2012.07.16. 22:30:14
ha megnézzük, hogy a légiósaink mit tettek le az asztalra külföldön, hol tudtak sikereket elérni, és honnan kullogtak haza, akkor egyértelműen látszik a tendencia;
a játékosabb, kevésbé fizikális, brusztolós ligákban állják meg a helyüket, mint hollandia például, aztán a következő lépcsőfok lehet a bundesliga, vagy a primera division esetleg.
azok közül akik ezekbe a ligákba igazoltak, szinte senki nem égett meg, mindenki megállta a helyét, sőt ki tudott emelkedni, ez lehetne a példa.
nyilvánvaló, hogy mondjuk az angol, vagy az orosz liga nagyban különbözik, másabb kvalitások kellenek az érvényesüléshez, amik speciel egyik odaszerződő magyarnak sincsenek meg.
mert szép hogy koman lenyilatkozza, hogy ő bizony nem fél a kihívástól, és miért ne lehetne ő az első pozitív példa, de szerintem egyértelmű, hogy az ő stílusa éppúgy nem passzol oda, mint husztié, vagy dzsudzsáké.
de ugyanez van az angliai légiósokkal is.
aztán lehet hogy én vagyok a naiv, és nem erről van szó, hanem egyszerűen nem elég jók a játékosaink, de látva a hannover-es husztit, vagy a psv-s dzsudzsákot, én elhittem hogy belőlük akár komoly focista is lehet.
szerintem ha jó helyre igazolnak, tudtak volna még egy-két szintet lépni, de ehelyett elmentek egy számukra teljesen kedvezőtlen stílusba, és ilyenkor az ember persze hogy csalódott, és a pénzorientáltságot látja.
nem arról van itt szó, hogy milyen erős az orosz bajnokság, mindenki látja hogy van pénz, és egyre több a klasszis, de hogy a stílusából adódóan a magyar légiósaink számára egy irracionális és pénzorientált döntés, az az eddigi példák alapján egyértelmű.
de nem is baj ez, csak ahogy bognár gyuri is mondta a szombati nemzeti sportban-ahol egyébként elég keményen lehúzták komant ezért a lépésért-, akkor be kell vállalni, és nem mellémagyarázni.
mert imádom mikor dzsudzsák is ecseteli, hogy márpedig neki mennyire jó hogy itt védekezni is megtanítják, mert így komplettebb játékos lesz..
nagy fenéket, olyan helyre kellett volna menni, ahol az erősségeit tudta volna kamatoztatni, és már sokkal előrébb lenne.