Kultúra

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Ha olvasok akkor,

Csak nyomtatott könyvet
7
39%
E-book olvasón
0
0 szavazat
Számítógépen
3
17%
Vegyesen.
8
44%

Szavazatok száma: 18
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.02. 19:22:38

1. kanty: siker, kudarc
2. Tocy Nők, Barcelona
3. Forcabarca8
4. lui: Utazás, Alkohol
5; soadroli
6; Bob_Marley
7. FTCSikiHun : Olimpia, Budapest
8. miihii
9. GémKilencven
10. VV19
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.02. 19:13:33

FtcSikiHun írta:1. kanty
2. Tocy Nők, Barcelona
3. Forcabarca8
5; soadroli
6; Bob_Marley
8. miihii
9. GémKilencven
10. VV19
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.08.02. 19:07:39

1. kanty
2. Tocy
3. Forcabarca8
5; soadroli
6; Bob_Marley
8. miihii
9. GémKilencven
10. VV19
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.02. 19:05:37

Igen, ez lesz a topic.

Tehát kérnék mindenkitől 2 db témát:

1. kanty
2. Tocy
3. Forcabarca8
5; soadroli
6; Bob_Marley
7. FTCSikiHun : Olimpia,
8. miihii
9. GémKilencven
10. VV19

Értelemszerűen a továbbiakban mindenki a neve mellé írja be pls a témákat, szerintem így egyben lesz és nem kell egyenként összeszedni.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.08.02. 19:02:06

nem tudom, hogy a verseny alatt erre a topicra gondoltatok-e, de ha igen, itt az első témaajánlásom:

Olimpia.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
messideco
Presidente del Barça

2012.07.27. 20:11:32

http://player.hu/kult-szorakozas/matol- ... tes-indul/

Ha már él a topic :) Minden héten új sorozat a Playeren :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.27. 16:31:15

Titkon azt várom,hogy a 7. könyv végén feltűnik egy férfi a jövőből, aki kivételes IQ-val rendelkezik, és elfoglalja a Vastrónt... Igen, ez lesz Sheldon Cooper :twisted: :twisted:
Rinku
Director del Fútbol

2012.07.27. 11:24:25

Igen Sanama, Joffrey valóban fattyú király, de ezen a királyhoz címzett "aljas és hazug" vádak felségárulások és halálbüntetéssel járnak. :) Ha valaki tudja is az igazat, a fentebb említett szankció miatt nem meri szétkürtölni, vagy inkább nem mer beszélni valakivel erről, hiszen már napvilágot láttak ezen pletykák. Ned Stark kiderítette, ez igaz, de felségárulás vádjával ki is lett végezve, hiszen megtagadta a királyi hatalmat és szembeszegült vele. Szóval igen, valóban fattyú, de merje már valaki kétségbe vonni a király legitimitását ilyen mértékű hatalom mellett... :)

off: az avatar képeden sííírok! :lol:
Football, bloody hell. /SAF/
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.27. 11:10:17

tudom,hogy régen nem lehetett, de ez Westeros :P Simán kinézem, hogy a végén valami fattyú lesz a király
Végül is most is 1 fattyú a király Joffrey személyében.Vagy talán ez még rosszabb :D
Rinku
Director del Fútbol

2012.07.27. 00:18:24

Fattyú nem lehet király, csakis törvényes frigyből származó fiúörökös. Lásd Corvin János, Hunyadi Mátyás fia.

Amúgy el kellene kezdeni olvasni a Trónok Harcát is, de van egy hozzám közelebb álló, kedvesebb fantasy világ és inkább abban bolyongok, mert sok bepótolni valóm valóm van könyvek terén, de egyszer valamikor a TH-hoz is csak eljutok. :)

Ja és amúgy jobban szeretek papírról könyvet olvasni, mint telefonról. :) A papírnak az érzése az ujjak között, hogy megfoghatod, van matériája és illata, ezt szeretem benne. :)
Football, bloody hell. /SAF/
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.27. 00:08:44

amúgy ezen most gondolkoztam el, fattyu lehetne király?
az a sorozatban is kiderül hogy ugye Arryn keresi Robert fattyait,meg aztán Ned is.
Tim
Mezei fórumozó

2012.07.26. 23:33:11

Sanama írta:Valahol olvastam, hogy ez az egyik oka annak, hogy a következő könyveket 2évadban fogják feldolgozni, ezzel is időt nyerve, illetve, hogy a 3.könyvben már annyi minden történik, hogy azt nem lehet 10órába sűríteni.
Meg azt is elmondta,hogy ő sajnos vagy nem, de lassú író, nagyon sok idő kell neki az egészhez, bár asszem a 3után a 4re azért kellett 5évet várni, mert a felénél dobta a kukába és nekiállt előről
Azért kezdte előröl mert a 4.-5. rész egyetlen könyv lett volna,csak menet közben rájött hogy irgalmatlan hosszú lenne,és inkább szétválasztotta.
Majd ha odaérsz meglátod milyen furcsa hogy a két történet azonos idősíkon mozog csak a világ két felén. Azt hiszem annyit elárulhatok kedvcsinálónak
hogy az utolsó két részben őrületes versenyfutás kezdődik Danaerysért,és amikor nagyjából rendeződnek a hatalmi pozíciók Westerloson,két újabb trónkövetelő bukkan fel. Az egyik származása miatt tarthat igényt a trónra(nem fattyú),a másik egy titokban tartott házassági szerződés révén.
És az egyikük nem lesz túl hosszú életű :twisted:
Kép
miihii
KHAL

2012.07.26. 23:29:27

Tim írta: Valaki,vagy valakik a háttérből irányítják az eseményeket,de a céljukat még nem ismerem.
A végén Ser Chuck Norris egy pörgőrúgással összezúzza a Vastrónt és kikiáltja a népköztársaságot :mrgreen:

A könyv vs e-book kérdéshez is hozzászólva:
én mindig is híve voltam a maradi verziónak,a könyv formátumnak.Valahogy úgy hogy is mondjam, stílusosabb.Éppen ezért csúszott a Trónolás,mert próbáltam ismerősöktől beszerezni a könyveket,de nem jött be. Ahogy sjd is írta,vásárlás anyagi részben,könyvtárazás lustaságból nem játszott.

Aztán csak beszereztem az e-könyveket,plusz a motivációm adott,ráadásul időm is most több van,de ez a gépen olvasás még mindig kicsit húzza a számat :) (Telón próbáltam volna,de nekem sem sikerült működő olvasót találnom rá,uh bedőlt...)

De azért lassan összevakarom magam,főleg,h ennyi szó van róla ezen a csodás fórumon 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.26. 23:00:53

Na ez igaz, hogy nehéz spoiler mentesen írni róla.

Amitől tartok egy kicsit, az az amit te is írtál. Martin ezt mondta egy interjúban is, hogy ettől tart ő is, hogy utoléri elég gyorsan őt a sorozat. (Valahol olvastam, hogy ez az egyik oka annak, hogy a következő könyveket 2évadban fogják feldolgozni, ezzel is időt nyerve, illetve, hogy a 3.könyvben már annyi minden történik, hogy azt nem lehet 10órába sűríteni.)
Meg azt is elmondta,hogy ő sajnos vagy nem, de lassú író, nagyon sok idő kell neki az egészhez, bár asszem a 3után a 4re azért kellett 5évet várni, mert a felénél dobta a kukába és nekiállt előről :)

Mindenesetre amikor így szóba jön a téma, mindig plusz késztetést érzek, hogy vegyem a kezembe a könyvet, és olvassam :D

Cerseiben én eddig annyi pozitívumot vettem észre,hogy szereti a kölykeit. :P
A Véreben meg szerintem már a 2. könyv elején látható, a sorozatban is, hogy nem akkora kecseg, mint ahogy hisszük.

Viszont ezt most ide írom, de a sorozatról van szó. ahogy haladok a könyvben, nézem mellé a sorozatot is, most magyarul. A szinkron jó, de a nevek fordítása katasztrófa...
Pycelle - Piszel , Catelyn - Kétlin meg hasonlóak nagyon kiborítanak :D
Tim
Mezei fórumozó

2012.07.26. 22:55:38

Sanama írta:már azt hittem a jó kis trónok harca beszámoló született meg :D
Az a baj hogy nehéz spoiler mentesen beszélni róla :lol: Pláne úgy hogy sokan csak a sorozatot nézik,ami még csak a második évadnál jár. Ráadásul én a sorozattal lemaradtam az évad felénél kb.,és így nem tudom mi az amit leírhatok,és mi az amiről jobb ha nem írok semmit. Ami viszont aggaszt hogy a sorozat epizódok gyorsabban jönnek mint a könyvek,és félő hogy utolérik a mestert. Ámbár az is igaz,hogy külön emberek foglalkoznak azzal hogy az írót noszogassák,külön csoport van hogy a rajongókat féken tartsák,megint mások a merchandising részén dolgoznak. Apropó,ha valaki szeretné tudni milyen lehet a Vastrónon ülni,az most potom 30 000 dollárért megrendelheti
az életnagyságú változatot,házhozszállítással:ITT
Magáról a regényciklusról azt tudom mondani hogy régen volt már ilyen könyv,ami ennyire letudott kötni..Akik most ismerkednek ezzel fantasztikus világgal,azoknak azt ajánlom,nagyon figyeljenek oda az apró részletekre,mert mindennek jelentősége van. Sokszor a mellékszereplők
indítanak el olyan eseményeket ami kihat az egész történetre. Ami külön tetszik hogy nincsenek fekete-fehér karakterek,talán csak Cersei az egyetlen akiben nem látok pozitívumot. Tyrion sokak kedvence lett pedig ugyebár Lannister ő is,Jaime megítélése is alaposan meg fog változni,sőt még a Véreb is tartogat meglepetéseket..a pozitívnak hitt karakterek pedig még nagyobb megdöbbenést fognak kiváltani. Vajon Danaerys elég erős,és rátermett arra hogy a Vastrónra üljön? Havas Jon egyenessége,és őszintesége elnyeri jutalmát? Olyan szövetségek jönnek létre amikre senki sem számít(bár elég ingatagok)akiket szövetségesnek hisznek hirtelen árulóvá lesznek,és családokat törölnek el a föld színéről.
Plusz gyakorlatilag minden könyvben meghal egy főszereplő :lol:
Ugyanakkor van egy olyan érzésem,hogy ezek az események nem véletlenül történnek meg,vagy azért mert valaki rosszkor volt rossz helyen. Valaki,vagy valakik a háttérből irányítják az eseményeket,de a céljukat még nem ismerem.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.26. 21:44:03

már azt hittem a jó kis trónok harca beszámoló született meg :D
Tim
Mezei fórumozó

2012.07.26. 21:09:33

Gareth Tello írta: Hoppá, elég komoly könyvek ezek. :shock: Sziddhárta, Vörös Oroszlán... Tim, te titokban nem egy buddhista szerzetes vagy? :D
Nick Hornby is elég jó, a Pop csajok satöbbi mellett én még a Focilázt olvastam tőle, bár az nem igazán szépirodalmi mű.
Ezzel a viking sagával is felkeltetted az érdeklődésem, ezt böngészem már jó ideje. :) Eddig még nem olvastam ilyen jellegűt, de ez hamarosan meg fog változni.
Ami azt illeti komolyan megdolgoztam érte hogy mindenki fentartással kezelje a mondanivalómat,de volt egy szakasza az életemnek mikor komolyan foglalkoztam a gondolattal hogy felcsapok buddhista szerzetesnek.

A Fociláz is nagyon jó ,nekem azért tetszett mert megmutatja mit is jelent szurkolónak lenni. A viking könyv tulajdonképpen két történet egy könyvben,és attól különleges hogy akkor keletkezett amikor Európa már javában keresztény volt,kivéve a vikingeket és ez meg is látszik a sztorin. Fosztogató hadjáratok,gyilkosságok,lányrablás,vérbosszú..tulajdonképpen egy jó krimi könnyen emészthető,elbeszélő nyelvezettel. A másik különlegessége hogy ezt a művet a Bárdok adták elő,nekik pedig meg kellett tanulni kívülről(akárcsak az összes többi sagát),mégpedig olymódon
hogy nem tehettek hozzá,és nem is vehettek el belőle egyetlen szót sem,tehát eredeti formában maradt fent.

Az e-könyv,kontra hagyományos olvasnivaló témában én is inkább az elektronikus verziót kedvelem inkább. Bár az igaz hogy gépen olvasni kínszenvedés. Viszont ha beruháztok egy e-könyv olvasóra(20 ezer alatt is vannak egész használhatóak),egész más a helyzet. Kicsi,könnyű egy átlagos olvasón kb.1000-1500 könyv fér el. Egy trükkje van,hogy a pdf formátumot el kell felejteni. Ha ebup,mobi stb.a köny formátuma akkor tökéletesen olyan mintha könyvet olvasnátok,különösen ha e-ink kijelzős ami azért jobb mint a sima tft,lcd kijelzős változat mert erős fény mellett is jól olvasható,és tovább is bírja az akksijuk. Persze az utóbbiakkal sincs nagy gond,ha lehet állítani a fényerőt.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.26. 20:53:10

Én elsősorban anyagi okokból olvasok e-könyvet, illetve mert lusta vagyok könyvtárba járni / újabb könyvek nincsenek meg ott.
Viszont papíralapon én is jobban élvezem, mint a gép előtt görnyedve, telefonom sajnos nekem is túl kicsi, illetve nem is találtam rá pdf readert.
Most úgy néz ki sikerül beszereznem egy másik telót, azzal talán kicsit praktikusabb lesz a dolog.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.26. 20:07:26

én próbáltam telón olvasni, áh, nem bírom, a teló kijelzője túl kicsi hogy kényelmesen tudjak olvasni. ebook-al még nem próbáltam.
egyelőre azt mondom, hogy a könyv illatát érezni kell :P Illetve ahogy látszik rajta, hogy "használod", azt meg látni :twisted:
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.26. 18:07:42

messideco írta: Amúgy ti az e-olvasást v a hagyományos olvasást választjátok?
Nekem sokkal pihentetőbb, ha rendes könyvből olvasok és jobban is szeretem.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
TT
Capitá del Barça

2012.07.26. 18:05:53

bowlinggolyo írta:
Én egyre jobban rászoktam az e-könyvekre, de kizárólag telefonon olvasom, nem tér el szerintem a rendes könyvtől és még kényelmesebb is mert este amikor olvasok a fényerőt tudom állítani, nem kell villanyt kapcsolni ezzel felkelteni másokat(pl.: koliban) és könnyebb is a telefont tartani, mint pl egy nehéz könyvet.
viszont ha billeg az asztal-lába, azt nem tudod alárakni :D

a napokban majd nekiállok Dean R. Koontz - Hideglelés című könyvnek, remélem beteg lesz :)
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.07.26. 18:02:36

messideco írta:Capote- Hidegvérrel van terítéken jelenleg. Több film is készült a regény feldolgozásaként (Hidegvérrel vagy pl. Capote). Igazi klasszikus szerintem, aki szereti a krimiket ajánlom.

Letöltöttem pár könyvet többek között Tim listájáról és a sajátjaik közül is, de valahogy nem vonz a számítógépes olvasás. Marad a régi módszer, a könyv.

Amúgy ti az e-olvasást v a hagyományos olvasást választjátok?
Én egyre jobban rászoktam az e-könyvekre, de kizárólag telefonon olvasom, nem tér el szerintem a rendes könyvtől és még kényelmesebb is mert este amikor olvasok a fényerőt tudom állítani, nem kell villanyt kapcsolni ezzel felkelteni másokat(pl.: koliban) és könnyebb is a telefont tartani, mint pl egy nehéz könyvet.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
messideco
Presidente del Barça

2012.07.26. 17:56:07

Capote- Hidegvérrel van terítéken jelenleg. Több film is készült a regény feldolgozásaként (Hidegvérrel vagy pl. Capote). Igazi klasszikus szerintem, aki szereti a krimiket ajánlom.

Letöltöttem pár könyvet többek között Tim listájáról és a sajátjaik közül is, de valahogy nem vonz a számítógépes olvasás. Marad a régi módszer, a könyv.

Amúgy ti az e-olvasást v a hagyományos olvasást választjátok?
Kép
"And my heart will leave you never."
szajko
Director del Fútbol

2012.07.26. 17:34:03

Na, megrendeltem az Én, Zlatan Ibrahimović könyvet. Már alig várom,h megérkezzen,de valószínűleg csak hétfőn fog. :(

Egyébként valami jó kalandos,fantasztikus könyvet ajánlhattok. :)

Eddig nem szerettem olvasni,de az elmúlt 3-4 hónapban rákaptam, köszönhetően pár lány barátnak akik rávettek. :)
socio66

2012.07.26. 17:28:53

ma voltam könyvesboltban, eredetileg az új coelho-t akartam megvenni, most olvastam az alkimistát, de aztán megláttam a trónok harcát, és nem tudtam otthagyni. :)
Válasz küldése