Capon írta:Ezt most olvastam NSO-n Albáról.
"Barcelona világhírű akadémiáján tanulta a labdarúgás alapjait. Ám furcsa körülmények és indok miatt kellett távoznia 2005-ben: túl alacsony volt a korához képest, ezért eltanácsolták"
Ezt valahogy elég nehezen tudom elhinni, éppen a Barcánál akadnának fent ilyenen.
Több embernél is problémát jelentett korábban, hogy nem felelt meg a La Masia fizikai követelményeinek. Ilyen volt pl Guardiola, Iniesta, vagy Messi is. Asszem mikor Messi a rekorddöntés előtt állt, akkor voltak nyilatkozatok vele kapcsolatban, és akkor olvastam, hogy először azt nézik hogy a fizikai feltételeknek megfelel-e. De ha nem, akkor sincs veszve semmi, mert ha van olyan képessége, amivel ezt feledteti, akkor maradhat. Mindhárom játékosnál persze első látásra látszott, hogy ollyat tudnak, amivel bőven pótolják a testfelépítésbeli hiányosságaikat. Világklasszis játékos lett mind a háromból. Alba-nál meg gondolom látták hogy alacsony, nem üti meg a magassági szintet amit szeretnének, plusz nem győzte meg az edzőket arról, hogy olyan tehetség, ami miatt érdemes szemet hunyni a kis növése felett. Nem is lett világsztár a gyerekből...