Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.06.30. 14:13:33

K900 írta:http://barcanoticias.blog.hu/2012/06/29 ... rcelonatol
Jó hülyék voltak!!!Most már foghatják is a fejüket,mert jó játékos ez a Balotelli. :) Ezt a tegnap is megmutatta. 8)
Ugyanmár miért voltak hülyék? Balotelli a legeslegutolsó játékos, akit el tudnék/akarnék képzelni Barca mezben... Ne viccelj már. Másrészről ha akkor nem küldik el, akkor elküldik 1 évvel később, ha akkor nem, akkor következő évben. Elég balhés játékos ő, pont ide nem kéne.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.30. 14:05:23

kanty írta:Engem sem annyira nyűgözött le a mostani torna.
Azon gondolkodtam, hogy nem bennem van a "hiba"? Értem ezalatt azt, hogy elmúltam 20, az életembe a sport és a foci követése már nem játszik, annyira fontos szerepet. Persze most is érdekel, ha időm engedi, akkor most is megnézem, de normális, hogy 13-14 évesen jobban lelkesedtem. Akkor szinte faltam a meccseket, most megnézem, a Barcának természetesen szurkolok, de már nem olyan intenzitással, mint 6-7 évvel ezelőtt.

A tornával szerintem különösebb gond nincs. Láttam én ennél rosszabbat is.
Ez a lényeg szerintem és ezt felejtik el sokan. Soha az életbe nem fogtok még egyszer úgy leülni a TV elé meccset nézni mint mondjuk 5-6 évvel ezelőtt. És ehhez képest kéne viszonyítani a meccsek színvonalát is.
Felnőtt emberek ne várják már maguktól, hogy gyermeki izgalommal végigizguljanak egy meccset vagy egy egész tornát.
Aztán szépen eljut oda majdnem mindenki, hogy 95%-ban már csak Barca meccset fog nézni és semmi mást és fogalma sem lesz kik játszanak más csapatokban.
zola8787
Director del Fútbol

2012.06.30. 13:35:46

P.U.Y.O.L. írta:Piqué, Xavi, Iniesta, Casillas, Özil, Sweinsteiger, Gomez, Lahm, Buffon, Pirlo, C. Ronaldo, Gerrard, Terry, Rooney, Seva, Ibra, Van Persie, Robben, Snijder, Ribery, Benzema, stb... Lehetne még folytatni. Nyilván rögtön lehet hasonlítgatni, de arról nem nagyon érdemes megfeledkezni, hogy a most felnövő generáció 10 év múlva ezeket a neveket fogják felhozni ugyan ilyen érvekkel, mint most te.
+ a hiányzók közül: Villa, Puyol, Lampard.

Nem vagyok benne biztos, hogy rosszabb ez a felsorolás, mint a Mikaos általi. Nem is igazán lehet összehasonlítgatni szerintem. Talán annyi különbség van, hogy a taktika sokkal fontosabb már az edzők szerint, azaz inkább ne kapjunk gólt, mint rúgjunk taktika.
Az összes csapat ilyen szellemben játszik SAJNOS. Ez nem a játékosok hibája, ha az edző megköveteli így kell játszani és kész. Régebbi felállásokat nézegettem, felhozom az aranycsapat időszakát, amikor alap volt a 4 csatár, idén meg max 1el játszik a címvédő is.
Valahol láttam 1 olyan oda visszavágót, hogy az a hazai csapat nyert 6-al az első meccsen, a másodikon meg kikapott 8-al, hát idén már a visszavágót felesleges lenne lejátszani.
Ez van, nincs mit tenni, nézni és reménykedni a csatár nélküli spanyolok sikerében :D
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.06.30. 13:23:16

Piqué, Xavi, Iniesta, Casillas, Özil, Sweinsteiger, Gomez, Lahm, Buffon, Pirlo, C. Ronaldo, Gerrard, Terry, Rooney, Seva, Ibra, Van Persie, Robben, Snijder, Ribery, Benzema, stb... Lehetne még folytatni. Nyilván rögtön lehet hasonlítgatni, de arról nem nagyon érdemes megfeledkezni, hogy a most felnövő generáció 10 év múlva ezeket a neveket fogják felhozni ugyan ilyen érvekkel, mint most te.
Mikaos
Director del Fútbol

2012.06.30. 13:09:58

(kénytelen vagyok új hozzászólásba írni)

96-os EB emberei, a teljesség igénye nélkül:
Klinsmann, Zidane, Blanc, Seedorf, Kluivert, Bergkamp, Shearer, Hierro, Gascoigne, Stoichkov, Figo, Seaman, Rui Costa, Deschamps, Maldini, Zola, van Der Sar..................

A jelenlegi EB-ről vajon hány sztárjátékost lehetne összeszedni?
És most nemcsak a befutottakra gondolok, hanem az ígéretes tehetségekre is, a "sztárjelöltekre".
Mikaos
Director del Fútbol

2012.06.30. 12:55:51

Hiányoznak a sztárok a mai labdarúgásból!

Nagyon kevés csapatban van meg az az ember (az EB-n), aki képes varázsolni. Jelenleg Iniesta-n, Pirlo-n/Cassano-n/Balotelli-n, és CR-n kívül nem tudok megnevezni sztárokat (lehet, hogy hirtelen kihagytam 1-2 embert, de nem valószínű).
És ez szomorú!

Egykor az egész olasz válogatottnak sztár hátvédsora volt!!! Tehát még nem is beszélek középpályáról, vagy csatársorról!
De mondhatnám a franciákat is, vagy az angolokat is, és a németekről se feledkezzünk meg.

Nincsenek sztárok. És mi nézők, már megszoktuk ezt az utóbbi 5-10évben, csak most kapunk észbe.
Tocy
Director del Fútbol

2012.06.30. 12:54:22

Én is valahogy úgy vagyok, hogy az egész foci nem érdekel felannyira se, mint régebben, ebből következik, hogy ez EB sem. A csoportmeccseket nem is nagyon néztem, csak ha nem volt jobb dolgom, a kieséses szakaszból egyedül a német-görög maradt ki asszem, meg az olasz-angolt csak két részletben néztem meg. De egyáltalán nem fog, a hangulat hiányzik, hogy igen ez egyenes kiesés, ez az amaz, csak mennek a meccsek, és tök érdektelen. A döntőben sem szurkolok igazán senkinek, a Barca miatt mindig is a spanyoloknak drukkoltam, de az olasz focit meg én személy szerint jobban szeretem.
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.30. 12:48:46

Engem sem annyira nyűgözött le a mostani torna.
Azon gondolkodtam, hogy nem bennem van a "hiba"? Értem ezalatt azt, hogy elmúltam 20, az életembe a sport és a foci követése már nem játszik, annyira fontos szerepet. Persze most is érdekel, ha időm engedi, akkor most is megnézem, de normális, hogy 13-14 évesen jobban lelkesedtem. Akkor szinte faltam a meccseket, most megnézem, a Barcának természetesen szurkolok, de már nem olyan intenzitással, mint 6-7 évvel ezelőtt.

A tornával szerintem különösebb gond nincs. Láttam én ennél rosszabbat is. Az olaszok, németek jó focit játszottak, a spanyolok is szépen játszanak, de el kell ismerni, jóval szürkébbek, mint 4 évvel ezelőtt.
A hangulat talán az, ami nem méltó egy ilyen nívós tornához. Itt jön ki, hogy a két rendező ország, semmilyen téren nem nőtt fel a feladathoz. Nem is igazi futballországok, és gazdaságilag sem elég erősek. Ha az első meglenne, akkor az valamiképp kompenzálná a másodikat. De elég lehangoló és meglepő, hogy egy EB negyeddöntőn sincs telt ház.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Subinho
Director del Fútbol

2012.06.30. 12:47:24

socio66 írta:
Rinku írta:
egyrészt, kérlek ne nevettesd már ki magad a stílusoddal, a hétéves unokatesóm viselkedik így, amikor elveszik a játékát.
másrészt, nem a statisztikai adatokat kell elővenni, mennyi a gólátlag, hány meglepetés volt, ki a fenét érdekel, ettől függetlenül tízből kilenc meccset nem tudtam végigülni, mert untatott amit látok.
mi hiányzik? az impulzus, a varázs, aminek el kellene kapnia egy ilyen tornán, nem tudnék két-három olyan meccset mondani, ami után úgy álltam fel, hogy na, ez igen.
az egyetlen színt az olaszok viszik a nagy szürkeségbe, hittel, lelkesedéssel játszanak végig, és még nézhető is amit csinálnak, szurkolok is nekik a döntőben, mert hiába kedvelem a spanyolokat, iszonyú unalmas amit csinálnak, egyszerűen jó lenne látni, ha valaki föléjük kerekedne.
aztán lehet hogy velem van a baj, és én értékelem alul a színvonalat, de az biztos hogy engem egyre kevésbé érdekel nem csak ez a torna, de az egész foci is, nagyon remélem hogy jövőre vilanova alkot majd valami olyat, amiért megint lelkesedni tudok.
ha ezt lehetne like-olni!!! :D szomorú, de teljesen igaz.....
Dagoth ur
Jugador d'estrella

2012.06.30. 12:47:17

Rinku írta:Melyik ápolt véli, hogy nem izgalmas a torna? Mit akartok még?! Mit vártok még?! Mindig van néhány okos, aki 6 meg 7 gólos meccseket vár folyton... A hollandok pont nélkül estek ki, a 100%-os németek kizúgtak egy gyengébb olasz csapat ellen - láttunk már acélosabb keretet is tőlük -, a tornára nagy reményekkel érkező orosz válogatottat meg kiverte egy hulladék görög csapat, egymás hegyén-hátán voltak/vannak a váratlan fejlemények és a kiszámíthatatlan meccsek... Mit kell még, hogy "jó" legyen az EB? Mi a tököm bojtja? Mit vártok még egy 3 és fél hét alatt lezajló tornától? Mit? Eszem megáll...
Egyet értek.Egy rossz szó nem érheti az idei Eb-t,főleg ilyen hosszú szezon után.
A két elődöntőn kívül az összes meccset láttam és spanyol-francia meg a francia-angolon kívül egyszerűen nem emlékszem olyan rossz meccsre.Még az angol-olasz sem volt rossz annak ellenére hogy gól nem esett.Nem azt mondom hogy hű de nagy meccs volt mind, de simán jók voltak, és átlagban 2,4 gól volt meccsenként, ami szintén elég jó mutató.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dagoth ur 2012.06.30. 12:48:27-kor.
Subinho
Director del Fútbol

2012.06.30. 12:44:46

Rinku írta:Melyik ápolt véli, hogy nem izgalmas a torna? Mit akartok még?! Mit vártok még?! Mindig van néhány okos, aki 6 meg 7 gólos meccseket vár folyton... A hollandok pont nélkül estek ki, a 100%-os németek kizúgtak egy gyengébb olasz csapat ellen - láttunk már acélosabb keretet is tőlük -, a tornára nagy reményekkel érkező orosz válogatottat meg kiverte egy hulladék görög csapat, egymás hegyén-hátán voltak/vannak a váratlan fejlemények és a kiszámíthatatlan meccsek... Mit kell még, hogy "jó" legyen az EB? Mi a tököm bojtja? Mit vártok még egy 3 és fél hét alatt lezajló tornától? Mit? Eszem megáll...
Nos, az egyik ápolt én vagyok! nem 6-7 gólos meccseket várok, nem is azt írtam, de nem is helyzetek nélküli 0-0, 1-0, 1-1, stb... írtam, hogy sok nagy csapat csalódást okoz, mint az angolok, vagy franciák, a hollandok meg nívón aluliak és az olaszok is csak most voltak jók, eddig gyengék voltak. nem tudom milyen meccseket szoktál nézni, de jó ha volt 5-6 jó meccs... a korábbi EB/VB-k sokkal nézhetőbben voltak, több, fordulatos, változatos, hajtósabb meccsel, amire még évek múlva is emlékszünk!!! ezekre nem fogunk... mondj 6-nál több meccset, ami jó volt az EB-n és nem fulladt unalomba!
így hirtelen: spanyol-portugál, a német-görög, német-olasz, olasz-spanyol, spanyol-ír, cseh-portugál... több nem nagyon jut eszembe...
remélem a döntő jó lesz!!!!!
daffy
Madridista

2012.06.30. 12:38:30

socio66 írta:...
apróság ugyan,de nekem hiányzik a betiltott pirotechnika,a füst,a pénztárgépszalagok,a konfettieső..
de legjobban a foci hiányzik persze
socio66

2012.06.30. 12:36:49

[quote="Rinku"][/quote]
egyrészt, kérlek ne nevettesd már ki magad a stílusoddal, a hétéves unokatesóm viselkedik így, amikor elveszik a játékát.
másrészt, nem a statisztikai adatokat kell elővenni, mennyi a gólátlag, hány meglepetés volt, ki a fenét érdekel, ettől függetlenül tízből kilenc meccset nem tudtam végigülni, mert untatott amit látok.
mi hiányzik? az impulzus, a varázs, aminek el kellene kapnia egy ilyen tornán, nem tudnék két-három olyan meccset mondani, ami után úgy álltam fel, hogy na, ez igen.
az egyetlen színt az olaszok viszik a nagy szürkeségbe, hittel, lelkesedéssel játszanak végig, és még nézhető is amit csinálnak, szurkolok is nekik a döntőben, mert hiába kedvelem a spanyolokat, iszonyú unalmas amit csinálnak, egyszerűen jó lenne látni, ha valaki föléjük kerekedne.
aztán lehet hogy velem van a baj, és én értékelem alul a színvonalat, de az biztos hogy engem egyre kevésbé érdekel nem csak ez a torna, de az egész foci is, nagyon remélem hogy jövőre vilanova alkot majd valami olyat, amiért megint lelkesedni tudok.
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.30. 12:33:16

Leomessi14 írta:"It was just a question of me speaking with the travel planner. She said to me, 'Do you want to sit in the fifth zone - in the back of the plane?' and I said 'yes.' Sometimes I sit in the first, the second or the third. I agreed to take the fifth. And then I went to get a Cinnabon and the plane took off without me. It's an injustice," the Ukraine-2012 Information Center quoted Ronaldo as saying.

Portugal manager Paulo Bento realized the mistake only after landing in Lisbon, so Ronaldo had to spend a few more hours in Ukraine.

"Seriously, that Cinnabon was a mistake," the footballer said.

Hatalmas :lol:
A fahéjas csiga eset óta egyszerűen nem birom utálni... :lol: Nem is szeretem, ne értsetek félre, még mindig nagyképűnek tartom, de az ilyen nyilatkozatai után hogy"én vagyok a legjobb" már csak mosolyogni tudok. :D
Az európa bajnokságról annyit, hogy pár meccset kivéve mind nézhető volt, nekem kifejezetten tetszik. :)
Kép
Facsy
Jugador d'estrella

2012.06.30. 12:16:17

K900 írta:http://barcanoticias.blog.hu/2012/06/29 ... rcelonatol
Jó hülyék voltak!!!Most már foghatják is a fejüket,mert jó játékos ez a Balotelli. :) Ezt a tegnap is megmutatta. 8)
jó játékos csak kicsit baj van a fejével,rohadtul nem tartotta volna meg Pep mint ahogy Ibrát se.és meg értem.egy kicsit sem illik bele a csapatba.
Rinku
Director del Fútbol

2012.06.30. 11:37:23

Melyik ápolt véli, hogy nem izgalmas a torna? Mit akartok még?! Mit vártok még?! Mindig van néhány okos, aki 6 meg 7 gólos meccseket vár folyton... A hollandok pont nélkül estek ki, a 100%-os németek kizúgtak egy gyengébb olasz csapat ellen - láttunk már acélosabb keretet is tőlük -, a tornára nagy reményekkel érkező orosz válogatottat meg kiverte egy hulladék görög csapat, egymás hegyén-hátán voltak/vannak a váratlan fejlemények és a kiszámíthatatlan meccsek... Mit kell még, hogy "jó" legyen az EB? Mi a tököm bojtja? Mit vártok még egy 3 és fél hét alatt lezajló tornától? Mit? Eszem megáll...
Football, bloody hell. /SAF/
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.06.30. 11:30:53

Subinho írta:
Lionel85 írta:Sajna én is lemaradtam az Eb-ről. Szívesen néztem volna minden meccset, de sajnos a munka miatt mindig korán kellett kelnem, ezért korán kellett feküdnöm. Pár meccset láttam élőben (az mind 1-1 lett - olasz-spanyol, francia-angol, olasz-horvát), de lényegében a döntőt se fogom látni élőben, csak felvételről. Eddig annyi lejött, hogy jó torna, sok a gól, de a spanyolok pici csalódást okoznak a biztonsági játékukkal. Remélem a döntőt is sikerrel veszik!
Sajna nem... A torna nem jó, nem izgalmas, nincs sok gól és sok csapat nagy csalódást okoz! Az olaszok is csak most voltak jók, eddig gyengék voltak, az angolok, franciák, hollandok meg nívón aluliak... jó ha volt 4-5 (az olasz-némettel 6) jó meccs...
Jól emlékszem, h Platini azt találta ki, h a következő Eb-n 24 csapat legyen!?Valahol, mintha olvastam volna róla egy hosszabb cikket.

De ha ez bejön, a mellett, h 2%-kal nőne az esélyünk, h kikerüljünk, gondoljatok bele akkor milyen unalmas semmit mondó meccsek lesznek.Mondjuk egy Belgium-Fehérorosz rangadóra gondolom vagy 8e ember kíváncsi lenne....
Kép
Leomessi14
Entrenador del Barça

2012.06.30. 11:15:39

"It was just a question of me speaking with the travel planner. She said to me, 'Do you want to sit in the fifth zone - in the back of the plane?' and I said 'yes.' Sometimes I sit in the first, the second or the third. I agreed to take the fifth. And then I went to get a Cinnabon and the plane took off without me. It's an injustice," the Ukraine-2012 Information Center quoted Ronaldo as saying.

Portugal manager Paulo Bento realized the mistake only after landing in Lisbon, so Ronaldo had to spend a few more hours in Ukraine.

"Seriously, that Cinnabon was a mistake," the footballer said.

Hatalmas :lol:
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.06.30. 10:34:51

Sanama írta:Silva helyett Pedro és meg van oldva. Silva mostmár tényleg nagyon sokat tököl helyzetekben, Pedro meg eddig pozitiv meglepetés az eb-n.
Ini-Torres-Pedro triót előre.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy VdB azért nem játszatja TOrrest, mert azért ő is látta, hogy mennyire gólképtelen csórikám.
Aztán jött, az olasz meccs, ahol még Buffon is könnyedén szerelte, és még ki is cselezte. Ez azért jelzi, hogy nincs minden rendben vele. És ráadásul ettől méginkább elvesztette az önbizalmát.
Jó, íreknek vágott kettőt, de hát azok az írek voltak.
Az olaszoknak kellett volna kettőt vágni, és szerintem akkor tuti kezdő lenne.

CR7-ről meg annyit:
Simán kinézem belőle ezt a nagyképűséget is, tapasztalhattuk már tőle meccsről meccsre a bajnokságban.
És mi ez a géprőllemaradása?
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Subinho
Director del Fútbol

2012.06.30. 09:07:06

Lionel85 írta:Sajna én is lemaradtam az Eb-ről. Szívesen néztem volna minden meccset, de sajnos a munka miatt mindig korán kellett kelnem, ezért korán kellett feküdnöm. Pár meccset láttam élőben (az mind 1-1 lett - olasz-spanyol, francia-angol, olasz-horvát), de lényegében a döntőt se fogom látni élőben, csak felvételről. Eddig annyi lejött, hogy jó torna, sok a gól, de a spanyolok pici csalódást okoznak a biztonsági játékukkal. Remélem a döntőt is sikerrel veszik!
Sajna nem... A torna nem jó, nem izgalmas, nincs sok gól és sok csapat nagy csalódást okoz! Az olaszok is csak most voltak jók, eddig gyengék voltak, az angolok, franciák, hollandok meg nívón aluliak... jó ha volt 4-5 (az olasz-némettel 6) jó meccs...
messideco
Presidente del Barça

2012.06.30. 07:33:25

Én szándékosan maradtam le sok meccsről. Az elején nagy elánnal kezdtem nézni, de a hollandok kiesése után lankadt a figyelmem. A meccsek kb. 30 százalékát néztem, de a 90 percet két-három meccsnél ültem végig...
Kép
"And my heart will leave you never."
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.06.30. 02:25:28

S.Agüero írta:Ti az EB-ről maradtatok le?
Ronaldo a repülőről. :lol:
Elment fahéjas csigát venni, és még meg is feküdte a gyomrát.

Egyem meg, komolyan aranyos. :lol:
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
barcami
Jugador del Barça

2012.06.29. 23:15:52

Ez a Nani nyilatkozat kissé támasztja alulról, amit megérzésként írtam a meccs után tegnap ide.

Érdemes néha az arcokat, reakciókat figyelni sok mindent elárulnak.
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.29. 23:06:02

Ez érdekes, egyes lapok azt irják, hogy Ronaldo zsömlét ment venni, emiatt késte le, másik sportlap pedig a fánkot emlegeti... :)
Sőt, olyat is találtam, ahol azt irják, hogy Ronaldo lekéste a repülőt, és ezért kénytelen volt egyedül hazautazni. Majd lejjebb lapoztam, és azt irja, ez mind hülyeség, a csapattal együtt utazott. :lol: :lol:
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.29. 22:47:14

S.Agüero írta:Ti az EB-ről maradtatok le?
Ronaldo a repülőről. :lol:
Azt hittem arra a karikatúrára gondolsz amikor még az üres stadionban áll várja hogy elvégezze a büntetőt közben a háttérben száll fel a portugál gép.
De nem :) most olvastam a cikket... vele mindig történik valami, de ezért szeresssük.
Lezárt