 40% körül dobálja, ezért ellene azért nehezebb védekezni, mint RR ellen. Viszont, hogy valami pozitívumot is mondjak, RR jobb védő.
Én nem is Nasht hoznám fel példának hanem inkább Kiddet.Ő hasonlóan egy gyenge tempós játékos volt, de sok-sok gyakorlással megtanult dobni, s nyilván miután a robbanékonysága is megkopott "rá volt szorulva", hogy ne csak betörésből büntessen.És hasonlóan Rondohoz hihetetlen játékintelligenciával rendelkezik a mai napig, s mellette jó védő.Nash is egy karmester, s álompasszai vannak, de mint írtam Kidd közelebb áll Rondohoz érzésem szerint.
Akivel kapcsolatban én nem tagadom elfogult vagyok, mert egyszerűen nézi az ember a játékát, s szó szerint csak ámul bámul, hogy ez az ember, hogy lehet ennyire okos ehhez a játékhoz, s nem mellesleg a labdával mindent tud.A lepattanózása is azért ilyen jó, mert előre tudja mi történik, OLVASSA A JÁTÉKOT.3 emberek között is megtudja szerezni, mert jó ütemben, pont oda ugrik ahol letudja húzni, az meg, hogy játék közben azonnal észre vesz dolgokat, meg zseniális.Én ezt tartom a legnagyobb erényének, amit Doc is mindig elmond róla, hogy borzasztó intelligens.Annál a Pietrus triplánál is egy leapttanót 1 kézzel ütött tökéletes helyre tudatosan Pietrushoz.Kivételes játékos, s remekül tudja használni, hogy vannak azért puskaporok a támadójátékunkban, sez a KG-Rondo kettős gyilkol.És mindkettő kulcs, mert KG mindent tud szintén erről a játékról, pick&roll vagy éppen pick & pop azonnal felismeri a lehetőséget, Rondonak meg hátul is van szeme

Nagyon nehéz ellene védekezni, mert megtalálja a védelem gyengéjét, s tényleg mp-k alatt észre veszi hol a rés, s ha kimész rá kettőzni, rohadt gyors ellép, vagy zárásból megindul, ha ott hagyod s sül a keze, akkor meg középről büntet, ha kicsit visszább vonul, akkor meg osztja le szépen PP-nek 1-1re s ez a másik, hogy rögtön észre veszi a mismatcheket.Tényleg egészen fenomenális, és csak ismételni tudom magam, tudja mivel lehet gyilkolni, s ha kell támadás közbe azonnal mindenkit átvezényel A-ból B-be.De ő sem tökéletes játékos!

A flegmasága és szertelensége azért még mindig jelen van a játékában, de lassan azért már csak kinövi ezeket

De pl ilyet, hogy ECf 5ik meccsen nyom egy visszajátszást ezt is csak ő tudja produkálni.
És Rondonál ez még korántsem a csúcs érzésem szerint az assistjai megmaradnak (mert 8 szeme van), s tényleg ha letud higgadni fejben (s erre azért vannak bőven pozitív jelek idén) akkor lehet belőle meghatározó egész franhise képviselni tudó játékos.A dobásain láthatóan dolgoznak Allennel (s azért ez sem elhanyagolható, hogy egy ember ilyen tehetséggel 4-5 évet KG-vel PP-vel vagy Allennel dolgozhat nap mint nap) pozíciós játékot is láthatóan beszokta csempészni a játékába.Abból a szempontból tényleg nem egy egyszerű eset, hogy ő zárkózott és hisztizik néha, de legfőképpen saját magát "ostorozza".De hogy iszonyat önzetlen játékos (s néha már túlságosan is) az vitathatatlan, s Doc kézben tudja tartani szerintem.A védekezésben is előjön, hogy tényleg nincs rá jobb kifejezés olvassa a játékot, tudja mit kell csinálni, belép a passzsávokba jó 1-1 védő, nagyon nagy érték főleg a mai inkább "pontorientált" irányítók között.
De hangsúlyozom nála fejben nagyon sok számít, karrierje során mindig ezzel volt a nagy gond, de az utóbbi években (én kb úgy saccolom a 2009es Bulls elleni sorozat adta meg az alaphangot, amikor KG nélkül előre kellett lépnie) sokat fejlődött ebben, s továbbra is vannak elborulásai, lsd fellököm a bírót, odadobom a sporinak a labdát, de letisztult a játéka, s tényleg előtud lépni ha kell, s kevesebb vele a gond.
Nagyjából ennyi Rondoról, imádom a kis tökit nem tehetek róla

Midnen sportban az iylen emberek jelentik számorma a csúcskategóriát, aki a csapatért képes küzdeni, s a győzelemért mindent megtenni, s nem utolsó sorban leírhatatlan játékintelligenciával rendelkeznek.