kurdt írta:Értem.
Na, Western!
Ajánlós westernek, amikről még nem volt lentebb szó: Délidő, Hatosfogat, Üldözők, Vad banda, Pat Garrett és Billy, a kölyök (Bob Dylannel), Fennsíkok csavargója, Nincs bocsánat, A vadászat (a fiatal Jack Nicholsonnal), McCabe és Mrs. Miller, Tombstone, stb...
És persze a Deadwood, de az sorozat.
pár napja néztem meg a Délidőt és nagyon bejött.
Délidő
Nagyon nagy klasszikusról beszélünk. És nem is csalódtam benne.
A leszerelő Seriff utolsó munkája a vadnyugaton. Remek story és remek színészi játék. Már a korhoz képest mérten. Gary Cooper számomra nagyon jó seriffet alakított és öröm volt nézni a játékát.
Az 50-es évekről beszélünk. Sajna itt még a háttér dolgokkal nem nagyon foglalkoztak. (ezalatt azt értem, hogy az utcán nem sétálgattak a lakók. Tehát nem tértek ki a kisebb részletekre)
Viszont nagyon sok figyelmet fordítottak a párbeszédekre. És ilyenkor nagyon jól lelehet olvasni az arcmimikát. Ez esetben a Spanyol nő játéka is nagyon bejött.
Nem egy hosszú filmről beszélünk mivel 81 perc az egész. De nem eseménytelen. Az utolsó 20 perc pedig egyenesen fantasztikus.
A zene nem különben. Film után rá is kerestem --> High Noon - Do not forsake me, My Darling.
http://www.youtube.com/watch?v=A4a_1UhwgFU
Sajna a régi filmeknél a storyt nagyon hamar lezárják.
(ezt kicsit az versenyzéshez tudnám hasonlítani. Futsz a cél felé, de a célvonal után 1-2 centire rögtön meg kell állnod. Nem mehetsz tovább.)
Na de összességében nagyon jó film volt. Csak ajánlani tudom azoknak akik szeretik a Western filmeket.
8/10