Javi Martínezről nem az újságok írnak 40 milliót, annyi a szerződésében foglalt kivásárlási ára, a Bilbao meg nem akarja eladni, szóval ha kell, így lehet "megkerülni" a klubot.LG írta:Sztem várjunk még azzal, amíg bizonyít egy komolyabb csapatban is. A spanyol ligában az utóbbi években volt jó pár túlértékelt védő, akik mikor oda kerültek egy nagy csapatba, kiderült, h mégsem olyan jók. Elég ha visszagondolunk Caceresre, Garayra, Albiolra. Javi Martinezt is egyenlőre nagyon túlértékeltnek nézem, főleg, mikor 40 milliós árról írnak az újságok. Eleve a Bilbao játékosai közül sztem sokan túl van értékelve. Mintha vmi hatalmas szezont produkáltak volna. De én nem vagyok elájulva az EL és a Spanyol kupa döntőbe jutásuktól, főleg, h mind2ben nagyon sima vereséget szenvedtek. A bajnokságban meg sima középcsapat szintjét hozták. Sztem ennyi is a Bilbao, egy sima középcsapat, semmi több, tavaly egy kicsit jobban kijött a lépés nekik, de aztán láttuk, h igazán erős csapat ellen mire mennek(most nem kell jönni a MU-val, akik nem vették az EL-t komolyan). És sztem Llorente v. Javi Martinez is csak túlértékelt, jó közepes játékosok. Addig nem is változik a véleményem róluk, amíg nem tesznek le vmit az asztalra egy top csapatban. De valószínűbbnek tartom, h mind2 marad a Bilbaoban, akik edzőjük távozása után nem tudják majd megismételni az idei eredményeiket, és a jövő nyáron már korántsem lesznek ennyire felkapottak.
Persze minden igazolásban van kockázat, de azért nem túl életszerű, hogy mi csak a Bayern, MU, Juve (...) kezdőjéből igazoljunk, mert ott bizonyítottak.
A Bilbaot meg szerintem rajtad kívül mindenki elismeri, őszinte, támadófocival jutottak be két kupadöntőbe, sokáig a BL-helyekért is harcban voltak. Aztán kijött, hogy nem minőségi a keretük (vagyis a padról nem tudnak beállni igazán jó játékosok), teljesen elkészültek a szezon végére, és ez lett az eredménye. Bielsa pedig marad.