Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.26. 06:47:06

Csak annyit írjatok, akár p.ü-ben, akár sárgában, h
Batman meghal? :O
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.26. 05:35:45

Faust írta: Visszatérve, még az zavart, hogy kb 3 trailert láttam összvissz, de kb. a film háromnegyedét belepakolták. :D
Öreg hiba trailert nézni manapság, én most már beálltam arra, hogy az elsőt nézem meg, hogy megjöjjön a kedv, a többi már csak spoiler. Prometheusnál is így menekültem meg, hogy lelőjék a végét.
Asszem megyek aludni:
Kép
Faust
Madridista

2012.07.26. 05:26:09

Viszont azért a világ egyik legjobb nyitójelenetét említsük már meg, 5 perc után már teljesen le voltam varázsolva.
Cimborám valamelyik Bond filmet említette, mint "eredeti", erről valaki beszámolhatna nekem részletesebben. :lol:

Visszatérve, még az zavart, hogy kb 3 trailert láttam összvissz, de kb. a film háromnegyedét belepakolták. :D

Szerk: a Licence to Kill (A magányos Ügynök) az említett Bond film, biztos van benne valami, én kb. hármat ha láttam, azok is az újabbak közül voltak.

http://www.youtube.com/watch?v=cyVCHm4Uexw

Monnyuk azé' van különbség. :mrgreen: Inceptionben is van Bondkoppintás, biztos nagy fan lehet az öreg Chris. :mrgreen:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.26. 05:22:57

Közben én is alkottam róla

Viszont reagálok a többiekre:
REMY, veled csak egyetérteni tudok. Viszont azért a világ egyik legjobb nyitójelenetét említsük már meg, 5 perc után már teljesen le voltam varázsolva.
Faust, Bane-nel kapcsolatban nagyon egyetértek.
Faust írta:Hardynak csak a szemét látjuk, de a székbe szegez, ha csak megjelenik a vásznon, a maga rohadt cool kinézetével, és a hátborzongató hangjával. Amikor nem volt épp a vásznon, csak arra vártam, hogy megjelenjen végre.
Utolsó jelenetében az a tekintet :shock: :shock: :shock:
Hangja is elképesztően jó volt, nem volt érthetetlen sem, áldom az eszemet, hogy nem szinkronosan néztem.
Faust írta: Épp ezért rendkívül méltatlannak találom, ahogy secperc alatt elintézik a végén.
Na ezt én is, ezt említettem az írásomban hiányosságként.
Faust írta: Az Inceptiont nem egyszer, nem kétszer láttam, és abban a filmben benne van Nolan sava-borsa, és látszik, hogy - bár rendkívül ügyesen építkezik az awesome mozi feelingre - párszor elárulja magát. Gondolok itt a csomó gyors, flashbackszerű bevágásokra a film közben, amik önmagukban hirtelen nem mondanak semmit, de a filmjei végére MINDIG értelmet nyernek, MINDIG ezekben rejlik a csattanó.
Ez abszolút így van, éppen azon gondolkodom, hogy Bobnak biztosan tetszene, mert itt is minden apró részletre oda kell figyelni. :D
Ugyanakkor nekem annyira nem volt kiszámítható a vége, mert elég jól erőltették ezt a "Bruce meg akar halni" dolgot, de persze ahogy megláttam Michael Caine-t a firenzei háttér előtt, leesett a tantusz.
Ugyanakkor viszont még mindig tartom, hogy ezek közül egyik sem számít. Ezt a filmet nem a csavarok, karakterek teszik tökéletessé, egyszerűen filmélményként mestermű.
Faust
Madridista

2012.07.26. 05:02:15

Akkor én is. :smile:

The Dark Knight Rises

Egyáltalán nem csalódtam, azt kaptam, amit vártam. :smile:

Jó film, de nálam mind a Begins, mind a TDK előrébb van a sorban. Anno az Inceptionre írtam, hogy SZERINTEM Nolan soha nem fog annál jobb filmet készíteni, és ezt most is tartom. A Rises egy profin kivitelezett, ügyesen vezetett akciófilm, de nálam pár helyen nagyon sántít.

Mielőtt mindenki nekem jön: nem, nem úgy ültem be a moziba, hogy fúdeszarleszmertnolanfilméscsakazértisarosszatlátommegbenne. Abszolút pozitív felfogásban tekintettem meg a filmet. Hatan mentünk, és többen csalódottak voltak a stáblista alatt, többek között mert széthájpolták az agyukat az elmúlt hetekben. Shit happens.

Próbálom úgy megfogalmazni a dolgokat, hogy ne legyen csapongó a gondolatmenet. A TDK, bár nem a kedvenc filmem, azt elismerem, hogy valami hihetetlen, átütő erő munkálkodik benne, javarészt nyilván, amikor Joker szerepel, de az egész film egy hatalmas, ketyegő bomba.

A Rises nem ilyen. A sztori szépen hullámzik, hol andalít, hol felpörget, hol inkább gondolkodásra/figyelésre sarkall, de a 160 perces (amúgy gyorsan eltelő) játékidő alatt számomra csak pár helyen volt meg ez az erő, ami a TDK-t, a Beginst, és amúgy az Inceptiont jellemzi. Ezek a jelenetek a film főszereplőjéhez, és szerény véleményem szerint a trilógia abszolút legütősebb karakteréhez köthetőek.

Nem Batmanhez.

Bane valami elképesztően irgalmatlanul istentelenül jó karakter. Amikor felröppentek a hivatalos hírek, csodálkozva néztem magam elé, hogy vajon Nolan a realizmushoz ragaszkodóan mit fog kihozni ebből az ellenfélből - hát a lehető legtöbbet, azt kell hogy mondjam. Hardynak csak a szemét látjuk, de a székbe szegez, ha csak megjelenik a vásznon, a maga rohadt cool kinézetével, és a hátborzongató hangjával. Amikor nem volt épp a vásznon, csak arra vártam, hogy megjelenjen végre.

A film abszolút csúcspontja, amikor Bane kinyírja Daggettet - az a szöveg, az a beállítás annyira pávörful, hogy borsódzott tőle a hátam.

Furcsamód épp ez a film legnagyobb baja is egyben. Már a TDK-t is javarészt Joker vitte a hátán, viszont Batmannek sokkal nagyobb szerepe volt, és Kétarc bevonása nagyot lendített a sztori élvezhetőségén, sokszínűségén. A Risingot abszolút Bane viszi a hátán, dögöljek meg, mindenki más mellékszereplő (ahogy az Inceptionben is Cobbon kívül szinte mindenki töltelék).

Épp ezért rendkívül méltatlannak találom, ahogy secperc alatt elintézik a végén.

Hathaway mint Macskanő - működik. Jó a s*gge, jól áll a bőrruci, és nem mellesleg ügyesen is játszik. Egy újabb Macskanő filmet vele még meg is néznék, illik hozzá a karakter - habár a viszonylag sok játékidő alatt nem sokat tudhattunk meg róla sem.

Bale még mindig nagyon jó Batman, de itt háttérbe van szorulva, én így látom, nyilván az utolsó 20 percet leszámítva. Erről nemsokára.

A TDK-ra nagyon jellemző volt a sok csavar, azt hittem, a Rising még inkább meg lesz ezekkel spékelve. Nem lett, vagy csak én bambultam nagyon, de egyetlen egyszer lepődtem meg, bár akkor eléggé:
amikor Miranda hátbadöfte Bruce-t. Amúgy semmi. Csordogál a sztori, dübörög Hanszimmer Batman és Inception mixe, becsúszik pár minden filmre jellemző baki (nem, ez nem számít bele az értékelésbe), de semmi váratlan. A végén sem. Bővebben:

Sokáig azon a véleményen voltam (a képregényt ismerve), hogy Bane vagy megnyomorítja, vagy kinyírja Bruce-t, és Blake lesz az új Batman. utóbbi telitalálat (bár a Robinos poénnál én felnyögtem fájdalmamban), a film legvégén egyáltalán nem lepett meg, hogy Bruce mégsem halt meg az amúgy rendkívül banális robbanásban. Hogy miért? Az Inceptiont nem egyszer, nem kétszer láttam, és abban a filmben benne van Nolan sava-borsa, és látszik, hogy - bár rendkívül ügyesen építkezik az awesome mozi feelingre - párszor elárulja magát. Gondolok itt a csomó gyors, flashbackszerű bevágásokra a film közben, amik önmagukban hirtelen nem mondanak semmit, de a filmjei végére MINDIG értelmet nyernek, MINDIG ezekben rejlik a csattanó. És amikor Alfred meséli Bruce-nak, hogy anno az ifjú Wayne távollétében sorozatosan látogatta azt a firenzei kávézót(?), hogy hátha ott látja Brucet a feleségével - a sírköves jelenetnél ugrott be, és mondtam magamban, hogy tuti nem halt meg, és ott lesz Selinával - Akivel amúgy a képregény szerint sosem fognak összejönni normálisan, épp ez az apropója a kapcsolatuknak, de ezt szerintem külön kell kezelni a képregénytől.

Nyilván úgy lett befejezve, hogy legyen folytatásra lehetőség, Nolan nem merte meghúzni. Pedig bevallom, nagyon bíztam benne, hogy ezzel akar durrantani.

Szóval a csavarokat, izgalmat nagyon hiányoltam.

Ha a TDK-ra azt mondják sokan - szerintem jogosan - hogy Joker karaktere nélkül az élvezhetőségi faktor nagyon leromlana, akkor ez a Rising és Bane viszonylatában hatványozottan igaz. De nyilván ezért szerepelnek a filmben. :smile: Biztos sokan másképp látják, biztosan vannak dolgok, amiket én látok rosszul, de ugyebár egy filmben mindenkit más fog meg, más tartja a moziszékben. Egy nagyon pöpec filmről van szó, melynek nem tagadom, a hájptengerétől már hetek óta hányingert kapok. Szórakoztatott, élveztem, de nem fogtam tőle padlót, nem fogom életem egyik legnagyobb élményeként felfogni. Lehet nekem jönni, sznobozni, de ahogy az elején írtam, azt kaptam, amit vártam: ez is csak egy film, se több, se kevesebb. :smile:

Kíváncsi vagyok, Nolan a trilógia befejeztével mihez fog nyúlni pár év múlva.

7,5/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.26. 04:09:18

The Dark Knight Rises
10/10. Nincs mit mondanom.
REMY
Madridista

2012.07.26. 03:54:43

A sötét lovag - Felemelkedés

És igen, Nolan megcsinálta
Ismét egy olyan trilógiát kaptunk amely bekerül a filmtörténelembe.

Végig érződött a filmben az eltelt 8 év. Christian Bale megint durván nézett ki a filmvásznon.
Nagyon jól meg lett oldva a FELEMELKEDÉS. A hazugság által rossznak titulált Batman felemelkedett a mélyből és megmentette Gotham City lakosait.
Batman már nem az volt aki az első 2 részben. Az elmúlás a kiöregedés látszott rajta. Ezt a film vége is bizonyítja. --> Robin !? és a visszavonulás (de meddig?!)

A film hangulatán nem tudok túllépni. Voltak benne olyan EPIC jelenetek amiknél kirázott a hideg.
- Stadionos jelenet -> kis gyerek éneklése, majd Bane séta a kijáróba.
- Bane beszéde az utcán (rabok kiengedése előtt)
- Bruce kijutása a börtönből.
- És a bomba felrobbanása előtti pillanatok.

Bane kegyetlen jó ellenfél volt. A harag, a düh, a kegyetlenség megtestesítője. Nem érzelgősködött, nem gondolkodott. Tom Hardy nagyot alakított (arc nélkül is)

Tetszett, hogy a Madárijesztőt visszahozták pár perc erejéig.
Kellemes meglepetés volt Anne Hathaway, azaz a Macskanő. Tőle féltem a legjobban a film előtt. Nem állítottam fel semmilyen mércét, mert nagyon bukónak éreztem a karaktert. Ennek ellenére szerintem egész jól beleszőtték a filmbe.
Freeman, Caine, Oldman is hozták amit tudnak.
És a legnagyobb meglepetés számomra Joseph Gordon-Levitt. Öröm volt nézni a játékát. Nagy jövő állhat előtte.

Tehát egy nagyon jól felépített, egy trilógiát lezáró részt kaptunk. Persze voltak olyan jelenetek amiken húztam a számat...

- A motor kerekei... wtf volt....
- A film vége. Bruce és Selina "kávézása". Túl egyértelmű volt.

De ha az egász filmet nézem akkor egyszerűen nem tudom egy ilyen miatt leszólni. Ahhoz túl jó volt.

Hans Zimmert is meg kell említenem, mert a zenéi fenomenálisak voltak. Nagyon sokszor kirázott tőlük a hideg.

Egyszerűen fantasztikus film volt akárki akármit mond (számomra)

Miután vége lett a filmnek, feltettem egy kérdést. Mi volt az a Bosszúállók? Ott veri azt a filmet ez ahol csak akarja.
DC a legjobb!
Magasan az év filmje nálam. Nolan féle Batman meg a valaha készült legjobb képregény adoptáció. (eddig)

És akkor a film ..
végével kapcsolatban a nagy kérdés. Darren Aronofsky lesz az aki tovább viszi ezt a történetet? Létrejön az új Batman és Robin? Visszatér-e Batman? Vagy ez a story marad így és egy teljesen új Batmant kapunk majd évek múlva?
Esetleg Nolan mégis csak ráveszi magát, hogy a trilógiából kvadrológia legyen?

10/10
Ja! Méghogy nem folytatásos a story?! pfff

egyenlőre ennyi. Várom a többiek értékeléseit.

szerk: Melyik a legjobb rész a 3 közül? Na erre még nem tudom a választ. Majd az idő megszépíti a dolgokat és akkor kiderül.
Alexis Sanchez7
Barça B

2012.07.25. 23:48:01

valaki tudna mondani a project x-hez hasonló filmet?
előre is köszönöm.:)
kurdt
Megmentő :)

2012.07.25. 23:32:55

sjd írta: Most egyébként éppen a 7.7-7.8-7.9 szürke zónát próbálom rajta felderíteni, ugye ezek azok a filmek, amelyek nincsenek top250-ben, de még mindig nagyon jók.
Ez a tendencia nekem is feltűnt. Konkrétan a legjobb filmek 7 és 8 közt vannak. :lol:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.25. 23:32:51

soadroli írta:http://www.youtube.com/watch?v=Z_fRjdgZ ... re=related
Hát ez kész :lol: Hogy lehetnek ilyen szerencsétlenek?
Te mér' nézel ilyeneket? :D krisztánbél meg mivan a dzsudzsival....
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.25. 22:49:14

http://www.youtube.com/watch?v=Z_fRjdgZ ... re=related
Hát ez kész :lol: Hogy lehetnek ilyen szerencsétlenek?
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.25. 22:25:02

Úgy néz ki pénteken mi is megyünk TDKR-ra.
Előtte mindenképp újra szeretném nézni az első kettőt.

Egyedül a hossza aggaszt, mert azért két és fél órát nem igen szoktam egy film alatt se végig ülni.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Deus
Boixos Nois

2012.07.25. 21:49:34

soadroli írta:Na megvan a jegyem a Batmanre, holnap 14:30, utolsó sor közepe 8)
Irigylem azokat, akik az éjfélire mennek.

Ehhez mit szóltok?
Nem tudom hova rakni, de szerintem Oscar-gyanús lesz :D
Nekem valahogy nincs batman lázam, marad a jó öreg kalózöböl.
KépKép
Dagoth ur
Jugador d'estrella

2012.07.25. 21:25:29

soadroli írta: Irigylem azokat, akik az éjfélire mennek.
Én is basszus,nagyon.Biztos nagy élmény lesz, még sosem voltam ilyenen sajnos.

amúgy itt egy egész jó magyar kritika, az elején barcás hasonlattal :)

http://port.hu/article/29912
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.25. 21:14:09

Na megvan a jegyem a Batmanre, holnap 14:30, utolsó sor közepe 8)
Irigylem azokat, akik az éjfélire mennek.

Ehhez mit szóltok?
Nem tudom hova rakni, de szerintem Oscar-gyanús lesz :D
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.25. 18:16:12

Imdb-vel nekem sincs különösebb gondom. Persze van egy-két olyan film aminek az pontszámán csak nézek, de ez a ritkább esett.

Batman szerintem úgy 8.8 és 9 között fog megállani és top 10-be benne lesz. Bár nekem nem számít, hogy top 10, top 200 vagy 7 pont feletti. Általában nem befolyásol a pontszám a filmnézésbe/filmválasztásba.

Kritikus tömeg az számomra túl kritikus, ott szinte csak olyan film kap magas pontszámot, ami legalább 50 éves és egy normál filmnéző számára szinte ismeretlen.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.25. 18:01:59

kurdt írta:
A Dark Knight 9.3-on kezdett, és ma, tehát négy évvel később is 8.9-en áll, az azért nem rossz, szépen tartotta magát. Simán el tudom képzelni, hogy az új rész (bár még nem láttam) sem megy mondjuk 8.5 alá...

Bár igazából én nem szeretem az IMDb-s értékeléseket, arra jó, hogy elveszi a kedved egy filmtől az alacson pontszám, vagy hatalmasat csalódsz a magas pontszám miatti magas elvárások miatt...
:?
Nem törvényszerű, hogy az idővel folyamatosan romlania kell, én most konkrétan arra a kb. augusztus végi időszakra gondoltam, amikor a fanok már mind megnézték, és a hype hatására elmegy a sok fikázó is a moziba. Ilyenkor esik látványosan a pontszám, utána már elég stablian tartja magát. Illetve gondolom a maradék 3-400 ezer értékelő akkor jelenik majd meg, amikor kijön a dvd(rip), onnantól kezdve lehet relevánsnak nevezni.
Imdb-ről meg továbbra is az a véleményem, hogy egy 5-10%os hibatartományt leszámítva számomra messze legkorrektebb értékelések vannak rajta. Kevés olyan film volt, amit felértékeltek és csalódtam benne (Conversation, Blow-up) és ugyanígy fordítva. Most egyébként éppen a 7.7-7.8-7.9 szürke zónát próbálom rajta felderíteni, ugye ezek azok a filmek, amelyek nincsenek top250-ben, de még mindig nagyon jók.
kurdt
Megmentő :)

2012.07.25. 17:54:28

sjd írta: A 9.2-t (most már 9.1) meg az fikázza, aki szerint igazságos a Remény rabjai első helyezése :P De egyébként tényleg minden film ilyen magasan kezdett, Avengers 9.0-val, aztán az is lejjebb ment 0.4-0.5öt.
A Dark Knight 9.3-on kezdett, és ma, tehát négy évvel később is 8.9-en áll, az azért nem rossz, szépen tartotta magát. Simán el tudom képzelni, hogy az új rész (bár még nem láttam) sem megy mondjuk 8.5 alá...

Bár igazából én nem szeretem az IMDb-s értékeléseket, arra jó, hogy elveszi a kedved egy filmtől az alacson pontszám, vagy hatalmasat csalódsz a magas pontszám miatti magas elvárások miatt...
:?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.25. 17:35:21

miihii írta: Azt írtad,h tökéletesen értetted az Eredetet,tehát semmi extra,viszont a Batman alatt meg zakatolt az agyad meg vissza kellett pörgetned,nehogy lemaradj. Ezek nem voltak meg az Eredet nézése közben? Mert azt azért nem akarom elhinni,h a Batman ennyivel agyalósabb,meg szövevényes szövegezésű,h ennyire többet kellett koncentrálni rá,mint az Eredetre.
De ha azt mondod,h igen,akkor elhiszem (bár csodálkozom :) ),de hát ugye emberek vagyunk,különbözünk ;) (Vmint sztem kevesebben vannak így vele,h a TDK elgondolkodtatóbb,mint az Eredet.)
Nem emlékszem már különösebben, mivel az Eredetet már két éve láttam, de én úgy voltam vele, hogy nem kellett hozzá külön infografika meg ilyenek. Nyilván járt az agyam alatta rendesen, de nem azért, hogy felfogjam, miről beszélnek, hanem hogy összerakjam az eseményeket. Batmannél inkább előbbin volt a hangsúly (persze lehet h csak már kómás voltam, azért aludtam bele a szövegbe).
De alapvetően sztem még így is a legkisebb művészi igénnyel megalkotott filmje Nolannek, az már csak az ő dicsérete, hogy még így is zseniális.

A 9.2-t (most már 9.1) meg az fikázza, aki szerint igazságos a Remény rabjai első helyezése :P De egyébként tényleg minden film ilyen magasan kezdett, Avengers 9.0-val, aztán az is lejjebb ment 0.4-0.5öt.
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.24. 22:15:14

messideco írta:Valaki tud ajánlani olyan sci-fiket, mint pl. a Gattaca? Amelyekben nem a látvány vagy az űr a lényeg :)
Nem emlékszem, h láttad-e: In Time
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.24. 22:09:07

messideco írta:Valaki tud ajánlani olyan sci-fiket, mint pl. a Gattaca? Amelyekben nem a látvány vagy az űr a lényeg :)
Daybreakers 8)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.24. 22:02:39

batman! :lol:

amugy meg ez jut most eszembe, ami hasonlo

http://www.imdb.com/title/tt0399201/
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.24. 21:47:05

Valaki tud ajánlani olyan sci-fiket, mint pl. a Gattaca? Amelyekben nem a látvány vagy az űr a lényeg :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Dagoth ur
Jugador d'estrella

2012.07.24. 20:09:10

Sejtettem,hogy a rajongók majd az egekbe emelik, így volt ez a Tdk-val is.Az mondjuk meg is érdemelte.Először kicsit azért tartottam attól, hogy a nagy hype után majd nem lesz olyan jó a Felemelkedés, de úgy látszik, hogy a félelmem alaptalannak bizonyult.Mondjuk még nem láttam, de ha több mint 100 ezer szavazat után 9.2-n áll az eléggé megnyugtató :)
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.24. 20:08:30

Amúgy tök mindegy, hogy első helyre kerül vagy sem. Hatalmas elvárások voltak és nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz pofára esés a vége.

Én leghamarabb max. szeptemberben tudom megnézi, de nagyon kíváncsi vagyok. Nem vagyok egy Batman fan, a Sötét lovag jó volt, de azért el nem cseppentem tőle, a Kezdődik viszont nekem nem annyira jött be.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése