EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.05. 00:31:09

Nem szoktam egy filmet 2x megnézni mostanában, de ezt lehet megnézem még egyszer. Jó ajánlás amúgy :D Ja, és Marion Cothilard :oops:
Ha minden jól megy, VEB filmjét még ma megnézem :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.05. 00:19:39

Szerintem igen, egy hét határidő van a filmekre, ha jól tudom :)

Frissítve a blogon

A dokumentumban is közzétettem, lehet kitölteni pontszámokkal :)
Remélem nem baj, hogy izóvadász linket adtam, a kalózöböl nem igazán működik az utóbbi időben, de ha mondjátok, kicserélem :)

Szinkron vagy felirat :?:
Szerintem teljesen mindegy, mindkét nyelven élvezhető a film. Van egy kevés francia beszéd is benne, azok úgyis felirattal vannak. Szóval, meg lehet nézni mind angolul, mind magyarul.

Jövő héten én is megnézem sokadjára :)
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.08.05. 00:09:00

Tökéletes ajánlás, remélem az élmény is az lesz.

Kérhetek egy pár nap haladékot? Nyaralás + vendégek miatt nem nagyon volt időm filmezni.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.05. 00:06:47

No, itt volnék!
Bocsi a dupláért!

Itt az ajánlásom, ha nem tetszik, vessenek a mókusok elé :)

Béláim!
Ezt az ajánlást már július elején megírtam, mert akkor már biztos voltam az ajánlásomban.
Ígéretem szerint egy általatok nem igazán kedvelt rendező, WOODY ALLEN filmjét hoztam. A filmet 2011-ben a Cannes-i filmfesztiválon mutatták be, azonnal elnyerte a kritikusok és a nézők tetszését. Tarantino például 2011 legjobb filmjeként jellemezte.
A film a 2012-es Oscar-gálán megnyerte a Legjobb eredeti forgatókönyv díját, jelölt volt a Legjobb rendező, a Legjobb film és a Legjobb látványtervezés/díszlet díját is elnyerte, a Golden Gobe-n szintén megnyerte a forgatókönyvéért a díjat.
A film sikere abban rejlik, hogy a művészfilm-közönség mellett a nagyobb publikumnak is szól. Mindössze hat amerikai moziban kezdték vetíteni a filmet június 10-től, de rá pár hétre már több, mint ezer helyen vetítették a filmet.
A film a művészet, a szerelem és a város varázslatos világát tárja a néző elé rendkívül hatásos módon. Valóságos szellemi felüdülés a film, legalább is szerintem.
Nagy pontszámokra nem számítok, de úgy gondoltam, hogy ezzel újat nyújthatok a kedves klubtársaimnak. Én magam nem vagyok sem franciabarát, Párizst sem szeretem annyira de ez a film nagyon megfogott, a top10-es listámban ott van
Megéri utána olvasni a filmekben megjelenő karaktereknek is, hogy még átláthatóbb legyen a film :)
Midnight in Paris
Kép
IMDB
Port.hu

Díjak és jelölések:
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb forgatókönyv: Woody Allen
Oscar-díj (2012) - Legjobb eredeti forgatókönyv: Woody Allen
BAFTA-díj (2012) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Woody Allen
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb rendező jelölés: Woody Allen
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Owen Wilson
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
Oscar-díj (2012) - Legjobb film jelölés: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum
Oscar-díj (2012) - Legjobb rendező jelölés: Woody Allen
Oscar-díj (2012) - Legjobb látványtervezés jelölés

Érdekességek
*Woody Allen eddigi legnagyobb bevételt hozó filmje, 2011 végére 57 millió dollárt hozott (17 millió dolláros gyártási költsége volt)
* Woody Allen eredetileg 2006-ban akarta elkezdeni a film forgatását, de túl drágának tartotta akkor a projektet
*Carla Bruni, aki az idegenvezetőt játsza a Rodin-múzeumnál, a volt francia elnök, Nicholas Sarkozy felesége
*A castingnál W.A. mindenképp francia színésznőt keresett Adriana karakterének megformálására, az első választása pedig Marion Cothilard volt. Mellesleg szerintem a francia színésznő élete szerepét játszotta el.
*W.A. nem vette át a díjat (Oscar), mert folytatván a rég megszokott trendjét, mely szerint sohasem vesz részt a ceremónián :lol: Forrás: IMDB

Felvezetőnek gondolom elég ennyi, jó szórakozást!
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.04. 10:02:52

Mivel sok az elmaradás, ne legyen szünet az ajánlásom előtt? Mondjuk egy hét?

Észvesztő
Mit is írjak... Tényleg van hasonlóság a Száll a kakukk fészkére c. filmmel, főleg a Lisa és Mc.Murphy karaktere között. Jó alakításokat láthattunk, Angelina Jolie ugye Oscart nyert. Nem kedvelem, mint személyt, de jó színésznő.
Winona Rydert nem láttam annyira kiemelkedőnek, néha sírt egyet, és annyi, de ti talán másképp látjátok :)
A háttérben bemutatott politikai események érdekes korrajzot teremtettek, plusz ugye John Lennon is szóba került egy érdekes párbeszéd keretében.
Sajnos sokszor átcsapott a film unalmasba, ez várható volt sajnos.

Mindent összevetve szerintem jó film, remek ajánlás!
Értékelés
A legjobban utált rész következik. Nyolcasnak erős, legyen 7,5/10.

Amúgy létezik ilyen fajta betegség? Mert én is abban szenvedek...

Éjjel vagy korareggel jövök az ajánlásommal.
Az erő legyen veletek!

szerk:
A filmem egyik kulcsalakja Ernest Hemingway :wink:
Éjjel jövök az ajánlással, addig a pajtikkal kiruccanok egyet.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.02. 21:21:45

kurdt írta:Jó, akkor letettem a dologról...
Illetve lehet, hogy megpróbálom lefordítani (van kb. másfél hónapom), majd meglátjuk.
Amúgy egyáltalán nem hosszú film és igazi különlegesség.
Ha nekiállsz, én szívesen bevállalom egy kb. félórás rész lefordítását
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.02. 21:18:18

kurdt írta:Jó, akkor letettem a dologról...
Illetve lehet, hogy megpróbálom lefordítani (van kb. másfél hónapom), majd meglátjuk.
Egyébként én is beleütköztem egyszer egy filmbe, ami nagyon érdekelt volna, de nem volt hozzá felirat.
Egy évtizedet elárulsz?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt
Megmentő :)

2012.08.02. 21:13:18

Jó, akkor letettem a dologról...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.02. 21:04:17

Attól függ. Ha egy nyomasztó vagy nagyon agyalós film, akkor részemről is felejtős. Ja és, akkor is, ha óangolul beszélnek. :D

Én nem vagyok ellene, de szerintem azt is gondold át, hogy ez a filmélményre is kihathat sokaknál. Ha egy nagyon elgondolkodtató film, plusz még a megértéssel is szenvedni kell, esetleg több, mint két óra, akkor készülj fel, hogy nem lesz valami népszerű az ajánlásod.

Én maradok pártatlan. Ha ezt teszed be és mondjuk hasonló, amit fentebb írtam, akkor is megnézem, igaz lehet, hogy nem akkora lelkesedéssel, de tőlem bármi jöhet. :)

szerk:
Na látom kicsit összekeveredtem. Először írom, hogy felejtős, aztán, hogy jöhet.
Tehát, az utolsó mondatom a lényeg.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.02. 21:02:23

[quote="kurdt"][/quote]

1. Egyetértek. Magamból kiindulva a többiek véleménye befolyásol a legjobban egy utólagos módosításnál, ebből kiindulva viszont csak azért se lehessen.
3. Nekem nem probléma, de biztos h nincs hozzá magyar felirat? Az nem kizáró ok, hogy Mo.-ra nem jutott el, előző körben is meg tudtuk nézni a 2 Coelhos-t magyar felirattal. (Bár gondolom az ajánlásod valahonnan a 60-as, 70-es évekből lesz, az akkori filmeknél meg nem olyan szorgosak a fordítók)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.02. 20:58:22

kurdt írta: 3. Könnyen lehet, hogy megvan az ajánlásom. Kérdés: kinek okozna problémát, ha az általam ajánlott filmhez nem lenne sem magyar szinkron, sem felirat? Feliratból lenne angol, de mivel a film soha nem jutott el Magyarországra, ezért nincs felirat sem. A film amúgy amerikai, de Angliában játszódik.
felejtős. vagy csináld meg hozzá a magyar feliratot :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.08.02. 20:47:46

bence-barca írta:
messideco írta: Kiírjam szavazásként a pontszámok esetleges módosítását? Vagy várjuk meg kurdt véleményét az ügyben?
Kurdt a "vezető", szóval mindképpen várjunk.
Amúgy nekem mindegy, h lehet-e változtatni, nem értem miért ne lehetne, de nem lehet nekem az is jó lesz.
1. Én az utólagos módosítás ellen vagyok.
2. Holnap jövök a Napolával.
3. Könnyen lehet, hogy megvan az ajánlásom. Kérdés: kinek okozna problémát, ha az általam ajánlott filmhez nem lenne sem magyar szinkron, sem felirat? Feliratból lenne angol, de mivel a film soha nem jutott el Magyarországra, ezért nincs felirat sem. A film amúgy amerikai, de Angliában játszódik.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.02. 20:32:08

Ebben igazad van, a téma egyedi lenne, de a kivitelezés sajnos nem...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.02. 20:16:09

Napola
Már az elejétől látszott, hogy a szokásos Holt költők társasága/Ondskan vonalra próbálják ezt a náci-kártyát ráhúzni. Pl. az apa-fiú kapcsolat egyértelműen az előbbiből lett átemelve, de volt jó pár elem a svéd filmből is (az igazságtalan rendszer, a két főszereplő kapcsolata). Csak jó érzékkel rásütötték a horogkeresztet, és már itt is néhányan úgy írnak, hogy "milyen jól bemutatta a náci ideológiát". Sztem inkább témaválasztásában tipikus film volt, az autoriter, uniformizáló, emberellenes rendszer vs. demokratikus, liberalista fiatalság témában semmi újat nem mondott. Szvsz a nácikról készültek sokkal hatásosabb, egyedibb és jobb filmek.
Viszont a maximumot kihozták belőle, Gansel rendezése (A hullám után) és a megvalósítás ismét nagyon tetszett, sok helyen hatásos is volt, de alapvetően túlságosan kiszámítható volt és számomra a végére a már untig ismételt dolgokat hozta elő. 7 és 7,5 között vacillálok, mert alapvetően annyira nem rónám fel utóbbiakat, ha az elején említett két művet nem láttam volna már.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2012.08.02. 20:36:45-kor.
Erxy
Entrenador del Barça

2012.08.01. 07:48:29

Napola

Lepörgettem a filmet, bocsi a késésért. :)
Nem volt egy rossz film, egy jó közepesnek mondanám. Voltak dolgok amelyek azért zavartak, ilyen volt pl az miután a haverja felolvasta a fogalmazását, a mosdóban voltak, először dulakodtak aztán meg összeborulva sírtak. Elég gyengén lett kivitelezve ez szerintem.
Nem tetszett még az sem amikor boxolt a főszereplő: feleslegesnek éreztem a lassításokat, a kamera rángatása pedig kifejezetten zavaró volt.

De nem volt egy rossz film, nálam ez:

6.5/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.31. 18:38:30

Napolával technikai problémáim akadtak (nem volt jó a felirat a release-emhez, remélhetőleg este meg tudom nézni), úgyhogy a másikat néztem meg

Girl, Interrupted
Alapvetően tetszett a film, nem sorolnám a kiemelkedő darabok közé, de ugyanakkor egy rossz szavam nincs rá, Winona Ryder, Angelina Jolie különösen tetszett (mmint a játékuk is :D). De alapvetően nehezen kötött le, és nagyon nagy hatással nem volt rám, viszont ezt leszámítva minden dicséretet megérdemel. Talán nem értékelném ilyen magasra, de ha az előző pontszámaimat elnézem, akkor nem akarok következetlen maradni.
Ez így 8/10
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.31. 16:50:22

messideco írta: Kiírjam szavazásként a pontszámok esetleges módosítását? Vagy várjuk meg kurdt véleményét az ügyben?
Kurdt a "vezető", szóval mindképpen várjunk.
Amúgy nekem mindegy, h lehet-e változtatni, nem értem miért ne lehetne, de nem lehet nekem az is jó lesz.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.31. 15:08:12

Akkor az én ajánlásom által még fokozódik elégedettséged (remélem.)

Kiírjam szavazásként a pontszámok esetleges módosítását? Vagy várjuk meg kurdt véleményét az ügyben?
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.31. 14:49:00

Elnézést a késésért utólag, múlt háten nem vtoltam itthon, illetve 2 napot igen, de akkor csak egy filmre koncentráltam, az pedig a TDKR volt!
Na akkor a múlt heti:

Napola

Eddig ez tetszett a legjobban az ajánlásokból (Abból a 3ból mondjuk…), de ez sem hozott egy kiugró eredményt. Jó film volt, de semmi több, nekem extrát nem adott. Sokszor azok a drámai lassítások nekem egyáltalán nem jöttek be, ahogyan meglettek csinálva. Nem tudom miért, de nem volt olyan hatásos, mikor Albrecht elmerült például. Meg a bokszolásnál a lassítások sem jöttek be, értem miért kellett, de akkor sem tetszett. A szinkronja nagyon xhar volt, de erről ugye a film nem tehet, ezt nem rovom fel neki. Úgy voltam 6.5t kap, de aztán a vége felé felfele kerekült 7re.

7/10
carlos636
Barça B

2012.07.31. 11:42:54

Napola

Nagyon nem tudok mit írni a filmről, számomra csak egyszer nézős kategória ez. A színészek átlagosak, a zenére nem is emlékszek, pedig tegnap néztem. A gránátos jelenet szerintem hülyeség és aki leejti ledobja a gránátot annak az előéletéről se tudunk meg semmit. Igazából nekem a II. világháborús téma a könyökömön jön ki, így valószínűleg ez is kihatott rám, hogy egyáltalán nem mozgatott.

6/10
messideco
Presidente del Barça

2012.07.30. 21:53:17

Végigolvastam, de nem :lol:
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.07.30. 21:50:34

Szerintem se lehessen hasraütés-szerűen belejavítgani,a végén 3,ahogyan a sötét oldalon csinálják Faust elmondása szerint.

am senkinek se tűnt fel,hogy nálam Napola-Az elit führer csapata cím volt a hozzászólásban? :lol:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.30. 21:13:46

Nekem m1 :)

Javítottam a linket, remélem most már jó :)
Kép
Faust
Madridista

2012.07.30. 21:10:19

Nálunk úgy van, hogy a turnus legvégén lehet 3film pontszámát módosítani, sem előbb, sem később.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.30. 21:03:06

Nem tudom mi a szabály, de szerintem jobb lenne ha nem lehetne variálni a pontokon miután lement az adott heti film.Ezt azért szerintem érdemesebb lenne átbeszélni, mint utólag hirtelen megjelenjen egy alapból mondjuk 7esre értékelt filmhez egy 9,5....

Részemről a variálás ellen egy nem szavazat :D
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése