Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
Initom
Entrenador del Barça

2012.06.28. 00:16:43

Sanama írta:A spanyol csapat a mai teljesítményével elmehet a bokorba.
Mi a f.sz volt ez? Ötlettelen játék,ívelgetés, előrerúgások... Mintha teljesen szétesett volna a játék.
1 szót sem lehetett volna szólni,ha kiesnek. A portugálok jobban voltak a meccs 60%-ban, ezt ma bemakkolta a spanyol csapat.

Ilyen játékkal a döntőben úgy kikapnak,mint a pinty
szerintem a németektől most mindenki úgy kapna ki mint a pinty. bár még holnap bármi lehet....de a németek győzelmére nagyon sokat adok.
Abi & Tito
Sanama
Llegenda del Barça

2012.06.28. 00:15:45

A spanyol csapat a mai teljesítményével elmehet a bokorba.
Mi a f.sz volt ez? Ötlettelen játék,ívelgetés, előrerúgások... Mintha teljesen szétesett volna a játék.
1 szót sem lehetett volna szólni,ha kiesnek. A portugálok jobban voltak a meccs 60%-ban, ezt ma bemakkolta a spanyol csapat.

Ilyen játékkal a döntőben úgy kikapnak,mint a pinty
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.28. 00:12:39

Ez számomra ritka sz.r meccs volt. Első félidő vége előtt feladtam, nézze akinek két anyja van gondoltam. Aztán a 2. félidőbe bele bele néztem, de már nem érdekelt a mérkőzés. Most látom tizikkel nyertek Xaviék.
Örülök a továbbjutásnak, örülök a portugálok búcsújának (egyébként amit láttam, büszkék lehetnek a teljesítményükre) és a legjobban annak örülnék a del Bosquet elzavarnák a jó büdös abba.
PCsabi
aka Game90

2012.06.28. 00:12:09

Azért ez nem lesz ott az EB legjobb meccsei között.

CR jól súgott az elején Patricio-nak, szépen fogta Xabi büntetőjét, Moutinho-é nagyon gyengére sikerült, Ramos-nak jár a sggre pacsi, amiért elvállalta, Nani magabiztos volt, de Bruno Alves-t miért kellett visszaráncigálni, a helyében már nem is lőttem volna negyediknek. CR valszeg utolsónak akart lőni, pedig én vártam volna, hogy először ő álljon oda.

Busquets - Xabi kettőst már nem fogja megbontani VdB a döntőben, de Silva és Negredo ne kezdjen már az utolsó meccsen, akkor már inkább Fabregas és Pedro. És elég esélyes, hogy Llorente és Mata 0 perccel hozza le ezt a tornát. Mindenesetre a döntőben jóval több kell ennél.

Van Marwijk várható volt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára PCsabi 2012.06.28. 00:14:27-kor.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.06.27. 23:58:05

MEGVAN!
most értem haza,a tiziknél majdnem szívinfarktust kaptam,annyira izgultam,főleg amikor Ramos meg Piqué odaálltak. ehhez képest ők rúgták a legtisztábban a tiziket :)
A legszebb az lett volna,ha Cé kihagyja,és azzal esnek ki a portugálok,de így se rossz.

Ha a németek jutnak be,akkor úgy nézem a döntőt,hogy nem tragédia,ha a németek nyernek,viszont ha az olaszok... :roll:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.27. 23:55:07

Mikaos írta:
Holnapra német győzelmet várok, mert a másik legjobb csapatnak is ott a helye a döntőben. És akkor legalább nyugodt döntőt nézhetek, tudván: mindenképp jó helyre kerül a kupa.
Mindenképp jó helyre kerül a kupa. Érdemtelenül nem lehet tornát nyerni. A portugálok sem érdemtelenül jutottak volna döntőbe, a rendes játékidőben simán hozták a spanyolok szintjét. A hosszabbításban már csak a túlérésre játszottak ez igaz, de kihúzták. A spanyolok viszont jobban birták idegileg a végén, így megérdemlik a döntőt.

A másik ágon természetesen én is a németeknek szurkolok, de ha az olaszok képesek megfogni őket(játékvezetői hibák nélkül persze), akkor megérdemlik a döntőt. Amúgy is kellemes meglepetés az olasz csapat, nem a szokásos bekkelős focijukat nyomassák, támadnak, sok helyzetet dolgoznak ki, a helyzetkihasználással mondjuk nekik is vannak problémáik.

Miért nyerjen a papíron legjobb csapat? Pont ez a szépsége ennek a sportnak, h legjobbnak mindig újra és újra bizonyítania kell a pályán. Pl. boxban meg lehet csinálni, h vki megszerzi a VB címet, aztán félévenként védegeti középszerű emberek ellen, ha nem is jön össze annyira a pontozók segítenek, nekem ettől fordul fel a gyomrom.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.06.27. 23:54:12

ferninho írta:ebben a Pedro helyzetben az volt a poén, hogy pont ő a full két lábas játékos, erre... érthetetlen.
Szerintem azért akarta áthúzni, mert a hosszúba nem tudta lőni (a védő odaért, blokkolt volna), a rövidre pedig számított a kapus. Mindegy, nem is ez a lényeg, mert így is hibázott, hanem két dolog: Az egyik, hogy továbbjutottatok a spanyolok, amikor megrázták magukat, akkor meg is mutatták, hogy jobbak. A másik pedig az, hogy ezt a válogatottat csak VDB tudja tönkretenni. Hihetetlen, hogy nem fogja fel, hogy a sok középpályás egymást zavarja a pályán. Mikor Xavi lejött, egyből jobb lett a játék. Ma nem is játszott jól, de ezzel nem arra célzok, hogy Xavinak nem kell játszania, hanem egy vkp-nak. Nyilván elfogult vagyok és azt mondom, hogy Alonso ne játsszon (ma mondjuk jó volt), de ha Busi ülne és helyette jönne egy csatár, már az is jobb játékot eredményezne. A használhatatlan játékosok elől: Silva (sajnos, már meccsek óta kerékkötő, pedig szeretem), Negredo, Torres. Mégis többet játszottak, mint Pedro és Jesus Navas, akik lehet, hogy hibáztak (pl Pedro a ziccernél), de amikor a pályán voltak normálisan ment a játék (pl figyeljétek meg, hogy Pedro tudta elől csak levenni rendesen a labdát az íveléseknél, megtartotta, jó helyre passzolt és helyzetbe is került). Llorentet nem írom, mert ő már úgysem fog játszani, valszeg a mesternek büdösek a baszkok :) Mindenesetre egy ilyen kezdőnek örülnék:
Casillas-Arbeloa-Pique-Ramos-Alba,Busquets-Xavi-Iniesta,Navas-Fabregas-Pedro
Xavit szerintem erőltetni kell, ma volt halványabb, de, ha nem zavarja még 5 középpályás, akkor jobban fog játszani. Arra sem látok esélyt mondjuk, hogy a két vkp-és rendszerről lemondjon VDB- akkor viszont annyit változtatnék, hogy Fabregas vagy Navas maradjon ki (Navas jó, de Fabreban bármikor benne van a gól, ezért hagynám inkább őt benn, Pedro volt az, aki engem a pályára lépő csatárok közül a leginkább meggyőzött.). Ramos valóban kiváló, játszhatna a Barcelona ellen is ilyen tisztán :) És én azt mondom, hogy, ha Alba kinővi a gyerekbetegséget, a hátsó kisebb hibákat, akkor nagy szeretettel várjuk, mert tetszetős a játéka.
Initom
Entrenador del Barça

2012.06.27. 23:49:28

a véleményem:
ez közel sem volt 60% os sem. csatár nélkül nem lehet játszani. villa hiányában soldado ill. llorente méltó erre,csak ugye előbbit ki sem vitték...na meg tán Raul! XAbi A. és Sergio együtt való szerepeltetése az EB legnagyobb bakija! valamint Arbeloa helyett ramos szélre és Javi Martinez vagy Bosquets irány Pique mellé.
Abi & Tito
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.27. 23:49:12

Kezdek rájönni amúgy, hogy mostanában a taktikus szót egyesek a "fos" szinonimájaként használják.
(ma a kommentátor, Bob...)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
daffy
Madridista

2012.06.27. 23:46:00

soadroli írta:Azt hitte neki is bejön, mint Drogbának. Sajna nem :D
Mekkora lenne kiesnének holnap a németek :)
óriási,lenne egy nézhetetlen döntő :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.27. 23:44:43

Én az olaszokat egyáltalán nem írnám le, sőt szerintem meg is fogják a fritzeket (nagyon ideje lenne már hazaküldeni őket :D) .Abszolút jó focit nyomnak az oalszok, s bevallom őszintén panyol szempontból meg ha nézem a németektől kevésbé is tartok mint az olaszoktól.
Kép
Kép
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.27. 23:43:19

Azt hitte neki is bejön, mint Drogbának. Sajna nem :D
Mekkora lenne kiesnének holnap a németek :)
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2012.06.27. 23:42:02

Megérdemelt győzelem.
A spanyol csapatnak ott a helye a döntőben, még ha ma este kicsit fáradtan is játszottak (mínusz 48 óra pihenő a portugálokhoz képest!!!). A portugálok az utolsó 50 percet lespórolták - alapból nem értem, hogy kerültek a legjobb 4-be (hasonlóképp az olaszokhoz).

Nagyon vártam, hogy CR rúgjon 11-est, biztosra veszem, hogy kihagyta volna. Ezzel hagyott egy kis esélyt a jövő évi aranylabda szavazásra magának.

Holnapra német győzelmet várok, mert a másik legjobb csapatnak is ott a helye a döntőben. És akkor legalább nyugodt döntőt nézhetek, tudván: mindenképp jó helyre kerül a kupa.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.27. 23:39:14

Lehet tele volt a gatyája ezt nem tudjuk meg soha, de szerintem is pl egyértelmű volt ő a végé rúg, jó lövőket a végére szokták hagyni utolsónak.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.27. 23:39:04

Megvan Olaszország döntőbeli ellenfele :D

Amúgy a meccs kritikán aluli volt, a tizenegyeseknél megizzadtam rendesen...
Kép
"And my heart will leave you never."
ab1daL
Director del Fútbol

2012.06.27. 23:34:25

LG írta:Egyébként Ramos idegei valóban nagyon rendben vannak. Az egész EB-n nagyon okosan, higgadtan, precízen játszik, ez a büntető is ezt igazolta.
Ugyanezt csinálta a VB-n is Ramos, talán lap nélkül, világklasszis szinten játszott. Madridban viszont totál ellentét. Könyöklés, durva faultok, por qué?
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
gergo9
Director del Fútbol

2012.06.27. 23:33:24

Ramos minden erejét elpazarolta tavasszal , most csak egy ilyen gyenge lövésre futotta :D

Ozsi
Nem biztos , lehet hogy a végén amikor már nincs lehetőség javítani akkora akarták, pl Bl döntőn Drogba ,Schweini is jó 11-es rúgónak számít és a végén rúgta döntőn is elődöntőn is.
Lényeg a végeredmény a lehető legfájdalmasabb úton zúgtak ki a portugálok.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.27. 23:32:47

ozsimiki írta:Huhuhuhőhőhőhőhúhúhúhúh :lol:

nembaj. Azért jobbak voltak a spanyolok, főleg a hosszabbításban, nem érdemtelen a továbbjutás. Még ha ez az utolsó 11es epic kategória.

Ramos 11ese előtt egyből a holnapi szalagcímek ugrottak be "Bl és Eb döntőt rúgott az űrbe Ramos..."

de szerencsére az idegeit kiműtette vkivel.

húh, kemény volt.

NEM BÁNTÁSBÓL:

szerintem CR kérte,hogy utolsónak rúgjon, nem vall valami vezérre ez a döntés, úgy volt vele,hogy addigra el fog dőlni, ha szerencséjük van akkor a javukra. Pedig köztudott hogy a vezérek az elején vannak, hogy megadják az egésznek a lendületet....szerintem kicsit tele volt a gatyája, de nem ezen múlt, viszont kiváncsi vagyok más mit gondol erről?
A Milanban Seva is utoljára szokta lőni. Szóval vannak ellenpéldák is.
Egyébként Ramos idegei valóban nagyon rendben vannak. Az egész EB-n nagyon okosan, higgadtan, precízen játszik, ez a büntető is ezt igazolta.

Igen, de Ő mindig, CR nem 5.nek szokta, szóval az előzmények miatt tele volt a gatya szerintem,és nem merte elején bevállalni, hiszen akkor rajta (is) elmehet, míg így hátradőlve kivárhatta mi lesz. (nagyobb volt a sansz arra,hogy eldől már az 5.rúgóra, mint,h nem) Ozsi
fcbarca0827
Director del Fútbol

2012.06.27. 23:31:34

Ezaz!!! :D

Hú de nagyon rettegtem, hogy Barcások hagyják ki. De basszus... Piqué? 8)
Ramosnak minden tiszteletem, hogy odaállt azután, hogy a BL elődöntőben kihagyta. Nagyon laza volt.

Ellenben Ronaldóval aki szerintem 5. rúgónak se állt volna oda. :P

Összességében egyértelműen megérdemelték a spanyolok.
Remélem megnyerik!

szerk.: Aztán persze lehet nincs igazam Ronaldoval kapcsolatban, én is úgy láttam, hogy teli volt az a gatya a lefújástól.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2012.06.27. 23:35:52-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.27. 23:31:31

ozsimiki írta:szerintem CR kérte,hogy utolsónak rúgjon, nem vall valami vezérre ez a döntés, úgy volt vele,hogy addigra el fog dőlni, ha szerencséjük van akkor a javukra. Pedig köztudott hogy a vezérek az elején vannak, hogy megadják az egésznek a lendületet....szerintem kicsit tele volt a gatyája, de nem ezen múlt, viszont kiváncsi vagyok más mit gondol erről?
Már a pénzfeldobásnál is alig mert odamászni. :D
Meg előtte, mikor körbe álltak a játékosok, ő ült, mint egy elsőáldozó.
És amúgy a meccsen is, kb. egy kalap tudjuk mi volt.

Nem bántásból... :twisted:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
ferninho
Madridista

2012.06.27. 23:31:10

MessiFan írta:Fail. Ronaldo helyett egy védő lövi a tizit...
komolyan ezektől már agykukit kapok...
ember, Ronaldo lett kijelölve 5.nek, Winetou miatt pedig nem került rá sor...

bezzeg ha Ronaldo áll oda a 4.hez és az 5.et rontják el akkor meg az a baj, hogy miért nem ő állt oda az utolsóhoz... :lol:

Ferninho, kicsit most tényleg gondolj bele, olvasd el az én hszem. Vezérnek elején kell lőni, cáfolj rám. Kb Ő dönti el mikor lövi, szerinted nem kérdezték meg,csak kijelölték 5.nek? Azért ennyire védeni sem kell. Ozsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferninho 2012.06.27. 23:32:44-kor.
madridista
Xavi001
Jugador d'estrella

2012.06.27. 23:30:52

Ramost megláttam mondom, na neee , de kellemesen csalódtam.

Szép volt mind a 2 csapat részéről.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.27. 23:29:51

Huhuhuhőhőhőhőhúhúhúhúh :lol:

nembaj. Azért jobbak voltak a spanyolok, főleg a hosszabbításban, nem érdemtelen a továbbjutás. Még ha ez az utolsó 11es epic kategória.

Ramos 11ese előtt egyből a holnapi szalagcímek ugrottak be "Bl és Eb döntőt rúgott az űrbe Ramos..."

de szerencsére az idegeit kiműtette vkivel.

húh, kemény volt.

NEM BÁNTÁSBÓL:

szerintem CR kérte,hogy utolsónak rúgjon, nem vall valami vezérre ez a döntés, úgy volt vele,hogy addigra el fog dőlni, ha szerencséjük van akkor a javukra. Pedig köztudott hogy a vezérek az elején vannak, hogy megadják az egésznek a lendületet....szerintem kicsit tele volt a gatyája, de nem ezen múlt, viszont kiváncsi vagyok más mit gondol erről?
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
mess2009
Director del Fútbol

2012.06.27. 23:28:34

mák...mák...mák!!!!!!!!!!!!!!!!!
szinte sorsszerű!! csak szerencsével juthattak tovább!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.27. 23:28:33

Meleg volt a pite, Ronaldora nem is volt szükség :D
Huh nem volt egyszerű meccs, de a továbbjutás meg van ez a lényeg.

CR utolsó lett volna a portugál rúgók közül.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.06.27. 23:29:33-kor.
Kép
Kép
Kép
Lezárt