Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.31. 02:13:22

Két ősrégi film beszerezve, kezdődhet a maraton :)

Remy, ha már itt vagy: melyik a kedvenc filmed. Egy :!: filmet kérnék :D
Kép
"And my heart will leave you never."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.31. 02:07:10

Hmm...
Megnéztem tegnap ezt a Project X-et. Nagyon sokan írták róla, h milyen hűdejó film, meg egyik legjobb vígjáték stb...
Pfff...
Ehhez képest egy közepes igazi amcsi vígjáték várt, többre számítottam. Egész film csak a bulizásról szól. Sok ötlet nincs benne.
Egyszer, ha nagyon unatkozol meg lehet nézni, de ne várjatok nagy filmet.

5/10
REMY
Madridista

2012.07.31. 02:01:26

Ryan Gosling maraton

Maradj!

ez ilyen volt -> o.O

Eltelt a filmből 40 perc úgy, hogy azt sem tudtam mi van. Próbáltam összerakni az eseményeket és így utólag kiderült azért nem volt rossz a gondolat menetem.
Egy fiatal 21 éves gyerek aki öngyilkos akar lenni (Ryan Gosling) és egy pszichiáter aki próbál rajta segíteni (Ewan McGregor).
Rendkívül fura személyisége van a gyereknek, amit szerencsére Gosling ismételten szuper jól átad a nézőnek.
Tehát az első 40 percben megtudjuk ki- kicsoda és az okokat. Na már most 40 perc után egy brutál jó thriller jelenet játszódik le a filmben ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet az eddig viszonylag lapos filmnél. És ez után be is indult a film, persze még mélyebbre zuhantunk a tudatlanságba és az összevisszaságba. De mégis valamiért megfogja az embert a film második fele.
A filmnek még 1 pozitívuma a végjáték. Elég jóra sikeredett.
Volt 1 jelenet ahol a Halál soron című film is beugrott

A 2 színész mellett még vannak nagy nevek -> Naomi Watts, Bob Hoskins

Hát nem volt egy könnyű darab. És ha kedvetek van hozzá akkor kíváncsian várom a többi értékelést, mert össze kéne rakni ezt a filmet. Olvastam pár hsz-t a filmmel kapcsolatban máshol és ott is sok embernek nehéz szülés volt. Lehetséges, hogy egy újranézés segítene a dolgon. De azt majd valamikor ......

Ajánlós film

egyenlőre legyen 6,5/10
Faust
Madridista

2012.07.30. 23:30:11

Batman nyomasztó és szomorú? Mi lenne veled egy Két test, egy lélek után? :D
Kép
REMY
Madridista

2012.07.30. 22:29:10

MessiFan írta:Én is megnéztem az új Batmant, de mivel az előző film a sorozatból amit láttam, az a Kezdődik, szóval voltak hiányosságok, de szerencsémre nem volt létfontosságú a történet szempontjából.
Eléggé mély nyomot hagyott bennem a film, de nem azért mert olyan nagyszerű lenne, hanem mert borzasztóan nyomasztó és szomorú. Ott ültem 2 és fél (?) órán keresztül, a végén baromira izgultam, aztán fapofával kimentem a moziból és csak gondolkoztam hogy miért kellett ennyire nyomasztóra csinálni filmet?
Nincs vele baj, mert remek lett, meg is fogom nézni az elődjeit, hogy megértsem a storyt, de nekem kicsit sok volt.
az egész trilógiát ilyen drámaira és nyomasztóra csinálták. Ennek le kellett volna esni az első résznél is. Azért a Madárijesztő nem éppen egy vidám karakter volt.

Am meg nézd csak meg a 2. részt is. Bár ezt a mozi előtt is megtehetted volna. :wink:
Legalább, hogy tisztába legyél Harvey Denttel.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.07.30. 22:09:12

Én is megnéztem az új Batmant, de mivel az előző film a sorozatból amit láttam, az a Kezdődik, szóval voltak hiányosságok, de szerencsémre nem volt létfontosságú a történet szempontjából.
Eléggé mély nyomot hagyott bennem a film, de nem azért mert olyan nagyszerű lenne, hanem mert borzasztóan nyomasztó és szomorú. Ott ültem 2 és fél (?) órán keresztül, a végén baromira izgultam, aztán fapofával kimentem a moziból és csak gondolkoztam hogy miért kellett ennyire nyomasztóra csinálni filmet?
Nincs vele baj, mert remek lett, meg is fogom nézni az elődjeit, hogy megértsem a storyt, de nekem kicsit sok volt.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.30. 22:06:43

lui1698 írta:Trilógia lesz a Hobbitból.
http://index.hu/kultur/cinematrix/hirbl ... hobbitbol/
Na zsír 8) Nemrég pedig azt mondta, hogy nem lesz 3. rész. Nagyon várom az első részt, kíváncsi vagyok bezsebel-e annyi díjat és pénzt, mint a LOTR trilógia.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.30. 21:55:56

Trilógia lesz a Hobbitból.
http://index.hu/kultur/cinematrix/hirbl ... hobbitbol/

És Nolan nem érdekel, tavaly ő se köszöntött fel engem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.30. 19:54:31

Faust írta:Hogyhogy senki nem köszöntötte még fel Nolant? Szégyelljétek magatokat. :mrgreen:
Én direkt kiutaztam Londonba és egy hatalmas Batman-jelet gyújtottam a szembeszomszédja házára, ami mellé kiírtam h "Boldog szülinapot!", adtam neki egy bűvész-showt, valamint a "Remember Sammy Jankis" tetkómat átírattam "Remember Christopher Nolanre".
Úgyhogy ne szóljál be, jó? :roll:
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.30. 19:53:20

Faust írta:Hogyhogy senki nem köszöntötte még fel Nolant? Szégyelljétek magatokat. :mrgreen:
Jaj ezt nem kellett volna. Éppen, hogy egy kicsit a Batman láz alább hagyott, erre jössz ezzel. :D
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt
Megmentő :)

2012.07.30. 19:53:05

Én holnap nézem a TDKR-t (németül #-o ), úgyhogy akkor kiderül, hogy rászolgált e az idei köszöntésre.... 8)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.07.30. 19:46:14

Hogyhogy senki nem köszöntötte még fel Nolant? Szégyelljétek magatokat. :mrgreen:
Kép
miihii
KHAL

2012.07.30. 17:14:49

The Raid Redemption

Egy kommandóscsapat ki akarja füstölni a rosszfiúkat egy bérházból,de persze balul sül el és bent rekednek.Szó szerint úgy kell kiverekedniük magukat az életben maradáshoz.

Egész tűrhető volt,jól nyomták a bunyót.A sztori nem bonyolult,egy egyszerű akciófilm,de annak nem rossz.Aki csípi az ilyen Tony Jaa féle cuccokat meg a thai bunyót,annak ajánlós ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.07.30. 16:49:58

Ryan Gosling maraton.

Fél Nelson

Hát ez egy kisebb csalódás volt. Ryan Goslingal nem volt baj, mert jól játszott, sőt a film hangulata is illett a főszereplő drogos személyiségéhez. Érezni lehetett az egyedül létet, azt, hogy nincsen senkije. De egy iskolás lány mégis megakarja ismerni a drogos tanárt.

Viszont a film nagyon unalmas és vontatott is volt. Voltak olyan részek amiket nem fejtettek ki rendesen és csak lógtak a levegőben.
Átlagosnál egy kicsivel jobb volt, de semmi extra.

6/10
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.30. 10:20:11

Én láttam a Plasztik szerelmet. Érdekes egy film, Gosling nagyon jól eljátsza a sérült ombrét. Lenne helye a filmklubban :)
Kép
REMY
Madridista

2012.07.30. 09:30:06

Forcabarca8 írta:
REMY írta:Ryan Gosling maraton.
Időrendben haladsz?Mert akkor a Fél Nelson után a Lars and the Real Girlt ne hagyd ki :!: (gondolom,hogy a Törést már úgyis láttad :wink: ) Eddig nem beszéltem senkivel,aki látta volna a Plasztik szerelmet,kiváncsi vagyok a véleményedre :) Mai napig nem tudom eldönteni,hogy mit is gondoljak..Pontozni nem tudnám :roll: :lol:
még nem láttam a törést. Hát nagyjából időrendben haladok. Nagyon bírom a tagot :D
messideco
Presidente del Barça

2012.07.30. 06:26:39

65 éve, ezen a napon született Arnold Schwarzenegger, a Terminátor-filmek sztárja.
5 éve, hunyt el Ingmar Bergman svéd, és Michelangelo Antonioni olasz filmrendező. Az azért durva, hogy ugyanazon a napon... :?
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.07.30. 02:14:22

REMY írta:Ryan Gosling maraton.
Időrendben haladsz?Mert akkor a Fél Nelson után a Lars and the Real Girlt ne hagyd ki :!: (gondolom,hogy a Törést már úgyis láttad :wink: ) Eddig nem beszéltem senkivel,aki látta volna a Plasztik szerelmet,kiváncsi vagyok a véleményedre :) Mai napig nem tudom eldönteni,hogy mit is gondoljak..Pontozni nem tudnám :roll: :lol:
Kép
REMY
Madridista

2012.07.30. 01:37:23

Ryan Gosling maraton.

A fiatalkorú

Komolyabb film lett mint gondoltam. Gosling egy rendkívül fura fiatalt alakított akinek a személyisége eltért a normálistól. Teljesen máshogy látja a világot. Első ránézésre egy tök normélis gyerek volt, de mégis embert ölt. Na de miért?
A megoldást nem éppen szájbarágósan kapjuk meg.
Elgondolkodtató ami a filmben történik.
Szerintem egy remek hangulatú drámát kaptam. Viszont egy kicsit vontatottnak éreztem és néhol olyan volt mintha össze vagdostak volna jeleneteket. 2 idősíkon fut a történet, emelett a jelenben is több szálat mutatnak. Néha kicsit sok volt ez.
Szereplő gárda elég komoly nevekből állt.
Ryan Gosling, Kevin Spacey, Don Cheadle. És szerepet kapott Chris Klein is az ismertebb nevén Chris 'Oz' Ostreicher :D

Eddig kellemes meglepetést nyújtanak a régebbi filmjei is Goslingnak. Remélem a Fél Nelson is jó lesz. Ugyebár ott Oscar jelölést is kapott.

7/10
messideco
Presidente del Barça

2012.07.29. 20:54:23

Bobnak:
http://hungarian.imdb.com/title/tt1183919/
A magon fellelhető :)
Kép
REMY
Madridista

2012.07.29. 18:00:41

érdekes módon nekem nem tűnt 90 kilósnak ebben a részben.
Fura, hogy ebben volt a legnehezebb.

Ha már Bale. Bob láttad tőle a gépészt? :wink:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 17:46:52

Na legyen félig más :D
Igazából Bale karaktereit nem szeretem, amiket játszik, de le a kalappal előtte és ez is mutatja milyen áhítatos emberke.
Kép
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 16:44:18

Bob_Marley írta:Annyira nem értek veled egyet miihii hogy hihetetlen :D Az én logikai gondolatmenetemet nem érted szintkülönbséget teszek a filmek között, számomra akkor tökéletes egy film ha veszek 4 összetevőt (kép, színészi játék, mondanivaló, zene) és az kiteljesedik.
Pont azért nem is tudsz más filmet értékelni, mert Neked csak ez a 4 számít. Kapásból tudnék jó pár dolgot mondani, ami még számításba jöhet (történet, humor, rendezés), ami máris átértékelné a filmeket. De pl. a mondanivaló sem minden, van nem egy film, ahol annyira gyengén és szájbarágva adtak elő egy egyébként jó gondolatot, hogy csak nevetni lehetett rajta. Szóval ennek alapján inkább azt mondanám, hogy azért értékeled a drámákat, mert azokat szereted. Mint ahogy van olyan is, aki azt mondja, hogy őt ne fárasszák komoly gondolatokkal, ha leül filmet nézni, akkor ő szórakozni akar. Nekem egy kosármeccs sem ér fel egy Eb-döntővel (és ezt akár lehet számszerűsíteni, vagy észérvekkel magyarázni, pl. hogy sztem a fociban több váratlan húzás van), de ettől még a kosár nem alsóbbrendű sport.
Bob_Marley írta:De egyszerűen olyan dolgokkal nem tudok mit kezdeni, ha fiktív helyeken, fiktív személyek, "földöntúli" képességekkel harcolnak egymással (nagyon leegyszerűsítve). Ezek totálisan nem lázba hoznak, hanem inkább "felbosszantanak", mert rendben nem a világmegváltást keressük ebben a filmben, de számomra az elsődleges dolog, hogy együtt tudjak "lélegezni" a szereplőkkel, együtt gondolkozol, átérzed a szenvedését stb, de egy Batmannel ezt hogy tegyem meg???
Úgy, hogy Batman (a Nolan-féle) egy életszerűen megrajzolt, realisztikus karakter, valódi problémákkal és érzésekkel. (1000+1 valós helyszínen játszódó alkotás van, amely sokkal valótlanabb karaktereket és eseményeket ábrázol.) Túlságosan a külsőségekkel foglalkozol, hogy most akkor milyen szuperképességei vannak, vagy hogy hol játszódik a film. (Most ha Chicago-t Chicagonak hívják benne és nem Gothamnek, akkor jobb lett volna?) Engem viszont sokkal jobban foglalkoztat a főhős szenvedése, belső harca és igenis átérzem, mert ez nem a Batmobil függvénye.
De ennek én igazából örülök. Az utóbbi időben alakult ki egy olyan félelmem, hogy a sok filmnézés hatására egyszerűen túl kritikus lett az ízlésem. Amikor realizálom, hogy gyerekkorom nagy filmélményei (Sárkányszívre emlékszik pl. valaki?) valószínűleg csak középszerű alkotások, akkor óhatatlanul is az a gondolatom támadt, hogy lehet, hogy egyre kevesebb filmet fogok élvezni, éppen ezért sokat megadnék azért, hogy ezeket a műveket olyan gyermekien tudjam átélni, mint régen.
Aztán jött a Prometheus és TDKR, és amikor a moziból hazaérve nem azzal foglalkoztam (bár kétségkívül feltűntek), hogy milyen irányba futnak az emberek az űrhajó alatt vagy hogy most akkor mennyire reális a rendőröknek és Bane hadseregének puszta kézzel harcolni, hanem egyszerűen csak élveztem a filmeket, akkor arra jutottam, hogy nincs semmi baj. Számomra sokkal nagyobb élvezetet jelent beleélni magam egy ilyen műbe, mint (ez most nem Neked szól, hanem általánosságban) az interneten bizonygatni a felsőbbrendűségem különböző tudományosnak álcázott fikázásokkal.
Szóval szerintem az csak Neked rossz, ha az első gondolatod ez egy film kapcsán, és úgy gondolom, hogy azért ha ezt leküzdöd, akkor tudsz élvezni egy ilyen filmet is. (Legalábbis ezt szűrtem le abból, hogy a Donnie Darkonál meg tudtad fogni a fiktív dolgokat is, egyszerűen mert tetszett)

A képregényes témánál viszont igazat adok, én is nagyon sokára küzdöttem le azt elsősorban könyvadaptációknál, hogy a könyv élményéhez hasonlítgassam. Ha a könyvet akarom átélni, akkor nem a filmet nézem, hanem a könyvet olvasom, ugyanúgy, aki a képregényes Batmant szeretné látni, az fogjon a kezébe képregényt és ne nézze meg a filmet, de azt már kicsit unom, hogy azzal van tele a padlás, hogy "Hol van a magasvasút???"
Persze vannak rosszul megvalósított adaptációk (én pl. a Harry Potter franchise utolsó felét azért utálom nagyon, mert egyrészt filmként is rosszak, másrészt sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőlük), de sztem nem lövök nagyon túl a célon, ha látatlanban azt mondom, Nolan többet tett hozzá a képregényekhez, mint amennyit elvett belőlük.
És bocsánatot kérek Ozsitól, még tényleg nem unjuk, sőt, én még élvezem is, mert sztem érdekes dolgokról van szó. :D
miihii
KHAL

2012.07.29. 16:38:44

Mondjuk én nem meggyőzni akarlak,h úgy lásd mint én,mert miért is tenném!? Mindössze megérteni akartam azt,h mi a toszért erőlteted,ami nem megy? :mrgreen:

Az Esőember példát te mondtad,éppen ez ütött szöget,h mi köze a kettőnek?És levezettem,h sztem miért semmi. És ezért érdeklődtem,h nálad mi a kapocs,h az egyikben a másik jegyeit keresed,amikor nyilvánvaló különbségek vannak,így nem is várhatóak.
De leírtad,továbbra is a valóságot tartod szem előtt,ami egy képregény filmnél már eleve meredek elképzelés :) Meg,h alapból nem tudsz mit kezdeni vele,mert se a fiktív dolgok,se a képregények nem a te műfajod finoman szólva sem.
Ezek önmagukban elégnek kellene,h legyenek,h ne nézz ilyen filmeket,mert gondolom azt tudtad,h mi a téma és h mennyire testidegen ez tőled.Oké,megpróbáltál nyitni (bár továbbra is zárt ajtóval :D ) ,nem jött be. Nekem akkor is faramucin hatott az a drámaiság,Esőemberes téma,ami viszonyítási alap volt és amire a lehúzásod alapult.

Ananász vagy meg különben is utállak és kész :mrgreen:
Túlragoztuk ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 16:11:24

Annyira nem értek veled egyet miihii hogy hihetetlen :D Az én logikai gondolatmenetemet nem érted szintkülönbséget teszek a filmek között, számomra akkor tökéletes egy film ha veszek 4 összetevőt (kép, színészi játék, mondanivaló, zene) és az kiteljesedik.Értem, hogy te arra akarsz kilyukadni, hogy van olyan amitől nem várható el, hogy mondjuk mind a 4et megvalósítsa, az szerintem pont emiatt egy kategóriával lejjebb áll.Szerinted meg nem, mert adott kategória nem követeli meg mondjuk a jó zenét, vagy a színészi játékot.Az más dolog, hogy tetszik, de attól még nem emelem magasságokba.

Én a Sötét lovag kapcsán nem egy Esőemberhez hasonlítottam, egyszerűen olyan dolgok voltak a filmben, amely mint már megbeszéltük nagyon távol áll az én világomtól.Értem ha azt mondod de nem úgy kell leülni pl ahhoz a filmhez, hogy....De egyszerűen olyan dolgokkal nem tudok mit kezdeni, ha fiktív helyeken, fiktív személyek, "földöntúli" képességekkel harcolnak egymással (nagyon leegyszerűsítve). Ezek totálisan nem lázba hoznak, hanem inkább "felbosszantanak", mert rendben nem a világmegváltást keressük ebben a filmben, de számomra az elsődleges dolog, hogy együtt tudjak "lélegezni" a szereplőkkel, együtt gondolkozol, átérzed a szenvedését stb, de egy Batmannel ezt hogy tegyem meg???Továbbra sem látok az utcán denevérembert, pedig figyelek ezerrel :D

Maradjunk annyiban képregény nem az én világom, bánom is, hogy megnéztem, s legfőképpen hogy írtam róla, de majd jövőben nem teszem, mindenesetre val. mert nem érdekel nem ismerem a képregény kultuszt, sőt gyerekes dolognak tartom, ezért én nem tudom átérezni, amit mondjuk neked nyújt a film.Én amit láttam belőle leírtam, akciódús hatásvadász, látványos elemekkel teletűzdelt film.

ozsi leírta nem unjuk???Ezek szerint nem :D Mindannyian annyira makacsok vagyunk, s próbáljuk "meggyőzni" a másikat :D
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése