Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.06.12. 16:06:29

Várható kezdők:

Görögország: Chalkias - Torosidis, Katsouranis, K. Papadopoulos, Holebas - Maniatis, Makos, Karagounis - Salpingidis, Gekas, Samaras.
Csehország: Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky - Plasil, Jirácek - Rezek, Rosicky, Pliar - Pekhart.

Lengyelország: Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Polanski, Murawski - Blaszczykowski, Obraniak, Rybus - Lewandowski.
Oroszország:: Malafeev - Anyukov, A. Berezutsky, Ignashevich, Zhirkov - Shirokov, Denisov, Zyryanov - Dzagoev, Kerzhakov, Arshavin.
Bár én személy szerint nem hiszem, hogy Advocaat lesz olyan hülye, hogy a cseh-meccs után berakja Kerzhakovot... :D

Egyébként mindkét meccset lehet élőben nézni a http://www.hirado.hu/focieb/elo.aspx oldalon, ahogy azt már megszokhatták az erre kényszerülők. (Ha egyáltalán vannak.)

A görög-csehre 1-1-et, a másikra 3-1-es orosz győzelmet tippelek. :)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.12. 16:06:04

Mai meccsekre tippek?
Szerintem 1-0 ; 2-1.
Lengyel-Orosz továbbjutó párost várok ebből a csoportból.

Amúgy ez az ukrán csapat simán esélyes a továbbjutásra.
Se a franciák sem az angolok nem sokkal erősebbek náluk, főleg a meccsekből ítélve.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2012.06.12. 11:08:45

barca99 írta:Ibrának voltak jó lövései, nagy passzai, szerintem feküdt neki a poszt, már ha nincs egy normális kreatív középpályásuk.
Ibra jól játszott ezen a poszton is, mert van akkora játékintelligenciája, hogy visszavonva is több mint hasznos legyen, ám szerintem ennek ellenére is hiba volt őt ott játszatni. Egyszerűen elfecsérelték a tehetségét. Kétszer ment fel a támadó pozíciójába, egy gól és egy gólpassz értékű átadás Elmandernek.

Már csak azért is hiba volt visszább tenni, mert Rosenberggel halott volt a csatárposzt. Annyira súlytalan a srác, pedig emlékszem, pár éve még jól indult a karrierje, de teljesen beszürkült. Jobb svéd csapatra számítottam, de úgy néz ki, most náluk egy gyengébb generáció következik.
.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.06.12. 10:57:18

Mondjuk én értem Bob-t ami a tudatosságot illeti. de van a nézhető tudatosság,meg a nézhetetlen.
Nálam az angoloké a nézhetetlen kategória volt. Ívelgették(erős szó,előrevágták) a labdákat,amit a csatárok ügyetlensége miatt levenni sem tudtak,3 volt a maximum passz ami egymáshoz ment,és nem azért mert a franciák olyan jól letámadtak.

Egyszerűen hiába tudatosak(bár nem nevezném annak) az angolok,technikailag borzasztó képzetlenek. Pl össze lehet vetni az orosz játékosokkal,hogy folyt ott a labda,minden átvételen látszott,hogy nincsenek rosszban a labdával. És direkt nem a spanyolokat,meg a németeket,esetleg a hollandokat írom,mert az meg egészen mást szint mint az angol.

Nah mindegy,de erre nem vagyok kíváncsi egy EB-n,hogy 5 méterre pattan el a labda egy átvételnél,vagy hogy két méterre a társa mellé passzolja valaki. erre elég a megye 1-1/b osztályú meccsek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tocy
Director del Fútbol

2012.06.12. 10:51:02

Bob_Marley írta:Nem vagyok se mazochista se semmilyen más :D, egyszerűen a tudatosságot szeretem, nem érdekel hogy most van 20 helyzet vagy nincs van 6 gól vagy nincs, azért ülök le meccset nézni, hogy szórakozzak és tanuljak belőle s lássam a mozgásokat okos támadást túloldalt meg jó védekezést.S nem is készülök edzőnek :D De jobban lázba hoz ha azt látom hogy milyen rendezetten mozog egy csapat támadásban és erre reagálva a védelem is.

Na de erre az ukrán-svédre semmit nem tudok mondani, iram még azt mondom elfogadom de mennyi hiba van te jó ég ennél a franciák 3 perc alatt több passzt tudtak megcsinálni mint itt 30 perc alatt a 2 csapat.
Pontosan ugyanezt gondolom, pl az argentin-brazil meccs egy borzalom volt, hiába a 7 gól, szánalmas volt. Emellett persze szeretem a nagy iramú meccseket is, de annak nincs értelme, hogy sprint, elrúgom, jön az ellenfél. Amúgy nekem is jobban tetszett a francia-angol :D :D
barca99
Llegenda del Barça

2012.06.12. 10:29:36

Jó meccs volt ez, izgalmasabb, mint a délutáni. Itt legalább volt egy csapat, amelyik győzni akart, aztán egy, amelyik egyenlíteni. Toivonen szerepe nem volt világos, teljesen eltűnt, bejött Wilhelmsson, hogy megélénkült a balszél. Persze Larsson helyére, aki így a jobbszélről hiányzott. :D Ibrának voltak jó lövései, nagy passzai, szerintem feküdt neki a poszt, már ha nincs egy normális kreatív középpályásuk.

Ukránok is tetszettek, a két szélső pörgött, Seva meg klasszis módjára megfordította a meccset. Lesz itt még fordulat, szerintem a svédeket sem szabad leírni.

Én viszont most értem el arra a pontra, hogy elgondolkozom, kihagyjam-e a délutáni meccset. Eddig mindig találtam valamit, ami miatt érdekes lehet a meccs, de a cseh és a görög az Eb két leggyengébb csapata, nem tudom megéri-e végigszenvedni.
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.06.12. 10:18:01

A torna újabb meglepetése számomra az Ukrán válogatott! Bevallom 1 darab felkészülési meccsüket sem láttam, nem is számítottam sok jóra tőlük, de rendkívül lendületes, élvezhető focit játszanak. Yarmolenkot és persze Seva-t emelném ki. Mekkora öröm lehet ez, hazai EB-n a legnagyobb ukrán sztár duplájával nyertek.

A svédek játéka rendkívül statikus, pedig ennél többre lennének képesek. Nem éreztem bennük azt az átütőerőt mint az ukránokban, úgyhogy megérdemelt győzelem.

Az 1. kör után számomra a legmeggyőzőbb teljesítményt az Oroszok nyújtották. Úgyhogy a spanyolok és a csehek mellett szorítok egy kicsit nekik is, akár sokáig is eljuthatnak. A leggyengébben eddig az Írek és Angolok szerepeltek szerintem.

Ma: A Lengyel-Orosz nagy párharc lesz, és biztosan jó meccs. Úgy érzem hogy 1 pontra talán jók lehetnek a házigazdák, hogy aztán az utolsó körben az Oroszok elpáholva a görögöket simán elsők legyenek, a 2. hely meg eldőljön a Lengyel-Cseh meccsen, úgy hogy ma a Csehek is nyernek egy szoros meccsen a görögök ellen. Ezt a forgatókönyvet várom.
:) És a végén Orosz-Cseh továbbjutást!

Az 1. körre nem panaszkodhatunk, gólok tekintetében sem, és amúgy is voltak jó meccsek. Az igazi izgalmak pedig most kezdődnek!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
recrea
Llegenda del Barça

2012.06.12. 00:18:18

Szól a háttérben az angol-francia meccs és azon gondolkodom, h van-e olyan játékos a franciák keretében, akinek legalább a nagyszülei Franciaországban születtek?!

Érdekes megnézni azt is, ahogy az echte németek éneklik a himnuszt, a többiek meg bámulnak a semmibe.

Nincs előítéletem, nincs különösebb problémám a honosítással vagy származással, csak érdekesnek találom mindezt egy 65 meg egy 80 milliós ország válogatottja kapcsán...még akkor is, ha tisztában vagyok ezen országok történelmi-, gazdasági-politikai fejlődésével.

Első csoportkör sutty...gyors volt. Nehéz esélyest mondani, talán az olaszok játszottak jobban a nagyok közül, mint amit vártam.

Iniesta, Modric, Seva játéka tetszett.

Svájc továbbra is titkos esélyes. :mrgreen:
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.06.11. 23:39:27

Az esti meccs tényleg jó volt. Ki gondolta volna, hogy pont az angol-francia megy át teljes érdektelenségbe? Bobot meg ne bántsátok! Elvesztette a fonalat valahol Mutambo és Kemp környékén, de ez már egy másik történet... :lol: (ezt nehéz lesz megemészteni...na jó nem.)
TT
Capitá del Barça

2012.06.11. 22:41:50

na ez jó kis meccs volt, megérdemelten nyertek. Shevának nagyon örülök, nem a semmiért volt a legnagyobb régen, ezt a meccset meg rutinból lehozta. bár Ibra miatt egy kicsit szomorú is vagyok, második félidőben jó volt ő is. :)
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.11. 22:14:41

Bob_Marley írta: Most már az ukránok remélem behúzzák, pedig a svédekért szorítok,d e otthon megérdemelnék.
Detto. Megfordították a meccset, nem zuhantak össze a bekapott gól után.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.11. 22:10:55

Na megérkeztek a gólok az öregektől, a játék is gyorsult azért a hibák továbbra is megvannak :P :D Most már az ukránok remélem behúzzák, pedig a svédekért szorítok,d e otthon megérdemelnék.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.06.11. 22:08:50

Elkezdtem nézni úgy,h egyiknek sem szurkolok,csak legyen egy jó meccs. Aztán ahogy telik az idő,vhogy a hangulat kezdett átjönni és az ukránoknak hajtok inkább.
A nagy gólfelelősök beköszöntek...
hopp,közben Sheva másodszor is 8)

Jó kis derbi ez,felüdülés a délutáni pötyögés után. És még egy ütős kis fél óra van belőle,jólesszez :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.11. 22:07:40

Na pörögnek az események rendesen. =D>
Teljesen megérdemelt ukrán vezetés.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.11. 22:07:39

óriási játékos... igaza van a kommentatornak, nagyon leírták már, de azért rutinbol csak megoldott 2 golt... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
TT
Capitá del Barça

2012.06.11. 22:00:44

ottvan SHEVAAAAAAA 8)

ÉS MEGINT, A LEGJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOBBBBBBBBBBB :P :P :P :P :P
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.11. 22:00:34

Na ez az. Svédeknek drukkolok, de ezt most megérdemelték az ukránok.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.11. 21:36:12

Való igaz, hogy a svédek okádékul játszanak, ez az előrevadosott labdákkal való operálás kb. nb2 szint, de az ukránok azért csinálnak szép dolgokat és az iram mindenképp jobb, mint a du-i teadélutánon.

19-es gyerek elég ügyes.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.11. 21:32:31

lui1698 írta:
Amúgy jobb ez a meccs, mint a délutáni.
Na feladtam :D
I'm out :D Mondjuk amíg írtam ezek szerint volt helyzet, de eddig én pl ezt a meccset annyira nem élvez(t)em de ez legyen az én bajom :D
Kép
Kép
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.11. 21:30:10

Leomessi14 írta:OFF:
Bob, te mazochista vagy? :lol: Vagy csak siman edzonek keszulsz?(S nem csak erre gondolok, hanem Keita allando istenitese stb..)
Bob különleges, mint orbánviktor adóbevallása, ő észre veszi a részletekben rejlő szépségeket velünk egyszerű földi halandókkal ellentétben. :D

Amúgy jobb ez a meccs, mint a délutáni.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.11. 21:29:56

Nem vagyok se mazochista se semmilyen más :D, egyszerűen a tudatosságot szeretem, nem érdekel hogy most van 20 helyzet vagy nincs van 6 gól vagy nincs, azért ülök le meccset nézni, hogy szórakozzak és tanuljak belőle s lássam a mozgásokat okos támadást túloldalt meg jó védekezést.S nem is készülök edzőnek :D De jobban lázba hoz ha azt látom hogy milyen rendezetten mozog egy csapat támadásban és erre reagálva a védelem is.

Na de erre az ukrán-svédre semmit nem tudok mondani, iram még azt mondom elfogadom de mennyi hiba van te jó ég ennél a franciák 3 perc alatt több passzt tudtak megcsinálni mint itt 30 perc alatt a 2 csapat.
Kép
Kép
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.11. 21:26:34

Uhh mekkora helyzetek voltak itt is ott is.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.11. 21:25:51

ukránok nagyon jol tolják :shock: a svédek meg mintha az öltözőben lennének, se elképzelés, se semmi. :shock:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Leomessi14
Entrenador del Barça

2012.06.11. 21:21:05

Bob_Marley írta:
Én élveztem ezt a francia-angol meccset :d Szerintem jó kis csörte volt, estin hajrá svédek :D
OFF:
Bob, te mazochista vagy? :lol: Vagy csak siman edzonek keszulsz?(S nem csak erre gondolok, hanem Keita allando istenitese stb..)

ON:
Ugy tunik eltunt a kezdeti lendulet az EB-n. Azert bizok benne hogy lesznek meg jo meccsek.... :?
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.06.11. 21:18:09

Angol-Francia meccs,hát nem erre számítottam.
Angolok nem okoztak csalódást,tőlük még ennyire sem számítottam,ugatják a focit a brit szigeten,most is 3 passzt nem tudtak megcsinálni,vicc amit foci címszó alatt művelnek.

Franciáktól többet vártam,egyedül Riberyben láttam azt,hogy csipkedi magát,a többiek nem nagyon törődtek az eredménnyel.
Megnézném azért Matuidit Cabaye helyett,vagy Menezt is Benzema mellett Malouda helyén,aki egész meccsen el volt tűnve.

Ennél csak jobb lehet a franciáktól szerintem,angolok meg majd kibrusztolják valahogy a továbbjutást szvsz. Bár jó lenne ha kizúgnának.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lezárt