Sanama írta:kifejtettem már régebben, miért nem érzem akkora súlyú dolognak azt, hogy a beadásai nem a legjobbak a világon, röviden erről annyit most, hogy az FC Barcelonában nem olyan könnyű 170 centiméteres emberekhez eljuttatni a labdát középen és nem kell is, hogy ez elsődleges szempont legyen. a másik ami nagyon fontos dolog az, hogy az alves- faktor k.urva nagy százalékban járul hozzá ahhoz, hogy messi olyan játékot produkáljon, amilyet. adriano erre soha semmilyen körülmények között nem lesz és nem is lenne képes akkor sem, ha jobb lábas lenne és messi oldalán tolná.
Ezt nem értem.
1. nehéz eljuttatni 170centisekhez,ez igaz. De még 185 centishez se jutna oda mert vagy a stadionbol ki megy vagy bele a védőbe.
2. ha nem ezt kell csinalni itt, akkor miért adb e egy meccsen 35ször?
3. adriano tényleg még ennyire se lenne képes.
1. nézd, bevallom, nem láttam idén minden meccset, de amikor leültem, akkor direkt külön figyeltem a beadásait, személy szerint a "kimegy a stadionból" dolgot nem érzem jogosnak, nálam ez már inkább ilyen érvényét vesztett vesszőparipa, amit fel lehet hozni, ha nagyon bele akarunk kötni alvesbe. ugyanakkor emlékszek olyan szitura, amiből fontos gól lett, csak egyet mondok, fabregasnak adott gólpassza madrid ellen idegenbe. összességében tehát amellett, hogy nem az ő beadásai a legjobbak a világon, szerintem nem annyira rossz az összkép, mint ahogy beállítjátok. amit én még ennek kapcsán fel szoktam hozni az Abidal, na az ő ívelései, vagy csak simán középre bepasszolt labdái tényleg szökőévenként mentek emberhez amikor még játszott szegény, mégse kritizálta miatta sose senki, hozzáteszem én se, mert rá is ugyan úgy érvényes az: attól, hogy ebbe a csapatba nem tud jól beadni, na puff, kompenzálja olyan területen, ami ennél a csapatnál sokkal nagyobb jelentőséggel bír. ezt abidal is megtette.
2. jó, ez igaz valahol, de ezen lehet lazán változtatni, emiatt (is) elküldeni erős. másrészt meg gondoljunk bele a helyzetébe: körülbelül 6 és fél perce nézi a szélen, hogy xavi iniesta meg messi a 166. passz után se mennek adott esetbe semmire. lehet mi is megunnánk, aztán már mind1 alapon bek.úrnánk középre. és még így is, azért 3szor annyi az olyan szitu, amikor alves is nyom egy visszapasszt, vagy kényszerítőt erőltet.
Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, h mióta Messi középen játszik, azóta Alves sem brillírozik annyira. A tavalyi szezonja közepesre sikerült, az idei pedig elég pocsékra. Amit idén bemutatott Alves, azt nagyon sok ember tudná. Ilyen szintet hoz Adriano is.
amíg pep itt volt, nem emlékszek olyan szezonra, hogy messi ne inkább a közepe fele orientálódott volna, mint a szélére. szerintem az idei szezonja volt gyengébb, eddig ezen kívül mindig hozzátette a maxot, amit egy jobb hátvéd hozzá tud tenni.
nem azt kérdeztem, hogy egy s.zar alvest ki tud pótolni, hanem, hogy egy jót ki tud? mert temetni még biztos, hogy korai. adrianot meg hagyjuk már könyörgöm.
és végül, hogy statisztikával is igazoljam magam:
alvesnek ebben a gyenge idényében 11 gólpassza volt, ezzel 6. a listán, özil 1. 17-tel. Többek között a brazil megelőzi xavit, iniestát vagy xabi alonsot.
http://soccernet.espn.go.com/stats/assi ... on?cc=5739
részemről ennyi, nem akarom senki véleményét megváltoztatni, de a sajátom mellett is kitartok.